Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Problemy dziewczyny (nastolatki) :)

Natalia 11 - Sob 01 Lis, 2003 14:19
Temat postu: Problemy dziewczyny (nastolatki) :)
Cześć !!
Ja jeszcze miesiączki nie miałm .
I boje się jak to będzie co lebiaj mić wcześniej czy dłurze .
Moja babcia opowiadał mi że misła ją jak miała 17 lat.(to chyba było straszne )Mam przeczucia że to będzie bolało !!!!

Sad Smile Sad Smile Sad Smile Sad Smile Sad Smile SadSmileSadSmileSadSmileSadSmileSadSmileSadSmileSadSmileSadSmileSadSmileSadSmile
girl_in_black - Sob 01 Lis, 2003 16:58
Temat postu:
Natalka! to kiedy dostaniesz miesiaczke zalezy od Twojego zegara biologicznego. Kazda dziewczyna miesiączkuje inaczej - jedną np boli brzuch drugą nie. Jedna dostaje np. w wieku 12 lat a druga w wieku lat 17. Też jak byłam młodsza chciałam zeby już miec tą miesiączke ... a to wcale nie jest takie przyjemne......
Anya - Sob 01 Lis, 2003 22:38
Temat postu:
pociesze cie ze nie kazdego boli Razz np. ja oprocz krwawienia nie mam żadnych bólów, itp. a moja mama czasem musi łykać jakieś tabletki na ból brzucha - wiec dziedziczne bóle nie są napewno. a kiedys dziewczyny później zaczynały miesiączkować
mroweczka - Nie 02 Lis, 2003 07:39
Temat postu:
Zgadzam się,święta racja Wink
Ja chciałam jeszcze dodać dla pocieszenia,że właście znaczna mniejscość miesiączkujących dziewczyn może skarżyć się na skurcze i bardzo silne bóle brzucha. Moja starsza siostra miała tą pierwszą opcję ale ja tam się nie przejmuję. Nie oznacza to np. ze ja tak będę miała . Trzymaj się i powiedz jak było kiedy już będzie "po" Wink
Gościówa - Nie 09 Lis, 2003 13:21
Temat postu: okres
okres mozna dostac w wieku od 11-16 lat. GDy ukończy się 16 lat a okresu się jeszce nie ma nalezy udać się do ginekologa który sprawdzi czy prawidłowo się rozwijasz i czy nie wystepuja u ciebie żadne zaburzenia. NAtomiast ból...hmm...jednyne co może bolec to dolna częśc brzucha przed okresem. Ale nie każdego boli. Najczęsciej to jest dziedziczne tzn: jesli bolało twoją mamę to będzie bolało i ciebie chodziaz tak jest nie zawsze. Ale nie bój się zawsze można przecież połknąc tabletkę przeciwbólową.
Anonymous - Sro 12 Lis, 2003 17:12
Temat postu:
Nie martw sie ja już miałam 2 raz i bardzo z tego powodu sie ciesze .Jak dosała 1 raz to nic mnie nie bolało ,ale 2 raz to już koszmar ale nie ma powodów do obaw!!!!!! a ni do wstydu,lecz do dumy.POWODZENIA
Akacja12 - Sro 12 Lis, 2003 17:39
Temat postu:
Ja tez nie mialam jeszcze miesiączki...i zgadzam sie tutaj ze wsdzystkimi na forum Smile a tajze dodam ze powinnas siem miejwiecej zorientowac kidy dostaniesz okres bo przedtem jest wydzielina śluzowa itp. ale no cusz kazdy jest inny i tozalezy od twojego organizmu!

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group