Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Za wcześnie...

Anonymous - Pią 14 Lis, 2003 14:33
Temat postu: Za wcześnie...
Mam problem. Zawsze miałam bardzo regularny okres - cykl trwał dokładnie 28 dni. Dziś jest dopiero 24 dzień cyklu, i już dostałam okres Crying or Very sad Co się stało? Czy wszytko jest w porządku??
mroweczka - Pią 14 Lis, 2003 14:50
Temat postu:
No pewnie,że w porządku Cool
Wiem,że okres dostałaś pierwszy raz na wakacjach...Minęło zaledwie pól roku co? To normalne! Powinnaś zacząć się martwic mając z 20 lat! Moja starsza siostra ma teraz porawie 17 lat,pierwszy okres dostała mając 13 i też ostatnio miala jakiś za wcześnie...
deg - Nie 16 Lis, 2003 01:02
Temat postu:
Ja też myślę, że wszystko w porządku.
Anya - Pon 17 Lis, 2003 16:47
Temat postu:
ja miałam w tym miesiącu 1lis.-5lis. takie ledwo co i dzis znow mam miesiaczke ... czy to jest "ciąg dalszy" poprzedniej??
mroweczka - Pon 17 Lis, 2003 20:51
Temat postu:
Raczej nie taki duży odstęp... Rolling Eyes
Chociaż...
Ale mi sie zdaje, że to już nowa...
Za obserwuj co będzie dalej. Czy miesiaczki będą co 10,15 dni czy co miesiąc.
Anya - Pon 17 Lis, 2003 22:07
Temat postu:
ok. poprzednie miałam mniej więcej co miesiąc - a ta poprzdnia była b.b.b.b.mało obfita.
mroweczka - Sro 19 Lis, 2003 13:17
Temat postu:
Wiesz co Anya to może nie była miesiączka tylko hm...jakby to nazwać... cos oznajmujące, ze okres nadchodzi kolejny... Rolling Eyes Bo 10 dni odstępu to wcale tak duzo nie jest...
Anya - Sro 19 Lis, 2003 17:28
Temat postu:
noom możliwe, bo wtedy zużywałam 1, góra 2 podpaski na dzień(z nocą włącznie Razz)
Anya - Pią 21 Lis, 2003 17:41
Temat postu:
teraz już chyba wiem czemu tak się stało - zwykłe przeziębienie może wpłnąć na czas miesiączki - a ja jestem właśnei przeziębiona Razz
girl_in_black - Sob 22 Lis, 2003 16:33
Temat postu:
możliwe że to od przeziebienia. a co regularności to ja dwa miesiace temu miałam ostatni okres a niedawno dostałam i trwał tylko 6 dni. ale podobno w 1 roku to jest tak nieregularnie.
Anonymous - Nie 23 Lis, 2003 13:46
Temat postu:
Kuuuurczee... Mam podobny problem.... Miałam jakąś pięciodniową przerwę od tamtego okresu i wczoraj znów dostałam miesiączkę ktoóra skończyła się dzisiaj Sad Co jest?
Gościówa - Nie 23 Lis, 2003 14:01
Temat postu: miesiączka
Nena napisał/a:
Kuuuurczee... Mam podobny problem.... Miałam jakąś pięciodniową przerwę od tamtego okresu i wczoraj znów dostałam miesiączkę ktoóra skończyła się dzisiaj Sad Co jest?

Nie martw sie...napewno wiele razy słyszałaś ze nawet 3 lata po pierwszej miesiączce moze ona byc jeszce nieregularna. A więc nie przejmuj sie nawet kiedy wczesniej nie mialas takich problemow! A pozatym miesiączka moze się przesunąc np. z powodu stresu...
rodzynka - Sob 03 Sty, 2004 15:46
Temat postu: rodzynka
nie przejmuj sie nieregularne miesiączki są w tym wieku normalne, sama tak mam. A najczęściej dostaje się okres między 23 a 35 dniem cyklu i wszystko jest w porządku. A miesiączka najczęściej reguluje się dopiero pod koniec okresu dojrzewania ( choć u niektórych wcześniej ) Wink
Myszorka - Sob 03 Sty, 2004 18:23
Temat postu: nic nie szkodzi
To ze miesiaczke masz zby szybko to nic nie znaczy . Kazdy na poczatku nie ma zbyt regularnej miesiaczki . Dopiero po okolo 2 latach bedziesz miala regularny cykl . Moja siostra na poczatku tesh nie maila regularnego tylko dopiero teraz gdy ma 17 lat dostala gdy miala 14 .

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group