Dzieci OnLine

Inni Autorzy - Trzy moje "dzieła":D

Idda - Nie 01 Lut, 2004 22:21
Temat postu: Trzy moje "dzieła":D
"Przepis na przyjaźń"
Szczypta dobroci,
Mały usmiech
Wyciągnięta ręka
I szczery śmiech.
Wszystko to wymieszać
Do rondla lojalności wrzucić.
Potem jeden łyk wielki,a drugi-mały
I już prawdziwego przyjaciela mamy
--------------------------------------------------------------------------------------
(ten wiersz będę już pisać jednym ciurkiem:))
"Morze"
W błękit moża wpatruję się błogo.Wbiegam...i czuję się cudownie.Fale głaszczą mnie delikatnie,aż dreszcz przyjemny przebiea mi po skórze.Słyszę tupot krabów,przebiegających po złotym piasku,a słońce obsypuje turkusowy brzeg morza szmaragdami swego blasku...
--------------------------------------------------------------------------------------
"W deszczu"
Coraz bardziej niewyraźny i zamazany staje się świat,jak rozpuszczają sie farby-tak i on.Czuję,jak świerzbią mnie nogi,zaraz zwariuję!Czekam,czekam i nie wytrzymuję!Wybiegam boso na dór,czuję przyjemny chłód,woda swobodnie przemyka pomiędzy palcami,rozpływam się,jak świat.Czuję,jak deszcz mnie pieści,a wiatr wprawia w ruch...
"Wdycham"
Stoję na przystanku-wdycham dym z tlącego się niebezpiecznie papierosa.Właśnie przyjechał autobus,a ja wdycham wydobywające się z jego burczących wnętrzności,organizmobójcze spaliny.Po prostu-cały czas wdycham szkodliwe substanje.Szkodliwe dla ciała,dla duszy,dla umysłu...

THE END-THE END-THE END-THE END-THE END-THE END-THE END
P.S.Błagam-wypowiedzcie się na temat moich wierszy!!!!!!!!!
Wiktoria - Pon 02 Lut, 2004 20:49
Temat postu:
"Morze" jest fajowe, az sie rozmarzylam o wakacjach Wink
Anonymous - Pon 02 Lut, 2004 20:52
Temat postu: Prawdziwy Poeta
Bardzo mnie poruszył wiersz " W deszczu". Wyraża prawdziwy smutek i uspakaja pragnienie tej osoby. Wszystkie wiersze są doskonałe ale ten jeden jest ponad je wszystkie najlepszy. Ma najbardziej realistyczną wypowiedź i okazuje uczucie. Jest w całej okazałości najlepszy.
Tresh - Pon 02 Lut, 2004 21:14
Temat postu:
Mi też sie najbardziej podoba wiersz o deszczu. Jura najlepiej wypowiedziała to co miałam na myśli, nic dodac nic ująć Smile Ten wiersz rzeczywiście najlepiej wyraża uczucia autorki Wink
MeGi111 - Pon 02 Lut, 2004 21:37
Temat postu:
"Deszcz" is THE BEST... nic dodać, nic ująć Smile
deg - Pią 06 Lut, 2004 00:00
Temat postu:
Przepis na przyjaźń jest fajny. Trochę mi czegoś w zakończeniu brakuje. Kończy się moim zdaniem zbyt nagle - tak jakby czegoś brakowało. Spróbuj pokombinować coś z ostatnim wersem.

Morze - ekstra

W deszczu - ekstra, ale spróbuj go podzielić - nie pisać ciurkiem. Zmuś nas do odrobiny zastanowienia. Czytając ciurkiem odnoszę wrażenie, że czytam za szybko i coś tracę.

Wdycham - hmmm... coś mi tu nie gra. Rozumiem koncepcję - jest świetna. Może trochę za krótkie? Nieee... dłuższe nie byłoby dobre. Może nie powinno być ciurkiem? Naprawdę dobra koncepcja, ale jeszcze go trochę doszlifuj Wink.

I nie pisz więcej ciurkiem. Moim oczywiście zdaniem.
Idda - Pią 06 Lut, 2004 21:07
Temat postu:
Heh.....wiem,że nie powinno być ciurkiem,ale ja jestem strasznie niecierpliwa i po prostu męczyło mnie to monotonne Enter,przeijanie spacją,Enter,przewijanie spacją,Enter ,przewijanie spacją..........więc napisałam ciurkiem...... Very Happy W zeszycie mam inaczej.... Smile
Vea - Pon 09 Lut, 2004 12:18
Temat postu:
Wg mnie "W deszczu" jest najlepszy tlyko te słowo świerzbią mi jakoś nie pasuje.... no nie wiem.......
Idda - Pon 09 Lut, 2004 17:28
Temat postu:
Jak już,to "to słowo" Very Happy Sorry,ale mam zajonba na punkcie ortografii itd...to beka,bo z polaka mam dwóję Very Happy Heh,marnie skończe Crying or Very sad Smile A co do tego słowa,to...jakoś mi tak pasowało...chodziło mi o to,zeby podkreślić,jak nie mogę usiedzieć w miejscu... Smile A ak w ogóle,Vea,to te dwa zdjęcia pod spodem,to jestes Ty???? Shocked Very Happy
Vea - Pon 09 Lut, 2004 18:14
Temat postu:
VEA !!! TA vea Razz dziewczyna !!!! Girl Women Razz

a to jest Akseli Ensio Kokkonen (axu, Luitsu) skoczek narciarski z finlandzi kadra A urodzony Oslo mieszka w Lahti w tym roku bedzie mial 20 lat moj idddddddddol Smile
Vea - Wto 10 Lut, 2004 09:22
Temat postu:
nie z finlandzi tlyko z FINLANDI ! Razz
Kornelia - Wto 10 Lut, 2004 20:24
Temat postu:
Sorki Vea ale to chyba nie miejsce na ten tekst... moze umiescilabys wyjasnienie kim jest ten facet w forum Nastolatki na luzie co??
Vea - Sro 11 Lut, 2004 17:05
Temat postu:
Przepraszam bardzo, ale albo jesteś ślepa ! albo niedorozwinięta !

nie będe specjalnie dla Ciebie tworzyć nowego tematu w Nastolatkach ! bo Tobie się tak podoba !

Jak byś nie zauważyła to napisałam tutaj to tylko dlatego bo Idda nie wiedziała kto to !

To co może twoim zdaniem powinnam specjalnie wejść na nastolatki zrobić temat "Odpowiedz dla Iddy" i tam napisać to a później powiedzieć jej wejdz tam --> (i tutaj podać adres) tutaj masz odpowiedż na pytanie kto jest w moim podpisie?!!

Wybacz ale chyba Cię coś walło
Kornelia - Czw 12 Lut, 2004 18:20
Temat postu:
hm... no moze slepa Wink
Ale ze mnie maslok... Wielkie SORY, czytalam temat wybiurczo, nie zauwazylam postu od Iddy i szczerze cie przepraszam bo jakos nie chce miec na forum wrogow. Jeszcze raz sory...pewnie masz mnie teraz za idiotke ale co mi tam...
Vea - Pią 13 Lut, 2004 14:12
Temat postu:
wiesz co. ..przeczytalam moja odiwedziec do ciebie jeszcze raz i troche mi głupio ze tak sie na ciebie wydarłam ! wiec ja tez Cię przepraszam

ale wiesz....... kobietki tez maja swoje humorki biggrin

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group