Dzieci OnLine
DOJRZEWANIE - zimne d³onie
Anonymous - Sob 07 Gru, 2002 14:42
Temat postu: zimne d³onie
Witam, od pewnego czasu (mo¿e nawet od ok 4 lat? - nie pamiêtam) mam czasami zimne rêce. np teraz w pokoju mam 21 stopni, ogólnie jest mi ciep³o (jestem w krótkich spodenkach) a moje d³onie s± zimne. Ale za jaki¶ czas znowu siê robi± ciep³e itd. Jest to czasami dla mnie g³upia sytuacja je¶li chce siê z kim¶ przywitac czy pie¶ciæ moj± dziewcznê (kto by chcia³ zeby go dotykaæ lodowat± rêk±?). Co o tym s±dzicie, czy jest to jaka¶ choroba i czy wam te¿ siê takie co¶ zdarza?
P.S.
Sorry ¿e umieszczam to w tym dziale ale nie widzia³em dzia³u w którym to siê powinno znale¼æ
deg - Wto 10 Gru, 2002 20:27
Temat postu:
Cze¶æ!
Zimne rêce to objaw niedokrwienia. Jednak niedokrwienie (np na skutek mia¿d¿ycy) to domena raczej ludzi starszych. W Twoim przypadku zimne rêce mog± np. wynikaæ z nieodpowiedniego od¿ywiania (zbyt ma³o substancji energetycznych) choæ osobi¶cie w±tpiê, bo by³oby Ci zimno. Radzê Ci jednak ubieraæ siê trochê lepiej przy tych 21 stopni - szybciej zagrzej± Ci siê rêce. Substancje energetyczne "roznoszone" przez krew musz± na czas dotrzeæ do Twoich r±k. Poniewa¿ rêce i nogi to miejsca "gdzie diabe³ mówi dobranoc"
, czyli koñcówka Twojego uk³adu krwiono¶nego, zatem najtrudniej w³a¶nie tam dotrzeæ.
Mnie te¿ osobi¶cie rêce zagrzewaj± siê do¶æ d³ugo i nie jest to choroba. Po prostu musisz wcze¶niej o tym pomy¶leæ - przed spotkaniem z dziewczyn± rozgrzaæ rêce - to przecie¿ niezbyt trudne.
Pozdrawiam (tym razem ciep³ymi rêkami
)!
Ewcia - Pon 16 Gru, 2002 14:48
Temat postu:
ja mam ca³y czas lodowate rêce mo¿e byæ nawet 35 stopni a moje rêce s± jakbym je trzyma³a w lodówce ka¿dy w omim domu ma ciep³e rêce a ja wcia¿ zimne kiedy¶ siê tym cieszy³am bo wtedy wci±¿ mój "jeszcze nia ch³opak - prawie" trzyma³ mnie za rêce i grza³ mi jeby³o cool ale teraz zaczyna mnie to dernerwowaæ co mozna na to poradzic mam ci±gle chodzic w rêkawiczkach - to i tak nic nie daje ci±gle mam lody a nie d³onie
deg - Pon 16 Gru, 2002 19:30
Temat postu:
Je¶li wychodzisz poza dom, zawsze ubieraj rêkawiczki. To bardzo wa¿ne.
I nie zapomnij o czapce.
Przez g³owê "ucieka" oko³o 30% ca³ego ciep³a i czêsto efektem braku czapki s±... zimne d³onie lub stopy.
A w domciu staraj sobie rozgrzaæ d³onie. W towarzystwie ch³opaka zleæ to oczywi¶cie jemu
Pozdrawiam tym razem zimnymi rêkami
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group