Dzieci OnLine

Moda, Uroda, Wygląd - Kolczyki

Anonymous - Nie 31 Sie, 2003 18:31
Temat postu: Kolczyki
Chciałabym przebić dwa razy jedno ucho i raz drugie. Jednak moja mama nie pozwala nawer na jednorazowe przekłucie obu uszu! Próbuję ją przekonywać, że nawet młodsi ode mnie chłopcy często mają kolczyki, ale ona nic! Evil or Very Mad Jak ją przekonać?!
A teraz pytania do "zakolczykowanych":
1. Czy to boli?
2. Ile kosztuje jedna dziurka?
3. Ile trzeba nosić no te... wiecie te kolczyki co trzeba nosić po przekłuciu...
4. Czy te kolczyki (patrz wyżej) to zawsze takie krztały przylegające do ucha? Bo ja bym chciała takie wiszące małe kółeczka Smile
Tim - Nie 31 Sie, 2003 20:07
Temat postu:
no przebicie usza kosztuje u mnie w mieście 10 zytów i dostajesz kolczyk leczniczy czy coś na tydzień i są to kolczyki przylegające do ucha a po tygodni do ucha możesz se nawet łańcuch przywieśić Wink a i troche boli Wink
Alice_10 - Nie 31 Sie, 2003 20:13
Temat postu:
Moja mama sama mi przekula ucho! Troche bolalo....ale dalo sie wytrzymac Smile Te kulka tez mam i sa bardzo dobre :-DAha..po przekuciu trzeba nosic takie male zlote (lub srebrne) kulki Smile
Eregoth - Nie 31 Sie, 2003 20:35
Temat postu:
musze to napisac Mr. Green

powiedz swojej mamie ze teraz jest taka moda u dziewczyn ze kazda nosi kolcyki a ze ty nie masz kolczyka to sie z ciebie smieja Smile
Mała - Nie 31 Sie, 2003 23:56
Temat postu:
POLSUCHAJ! TO NIC NIE BOLI! jesli zrobia ci pistoletem to od razu na pistollet zakladaja kolczyk i takie pyk slyszysz i koniec. ja bylam na placu gdanskim, ale to bylo chyba kilka lat temu niewiem cyz nadal jest ten gabinet, al teraz jest to proste, tanie, i dobre naprawde! a mama musi sie zgodzic namow ja:)
Gościówa - Pon 01 Wrz, 2003 10:02
Temat postu: Kolczyki
To troche boli. Ale minimalnie!! JAk się boisz to możesz poprosic o znieczulenie wtedy pani smaruje ci ucho taką maścią Smile I świeżo po przekłociu musisz nosić kolczyki ze złota lub srebra ( nie moga być sztuczne!! bo ucho zacznie ropieć) Przez pierwszy dzień ucho może troche bolec ale to szybko przechodzi Smile Przebicie obu uszu kosztuje chyba kilkanaście złotych ( razem z kolczykami) - to zalezy od kosmetyczki do jakiej idziesz. Jak już tam jestes to ona daje ci taką tabele i tam masz rózne kolczyki i sobie wybierasz ktore chcez. Przez kilka mesiecy musisz nosic te co ci dała przylegające kolczyki a potem mozesz zakładac co chcez! Spróbój namówic mame!! Przeciez jak kolczyki Ci sie znudzą wystarczy je wyciągnąc i chodzic bez nich z rok..to wtedy zarosną! To ze nie pozwala ci zrobic dodatkowych dziurek to rozumiem - moja mama tez nie pozwala. Ale po jednym w kazdym uchu mozesz chyba miec - duzo dziewczyn tak ma!!
Anonymous - Czw 01 Lip, 2004 13:01
Temat postu:
mi mama nie pozwoliła zrobic trzecią dziurke . tata mi pozwolił .
1 troszke boli ale minimalnie
2 10-15zł jedna dziurka
3 1,5 tygodnia przemywac spitytusem i 1,5
miesiąca nosic kolczyk
4 najlepiej wkręty bo potem dziurka bedzie
zamała i niekture kolczyki mogą nie wejsc
do dziurki

