Dzieci OnLine

INNE PYTANIA - Powinnam czy nie?

Nyszka - Czw 26 Lut, 2004 13:58
Temat postu: Powinnam czy nie?
Czy powinnam mówić "dzień dobry" policjantom spotykanym na ulicy?

Proszę o szybką odpowiedź.
Bo zwariuję.
Tresh - Czw 26 Lut, 2004 17:12
Temat postu:
Myśle że nie wlepią Ci mandatu, jeśli nie powiesz im 'dzień dobry' Smile

Jeśli chcesz możesz mówić, chociaż ja bym raczej nie mówiła, chyba ze byliby to policjanci których ja znam np. czesto ich widuje i oni też mnie 'kojarzą' lub jesli znają np. moich rodziców. Ale jeśli nie znasz tych policjantów to zdaje mi sie ze nie ma potrzeby mówić im 'dzień dobry' za każdym razem.
mroweczka - Czw 26 Lut, 2004 18:34
Temat postu:
Ja też myślę,ze mandatu Ci nie wlepią Laughing

Przecież nie znasz tych ludzi. To tak jak do obcego człowieka. Masz go inaczej traktować bo jest policjantem? Smile Nie ma tak łatwo! Very Happy

Chyba że go znasz jak wspomniała poprzedniczka(np. znajomy rodziców itp.) to wtedy by wypadało Wink
panienka_wierzba - Pią 27 Lut, 2004 08:59
Temat postu:
Też sądze że nie musisz im mówić dzień dobry gdy ich widzisz, bycie policjantem to taki sam zawód jak każdy inny, czyli czy mówisz kierowcy ciężarówki gdy go widzisz dzień dobry? Nie, no właśnie. Jednak policjanci chociaż troszeczke zasługują na tą grzecznośc to kiedy tylko masz ochotę przywitaj się z nimi, na pewno zrobi im się milej...
Nyszka - Pią 27 Lut, 2004 09:02
Temat postu:
Moi rodzice nie znają żadnego policjanta,a ja jeszcze nie miałam z niemi do czynienia. Smile
Pulkownik Nikt - Sob 28 Lut, 2004 01:21
Temat postu:
a ja czesto jak ide z kolegami to salutuje w strone jadacego radiowozu i sie usmeicham lub robie glupio mine ale taka glupio by mysleli ze jakis ciolek sie zn imi wita Smile poprsotu dla jaj :p lub gdy czesto idziemy na sale sportowa w takeij starej zniszczonej szkole to przechodzimy obok komisariatu i tam o barierkie czesto stoi oparty policjant to my mu zawsze dzien dobry mowimy Smile
ja uwazam ze witanie sie z nieznajomymi ludzmi to mily zwyczaj i gdy sie zdazy ze jakis pan o wyzszym stopniu swiadomosci w ubraniu wskazujacym na jedno powie mi dzien dobry to zawsze mu sie odwzajemniam i jeszcze usmiech dozuce i salwe smeichu zza rogu Smile
rodzynka - Wto 16 Mar, 2004 07:00
Temat postu:
hahahah dobre pytanie... No jasne że TAK policjant też człowiek :-) a w dodatku większść panów policjantów jest bardzo miłych...tylko czasem tak sie podejżanie przyglądają, prawda?
Ale "dzień dobry" mówić trzeba :-)))))))))))))
Anonymous - Pią 16 Kwi, 2004 17:18
Temat postu:
Moim zdaniem trzeba mówić, ponieważ, jak ktoś napisał, policjanci szczególnie zasługują na tą grzeczność.

Ten pan nie powiedział "dzień dobry", Arrow i zobaczcie, co się stało ...
Anonymous - Nie 06 Cze, 2004 09:27
Temat postu:
Jak chcesz to możesz mówić, ale nie musisz.
Nic ci nie zrobią, gdy przejdziesz obojętnie Very Happy
spontan - Nie 06 Cze, 2004 10:02
Temat postu: Re: Powinnam czy nie?
Nyszka napisał/a:
Czy powinnam mówić "dzień dobry" policjantom spotykanym na ulicy?

Proszę o szybką odpowiedź.
Bo zwariuję.

nie bardzo, jak ich widzisz to spuszczaj głowę na dół i nic nie mów do nich! jeszcze do dzis nie moge przebolec mandatu na 500 zł
Kinga - Nie 06 Cze, 2004 12:56
Temat postu:
Cze
Spontan ! To sa normalni ludzie wykonują swoja pracę
mandatu byś pewnie nie otrzymał gdybyś przestrzegał przepisów
spontan - Wto 08 Cze, 2004 18:33
Temat postu:
Kinga napisał/a:
Cze
Spontan ! To sa normalni ludzie wykonują swoja pracę
mandatu byś pewnie nie otrzymał gdybyś przestrzegał przepisów

