Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Stanik

Anonymous - Wto 24 Lut, 2004 14:11
Temat postu: Stanik
Chciałabym nosić stanik,tylko nie wiem jak o tym powiedziec mamie.Wstydze sie poprostu.Jak w powioedziałyście,że chcecie nosić stanik? Question Aha w biuście mam 70cm. ,a pod 63cm.Chce stanik,ponieważ kiedy biegam lub skaczę to piersi skaczą razem z e mną. Sad
Tisiana - Wto 24 Lut, 2004 14:48
Temat postu:
nie masz się czego wstydzić...Twoja mama też kiedyś prosiła swoja mamę o biustonosz...i też go używa...poprostu powiedz amie "mamo, czy mogłabyś mi kupić biustonosz?" albo "mamo, wydaję mi się że potrzebuję już biustonoasz , czy mogłabys mi go kupić?" poprostu...mama napewno się zgodzi iz rozumie cię bo też keidyś przez to przechodziła...3maj sie...
mroweczka - Wto 24 Lut, 2004 17:25
Temat postu:
Tu rzeczywiście nie ma się czego wstydzić(tak,jak zauważyła to Tisiana) Wink Dojrzewasz,myśle,że Twoja mama to zrozumie w końcu sama to przechodziła Wink Po prostu podejdź i zacznij rozmowę na ten temat. Jak zacząć rozmowę? Powiedz coś w stylu jak Ci podała poprzedniczka("Mamo,uważam że już czas..."). Myślę,że się nawet ucieszy Wink To nie boli, spróbuj.
Gościówa - Wto 24 Lut, 2004 17:52
Temat postu: stanik
Ja mame nie prosiłam o stanik..wstydziłam się spytać..az w końcu sama mi zaproponowała..mysle ze własnie tak powinno być...zaczekaj jeszce trochę...(nie napisalas ile masz lat) a jesli mama nic nie zaproponuje sama się jej spytaj czy możesz już nosić.
??? - Czw 26 Lut, 2004 08:59
Temat postu:
ja tez nie musiałam prosić mame o stanik poprostu sama sie domysliła zę potrzebuje i poszłam z nia kupić ja nie muislam prosić .
Anonymous - Nie 29 Lut, 2004 08:19
Temat postu:
Ja mam pod biustem 65 cm, a w biuście 72. Podobnie mam 7 cm różnicy, a ja jestem mała i chuda, więc wyglądają wielgaśne...
Np. na W-F raz biegałam i skakałam, to miałam podobną sytuację, że jak biegałam lub skakałam to piersi razem ze mną. Ja Poprosiłam tak wstydliwie mame: ' Mamo... kup mi biustonosz Laughing '. Moja mama się zgodziła, więc mi kupiła taki czarny, cieszyłam się bardzo jak go założyłam, a na początki było mi troche niewygodnie, a teraz się przyzwyczaiłam. Po tygodniu mama mówi do mnie: ' Chyba muszę Ci kupić stanik, ale tym razem biały, bo masz już czarny '. No ok, poszłyśmy do sklepu i kupiłyśmy. Moja mama powiedziała tacie, że już mi kupiła Embarassed
Ale się wkurzyłam, a jednocześnie zawstydziłam. Jak mi mama mogła zrobić takie coś ! Potem tata mi tłumaczy, że to normalne i w ogóle. Jeszcze mi powiedział, ze trzeba mi kupić kolejny stanik ! No spok Very Happy

