Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - jaki jest etap rozwoju piersi

Anonymous - Czw 02 Sty, 2003 14:27
Temat postu: jaki jest etap rozwoju piersi
Smile dzienki wam wiem juz wiele rzeczy
ale nie wiem jakie sa etapy rozwoju biustu ( uwazam rze jest ich kilka- dziwne by bylo gdyby w ciagu kilku dni urosy piersi)
Rolling Eyes prosze napiszcie Rolling Eyes
Anonymous - Pią 03 Sty, 2003 23:00
Temat postu: hej
Najpierw powiekszaja sie sutki , potem piersi staja sie widoczne i przybieraja wyglad storzka , nastepnie rozrastaja sie i przybieraja swoj prawdziwy wyglad. Piersi rosnac moga nawet 2-3 lata . uzbroj sie wiec w cierpliwosc i poczekaj na przebieg wydarzen Smile pappa
Anonymous - Sob 04 Sty, 2003 13:59
Temat postu:
dzienki Smile
deg - Wto 07 Sty, 2003 22:45
Temat postu:
Hej!

Zaglądnij koniecznie na http://www.dzieci.best.pl/trudne/Artykuly/rozwoj_piersi.htm - tam znajdziesz opisany rozwój piersi.
Blanka - Wto 04 Lut, 2003 16:56
Temat postu:
Dzienki !
Pani na wiedzy mowila ze pojawia sie gozik, ale ja nie wiem czy ponizej sutka czy pod skora?
NaStKa - Sro 05 Lut, 2003 12:38
Temat postu:
Guzik? Jaki guzik?
Szalona - Nie 09 Lut, 2003 10:06
Temat postu:
Pod sutkiem rośnie Ci jakby taka kuleczka, którą jak dotkniesz boli oznacza to, że rosną Ci piersi.To są właśnie guziczki. Smile
NaStKa - Nie 09 Lut, 2003 11:27
Temat postu:
Aaaaa....to to jest ten guzik....to teraz już wiem
Anonymous - Nie 09 Lut, 2003 13:01
Temat postu:
Ja mam właśnie guziczki i to coraz większe. I dobrze. Hihi. biggrin Chodź troszkę bolą, to i tak się cieszę. biggrin JUUUUUPI biggrin
NaStKa - Pon 10 Lut, 2003 18:25
Temat postu:
moje guziczki są duże i okropnie bolą Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Macie na to jakąś rade?
deg - Sro 12 Lut, 2003 01:06
Temat postu:
Tak. Poczekać aż przestaną Smile
Wiem, że to nie jest śmieszne, ale takie prawo dojrzewania.

Możesz tylko chronić sutki przez podrażnianiem przez ciuchy itp. Najprościej - nosząc wygodny stanik. Będzie trochę lepiej. Ale rewelacyjnej poprawy się nie spodziewaj.
NaStKa - Sro 12 Lut, 2003 17:05
Temat postu:
Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
szkoda ze niema żadnej na to rady oprócz czekania
Nemeia - Czw 13 Lut, 2003 15:43
Temat postu:
Warto jest troszke pocierpiec, zeby pozniej mozna bylo karmic malego czlowieczka wlasnym mlekiem... Tak jak innym samicom z rodzaju ssakow, piersi kobiety sa po to zeby mogla karmic swoje potomstwo. W naturze przyjete jest to ze male ssaki nie moga same starac sie o jedzenie, ani nawet go gryzc bo nie maja zebow... Dawno, dawno, dawno temu nie bylo takiej wygody jak mleko dla dziecka w proszku czy cos podobnego, i wlasnie wtedy najwazniejsze u kobiety byly nazady rozrodcze (zeby moga rodzic dzieci) i piersi, (zeby miala je czym karmic). Teraz mamy do wyboru do koloru przeroznych formul dla dzieci... Moze wlasnie dla tego w ramach ewolucji, biust kobiety sie pomniejsza. Nie jest juz tak potrzebny jak kiedys.
NaStKa - Pią 14 Lut, 2003 19:14
Temat postu:
Moja siostra cioteczna ma 24 lata i biust 75A przy wzroście 180 cm....wygląda dziwnie
Blanka - Sob 22 Lut, 2003 13:08
Temat postu:
Każdy jest piekny na swoj sposob! Wink

moje sutki (a raczej ich bol) sie uzupelniaja.
Crying or Very sad jeden przestal bolec to zaczyna dyugi, nie daja mi przerwy Crying or Very sad
Anonymous - Sob 22 Lut, 2003 17:23
Temat postu:
sorka że sie wtroncam ale moja koleżanka ma 135 cm a biust nr 10A
deg - Pon 24 Lut, 2003 20:59
Temat postu:
Ojej - 10A to napewno nie ma, nawet gdyby była noworodkiem Wink

Rozmiary staników oznacza się podając obwód klatki piersiowej pod biustem w centymetrach (to jest ta liczba), oraz wielkość miseczki stanika. "A" to najmniejsza, największa- z tego co pamiętam - "H".
Blanka - Sro 26 Lut, 2003 20:11
Temat postu:
uuuu...aj ja myslalam ze jest tylko do C, ale te panie musza miec wielki biust, prawda?

I porusze inny temat.
czy majac silikon w biuscie mozna karmic dziecko piersia?
deg - Sro 26 Lut, 2003 20:59
Temat postu:
Jeszcze jest jeden rozmiar - AA. To rozmiar mniejszy od "A"

Z tym silikonem mnie zagięłaś Smile.
Poszukałem w Internecie i znalazłem wypowiedź dr. n. med. Andrzeja Sankowskiego - chirurga plastycznego z Akademii Medycznej w Warszawie. Według jego wypowiedzi kobiety z silikonem mogą karmić dzieci piersią
NaStKa - Czw 27 Lut, 2003 15:22
Temat postu:
moja babcia nosi staniki rozmiaru DDD
są oooooooolbrzymie!
bo starsze kobiety zazwyczaj mają duże piersi Rolling Eyes
deg - Czw 27 Lut, 2003 20:02
Temat postu:
Z wiekiem jest coraz więcej tkanki tłuszczowej (a jak pamiętacie, to właśnie ilość tkanki tłuszczowej ma wpływ na wielkość biustu), a dodatkowo skóra jest coraz mniej jędrna i piersi coraz są coraz bardziej "obwisłe".

Ech! Lepiej być młodą! Smile

Acha! Kiedyś numeracja staników kończyła się na "D" (i nie było "AA"). Potem dosztukowano "DD", jeszcze później "DDD" - całkiem podobnie jak w ciuchach XL, XXL itd Smile. Obecnie jest tendencja oznaczania staników literami do "H", więc jest bardziej jednolicie.
Anonymous - Pią 28 Lut, 2003 14:37
Temat postu:
No oczywiście że lepiej być młodą. Ja w ogóle nie chce być stara Crying or Very sad ale kiedyś będe

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group