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
CHOMICZKAAA - Czw 01 Lip, 2004 15:43
Temat postu:
Ja miałam przekute uszy jak miałam niecałe 5 latek Very Happy i z tego co pamietam to nic nie boli.Ostatnio byłam z koleżanką u kosmetyczki,bo sobie właśnie uszy przebijała i powiedziała,że to prawie nic nie boli.Ja przekonuje mame teraz na 1 albo 2 dziurki dodatkowe w jednym uchy(razem będe miała 3),ale 1 mi napewno pozwoli dołozyć,a co z drugą to zobaczymy Wink Acha taki zabieg kosztuje 13-17zł. .Mam nadzieję,że mama da się przekonać.Powodzenia Very Happy
Anonymous - Czw 01 Lip, 2004 18:56
Temat postu:
ja mam kolczyki od zawsze a uczy mialam przekuwane w wieku okolo 2 latek :]
panienka_wierzba - Czw 01 Lip, 2004 19:28
Temat postu:
U mnie w mieście przekłucie ucha kosztuje 12-16 złotych, robi się to specjalnym pistoletem nie boli prawie wogóle, kolczyk leczniczy (wkrętka) najlepiej trzymać około 2 miesięcy wtedy rana goi się już całkowicie i można włożyć sobie po wyjęciu z ucha cokolwiek.

Sama mam w jednym uchu 2 dziurki, a w drugim 4 (z czego jedna na chrząstce u góry, i musze obalić mit że to bardoz boli bo nie bolało prawie wogóle, tak jak przy robnieniu w zwykłym miejscu)

Przepraszam że odpisuje tak późno, ale zawsze warto odpowiedizec :]
Kania - Pią 16 Lip, 2004 11:43
Temat postu:
O ja mam podobny problem.Ale wszyscy mi mówią że to nic nie boli.U mie w mieście kolczyki kosztuje pięć zeta qa samo przekucie 35 zeta.A te kolczyki orto[edyczne to takie przylegające... Cool
Gościówa - Nie 18 Lip, 2004 10:02
Temat postu:
Byłam dwa tygodnie temu zrobić sbie dodatkowa diurke w uchu....nie pytałam się mamy bo byłam na wakacjach w Kołobrzegu..jak przyjechałam i mama ja zobaczyła to szczeze mówiąc chyba nie była zbyt zadowlona ale powiedziała ze jak już zrobiłam to niech juz sobie będzie ale zebym więcej nie robiłam no i mam teraz w jednym uchu 1 a w drugim 2..to mało..wiele osób ma więcej a nwet maja w pempku, nosie itp...(nie chciałabym tam miec) a moja mama za uszy sie wkurza..no ale przejdzmy do rzeczy:
W kołobrzegu przebicie jednego ucha kosztowało 20 zł a obu 30zł...czyli jak bierzesz dwie dziurki to wychodzi taniej..ale to zalezy gdzie bo u mnie w miescie jedna dziurka kosztuje 15 zł a dwie 30 zł...azem z kolczykami oczywiscie..jesli w domu masz odpowedni kolczyk taki od przebijania uszu mozesz go zaniesc do kosmetyczki i tm ci zrobi to wtedy wyjdzie taniej bez kolczyków...taki kolczyk jest grubszy i tak jakby "rozpycha" dzurke...i musisz go nosic 3 tygodnie a pozniej robisz co chcez. Przebicie uszu mialam robione bez znieczulenia i tak troche tylko zaszczypało i pierwsego dnia ucho miałam troche obolałe a jesli wezmiesz ze zniezuleniem to pewnie nawetn nic nie poczujesz..powodzenia w namawianiu mamy!
Akacja12 - Pon 26 Lip, 2004 21:27
Temat postu:
A to was zadziwie. Jestem przeciwna ranieniu, przekłuwaniu sobie uszu. Jakoś po prostu nie chce mieć kolczyków. Moja starsza siostra też nie ma a mogłaby mieć bo jest pełnoletnia. Wiem że od średniowiecza dziewczyny jak najbardziej chciały się upiększac ale mi jakoś one nie potrzebne. Oczywiście nie chce tu nikogo obrazic
Kania - Wto 27 Lip, 2004 11:10
Temat postu:
Ja przekulam sobie ostatnio uszy orny jak bolalo LE ZYJE GOJĄ SIE LADNIE tylko ostatnio mialam ropki troche i kolzcyk mi przyrosl do ucha Laughing ale pokręcilam i dobrzejest Razz
Anonymous - Sob 31 Lip, 2004 10:34
Temat postu:
Kolczyków nie mam Razz Może będę mieć. Ale mam jeszcze jedno pytanko, bo są dwie szkoły - kolczyka nie wyjmować i przemywać 2 tygodnie z kolczykiem w środku, i kolczyk wyjmować i przemywać dziurkę bez kolczyka. Więc jak jest?
Gościówa - Sob 31 Lip, 2004 12:08
Temat postu:
Nena napisał/a:
Kolczyków nie mam Razz Może będę mieć. Ale mam jeszcze jedno pytanko, bo są dwie szkoły - kolczyka nie wyjmować i przemywać 2 tygodnie z kolczykiem w środku, i kolczyk wyjmować i przemywać dziurkę bez kolczyka. Więc jak jest?