Ja noszę stanik 65B, który normalnie jest na mnie idealny !
Nie ma się czego wstydzić Wink
Gościówa - Nie 29 Lut, 2004 14:03
Kleo nie chce mówić że kłamiesz albo że sie przechwalasz..ale widziałam już jak we wcześniejszych postach piszesz że masz ogromne piersi i nosisz B! A przcież masz tylko 7 cm róznicy!!! Ja mam 14 - to dwa razy tyle co ty!! i nosze B...nawet czasami większe A...to jakim cudem ty możesz mieć B?? Chyba że jakiś malutkie!! To tak jak z rozmiarami buta...buty szkolne mam 38...glany 36...a obie pary buów sa takie same!! Wejdz na strone triumpha i sprawdź jaki masz rozmiar...NAPEWNO nie B...A albo nawet AA Chyba że jak już móiłam to jest przekłamanie rozmiarów jak z obuwiem...i jeszce jedno..dlaczego tata miałby nie wiedzieć o staniku?? Mój tata dowiedział się odrazu o staniku....nawet wczesniej odemnie!!! Kilka dni przed tym jak mi go mama kupiła to rodzice rozmawiali o tym że już czas..itp...mama mi o tym mówiła...że sie nad tym z tatą zastanawiała i doszła do wniosku że powinna mi kupić..o miesiączce mój tat równiez sie dowiedziaąm tego samego dnia co ją dostałam..iCIESZĘ SIĘ że wie o tym. TO mój tata i ma prawo takie rzeczy wiedzieć. MUSI.
girl_in_black - Nie 29 Lut, 2004 19:16
Temat postu:
tez mi siem wydaje ze nie jest prawda to co mówi kleO .... ja mam w biuście 88 a pod 70....to jest 18 cm różnicy i tez nosze B! moze naprawde te rozmiary sa nierówne.....a co do strony Triumpf to jak ja tam podawałam ile mam w biuście i ile pod to mi wyszło że musze nosić stanik C Very Happy a C jest na mnie za duze troszke Wink
Mała - Nie 29 Lut, 2004 19:34
Temat postu:
bylam na stronie triumpha, i wyszlo że kleo ma 65 <AA
czyli mniejsze niż aa.
niemam narazie stanika.
jakoś mi go niebrakuje, tak jak kiedyś, moze dlatego ,że w szafie czeka na mnie 70A z triumpha, bo moja mama mi wziela,ze swojego sklepu;p bo niechcial sie psprzedac. bo za maly XD
i to 70A, jest na mnie ogromne! no juz nietak jak kidyśRazz ale ja mam pod biustem 69, a w biuscie 77,
i roznica jest 8 cm - tak jak u kleo, czy wiecej.
i jakos samo 70 a jest na mnie za duze zreszta nawet jak 65A przymierzylam to tez jakies takie duze:P
wiec napewno kleo niema 65b
Anonymous - Pon 01 Mar, 2004 10:31
Temat postu: dojrzewanie
Ja mam aa i mam na imię wiktoria. nie wiem co się dzieje bo moje piersi nie chcą mi rosnąć!! Crying or Very sad a mam 12 lat!! niektóre dziewczyny z mojej klasy maja już całe a i nawet b!!!!!!!!!!!!!!!! Embarassed co mam zrobić!!!!!!!!!!!niech ktoś mi pomoże!!!!!!!!!!!! proszę o to!!!!!!!!!!!
WeRuSiA - Pon 01 Mar, 2004 20:00
Temat postu: Do Wiktorii
Hej! Nie martw się, że nie masz piersi... Tak to już bywa, że jedne dziewczyny dojrzewają szybciej, inne wolniej. Piersi urosna na pewno, o to się nie martw, to tak samo jak z miesiączką. Każda z nas jest inna, dojrzewanie jest indywidualnym procesem. Żeby Cię pocieszyć: ja też nie mam zbyt dużych piersi (14 letnia jestem Smile) a moja koleżanka, jeszcze nie ma ich wcale i wcale się tym nie przejmuje masz jeszcze czas biggrin
MeGi111 - Pon 01 Mar, 2004 22:26
Temat postu:
a ja jestem w 2 klasie gimnazjum... jeśli chodzi o piersi to jestem, można by powiedzieć tak po środku... ale niektóre moje koleżanki... jedne mają B, a inne są płaskie jak deski!!!!!! (oczywiście staników też nie mają) Nie ma się czym przejmować... na wszystko przyjdzie odpowiedni czas Smile
Idda - Wto 02 Mar, 2004 09:20
Temat postu:
Ech...A ja mam rozmiar 70B ..i to akurat..hehe :-DPrzynajmniej tak wyszło,jak mierzyłam na triumphie....a w biuście mam 83 Smile Smiles-nie martw się....tak,jak pisała Werusia-każdy dojrzewa w innym tempie.Ja w Twoim wieku(rok temu Very Happy )byłam prawie płaska,a moja kol. z klasy już nosila miskę C,ale teraz,jak widzisz,już mam większy biust Very Happy Tobie też napewno urośnie,tylko się nie odchudzaj,bo będziesz miała biust mały,jak modelki...a tak w ogóle,to wszystkie pamiętajcie,że biust pierwszy chudnie i ostatni rośnie... Very Happy
Anonymous - Wto 02 Mar, 2004 10:00
Temat postu: Odwalcie się ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Ekhem !

