Dzieci OnLine

SONDY ANKIETY - Nagroda Nobla

Kamix - Pią 10 Paź, 2003 21:44
Temat postu: Nagroda Nobla
Tegoroczną nagrodę Nobla otrzymała irańska obrończyni praw człowieka Szirin Ebadi.

P.S: Prawdę mówiąc wolałbym osobiście aby tą nagrodę otrzymał Jan Paweł II, wydaje mi się że bardziej on sobie na nią zasłużył niż Szirin Ebadi, a co wy o tym sąszicie ??
Lilly - Sob 11 Paź, 2003 22:07
Temat postu:
Ja...nie wiem, kto to ta Szirin...Ja sie na tym nie znam. Laughing
Anonymous - Nie 12 Paź, 2003 10:22
Temat postu:
Według mnie Jana Pweł II powinien otrzymać nagrodę, ponieważ od dłużeszego czasu, od lat stara się o pokój na świecie, pomagał Wałęsie obalić komunizm i wogule zawsze tak spokojnie i miło i przekonująco przemawia.
Kamix - Nie 12 Paź, 2003 11:00
Temat postu:
elfkaNenar: Masz racje Jan Paweł II całe swoje życie poświęca na budowanie pokoju na świecie, i wydaje mi się że to właśnie On powinien dostać tą nagrodę, jak narazie 4 do 3 Wink Szirin tez jest dobrą kobietą ale z nią mogli jeszcze poczekać a papież nie wieadomo czy dotrwa jeszcze nagrody, w gazetach podowali że z nim ciężko że się źle czuje ale na szczęście wczorajsze wiadomości mnie uspokiły podały że papierz czuje się dobrze i prosili prase aby nie pisała niebędąc pewnym o zdrowiu naszego papierza Wink

Głosujcie i piszcie Wink
deg - Pon 13 Paź, 2003 01:43
Temat postu:
Zagłosowałem już wcześniej, ale teraz się z tego wytłumaczę Wink.

Głosowałem na Szirin Ebadi. Papież zrobił (i robi!) dla pokoju wiele dobrego, a nagroda z pewnością nie jest mu potrzebna. Jest znany i doceniany w świecie nie tylko katolickim.
Szirin natomiast jest mało znaną na świecie postacią. Ja przyznam szczerze, że przy okazji nej Nobla po raz pierwszy usłyszałem o niej i o problemach jej kraju. Dzięki tej nagrodzie ludzie zwrócą oczy na te problemy a może i Szirin nie będzie tak prześladowana.

W przypadku papieża nagroda naprawdę niewiele by zmieniła.
rodzynka - Pon 05 Kwi, 2004 22:37
Temat postu:
Moim zdaniem Szirin Ebadi... dopisuje sie do postu dega. Jan paweł II pewnie i tak prędzej czy później dostanie nagrodę Nobla. Mimo że dla mnie on nie jest jakimś wielkim autorytetem uwążam ze na nia zasłużył.
dziesieciolatka - Sob 26 Cze, 2004 19:19
Temat postu:
a kto to jest?
sami10 - Pon 28 Cze, 2004 13:23
Temat postu:
Papież nie powinien dostać nagrody nobla bo no powiedział a nie zrobił
Bike_chan - Sro 03 Lis, 2004 15:18
Temat postu:
NO, już trochę po fakcier, ale ja bardzo żałowałam, ze papież nie dostał Nobla... Może nie zmieniłoby to wiele ( moze nic) ale wydaje mi sie że zasłużył...
Anonymous - Sro 03 Lis, 2004 19:48
Temat postu:
<pada na kolana i zaczyna się smiać jak opętana> Tego to nawet chyba Sami i Kicia nie pobiły. Bike_chan jesteś mistrzem
Bike_chan - Sro 03 Lis, 2004 20:53
Temat postu:
elfkaNenar napisał/a:
<pada na kolana i zaczyna się smiać jak opętana> Tego to nawet chyba Sami i Kicia nie pobiły. Bike_chan jesteś mistrzem

Co ja zrobiłam? Crying or Very sad Przepraszam, już się nie odzywam...
Malvina - Czw 04 Lis, 2004 14:00
Temat postu:
Bike_chan napisał/a:
elfkaNenar napisał/a:

Co ja zrobiłam? Crying or Very sad Przepraszam, już się nie odzywam...

Odnowiłas stary temat.
Anonymous - Czw 04 Lis, 2004 18:04
Temat postu:
[quote="Malvina"]Odnowiłas stary temat.[/quote]
Dobrze, przepraszam. Jak już mówiłam - już się nie odzywam... Od dzisiaj będę w takim razie tylko czytała, ale nie będę pisała. Za każdym razem, jak coś napiszę, to ktoś ma do mnie pretensje. Przepraszam jeszcze raz.
Bike_chan - Czw 04 Lis, 2004 18:07
Temat postu:
Ten post napisałam oczywiście ja, tylko się nie zalogowałam.
Malvina - Czw 04 Lis, 2004 19:02
Temat postu:
Bike_Chan ... pisz..ale nie odnawiaj tematów, które są sprzed kilku miesięcy..Nie masz za co przepraszac Wink Kazdemu sie zdarza biggrin Pisz..spokojnie pisz Wink)
Anonymous - Czw 04 Lis, 2004 20:28
Temat postu:
No właśnie pisz spokojnie, ale my mamy niezłego fizia na punkcie odnawiania tematów, a po za tym ten jest wyjątkowo nieaktualny
roger-1989 - Pon 29 Lis, 2004 20:47
Temat postu:
tez pytanie kto powinien jasne ze Papiez

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group