SONDY ANKIETY - Nagroda Nobla Kamix - Pią 10 Paź, 2003 21:44 Temat postu: Nagroda Nobla
Tegoroczną nagrodę Nobla otrzymała irańska obrończyni praw człowieka Szirin Ebadi.
P.S: Prawdę mówiąc wolałbym osobiście aby tą nagrodę otrzymał Jan Paweł II, wydaje mi się że bardziej on sobie na nią zasłużył niż Szirin Ebadi, a co wy o tym sąszicie ?? Lilly - Sob 11 Paź, 2003 22:07 Temat postu:
Ja...nie wiem, kto to ta Szirin...Ja sie na tym nie znam. Anonymous - Nie 12 Paź, 2003 10:22 Temat postu:
Według mnie Jana Pweł II powinien otrzymać nagrodę, ponieważ od dłużeszego czasu, od lat stara się o pokój na świecie, pomagał Wałęsie obalić komunizm i wogule zawsze tak spokojnie i miło i przekonująco przemawia. Kamix - Nie 12 Paź, 2003 11:00 Temat postu:
elfkaNenar: Masz racje Jan Paweł II całe swoje życie poświęca na budowanie pokoju na świecie, i wydaje mi się że to właśnie On powinien dostać tą nagrodę, jak narazie 4 do 3 Szirin tez jest dobrą kobietą ale z nią mogli jeszcze poczekać a papież nie wieadomo czy dotrwa jeszcze nagrody, w gazetach podowali że z nim ciężko że się źle czuje ale na szczęście wczorajsze wiadomości mnie uspokiły podały że papierz czuje się dobrze i prosili prase aby nie pisała niebędąc pewnym o zdrowiu naszego papierza
Głosujcie i piszcie deg - Pon 13 Paź, 2003 01:43 Temat postu:
Zagłosowałem już wcześniej, ale teraz się z tego wytłumaczę .
Głosowałem na Szirin Ebadi. Papież zrobił (i robi!) dla pokoju wiele dobrego, a nagroda z pewnością nie jest mu potrzebna. Jest znany i doceniany w świecie nie tylko katolickim.
Szirin natomiast jest mało znaną na świecie postacią. Ja przyznam szczerze, że przy okazji nej Nobla po raz pierwszy usłyszałem o niej i o problemach jej kraju. Dzięki tej nagrodzie ludzie zwrócą oczy na te problemy a może i Szirin nie będzie tak prześladowana.
W przypadku papieża nagroda naprawdę niewiele by zmieniła. rodzynka - Pon 05 Kwi, 2004 22:37 Temat postu:
Moim zdaniem Szirin Ebadi... dopisuje sie do postu dega. Jan paweł II pewnie i tak prędzej czy później dostanie nagrodę Nobla. Mimo że dla mnie on nie jest jakimś wielkim autorytetem uwążam ze na nia zasłużył. dziesieciolatka - Sob 26 Cze, 2004 19:19 Temat postu:
a kto to jest? sami10 - Pon 28 Cze, 2004 13:23 Temat postu:
Papież nie powinien dostać nagrody nobla bo no powiedział a nie zrobił Bike_chan - Sro 03 Lis, 2004 15:18 Temat postu:
NO, już trochę po fakcier, ale ja bardzo żałowałam, ze papież nie dostał Nobla... Może nie zmieniłoby to wiele ( moze nic) ale wydaje mi sie że zasłużył... Anonymous - Sro 03 Lis, 2004 19:48 Temat postu:
<pada na kolana i zaczyna się smiać jak opętana> Tego to nawet chyba Sami i Kicia nie pobiły. Bike_chan jesteś mistrzem Bike_chan - Sro 03 Lis, 2004 20:53 Temat postu:
elfkaNenar napisał/a:
<pada na kolana i zaczyna się smiać jak opętana> Tego to nawet chyba Sami i Kicia nie pobiły. Bike_chan jesteś mistrzem
Co ja zrobiłam? Przepraszam, już się nie odzywam... Malvina - Czw 04 Lis, 2004 14:00 Temat postu:
Bike_chan napisał/a:
elfkaNenar napisał/a:
<pada na kolana i zaczyna się smiać jak opętana> Tego to nawet chyba Sami i Kicia nie pobiły. Bike_chan jesteś mistrzem
Co ja zrobiłam? Przepraszam, już się nie odzywam...
Odnowiłas stary temat. Anonymous - Czw 04 Lis, 2004 18:04 Temat postu:
[quote="Malvina"]Odnowiłas stary temat.[/quote]
Dobrze, przepraszam. Jak już mówiłam - już się nie odzywam... Od dzisiaj będę w takim razie tylko czytała, ale nie będę pisała. Za każdym razem, jak coś napiszę, to ktoś ma do mnie pretensje. Przepraszam jeszcze raz. Bike_chan - Czw 04 Lis, 2004 18:07 Temat postu:
Ten post napisałam oczywiście ja, tylko się nie zalogowałam. Malvina - Czw 04 Lis, 2004 19:02 Temat postu:
Bike_Chan ... pisz..ale nie odnawiaj tematów, które są sprzed kilku miesięcy..Nie masz za co przepraszac Kazdemu sie zdarza Pisz..spokojnie pisz ) Anonymous - Czw 04 Lis, 2004 20:28 Temat postu:
No właśnie pisz spokojnie, ale my mamy niezłego fizia na punkcie odnawiania tematów, a po za tym ten jest wyjątkowo nieaktualny roger-1989 - Pon 29 Lis, 2004 20:47 Temat postu:
tez pytanie kto powinien jasne ze Papiez