kurde to byłmandat za przekroczenie predkosci:( było coś chyba do 70 a ja jechałem az tylko 145 Mr. Green
Anonymous - Pią 11 Cze, 2004 17:32
Temat postu: Re: Powinnam czy nie?
Jak chcesz to mów a jak nie to nie musisz ja na twoim miejscu bym nie mówiła!
nie podam. - Sob 12 Cze, 2004 16:18
Temat postu:
Przecież mandatu Ci nie wlepią za niemówienie ``dzień dobry``
_szyszka - Sob 12 Cze, 2004 18:48
Temat postu:
Jeśli chcesz to powiedz *dzień dobry*.
Przecież policjanci to też ludzie, bo np. kiedy idziesz do sklepu i tam wchodzisz to mówisz, albo gdzie indziej.
Albo po prostu przejdź koło nich, i nic nie mów.
Mandat Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question
śmieszne żeby ci wlepili, prędzej bym się uśmiała, chyba że tam jeszcze cos brzydkiego powiesz na ich temat Mr. Green Mr. Green
Lavile - Pią 18 Cze, 2004 21:25
Temat postu:
Cos ty, po co ? To tak jakbys miala mowic do kazdego przechodzacego obok ciebie czlowieka. Nie znasz ich a oni ciebie i co z tego, ze sa policjantami Wink
spontan - Sob 19 Cze, 2004 09:28
Temat postu:
jak juz mówiłem nie ma co sie zadawac z pałami! tylko kiedy musisz o cos zapytac czy cos to wtedy grzecznie trzeba zagadac.
Anonymous - Czw 12 Sie, 2004 14:00
Temat postu:
HWDP pały to gupie mendy omijac je zdaleka :D HWDP...
TasHemikDj - Czw 12 Sie, 2004 14:42
Temat postu:
Milicja jest spoko :] heee
ti_mo_n - Pon 27 Wrz, 2004 13:40
Temat postu:
...
Anonymous - Wto 28 Wrz, 2004 06:46
Temat postu:
Witam.
Co do mówienia "Dzień dobry":
To zależy tylko i wyłącznie od Ciebie i od Twoich chęci. Wink Nikt Cie do niczego nie zmusza, a jak powiesz to się przecież nic złego nie stanie (Jak nie powiesz - też nie). Co do HWDP - Y-ym. Proszę iść do biblioteki, wziąć słownik wulgaryzmów i znaleźć tam to słowo. Na pewno nie ma go pod literą "H". Taką mamy nową modę, nową subkulturę nienawidzącą policji, "dążącą" do zalegalizowania marihuany. 12letni chłopak zobaczy na murze liść cannabisu, kupuje puszkę i leci narysować identyczny na sąsiednim bloku z napisem "Legalize it". Trzeba wspomnieć, że nigdy marihuany nawet nie widział.
Pozdrawiam Kwiat
Dexter - Wto 28 Wrz, 2004 12:00
Temat postu:
KoT napisał/a:
(...)12letni chłopak zobaczy na murze liść cannabisu, kupuje puszkę i leci narysować identyczny na sąsiednim bloku z napisem "Legalize it". Trzeba wspomnieć, że nigdy marihuany nawet nie widział.

Dokładnie to samo jest u mnie na osiedlu (więc zapewne niemal wszędzie tak jest) (głupota Rolling Eyes )
Malvina - Wto 28 Wrz, 2004 12:11
Temat postu:
ti_mo_n napisał/a:
problem części społeczeństwa jest taki, że obwiniają policję za to, za co powinni obwiniać posłów. to posłowie ustalają prawo, a policjanci go tylko pilnują. jesli przekroczysz prędkość/ coś ukradniesz / kogoś zabijesz to policjanci MUSZĄ dopilnować, byś został/a ukarany/a, bo w przeciwnym wypadku sami złamaliby prawo i to oni podlegaliby karze.

dodatkowo teraz powstała "moda" na bluzganie policji. "policja jest zła" "policja do d**y" "hwdp" i inne hasła. ..a czy ktos potrafi podać jeden porządny powód, dlaczego nie lubić policji? (powtarzam - policji, nie policjanta. -- 'policjant' - jedna osoba - zawsze moze trafić się "zły", ale to są jednostkowe przypadki. powiedzmy 1 na miasto.).

dobra rada: przestańcie tyle TV oglądać, bo pewne stacje (nie będę wymieniał, bo jeszcze mnie do sądu podadzą) karmią was taką papką, że aż się wierzyć nie chce. wykrywajcie to i stacje te omijajcie - dla waszego dobra.

