Nyszka napisał/a: |
Czy powinnam mówić "dzień dobry" policjantom spotykanym na ulicy?
Proszę o szybką odpowiedź. Bo zwariuję. |
Kinga napisał/a: |
Cze
Spontan ! To sa normalni ludzie wykonują swoja pracę mandatu byś pewnie nie otrzymał gdybyś przestrzegał przepisów |
KoT napisał/a: |
(...)12letni chłopak zobaczy na murze liść cannabisu, kupuje puszkę i leci narysować identyczny na sąsiednim bloku z napisem "Legalize it". Trzeba wspomnieć, że nigdy marihuany nawet nie widział. |
ti_mo_n napisał/a: |
problem części społeczeństwa jest taki, że obwiniają policję za to, za co powinni obwiniać posłów. to posłowie ustalają prawo, a policjanci go tylko pilnują. jesli przekroczysz prędkość/ coś ukradniesz / kogoś zabijesz to policjanci MUSZĄ dopilnować, byś został/a ukarany/a, bo w przeciwnym wypadku sami złamaliby prawo i to oni podlegaliby karze.
dodatkowo teraz powstała "moda" na bluzganie policji. "policja jest zła" "policja do d**y" "hwdp" i inne hasła. ..a czy ktos potrafi podać jeden porządny powód, dlaczego nie lubić policji? (powtarzam - policji, nie policjanta. -- 'policjant' - jedna osoba - zawsze moze trafić się "zły", ale to są jednostkowe przypadki. powiedzmy 1 na miasto.). dobra rada: przestańcie tyle TV oglądać, bo pewne stacje (nie będę wymieniał, bo jeszcze mnie do sądu podadzą) karmią was taką papką, że aż się wierzyć nie chce. wykrywajcie to i stacje te omijajcie - dla waszego dobra. |
spontan napisał/a: |
kurde to byłmandat za przekroczenie predkosci:( było coś chyba do 70 a ja jechałem az tylko 145 ![]() |
Volwi napisał/a: |
Bo powiedzmy sobie otwarcie, jak wyglądałaby rzeczywistość gdyby Policji i policjantów nie było? Wtedy to już panowałby zupełny chaos i rozgardiasz. |