Jesli wszystko z Twoim uchem jest ok to nie zdejmuj kolczyków tylko noś je 2-3 tygodnie...ale jesli np Ci ropieją wypadałoby c jakis czas przemyc je woda utlenioną.
panienka_wierzba - Sob 31 Lip, 2004 14:10
Temat postu:
nie wyjmój kolczyka przez te conajmniej 2 tygodnie i przemywaj go z kolczykiem w środku... potem se go możesz wyciągnac już =]
Kania - Pon 02 Sie, 2004 11:39
Temat postu:
Ja przemywam tak polewam troche z tylu na tą dziurke ale bez zdekjmowania kolczyków i pokręcam wtedy woda dotanie się do środka ucha i wszystko zdezynfekuje...mi się goją ładnie..nie zdejmuj kolczyków wogule gdy je przemywasz..i nie zdejmuj do zagojenia uszu
a jak będzie boleć jak będzie ci przekuwać to poproś o znieczulenoie to taka buteleczka ze znieczuleniem i czyms takim do pryskania...facetka ci tym popsiuka o i gotowe będzie mniej boleć ja mniałam to znieczulenie bo mnie bolało popsiukala mi jak juz przekułsa i mniej mnie bolało. Razz
Gościówa - Pon 02 Sie, 2004 12:20
Temat postu:
Kania napisał/a:
Ja przemywam tak polewam troche z tylu na tą dziurke ale bez zdekjmowania kolczyków i pokręcam wtedy woda dotanie się do środka ucha i wszystko zdezynfekuje...mi się goją ładnie..nie zdejmuj kolczyków wogule gdy je przemywasz..i nie zdejmuj do zagojenia uszu
a jak będzie boleć jak będzie ci przekuwać to poproś o znieczulenoie to taka buteleczka ze znieczuleniem i czyms takim do pryskania...facetka ci tym popsiuka o i gotowe będzie mniej boleć ja mniałam to znieczulenie bo mnie bolało popsiukala mi jak juz przekułsa i mniej mnie bolało. Razz

Ja uważam że jak ucho ropieje wręcz trzeba zdjąć kolczyk i przemyć dokładnie ucho woda ultelniona albo spirytusem...jeśli wszystko z uchem jest ok niepotrzeba NIC robić...porostu nosic te kolczyki przez 2-3 tygodnie i tyle. Ale jak uszy ropieją to trzeba je dokładnie zdezynfekowac i przemyc nawet jesli to bedzie troche bolało...bo kiedy ranka jest swieza zdjemowanie i zakladanie kolczyka moze troche szczypac...ale to juz po fakcie bo w czasie robienia dziurek prawie nic nie boli..tylko troche i ymsle ze znieczulenie jest zbędne bo trzeba za nie dodatkowo płacic (przynajmniej u mnie w miescie)
Kania - Pon 02 Sie, 2004 16:22
Temat postu:
Gościówa napisał/a:
Kania napisał/a:

Ja uważam że jak ucho ropieje wręcz trzeba zdjąć kolczyk i przemyć dokładnie ucho woda ultelniona albo spirytusem...jeśli wszystko z uchem jest ok niepotrzeba NIC robić...porostu nosic te kolczyki przez 2-3 tygodnie i tyle. Ale jak uszy ropieją to trzeba je dokładnie zdezynfekowac i przemyc nawet jesli to bedzie troche bolało...bo kiedy ranka jest swieza zdjemowanie i zakladanie kolczyka moze troche szczypac...ale to juz po fakcie bo w czasie robienia dziurek prawie nic nie boli..tylko troche i ymsle ze znieczulenie jest zbędne bo trzeba za nie dodatkowo płacic (przynajmniej u mnie w miescie)