Czy wy jeszcze czegoś nie rozumiecie ! ? Gościówa, itd. ! ?
Jak Małej wyszło, że mam 65 AA to nie grubo myli ! Raczej wychodzi mi 65 A ! Same mówicie, że niektóre nosicie A, B. Może i są to roziary sfałszowane, czy jak to sie mówi, ale ja kurde no nie kłamie ! Kurde, zaraz wam wyśle mój stanik i sie skończy ! Albo zrobie sobie w nim sdjęcie, zeskanuje i Wam wyśle ! Nie no...
Niedość, że mam dziś zły dzień, to wy jeszcze się czepiacie, że ja kłamię !
Dajcie dokładnie:
Pod bustem: 65
W biuście: 72
www.triumph.pl
Mi wychodzi 65 A ! ALe 65 B też pasuje, może to niewielka różnica, czy może zamiast dać 65 A dali 65 B ! ? Dziwne, że 65 B jest na mnie dobre, co ? Ehh...

Idda - Wto 02 Mar, 2004 13:57
Temat postu: Re: Odwalcie się ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
E...KleO...ja byłam na tej stronie
i mi wychodziło,że masz stanik 65<AA.... Rolling Eyes
Mała - Wto 02 Mar, 2004 14:14
Temat postu:
kleo, daj sobie spokoj, mi tez wwyszlo 65 <AA
kadzemu piersi rosna w swoim czasie, i niemusisz sie chwalic jakie ty tomasz duze;;/ ado 65B musialkabys miec pod biustem: 65, a w: 80...
hehehe
Anonymous - Sro 03 Mar, 2004 08:57
Temat postu:
Wiecie co...
To dziwne, że 65B jest na mnie dobre...
...bardzo dobre ! Ehh... Surprised
girl_in_black - Sro 03 Mar, 2004 18:29
Temat postu:
KleO niom to jest bardzo dziwne bo ja jak bym siem uparła to tesh bym weszła w 65B a ja mam 18 cm różnicy ... a nosze 70 B...niom to bardzo dziwne ze wogóle miseczka B jest na Ciebie dobra...ja bym Ci radziła A albo może AA. może Ty uważasz że ten stanik jest na Ciebie dobry a tak naprawde to stanik jest wtedy dobry jak zakrywa sutki(jeśli stanik jest z usztywnieniami)...i to wystarczy
Anonymous - Pią 05 Mar, 2004 16:16
Temat postu:
Ej, to niewiesz, że stanik taki jak z rozmiarami butów ? Inne dobre 38 inne te same, a 36 ! A sutki mi przecież zakrywa ! I wszytsko dobrze jest !
Gościówa ma A i B, a takie same są dobre...
Dajcie mi już spokój, pa pa !
soosharka - Pią 05 Mar, 2004 16:23
Temat postu: Re:
Ojjj, to żaden problem! Zwyczajnie, idź do mamy (absolutnie się nie krępuj! chyba Twoja mama powinna być Twoją przyjaciółką?) i powiedz, że chciałabyś nosić stanik, albo coś podobnego. To na prawdę nic trudnego! ;-))))
_szyszka - Pią 02 Kwi, 2004 18:15
Temat postu: NIe ma problemu
Very Happy Jeśli chcesz nosić stanik i nie wiesz jak się z tym zwrócić do mamy to poczekaj może ci sama kupić .A jeśli już tak bardzo chcesz go nosić teraz to powiedz mamie:"Mamuś kupiesz mi biusonosz?" albo"Mamo chciałabym już nosić stanik czy morzesz mi go kupić?"
Nie bój się jej zapytać ona na pewno będzie wiedzieć kiedy powinnaś nosić stanik.Mam nadzieje że odwarzysz się i bedzie wszystko OK Surprised Very Happy
Anonymous - Nie 04 Kwi, 2004 14:52
no więc tak jestem nowa... a jeśli chodzi o stanik to u mnie sytuacja przedtawia sie tak: Moja mama juz mi proponowała kupno i nawet rozmawiała o tym z tatą ale ja mówiłam że raczej nie bo głupio mi było sie przyznać że chcę nawet dzisiaj byłam na miescie i mama zobaczyła styaniki i chciała mi kupić ale powiedziałam że nieiwem czy chce chociaż naprawdę chce ale teraz żaluje a na następny rz jak pojade na miasto to poprosze żeby mama mi kupiła acha i jeszcze jakby ktoś pytał to mam 64 pod a 73 w biuście i niewiem tylko jaki rozmiar bo strona triumph nie chce mi sie otwierać
Anonymous - Nie 04 Kwi, 2004 14:58
Temat postu:
acha i jeszce jedno czy któraś z was zna jakąś podstronę do triumpha to wtedy może mi sie otworzy Very Happy

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group