Dzieci OnLine

PRZYJAŹŃ MIŁOŚĆ - wiek

Anonymous - Nie 22 Lut, 2004 16:26
Temat postu: wiek
wiem że taki temat niedawno był ale...
zakochałam się w chłopaku który ma 17 lat, a ja 13!!! Wiem że to nie ma szans ale wydaje mi się że TO JEST TA JEDYNA PRAWDZIWA MIŁOŚĆ!!! Co noc mi się śni, myślę o nim bez przerwy! Co o tym myślicie?!
Gościówa - Nie 22 Lut, 2004 18:24
Temat postu: chłopak
Jeśli to jest prawdziwa miłośc to wiem nie ma zanczenia..ale zdaj sobie sprawe że różnice w wieku dojrzewania widac znacznie bardziej niż później...np gdybyście obydwoje mieli o 4,5 lat więcej. Możecie ze soba być ale twój chłopak musi sobie zdawać sprawe, że mimo tych swoich 17 lat musi zapomieć o seksie itp.
Anonymous - Pon 23 Lut, 2004 09:27
Temat postu:
Siema! Ja mysle , że nie masz co się przejmować wiekiem , ale tak jak moja poprzedniczka uważam ,że tą różnice bardzo widać i musisz zapomniec o takich rzeczach jak seks . Ta różnica nie jest taka wielka jak w przykladzie mojej babci i dziadka , gdzie różnica wieku wynosi 14 lat . Gdy moja babcia wychodzila za mąż za mojego dziadka to miala 20 lat , a mój dziadek mial wtedy 34 . Różnica jest spora , lecz do 4 lutego 2004 roku byli ze sobą szczęśloiwi i kochali się nawzajem . Dlatego mówię tą datę , bo wlasnie wtedy smierc ich rozłączyla........... Crying or Very sad
Tisiana - Wto 24 Lut, 2004 15:21
Temat postu:
Zgadzam sie zmoimi poprzedniczkami...ten chłopak będzie mówisał zapomnieć o takich rzeczach jka seks...Magda nie można porównywać dziadków z nami...dawniej właśnie z taką różnicą wychodziło się za mąż...ale teraz są inne czasy...między moim dziadkiem a babcią była różnica 16 lat...babcia miała 18-dziadek 34 lata...ale tego nie można porównać...i zastanów się ejszcze raz czy to ejst aby prawdziwa miłość...jeżeli tak no to...twój wybór...3maj się...
Tresh - Wto 24 Lut, 2004 18:18
Temat postu:
Mimo ze sa troche inne czasy, to jednak wszystko jest mozliwe. Tak duze różnice wieku jak podawałe moje poprzedniczki moga istniec i maja szanse przetrwać, ale wymaga to wielu wysiłków, więcej niż przy innym, "normalnym" związku (chociaz ten nie powinien byc uwazany za nienormalny, dlatego cudzysłów). Jednak jesli jedno z partnerów ma tylko -naście lat i znajduje sie w okresie dojrzewnaia, kiedy hormony szaleją i poglądy mogą sie zmieniac moze byc na prawde trudno i zazwyczaj nic z tego nie wychodzi. Prócz zmiany nastawienia i poglądów, są inne kwestie, jak np. wspomniany sex. On bedzie chciał to zrobic, ale Ty bedziesz na to jeszcze za młoda. On byc moze wczensiej chciałby założyć rodzine i ustatkowac sie, ale Ty bys nie chciała jeszcze bawić dzieci. Do tego moze dojść różnica zdań i sposobu myslenia (nastolatka myśli i widzi wiele rzeczy inaczej niz osoba dorosła). To wymaga na prawde duzo wyrzeczeń i kompromisów.
Różnica wieku jaką podała autorka nie jest tak duza ale teraz jest bardziej widoczna, niz bedzie za kilka lat. Jednak sądze że ze starszymi chłopakami lepiej poczekac, szanse przetrwania związku sa wtedy większe i nie ma takich problemów jak w/w sex, czy niezgodność poglądów. Poza tym rodzice beda inaczej nastawieni niż gdybyś teraz im o tym miała powiedziec. Byliby na pewno zaskoczeni i wystraszeni, być moze nawet źli.
Anonymous - Czw 12 Sie, 2004 20:42
Temat postu:
hey nie jest zle jak on ma 17 ja jestem w twoim wieku i bylam z 19-latkiem :P wiem ze to dziwne ale fajnie bylo razem :-D
Akacja12 - Pią 13 Sie, 2004 22:41
Temat postu:
a wiecie co wam powiem? mam znajomych z kórych ona miała 20 lat się poznali a on 60. I są małżenstwem od 20 lat, nigdy sie nie kłucą i są ze sobą bardzo szczęśliwi. Wiek nie jest więc najważniejszy. Chociaż ja chyba nie chciałabym chodzic z 17 latkiem. Nabardziej chciałabym z 15 latkiem bo po 1 sama mam 13 lat a po 2 Rafał ma 15 lat Love
panienka_wierzba - Sob 14 Sie, 2004 10:57
Temat postu:
a wiecie co Wam powiem, ja mam 14 lat (no, ponad ale mam) i mi się podobają: 17 latek (no nie jestem pewna co nadal do niego czuje ale chyba nawet) noi 21-latek =/ wiem jestem głupia ale co na to poradze, ejst moim spoko kumplem =] to mi na razie wystarczy!
mroweczka - Sob 14 Sie, 2004 17:35
Temat postu:
Wiek do chodzenia nie ma nic do rzeczy. Musisz tylko byc pewna,że ani on,ani Ty nie robicie sobie z tego JAJ.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group