Zwierzęta - malutkie pytanko jednak dla mnie bardzo wazne :P hajdulka - Sro 10 Wrz, 2003 15:49 Temat postu: malutkie pytanko jednak dla mnie bardzo wazne :P
jstem opiekunka jednej z myszek szkolnych dziisaj ja kupilam tlyko ze..... ja nie wiem co one jedza !!! prosze o szybka odpowiedz Lilly - Sro 10 Wrz, 2003 16:03 Temat postu:
Ja miałam kiedyś myszki...I one jadły specjalny suchy pokarm, który możesz kupić w każdym sklepie zoologicznim. A ponadto uwielbiają sałatę, rzodkiewkę, marchewki, paprykę, a nawet jajko na twardo zjedzą. A może sie skuszą nawet na owoce: jabłka, gruszki, nawet winogronko...czy banan. A słodyczy jej raczej nie dawaj...A do picia, wiadomo: woda, wystarczy.
No, pomogłam Ci, prawda?
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania co do myszek, to na gygy: 3571565 (czasami jestem niewodoczna), lub wyślij prywatną wiadomość.
Dbaj o myszkę...
Pozdroffki
Lilly Kamix - Sro 10 Wrz, 2003 16:37 Temat postu:
Zgadzam sie z lilly ponadto mozesz myszce kupic gryzaczek z roznymi zbozami itp.one to schrupia i przy okazji stepia sobie zapki i dzieki temu tak nie boli jak mysia ugryzie mialem 10 myszek hehe ;-) jeszcze mozesz im kukurydze tam wzucic albo zboze do picia oczywiscie wode Lilly - Sro 10 Wrz, 2003 16:42 Temat postu:
A ja miałam chyba z 50 myszorków. Gościówa - Sro 10 Wrz, 2003 17:47 Temat postu:
Jedzą:
Rózne warzywa i owoce ( tylko nie dawaj kapusty bo myszke rozdyma i moze umrzeć!!!) ...to zależy od myszki..moja jedna myszka lubiła jabłko a inna nie...
jedża specjalną karmę, zboże, ser, jajko na twardo, chleb, a piją Wodę....ale możesz dać tez od czasu do czasu troszke mleka (mało tłustego) Pozdrawiam! Wiktoria - Nie 14 Wrz, 2003 18:02 Temat postu:
Hmm.. Zacznę od tego, że najpierw powinno się zdobyć wiedzę na temat danego zwierzaka, a dopiero potem go kupić.. Sama na chomiki czekałam 11 miesięcy, aby zdobyć wiedzę z książek, neta i od znajomych.
Myszy.. jak to już moi poprzednicy napisali.. przede wszystkim mogą jeść kompletny pokarm dla myszek. Oprócz tego serek topiony (moje myszorki go uwielbiały, miałam kiedyś 2 myszki), warzywa, owoce (byle nie cytrusowe). Można im też dawać zielonkę (trawę, mlecz) ale nie w dużych ilościach, bo może to wywołać biegunkę.
PozdR,
Wiktoria Alice_10 - Nie 14 Wrz, 2003 21:26 Temat postu:
Kopoj im karme dla gryzoni:) Poszukaj jakiejs strony o myszkach i tam sie wszystkiego dowiesz:)
to z książki o chomikach- ale chyba myszy nie zaszkodzi Justa_z_BB - Sob 08 Lis, 2003 21:20 Temat postu:
Kamix napisał/a:
Zgadzam sie z lilly ponadto mozesz myszce kupic gryzaczek z roznymi zbozami itp
to sie nazywa kolba
a co do mojej opini to zgadzam sie w 100% z przedmowcami...ja raczej jesem ekspertem w chomikowych sprawach MEFIU - Sro 07 Sty, 2004 21:30 Temat postu:
MYSZKI I MYSZOSKOCZKI SĄ BARDZO SPOKREWNIONA DLATEGO MOGĘ CI ODPOWIEDZIEĆ NA TWĄ PROŹBĘ BO MAM MYSZOSKOCZKA
NAJLEPIEJ PORADZĘ CI WEJŚĆ NA STRONĘ:
WWW.CATHEART.TWOI.PL