Jasne jak ropa będzie ciekła to oczywiście ja codziennie uszy przemywam bo trzeba!A osttnio miałam rope ale nie zdejmowałam kolcvzyka tylko przemyłam i pokręciłam i znikła Very Happy
d098 - Czw 05 Sie, 2004 11:24
Temat postu:
Ja najpierw na pierwsze
przebijanie nie boli w zależności czy ten kto przebija zna się na tym bo małżowina uszna jest to jedno z miejsc o najmniejszeym unerwieniu i ukrwieniu (dlatego jak się ktoś poparzy w palec to przykłada do ucha bo jest najzimniejsze) i jeżeli dana osoba wie w któr miejsce najlepiej się wbić to nie powinno nic boleć a krwi też nie powinno być (ale tak cudnie to jest bardzo bardzo rzadko bo zwkle jednak coś czujesz a i krewki odobinka poleci )
Na drugie
tu to zabardzo się nie znam ale myśle że lepsz będzie ta druga opcja
panienka_wierzba - Czw 05 Sie, 2004 14:07
Temat postu:
Panienki (i panowie) mam takie pytanie, bo robie rodzicom prezent gwiazdkowy w postaci kolczyka w moim języku (mmmm... miły prezenciq =D) i mam takie pytania do osób które robiły sobie już w tym miejscu kolczyk, 1-ile mniej więcej płaciliście bądź ile się pałci w waszym miescie średnio za tego typu usługę (podejrzewam ze od 80 do 150 złotych ale wolę usłyszec jak to jest z Wami) oraz 2-jak długo goiła się rana w języku (ponoc dość szybko ale wolę usłyszeć) 3-jak mocno odczuwalny był ból (choć to i tak nie jest zbyt ważne bo i tak sobie zrobie ten kolczyk =P) ^^'
d098 - Czw 05 Sie, 2004 17:50
Temat postu:
droga panienko wierzbo Laughing (ale wstęp)
stanowczo odradzam ci skolczykowane języka bo
1 nie najlepiej to wygląda dla dużej większości chłopaków i dziewczyn(chyba że to rodzaj młodzieńczego buntu i sposób na zwrócenie uwagi)
2 w przyszłości może to sie odbić rakiem skóry (i to jest duże prawdopodobieństwo)
3 kolczyk w tym miejscu niedość że utrudnia życie to może się ci z początku zdażyć jakas niebespieczna infekcja

ale
zrobisz jak chcesz
panienka_wierzba - Czw 05 Sie, 2004 21:48
Temat postu:
1. mi się to podoba, jeżeli komuś się nie będzie to już tylko i wyłacznie jego sprawa, moim znajomym się to podoba, niektórym nie ale mi tak i dlatego chce sobie zrobić w tym miejscu kolczyk.
2. rak skóry, może znaleźc się wszędzie a w języku bardzo bardzo bardzo żadko się zdaża, dużo łatwiej dostać go w pępku który narażony jest na częste kontakty z ocierającym ubraniem itp. itd.
3. infekcja nie ma prawa się wdać ponieważ ślina ma właściwości lecznicze oraz w ustach jest cały czas wilgotno co zapobiega skepów krwi, itp. bród cały czas wypłukiwany ejst przez śline,