CAŁKOWICIE się z nim zgadzam ..
Do tematu... ja nie mowie ... nieraz tylko dla jaj ..Wink Mozesz mowic ... mozesz nie .. policjant to normalny człowiek .. normalny zawod .. to tak samo jakbys obcemu człowiekowi tez powiedziała .... Nic Ci nie doradzę bo to Twoja decyzja.
BamBI - Wto 28 Wrz, 2004 18:35
Temat postu:
ja bym nie mowila ale ty rob co chcesz............ chyba ze to sa np. znajomi twoich rodzicow wtedy mow Smile
altruista - Wto 28 Wrz, 2004 19:20
Temat postu:
do wszystkich 'chwdp'owiczy' - kto z was dostal przynajmniej to 48, zeby miec jakies podstawy zeby bluzgac na niebieskich, he? Troche szacunku, CHOCIAZBY z racji wieku...
Volwi - Sro 20 Paź, 2004 16:12
Temat postu:
spontan napisał/a:
kurde to byłmandat za przekroczenie predkosci:( było coś chyba do 70 a ja jechałem az tylko 145 Mr. Green

Wiesz co, z takim podejściem w ogóle nie powinieneś dostać prawa jazdy! Jeszcze najwyraźniej do tego nie dojrzałeś. I nie dziwię się, że dostałeś mandat. Co więcej - bardzo się cieszę. Bo może za chwilę zabiłbyś nie tylko siebie, ale i innych niewinnych ludzi.

Co do Policji - ja ich bardzo szanuję. I denerwują mnie hasełka typu "CHWDP", itp. Bo powiedzmy sobie otwarcie, jak wyglądałaby rzeczywistość gdyby Policji i policjantów nie było? Wtedy to już panowałby zupełny chaos i rozgardiasz.
Malvina - Sro 20 Paź, 2004 17:32
Temat postu:
Volwi napisał/a:
Bo powiedzmy sobie otwarcie, jak wyglądałaby rzeczywistość gdyby Policji i policjantów nie było? Wtedy to już panowałby zupełny chaos i rozgardiasz.

Prawda jest taka że policja w Polsce za bardzo nie dba o bezpieczenstwo itp... Olewają swoją prace... idą na patrol na miasto i udają że pilnują... No , ale są wyjątki Wink
Kinga - Sro 20 Paź, 2004 18:41
Temat postu:
Cze
Po raz kolejny wypowiadam sie na ten temat ...
Ludziska nie jest tak ze Policja olewa swoją pracę ... są przypadki ... gdy zdarza sie to jakimś policjantom ... ale to nie jest regułą
Wiem o tym dobrze bo naprawde mam dobry kontakt z Policją
Pamiętacie akcję w Magdalence ? zastanowcie sie ile Policjantów tam zginęło ... oni pracowali ... nie obijali się ... nie udawali że pracują ...

Takie przypadki sa bardzo czesto nie o wszytskich sie mówi ... Rodzina Policjanta musi byc przygotowana ze moze zadzwonic telefon i ojciec rodziny bedzie musiał jechać na akcje ... pomimo ze nie ma służby
Praca Policjanta jest bardzo wyczerpująca ... Ci ludzie sa naprawde sprawni fizycznie ... musza byc ... musza tez byc gotowi na wszystko

Niestety zdarzają się wyjątki co nie oznacza że należy p*** całą Policję ... :/

Zauwazyliście że napisałam słowo Policjant z dużej litery ? to przez szacunek dla ich pracy ... dla pracy tych PRAWDZIWYCH Policjantów
Anonymous - Sro 20 Paź, 2004 18:54
Temat postu:
Witam.
Ekhm, wydaje mi się, że masz błędne podejście, ograniczone niewiadomością. Policjant jest stróżem prawa i powinien wykonywać swój zawód najlepiej jak potrafi. I wielu tak robi.
Pozdrawiam Kwiat
Kinga - Sro 20 Paź, 2004 19:13
Temat postu:
Cze
Niom właście KoT
wiec nie powinno sie mówić że Policja jest be ...
bo Bee ... mogą byc tylko jednostki nie cały organ
Malvina - Sro 20 Paź, 2004 22:01
Temat postu:
Ja nadal uważam że policjanci często obijają się zamiast pracować..
Lavile - Czw 21 Paź, 2004 15:49
Temat postu:
Ja mialam doczynienia z policja i nie wypadla dobrze w moich oczach. Przy wezwaniach do pijaka (mojego ojca) lub innych osob, ktore sie znecaja nad rodzina w naszej klatce (juz zostala tylko jedna taka rodzinka) bylo tak, ze kompletnie nic nie robili. Nawet takiego idioty nie zabrali np na izbe wytrzezwien. Bardzo mile to.

Moim zdaniem jest wiecej tych, ktorzy sa debilami niz tych, co swoja prace wykonuja dobrze. Ple i tak przez to nie bede mowic np. HWDP czy cos w tym stylu, bo to sie zalapuja wtedy do tego i ci dobrzy.

Co do roznego rodzaju akcji-czy nie jest ich wiecej jak ta jedna, ktora podalas ? To fakt, ze o bledach sie mowi czesciej niz o zaslugach, ale faktu to nie zmienia, ze Polska policja ma wielkiego minusa. U wielu ludzi.
Kinga - Pon 25 Paź, 2004 13:52
Temat postu:
Cze
Akcje mają dosyc czesto ... hm ... może ja poprostu częsciej spotykam tych dobrych policjantów. No có z kazdy jest inny zawsze znajdą się czarne owce ... tylko sęk w tym żeby tych czarnych było mniej

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group