Dzieci OnLine

PRZYJAŹŃ MIŁOŚĆ - Witam =) // Przyjaźń przez net

Dzik-Agat(k)a - Sob 27 Gru, 2003 23:28
Temat postu: Witam =) // Przyjaźń przez net
Tak na początku to witam =) Nowa jestem, to przywitać by się przydało. A posta dodam =) Może było już pełno takich postów- nie wiem. Temat jest prosty i banalny, a zarazem bardzo złożony i kontrowersyjny. Mianowicie przyjaźń przez Internet. Chciałabym poznać Wasze zdanie na ten temat. Ja osobiście uważam, że jednak trzeba mieć trochę szczęścia, aby taka przyjaźń zaistniała, a co dopiero przetrwała. Jednak mam jedno takie szczęście =) Przyjaciela przez net. Ale serio. I to nie jest takie coś, że poznałam kogoś, klikaliśmy 2 razy, i oh, on jest moim przyjacielem, jak to się czasami zdarza =) Nie. Znamy się ... ponad rok właściwie. I dzięki niemu wiem, że przyjaźń przez Internet istnieje. Naprawdę. Jesteśmy dla siebie jak ... brat i siostra =) Po prostu wspaniały człowiek. Czy Wy kiedyś poznaliście takiego kogoś ? Mam nadzieję, że więcej osób ma takie szczęście jak ja =) Czekam na odpowiedzi, do następnego postu. Aga(tka)
Xesquio - Nie 28 Gru, 2003 01:15
Temat postu:
Hmm ja mam bardzo duzo przyjacioł przez neta. Czasami zdaza sie taka sytuacja ze np chlopak pozna dziewczyne przez neta no i koresponduja ze sobą jakis czas. Po jakims czasie zaczynaja cos do ciebie czuć ale dzieli ich np 600 km. Ja mialem taki przypadek wiec unikam teraz poznawania dziewczyn przez net Sad ale mam sporo kumpli przez internet Smile. Pozdro
mroweczka - Nie 28 Gru, 2003 09:42
Temat postu:
No ja nie mam takiego PRZYJACIELA ale mam przyjaciółkę z neta i znamy się...od wakacji 2002 mniej więcej lipca bo wtedy zaczęłam korzystać z neta Wink
Justa_z_BB - Pon 29 Gru, 2003 12:26
Temat postu:
ja mam duzo przyjaciol na necie, niektorym dalam swoj adres domowy, uwazam ze mozna wyczuc na odleglosc z kim ma sie doczynienia...
Ale nie popieralabym np., milosci rpzez internet...
Narvana - Pon 29 Gru, 2003 13:13
Temat postu: .
hmm... ja juz też miłości przez neta nie polecam, to znaczy.. niby spodobał mi się chłopak ale on sie zaczał taki natrętny robić i po prostu to skończyłam ale nie do konca ale mniejsza o to ;p
przyjazn natomiast jest mozliwa. .. mam kilka dobrych przyjaciolek z ktorymi sobie rozmawiam... Razz
Tisiana - Pon 29 Gru, 2003 14:22
Temat postu:
No cóż...jest przyjaźń przez internet...miłości moim zdaniem nie ma...jest tylko zauroczenie...a co do przyjaźni to mam jednego przyjaciela przez neta i mam 2 przyjaciółki i wiele innych wspaniałych kumpli i kumpelek...bo przyjaźń jets piękną rzeczą...
only_girl_12 - Wto 30 Gru, 2003 20:23
Temat postu:
No mogę powiedzieć , ze mam przyjaciela i przyjaciółki.Ale tych drugich chyba mniej.Bo co mam mówic...lepiej mi sie dogaduje z chłopakami.Ale jak coś to ja jestem dziewczyna no nie? nie kazdy patrzy na nick to uprzedzam.
_____
Jak chcesz pogadać lub masz jakieś problemy albo jeszcze gorzej ... to 3504680 ... pogadamy , zobaczymy
deg - Nie 04 Sty, 2004 01:59
Temat postu:
Justa_z_BB napisał/a:
ja mam duzo przyjaciol na necie, niektorym dalam swoj adres domowy, uwazam ze mozna wyczuc na odleglosc z kim ma sie doczynienia...

Niestety, nie masz racji.
Są osoby na tym forum, które się boleśnie o tym przekonały Sad
Nyszka - Nie 04 Sty, 2004 15:45
Temat postu: Nom :)
Ja mam przyjaciółkę przez net'a i wiem,że jest to możliwe i tak jak napisałaś nie po dwóch klikaniach
Mała - Nie 04 Sty, 2004 22:12
Temat postu:
Ja mam 3 PRAWDZIWYCH przyjaciół nie licząc oczywiście DEGA - przyjaciela nas wszystkich:))
1 przyjaciel - Agnieszka;) znam ją 3 lata:) Jeżdże do niej w wakacje:) Poznałam jej kumpele, i jest poprstu cudownie:) Mam przyjaciół dzięki niej w Gdańsku:)
2. Pamka Smile znamy sie 2 lata:) Przyjechała do mnie w ostatnie wakacje na prawie tydzien:) Rowniez wielka przyjazn:)
3. Qasz - chlopak chyba najcudowniejszy jakiegos mozna spotkac (oh cos mam szczescie do tych lukaszy:))) choc jest 3 lata starszy, to cudowny, ale odleglosc jest tak duza ze nawet niemarzymy o spotkaniu, jednak ufamy sobie;) i brat i siostra z nas;) poprstu!
deg - Sob 17 Sty, 2004 23:21
Temat postu:
Tak całkiem przy okazji, to pamiętajcie, że nawet osoby takie jak ja NIE powinny interesować się Waszymi prawdziwymi nazwiskami, adresami czy zdjęciami. Ja jestem tu aby Wam pomóc, ale Wasze adresy domowe czy telefony do tego są mi całkowicie niepotrzebne. Pamiętajcie o tym - przez Internet nie ufajcie NIKOMU bezgranicznie.