ponawiam moje prośby o odpowiedzi na pytania =]
Anonymous - Pią 06 Sie, 2004 09:14
Temat postu:
ślina jest bakteriobójcza ale gdyby była tak skuteczna jak mówisz to nikt na świecie nie dostałby np. anginy
panienka_wierzba - Pią 06 Sie, 2004 11:20
Temat postu:
anginy nie dostaje się w jamie ustnej czyż nie? angina jest w przełyku i tam dalej :] jednak dużo czytałam o kolczykach w języku.. jakakolwiek infekcja w tym miejscu zdaża sie neizwykle żadko, poprzez niezachowanie środków ostrożności takich jak wkładanie paluchów cho chwile do gęby w celu dotknięcia, poruszania kolczykiem. Nie mycie zębów i tym podobne... więc wiesz, nie porównuj prosze poza tym infekcji dziurki od kolczyka do anginy bo to jest prawie całkowicie co innego (jednak bakterie)...
Gościówa - Pią 06 Sie, 2004 16:21
Temat postu:
Mi się podoba kolczyk w języku ale samabym sobie go nie rozibła ze wzgędu na moich "kochanych" rodziców, a pozatym podobno przekłocice języka bardzo boli bo jest mocno unerwiony itp, przes pierwszych nawet pare tygodni język jest opuchnięty...trudno mówic itp...a pozatym z tego co słyszałam nie jest to takie tanie a w tej chwili moje dochody wynosza 0 zł Smile A więc sama sobie nie zrobie kolczyka ale jesli ty chcez czemu nie Smile Mi się podobaja kolczyki np. bardzo lubie u chłopaków przebity łuk brwiowy..mmmm... Razz No dobra wracajac do tmatu niestey nie wiem ile to kosztuje ale chyba tak jak mówisz..około hm...100-150 zł. Moja kolezanka ma przekłuty język i muwiła że cholernie boli przekłucie ale to zalezy od człowieka bo innego nawet ugryzienie komara boli Wink Zreszta jak Ci sie to podoba i tak bardzo chcez go miec to wytrzymasz ten moment bólu...W jednej kwesti niestey sie z toba nie zgodze..infekcja moze sie zdarzyc nawet czytalam kiedys ze pare osób umarło własnie dlatego e przekłuli sobie jezyk...wiem ze to noeprawdopodobne..sama nie mogłam uwierzyc..ale wdało sie jakies zakazenie i poprostu umarli..ale takie przypdki zdarzaja się baaaardzo zadko..1 na 1000000 wiec jesli pujdziesz do dobrego salonu kosmetyczego to napewno zrobią ci to szybko, czysto i będzie gut Smile I radze Ci juz teraz rodziców zacząc na to przygotowywac bo potem moze byc szok biggrin
d098 - Pią 06 Sie, 2004 21:05
Temat postu:
powiem tylko jedno
teraz was to pociąga ale zobaczymy za pare lat....
_szyszka - Sob 07 Sie, 2004 08:14
Temat postu:
Mam uszy przebite i bardzo dobrze się czuję . Miałam przebijane uszy pistoletem ( takim specjalnym Mr. Green ) No i to nic absolutnie nic mnie nie bolalo. I ja nie wiem ile nosiłam tamte kolczyki chyba dość długo ale potem zmieniłam. Ostatnio nie noszę ich jednak bo często chodze na basen i mi przeszkadzają. Tylko nalezy uważać na takie zwykłe kolczyki to znaczy z metalu bo one czasami źle wpływają na uszy tzn. zaczynają uszy bloeć , ropieją itd. Na mnie to naszczęście nie działa bo nie na wszystkich.
panienka_wierzba - Sob 07 Sie, 2004 12:14
Temat postu:
moja mam wie że mi sie to podoba =] to jest pkt. pierwszy =D pkt. trugi to to wiem że może wdać się zakażenie i że jest to bardzo bardzo żadkie ale nie wiedizałam że można przez to umrzeć, pkt. trzeci to moje znajome mówiły że wogóle nie bolało... poza tym moje dwie kumpeli (jedna 18 lat druga w moim wieku) robią sobie w języku )hihi namówiłam je) jeszcze w wakacje, pod koneic to sie dowiem dokładnie, wezme sie do zakłądu z nimi i zobacze dokładnie jak to wygląda, bo wiem tylko do pewnego momentu =]
Anonymous - Pon 09 Sie, 2004 09:43
Temat postu:
Mhmh - panienka... ja za kolczyk w języku zapłaciłam 68zł... ale nie wiem jak u innych Smile A co do prezentu to nie wiem jak na to tata - jeszcze dostanie szału... Mr. Green

