Zwierzęta - Czy psy przeziębiają się??? Tresh - Sob 08 Lis, 2003 17:10 Temat postu: Czy psy przeziębiają się???
No właśnie, czy psy, tak jak i człowiek, przeziębiają się? Chodzi mi głownie o to czy psy też kaszlą? Ale wtedy kiedy są chore? Bo mój pies ostatnio tak dziwnie jakby kaszle, prycha (troche tak jakby się dusił) i nie wiem od czego...i do głowy przyszedł mi pomysł z przeziębieniem No ale mam swojego psa już od dość długiego czasu i zdazyło sie to pierwszy raz. Mój pies ma też tak czasem kiedy ciągnie sie bardzo na smyczy to wtedy obroża ciśnie mu szyje i właśnie tak jakby sie dusił. No a niedawno byłam z nim na odrobaczywieniu i lekarz dał mu 2 tabletki, ale mój pies jest taki zdolny ze se lekarz nie mógł poradzić to az dwóch sie siłowało zeby mu do pyska włożyc te tabletke zeby połknął No i tak sie zastanawiam czy to nie po tym jak mu moze troche zbyt mocno na gardło nacisneli......bo tak zaczął kaszlec po tej wizycie u weterynarza. Troche też sie zastanawiam czy moze coś nie utkneło mu w gardłe.....moze jakis kawałesk kosci albo cos....ale jak ja patrzyłam to nic nie było widać a z reszta po takim czasie to on sam powinien już wyksztusić.....a moja matka do tego nie chce isc do weterynarza zeby sprawdził, bo mysli ze 'udaje' a ja nie pójde sama bo nie mam forsy Justa_z_BB - Nie 09 Lis, 2003 14:39 Temat postu:
oczywiscie, ze moze!
Moj pies kicha, kaszle itp....
wiec, jezeli Twoj psiak ma takie objawy to moze byc chory...sprawdz czy nie leci mu woda z nosa..
radze Ci przejsc sie z niam do weterynarza Tresh - Nie 09 Lis, 2003 17:36 Temat postu:
nic mu z nosa nie cieknie i dziekuje za odpowiedź CHOMICZKAAA - Czw 13 Lis, 2003 22:25 Temat postu:
Pewnie,ze psiaki mogą mieć kaszel,katar i...
...chrype*(zaraz wyjaśnie).
*Psia chrypa-pies ma problemy ze szczekaniem (nieraz warczeniem).
Moja sunia ostatnio sie troszkę przeziębiła,bo miała kaszelek,ale wyleczyłam ja domowymi sposobami Gościówa - Pią 14 Lis, 2003 15:41 Temat postu: pies
Jasne, że psy mogą się brzeziębić. Mój pies był kilka razy przeziębiony ale nie kaszlał. Sprawdź jaki ma nos. Jesli nos psa jest zimny i mokry to przewaznie oznacza to ze jest zdrowy a jak suchy i cieply to ze chory. TAk sie u psa sprawdza temperaturę ( bez termometra) Oczywiście możliwe to że cos mu tam utkwiło....ale powinien to chyba juz wyksztusić...a moze ma poprostu podrazione gardlo od smyczy Najlepiej idź z nim do weterynarza - on sie na tym najlepiej zna. jeszce jedno: pies nie moze 'udawac' Tresh - Pią 14 Lis, 2003 17:12 Temat postu:
No i z pieskiem jest już wszystko ok Dziekuje za komentarze
PS. Wiem ze pies nie moze udawać bo sam specjalnie by nie kaszlał bez powodu ale to moja matka tak wymyśliła Justa_z_BB - Sob 15 Lis, 2003 10:15 Temat postu:
Tresh, nie ma za co
Cytat:
Jesli nos psa jest zimny i mokry to przewaznie oznacza to ze jest zdrowy a jak suchy i cieply to ze chory
pamietaj, ze kazdy pies po obudzeniu sie, albo podczas spania ma cieply nos, poniewaz wtedy nos nie pracuje i nie musi sie zwilzac. Natomiast, kiedy pies ma caly dzien suchy nos, jest osowialy, czesto spi, kaszle, ma chrypke, kicha, ma katar itp. to to sa objawy choroby Tresh - Sob 15 Lis, 2003 13:38 Temat postu:
Wiem o tym Mój pies ma suchy i ciepły nos kiedy śpi i po jedzeniu Gościówa - Sob 15 Lis, 2003 20:53 Temat postu:
Tresh napisał/a:
Wiem o tym Mój pies ma suchy i ciepły nos kiedy śpi i po jedzeniu
Mój piesek jak był przeziębiony to miał ciepły i suchy nos cały dzień, był osowiały, mało jadł, kichał itp. A z twoim chyba wszystko ok, a jakby coś to weterynarz ;] Tresh - Nie 16 Lis, 2003 12:36 Temat postu:
Nio z moim pieskiem jest już wszystko w pożądku i nie trzeba juz weterynarza