DOJRZEWANIE - Plis powiedzcie czy cos ze mna nie tak?? Anonymous - Czw 08 Sty, 2004 17:49 Temat postu: Plis powiedzcie czy cos ze mna nie tak??
cze wam mam 14 lat , włoski łonowe, bardzo mały biust , wydzielinęo od ponad nie wiem chyba 6 miesięcy i nie mam miesieczki co sie dzieje moja mama i siora juz dawno w tym wieku ją miały :cry: Iśka - Czw 08 Sty, 2004 18:41 Temat postu:
Hej !
Spoko... wszystko z Tobą wporządku ! Każda kobietka dojrzewa inaczej. Możliwe, że i Ty niedługo dostaniesz okres...
Jeśli chcesz wiedzieć więcej to poczytaj to forum... mnóstwo już na nim było takich pytań ! mroweczka - Czw 08 Sty, 2004 20:25 Temat postu:
Spokojnie!
Masz jeszcze sporo czasu. Dziewczęta najczęściej rozpoczynają miesiączkowanie jako 13-nastolatki ale oczywiscie nie zawsze! Poczekaj,aż będziesz miała 16 lat. Wtedy powinnaś zacząć się martwić. Co do wydzieliny-też mam około pół roku. Najcześciej dostaje się okres rok popojawieniu się wydzieliny. Oczywiscie moze się to zdarzyć wcześniej, albo później ale myślę,że w Twoim przypadku wytsarczy rok . A małymi piersiami sie nie martw-jeszcze urosna, masz czas. Biust to duży problem u nastolatek ale przecież nie zostaniesz płaska do końca życia! Pamietaj też, że biust przedewszystkim składa się z tłuszczu- a wiec ciesz się zgrabną linią (co nie znaczy,że masz siedziec i pychać się jedzeniem ). misia - Pią 23 Sty, 2004 16:42 Temat postu: nie ma obaw
ja mam wydzieline od mniej więcej roku i oczekuje na miesiaczke, ale narazie sie nie doczekalam (wszyscy maja tylko ja nie:();p biust nie za duzy (ale nie narzekam) chyba ze mna wpozo nie? tez nie masz sie czym martwic wszystko w swoim czasie rodzynka - Pią 23 Sty, 2004 17:11 Temat postu: rodzynka
Nie masz sie czym przejmować... wszystko wskazuje na to że wkrótce dostaniesz tą pierwszą miesiączkę. Cierpliwości. Co prawda najczęściej dostaje sie okres w mniej więcej tym samym czasie w którym dostała go Twoja mama ( no albo siostra ) ale nie zawsze tak jest i to wcale nie znaczy że jest z Tobą cos nie tak.
I nie wyczekuj go tak... to naprawde nic przyjemnego (doświadczenie... ) Nelya - Pią 23 Sty, 2004 19:21 Temat postu:
Nie do końca zgodze się z poprzedniczką... od kształtu biustu bardzo wiele zależy, chyba nawet równie tyle, co od śluzu. Na www.femalelife.pl można łatwo okreslić prawdopodobieństwo wystąpienia okresu. mroweczka - Pią 23 Sty, 2004 20:43 Temat postu:
Nelya napisał/a:
Nie do końca zgodze się z poprzedniczką... od kształtu biustu bardzo wiele zależy, chyba nawet równie tyle, co od śluzu. Na www.femalelife.pl można łatwo okreslić prawdopodobieństwo wystąpienia okresu.
I tu się nie zgodzę. Biust MA ale minimalny wpływ na termin pierwszej miesiaczki. Najczęściej(choć nie zawsze) dziewczęta rozpoczynające miesiaczkowanie maja duże piersi ale to nie znaczy,ze wszystkie! Najbardziej zależy od bioder i wydzieliny i tez trochę włosów łonowych( rosnie ich wiecej im bardziej dziewczyna/kobieta jest zdolna do urodzenia dziecka). Nyszka - Sob 24 Sty, 2004 18:34 Temat postu:
wszystko w porządku!
nie prezjmuj sie!
Każdy dojrzewa inaczej
Ja na przykład też dopiero zaczynam
wszystko jest ok,a jeśli chcesz sie upewnić to idź do lekarza