Pozdrowienia Kwiat
panienka_wierzba - Pon 09 Sie, 2004 21:12
Temat postu:
obydwoje dostaną szału i matka i ojciec, ale wiem że nigdy by się nie zgodzili abym mogła sobie zrobić kolczyk więc robie bez ich wiedzy =P
Malvina - Wto 10 Sie, 2004 22:31
Temat postu:
Ja nikomu z was nie radze kolczyka w języku .. Mojej mamy kolezance cos sie z nim stało .. Poperostu nie moge go wyjjąc .. Powiedziala tez ze on bardzo przeszkadza ... Teraz jej facet bedzie jej czyms tam obcinal ... Ja NIGDY NIE ZROBIE SOBIE KOLCZYKA W JEZYKU !
panienka_wierzba - Czw 12 Sie, 2004 11:45
Temat postu:
nie zabraniam wam opinii na ten temat ale ja prosiłam o odpowiedzi na konkretne pytania! Jak narazie tylko Tavion okazała odrobinę zainteresowania moją prosbą i odpowiedziała mi na pytania, i tak mnie nie odsuniecie od tego pomysłu więc nie ma co pisać, a że nie może wyciągnąć kolczyka to pewnie jej się kolczyk zaklinował (kulka na końcu kolczyka którą się odkręca) ale to może się zdażyć w każdym kolczyku do: języka, brwi, warki, pępka! poniewaz takowe są odkręcane.
czarny_krzysiek - Wto 17 Sie, 2004 20:09
Temat postu:
Kolczyki świetnie wyglądają i są bardzo fajne, tyle że te w języku to średnio, calowałem się w wakacje z dziewczyną która miała taki kolczyk i on troche przeszkadzał, bo było go czuć podczas całowania.
panienka_wierzba - Wto 17 Sie, 2004 20:29
Temat postu:
słyszałam że całowanie się z osobą z kolczykiem bądź jeżeli samemu ma się kolczyk jest dość ciekawym przeżyciem =] więc dziękuję że podzieliłeś się ze mną twoim spostrzeżeniem, a jak podobają się wam kolczyki w brwiach bo chyba też sobie zrobie, nie w tym roku bo tyle rzeczy naraz to by była już przesada. Albo w czasie mojej przyszłorocznej ucieczki z domu albo dopiero za dwa lata bym sobie zrobiła, a co wy o takim myslicie?
Malvina - Wto 17 Sie, 2004 20:48
Temat postu:
panienka_wierzba napisał/a:
. Albo w czasie mojej przyszłorocznej ucieczki z domu

