Anonymous napisał/a: |
Dzień dobry. Masz 12 lat i najprawdopodobniej właśnie przechodzisz przez proces dojrzewania. To cudowne i jednocześnie bardzo ciekawe zjawisko. Jak zapewne zauważyłaś Twoje ciało zaczęło się zmieniać (rosną Ci piersi, masz miesiączkę...), podobne zmiany zachodzą w Twoim organizmie. Hormony, których ilość w Twoim ciele, teraz znacznie wzrasta, mają i będą miały znaczny wpływ na Twój organizm w czasie kilku następnych lat.(będzie to pozytywny wpływ więc nie masz się czym martwić)Wszystkie te zmiany prowadzą do jednego - a mianowicie do tego byś stała się kobietą. Równocześnie ze zmianami (fizycznymi i psychicznymi) w Twoim ciele, budzi się u Ciebie popęd seksualny. Stąd podniecenie i - jak przypuszczam - przyjemne uczucie w pochwie, gdy oglądasz kochającą się parę.
Uważam, że jest to normalne i nie powinnaś się tym martwić - w końcu stajesz się kobietą! Pozdrawiam. |
Cytat: |
NIL NISI BENE (mow dobrze lub wcale) *SENEKA* |
demolek napisał/a: |
Hmm ale ja nie miałem na misli wyśmiewanie kogoś tylko
hmm jak by tu powiedzieć poprustu powiedzmy że jestem młody i pierwszo słyszę o hmm takich rzeczach. ale proszę cię o jedno nie pytaj o wiek pliiiis. tego bardzo nie lubie. ![]() |