BTW: Owszem, zdarza mi się czasem pytać Was przez GG/Tlen o miejscowość w której mieszkacie (ale tylko miejscowość), a to tylko dlatego, abyśmy mogli poopowiadać sobie o swoich miastach. Tak samo ze zdjęciami - czasami proszę Was o zdjecie, ale tylko w przypadku gdy wcześniej Wy prosicie o moje. To taki mój mały handel wymienny Wink
Nemeia - Nie 18 Sty, 2004 01:34
Temat postu:
Deg a ja cie jeszcze wlasciwie nie widzialam Sad
deg - Nie 18 Sty, 2004 02:32
Temat postu:
otwórz swój umysł, spójrz szeroko na świat, a na pewno mnie zobaczysz Smile.
rodzynka - Nie 18 Sty, 2004 17:31
Temat postu: rodzynka
mi sie wydaje że miłość TYLKO przez neta nie ma za dużych szans no ale przyjaźń czemu nie... No i masz duuuuuże szczęście że trafiłaś na kogos tak wyjatkowego przez internet.
Anya - Nie 25 Sty, 2004 23:29
Temat postu:
napewno takie rozwiązanie ma swoje plusy i minusy:
- nie jesteś nigdy pewnien czy osoba po drugiej sronie kabelka ejst naprawde tym za kogo się podaje,
- nie zwracasz na początku uwagi na wygląd, przez co możesz się zakolegować (nigdy nie nazwyam znajomości przez neta przyjaźnia, to by poprostu zaniżało znaczenie tego słowa) z kimś na kogo normalnie nie zwróciłabyś uwagi,
- łatwiej mówić zupełnie szczerze przez neta niż patrząc komuś w oczy,
- ze znajomym z neta nie wyjdziesz sobie aby pochodzić bez celu, pośmiać się razem czy popłakać (wyżalanie itp. na czacie, gg, itp. to nei to samo!) ....
Kornelia - Sro 28 Sty, 2004 21:57
Temat postu:
Ja w internecie poznalam najwspanialszych ludzi jakich znam. Nie oklamujmy sie ale milosc ma mniejsze szanse jednak przyjazn... internet i wy to moje zycie. gdybym nie miala neta prawdopodobnie bylabym teraz w depresji... to tu przychodze gdy jest mi zle. to tu ludzie zawsze maja dla mnie czas i zawsze mi pomoga.
Anonymous - Czw 04 Mar, 2004 16:15
Temat postu: warto
pRzYJaZn PRZeZ NeTa jEst nAweT nAWet fAjNa!!!!M
GdYz nIE WiesZ KtO JeST po DRUgiej stroNiE KoMPa i mAsZ NiEsPodzIanEk @!!!!!!!! wYoBRaZaSz sObIe Jak On Ona wYGLaDa, jAk ZyJe i cZY jEsT FaJnA! :cheers: :love8: :kwiat2: :queen: :elephant: !!!!!!!!!!!! :-D :para :flower: :flower: :sunny: :thumright: :thumleft: :glupek

tO MoZe bYc nAWet INTeREsujACE PrZEZyCiE..........
deg - Nie 07 Mar, 2004 02:35
Temat postu:
Wyraźnie Ci się Shift zacina.
samanta10 - Pią 11 Cze, 2004 17:09
Temat postu:
najlepsza miłość to miłość przez internet
Anonymous - Pią 11 Cze, 2004 17:27
Temat postu:
Ja mam pełno przyjaciółek z każdej strony Polski Razz
Jedna to nawet córka sędziego, który prowadził proces Rywina (tzn. to raczej qmpela).
A miłość ? NIEEEEE, to niemożliwe !
I uważajcie na pedofili w sieci ! I radzę nigdy nikomu, kogo nie znacie dawać zdjęcia, adresu, numeru tel.
Bo może się to źle skończyć.
Ja kiedyś mało nie wpadłam w łapy takiego...emm...ch*** ale na szczęście rodzice mnie od niego odgonili i chwała im za to Mr. Green
spontan - Sob 12 Cze, 2004 07:55
Temat postu:
zasadniczo przez neta to przyjaźb moze byc wtedy jak kogos znamy od dawna osobiście. przez neta zadko sie poznaje kogos bo ludzi lubia ściemniac.
nie podam. - Sob 12 Cze, 2004 09:25
Temat postu:
Moje zdanie przyjaźn przez sieć to zły pomysł. Podrugiej stronie może być np. pedofil

Chyba każdy słyszał o akcji dziecko w śieci, więcej o tej akcji na stronie www.dzieckowsieci.pl

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group