Ty zartujesz ? :> . Chcesz uciec z domu ? Gdzie bedziesz mieszkac ? Skad bedziesz miala kase na utrzymanie ? Ile bedzie trwala ta ucieczka ? ... Zdaje mi sie ze tylko teraz tak mowisz ze uciekniesz ... mam nadzieje ze nie jest Ci az tak zle w domq .. :> .
panienka_wierzba - Sro 18 Sie, 2004 15:20
Temat postu:
uciekam z domq bo nie chcą mnie puścić na woodstock, moja ucieczka będzie trwała od tygodnia do 2. Pieniądzę będę oszczędzać cały rok czyli dość dużo tego uzbieram do przyszłorocznego lipca, i wtedy poodwiedzam znajomych z neta i pojade sobie na woodstock gdzie będę mieszkać? mam nadzieję że moi znajomi przetrzymają mnie każdy chociaż jedną czy dwie noce, jeśli jednak nie to w całej polsce jest mnustwo takich motelików i hotelików a że jedna noc w takowym kosztuje mało będe sobie mogła na to pozwolić, nie i nie mówie sobie tego ot tak, naprawdę mam zamiar wyrwać się z mojego domu na ten czas, a u mnie w domu może nie jest tragicznie ale z każdym tygodniem jest coraz gorzej (w stosunku do mnie)...
czarny_krzysiek - Sro 18 Sie, 2004 17:26
Temat postu:
żadne to ciekawe przeżycie moim zdaniem, poprostu czuje się kawałek zimnego metalu(kulkę) na czyimś języku, i wcale nie jest przyjemne gdy takie cos dotyka warg i wnętrza ust, więc naprawdę nie polecam.
A odnośnie ucieczek z domu to mój brat uciekał 4 razy z domu i zawsze po 2 albo 3 dniach przywoziła go policja, to nie jest tak że można sobie uciec i jest się poza kontrolą (sorry wierzba ale naczytałaś się chyba za dużo książek idealizowanych), bo wszędzie jest policja która legitymuje i sprawdza(a rodzice napewno zgłoszą ucieczkę na posterunek) oraz wiele innych niebezpieczeństw(złodzieje, pedofile itp itd) i trudno tak sobie jeździć samemu po kraju bez opieki starszych bo złapią odrazu. A w żadnym hotelu bez pełnoletniej osoby nikt cie nie przyjmie.
panienka_wierzba - Sro 18 Sie, 2004 17:56
Temat postu:
nie ja nie będę sama jeździła po polsce, a pzoa tym zacznę powoli informowac o tym rodziców a na koniec napisze im może hm.. wiadomość, bede do nich dzwonić, ale nie powiem im gdzie jestem, wiem że nie jest to łatwe, ale wielu ludziom się to ujade, może będę jedną z tych której się uda, noi przyjade do domu dopiero po tym tygodniu czy 2.
a co do kolczyka, zrobię sobie, jeżeli mi sie nie spodoba to wyjmę, trudno stracę tę bańkę ale wyjmę..
Czerwony Miś - Czw 19 Sie, 2004 21:08
Temat postu:
ja wam powiem tylko tyle kolczyk w jezyku mi sie akurat nie podoba, ale robcie co chcecie :]
co do uszu no to ja sobie sama robilam 3 dziurki... bo narmalnie 1 w kazdym uchu to mam od malego no i sobie zrobilam na lewym uchu jeszcze 3 czyli milam 4 ... zabieg byl bezbolesny a jak robiłam:
włożyłam kostki lodu do worka i przez 20 minut mroziłam nim ucho, poźniej sprawdziłam czy jest dobrze zamrozone popsikalam dezodorantem i nic nie poczulam wiec zamrozone , naostszylam wczesniej kolczyki nio i buuu i sie dziurka zrobila... a raczej 3...
no ale tak w 4 dziurce kolczyk mi sie zlamal jak mnie kumpela przytuliła :/ pozniej 2 nastepne jakies 2 tygodnie temu dojrzala moja matka i sie przeraziła bo mialam 2 duze kulki z ropa o ktroych wiedzialam , ale gowno z tym robilam tzn... nic z tym nie robilam... no i kazala mi wyciagnac, pryskła perfumem i zaczela rope wyciskac Crying or Very sad troszke bolało :/ a no w rezultacie do teraz sobie siedze w domq bez nawet 1 kolczyka i strasznie mi przykro i sie zastanaiwm czy by tu nie przebic prawego ucha, ale w prawym bee... w lewym sie przebija... no i mam dylemat :/
pussi - Czw 11 Lis, 2004 23:39
Temat postu: pussi
hej!!ja mam w jednym uchu 2 dziurki:)tą drugą zrobiłam sama i nic nie bolało!!!bierzesz lód i przykładasz do ucha gdy zaczyna dretwiec bierzesz igłe wysterylizowaną i przebijasz:)to naprawde nic nie boli!!!a wygląda OK!!! pozdrawiam
Kinga - Pią 12 Lis, 2004 09:28
Temat postu:
Cze
A ja chcialam sobie przebic pępek Smile nawet starsi sie zgodzili Wink juz bylam z kosmetyczką umówiona ... ale D. sie nie zgodził <lol>biggrin no nic moze ma racje ?
Kenai14 - Pią 12 Lis, 2004 19:47
Temat postu:
ja tam nie popieram takiego wpinania sobie metali w ciało.. ale cóż.. różne są gusta.. Cool
Kenai14 - Pią 12 Lis, 2004 19:48
Temat postu:
t otylko stany zapalne, choroby itp. same nieprzyjemności.. a chlopacy raczej nie lubią takich rzeczy na dziewczynach. Cool
buli - Pon 15 Lis, 2004 17:18
Temat postu:
Mam 3 kolczyki na brwiach, 2 w nosie, jeden na brodzie i 10 w uszach. Uwazam sie za normalnego punka Razz (nie bolalo(bo wszystkie agrafkami po pijaku, nawet nie wiedzialem kiedy...))
kicp - Wto 16 Lis, 2004 01:22
Temat postu:
Ja noszę kolczyk w języku. Co sądzicie o kolczykach w pępku?
CHOMICZKAAA - Czw 18 Lis, 2004 15:35
Temat postu:
Moim zdaniem są ok,ale musisz nosić wtedy krótkie bluzki,bo widac to tylko praktycznie wtedy(nie licząc basenu,plaży...) kiedy ta część ciała nie jest zasłonieta.Ale ogółnie to spoko.
Malvina - Pią 19 Lis, 2004 09:29
Temat postu:
Ja też myslę że są spoko Smile Ładnie wyglądają..ale zalezy u kogo biggrin Najlepiej wyglądają u szczupłej dziewczyny... Smile A ja słyszałam że one są niebezpieczne...:> Wiecie cos o tym?
Anonymous - Pią 19 Lis, 2004 12:28
Temat postu:
aguSia90 napisał/a:
a chlopacy raczej nie lubią takich rzeczy na dziewczynach. Cool

