Dzieci OnLine
DOJRZEWANIE - jaki jest etap rozwoju piersi
Anonymous - Czw 02 Sty, 2003 14:27
Temat postu: jaki jest etap rozwoju piersi
dzienki wam wiem juz wiele rzeczy
ale nie wiem jakie sa etapy rozwoju biustu ( uwazam rze jest ich kilka- dziwne by bylo gdyby w ciagu kilku dni urosy piersi)
prosze napiszcie
Anonymous - Pią 03 Sty, 2003 23:00
Temat postu: hej
Najpierw powiekszaja sie sutki , potem piersi staja sie widoczne i przybieraja wyglad storzka , nastepnie rozrastaja sie i przybieraja swoj prawdziwy wyglad. Piersi rosnac moga nawet 2-3 lata . uzbroj sie wiec w cierpliwosc i poczekaj na przebieg wydarzen
pappa
Anonymous - Sob 04 Sty, 2003 13:59
Temat postu:
dzienki
deg - Wto 07 Sty, 2003 22:45
Temat postu:
Hej!
Zaglądnij koniecznie na http://www.dzieci.best.pl/trudne/Artykuly/rozwoj_piersi.htm - tam znajdziesz opisany rozwój piersi.
Blanka - Wto 04 Lut, 2003 16:56
Temat postu:
Dzienki !
Pani na wiedzy mowila ze pojawia sie gozik, ale ja nie wiem czy ponizej sutka czy pod skora?
NaStKa - Sro 05 Lut, 2003 12:38
Temat postu:
Guzik? Jaki guzik?
Szalona - Nie 09 Lut, 2003 10:06
Temat postu:
Pod sutkiem rośnie Ci jakby taka kuleczka, którą jak dotkniesz boli oznacza to, że rosną Ci piersi.To są właśnie guziczki.
NaStKa - Nie 09 Lut, 2003 11:27
Temat postu:
Aaaaa....to to jest ten guzik....to teraz już wiem
Anonymous - Nie 09 Lut, 2003 13:01
Temat postu:
Ja mam właśnie guziczki i to coraz większe. I dobrze. Hihi.
Chodź troszkę bolą, to i tak się cieszę.
JUUUUUPI
NaStKa - Pon 10 Lut, 2003 18:25
Temat postu:
moje guziczki są duże i okropnie bolą
Macie na to jakąś rade?
deg - Sro 12 Lut, 2003 01:06
Temat postu:
Tak. Poczekać aż przestaną
Wiem, że to nie jest śmieszne, ale takie prawo dojrzewania.
Możesz tylko chronić sutki przez podrażnianiem przez ciuchy itp. Najprościej - nosząc wygodny stanik. Będzie trochę lepiej. Ale rewelacyjnej poprawy się nie spodziewaj.
NaStKa - Sro 12 Lut, 2003 17:05
Temat postu:
szkoda ze niema żadnej na to rady oprócz czekania
Nemeia - Czw 13 Lut, 2003 15:43
Temat postu:
Warto jest troszke pocierpiec, zeby pozniej mozna bylo karmic malego czlowieczka wlasnym mlekiem... Tak jak innym samicom z rodzaju ssakow, piersi kobiety sa po to zeby mogla karmic swoje potomstwo. W naturze przyjete jest to ze male ssaki nie moga same starac sie o jedzenie, ani nawet go gryzc bo nie maja zebow... Dawno, dawno, dawno temu nie bylo takiej wygody jak mleko dla dziecka w proszku czy cos podobnego, i wlasnie wtedy najwazniejsze u kobiety byly nazady rozrodcze (zeby moga rodzic dzieci) i piersi, (zeby miala je czym karmic). Teraz mamy do wyboru do koloru przeroznych formul dla dzieci... Moze wlasnie dla tego w ramach ewolucji, biust kobiety sie pomniejsza. Nie jest juz tak potrzebny jak kiedys.
NaStKa - Pią 14 Lut, 2003 19:14
Temat postu:
Moja siostra cioteczna ma 24 lata i biust 75A przy wzroście 180 cm....wygląda dziwnie
Blanka - Sob 22 Lut, 2003 13:08
Temat postu:
Każdy jest piekny na swoj sposob!
moje sutki (a raczej ich bol) sie uzupelniaja.
jeden przestal bolec to zaczyna dyugi, nie daja mi przerwy
Anonymous - Sob 22 Lut, 2003 17:23
Temat postu:
sorka że sie wtroncam ale moja koleżanka ma 135 cm a biust nr 10A
deg - Pon 24 Lut, 2003 20:59
Temat postu:
Ojej - 10A to napewno nie ma, nawet gdyby była noworodkiem
Rozmiary staników oznacza się podając obwód klatki piersiowej pod biustem w centymetrach (to jest ta liczba), oraz wielkość miseczki stanika. "A" to najmniejsza, największa- z tego co pamiętam - "H".
Blanka - Sro 26 Lut, 2003 20:11
Temat postu:
uuuu...aj ja myslalam ze jest tylko do C, ale te panie musza miec wielki biust, prawda?
I porusze inny temat.
czy majac silikon w biuscie mozna karmic dziecko piersia?
deg - Sro 26 Lut, 2003 20:59
Temat postu:
Jeszcze jest jeden rozmiar - AA. To rozmiar mniejszy od "A"
Z tym silikonem mnie zagięłaś
.
Poszukałem w Internecie i znalazłem wypowiedź dr. n. med. Andrzeja Sankowskiego - chirurga plastycznego z Akademii Medycznej w Warszawie. Według jego wypowiedzi kobiety z silikonem mogą karmić dzieci piersią
NaStKa - Czw 27 Lut, 2003 15:22
Temat postu:
moja babcia nosi staniki rozmiaru DDD
są oooooooolbrzymie!
bo starsze kobiety zazwyczaj mają duże piersi
deg - Czw 27 Lut, 2003 20:02
Temat postu:
Z wiekiem jest coraz więcej tkanki tłuszczowej (a jak pamiętacie, to właśnie ilość tkanki tłuszczowej ma wpływ na wielkość biustu), a dodatkowo skóra jest coraz mniej jędrna i piersi coraz są coraz bardziej "obwisłe".
Ech! Lepiej być młodą!
Acha! Kiedyś numeracja staników kończyła się na "D" (i nie było "AA"). Potem dosztukowano "DD", jeszcze później "DDD" - całkiem podobnie jak w ciuchach XL, XXL itd
. Obecnie jest tendencja oznaczania staników literami do "H", więc jest bardziej jednolicie.
Anonymous - Pią 28 Lut, 2003 14:37
Temat postu:
No oczywiście że lepiej być młodą. Ja w ogóle nie chce być stara
ale kiedyś będe
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group