Zdziwiłabyś się Twisted Evil
Anonymous - Pią 19 Lis, 2004 12:35
Temat postu:
a ja wam opowiem moją historię:
Miałam kiedyś przebite uszy.
Gdy pewnego dnia zobaczyłam że
nie mam kolczyków. Czułam że
mam lecz nie widziałam.
Okazało się że kolczyki
wpadły do moich
uszu. Mama
wyjęła tylko jednego.
Jechałam do specjalisty
żeby wyciągnąć kolczyk.
Od tej pory nie mam przebitych uszu.
CHOMICZKAAA - Pią 19 Lis, 2004 12:54
Temat postu:
Bo lepiej nie nosić małych kolczyków,ja wole taki średniej wielkości,bo w szkole nie nażekają,mnie się podobają i nie ma ryzyka.
panienka_wierzba - Wto 23 Lis, 2004 14:56
Temat postu:
mi czasami takie miniatureowe kuleczki Wink wpadają to se je po prostu wyciskam phy =D
Chesterka - Wto 23 Lis, 2004 16:37
Temat postu:
Ja mam łącznie 4 dziurki w uszach i nic mnie nie bolało... Takim pistolecikiem pyk...pyk...pyk...pyk.... i jush!! Very Happy Noszę różne różniaste kolczyki... duże...małe raczej mniejsze Wink
frigg - Czw 25 Lis, 2004 21:12
Temat postu:
czytam ogolnie wszytkie posty o kolczykach na tym forum i pozwole sobie wysnuc takie oto spstrzezenia:
1) wszystkie kolczyki tzn. przeklucia najlepije jest robic w studiach do tego przeznaczonych czyli studiach tatuazu i piercingu. ma to ta zalete ze rany po kluciu goja sie szybko, bardzo zadko zdaza sie problem z gojeniem wynikajace ze zle dobranych kolczykow (uczulenie na metal), sposobu przeklucia (pistolet rozrywa tkanke). kolczyki w studuach sa wykonane z metli powszechnie stosowanych w chirurgii a co za tym idzie z odpowidnimi certyfikatmi. oczywiscie jest to drozsze niz przeklucie u kosmetyczki ale zdrowie i uroda chyba nie powinna miec niskiej ceny?
2) jesli chodzi o gusta...coz jesli ktos lubi kolczyki to bedzie szukal innych ludzi ktorzy beda go akceptowac takim a nie innym, ludzi rownierz lubiacych kolczyki nie zlaeznie od plci....
3) mysle ze kolczyki powinny byc indywidualna sprawa kazdego i naprawde do kolczyka w pepku nie trzeba nosic bluzki odslanijacej brzuch..chodzi o satysfakcje:)
radze zapoznac sie z temtem jesli ktos lubi i planuje kolczyk np www.wildcat.pl Smile
nidhogg - Czw 25 Lis, 2004 21:16
Temat postu:
nom tu popieram frigg jesli chodzi o to gdzie i czym. stanowczo odradzam przekluwanie sie u kosmetyczek.

a co do jezyka - przeklucie nie boli wcale, pozniej przez 2-3 dni moze byc nieprzyjemnie jesli chodzi o jedzenie i mowienie, ale tez bez przesadu
czy sie podoba facetom (byly jakies glosy ze sie paskudnie caluje z taka dziewczyna) - moj nie narzeka, a wrecz przeciwnie, twierdzi ze to bardzo 'uatrakcyjnia' sprawe Wink
Anonymous - Sob 04 Gru, 2004 12:23
Temat postu:
ja sobie robiłam dwa kolczyki u kosmetyczki jakiś czas temu i strasznie bolało i musiałam nosić kolczyki 3 tyg bez zdejmowania
u tej samej kosmetyczki moja znajoma przekuwała ucho jedno i jej kolczyk wciągnęło
potem sama sobie przekuwałam jedno ucho schłodząc najpierw lodem i tak średnio bolało a na 1 września zrobiłam dziurke odrazu kolczykiem nawet bez lodu i mało bolało a już po tygodniu nie musiałam nosić kolczyka [jakby ktoś sie pogubił w rachunkach - dziurek mam 4 po dwie w każdym uchu] a co do rodziców to o trzeciej dziurce niewiedzieli i zauwazy;li po miesiącu a na czwartą sie nie zgodzili ale powiedziałam że musze miec po dwie bo jak jest nierówno to osoby które się puszczają tak noszą [bez obrazy dwa wszystkich ale musiałam im podać jakieś BZDURNE I ZMYŚLONE w 100% aby sie zgodzili:)]
Miracle - Nie 05 Gru, 2004 18:38
Temat postu:
1.To nie boli
2.Kosztuje to ok.13 zl jedna dziurka
3.Okolo 2-3 tygodni
4.Nie zawsze sa takie ksztalty
Anonymous - Nie 05 Gru, 2004 18:39
Temat postu:
Najlepiej zapytaj tego kto ci to bedzie przebijaj najlepiej przebij um kosmetyczki

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group