Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Pyt. przede wszystkim do starszych dziewczyn

Nyszka - Sro 10 Mar, 2004 14:37
Temat postu: Pyt. przede wszystkim do starszych dziewczyn
Trochę nie zręcznie pisze mi sie to pisze,no ale... Sad

A więc tak: pod koniec zeszłego roku zaczęły mi rosnąć piersi.Od tego czasu urosły mi może 2-2 razy i od bardzo długiego czasu (półtora miesiąca) nic sie dalej nie dzieje.Nie wiem co się dzieje i nie wiem czy to jet normalne,dlatego pytam o to przede wszystkim starsze dziewczyny.
mroweczka - Sro 10 Mar, 2004 18:58
Temat postu:
Nyszka
Piersi rosną nam cały czas,przede wszystkim w okresie dojrzewania. Po prostu nie jesteśmy w stanie zauważyć zmian,jakie zachodzą w nich bodajże codziennie!Nie przejmuj się, prawie każda dziewczyna ma kiedyś taki okres,że myśli,ze rozwój jej piersi im się zatrzymał. Ale tak nie jest! W końcu to zauważysz Wink
Gościówa - Czw 11 Mar, 2004 18:33
Temat postu:
Piersi rosną z tego co wiem do 18 roku życia a nawet dłużej co oczywiście nie oznacza że u każdego. JAk ktoś w wieku np. 15 lat ma już bardzo duże nie musi się bać że potem będzie miał jeszce większe. W pewnym okresie przestaną mu rosnąć To sprawa indywidualna. Każdemu rosną inaczej..jednym szybciej innym wolnie..jednym większe innym mniejsze więc trudno powiedzieć jak jest i będzie w twoim przypadku. Mierz sobie obwód w klatce piersiowej co jakiś miesiąc...zmiany te nie są zauważalne bo to nie jest tak, że któregoś dnia wstajesz rano ..patrzysz i masz duże piersi Smile tylko te zmiany są bardzo malutkie z dnia na dzień...wręcz nikłe..ale gdybys co miesiąc lub pare miesięcy mierzyła obwód myśle że byłaby jakaś mała różnica...sprawdź to.
panienka_wierzba - Czw 11 Mar, 2004 19:45
Temat postu:
niektóre z was mówią ze piersi rosną do 18 roku życia, a to nie prawda, nie musiscie sie dziewczyny martwić bo piersi osiągają swoją wielkośc własciwą po wykarmieniu, czy urodzeniu dziecka więc nie martw sie, na pewno jeszcze ci urosną :]
Iśka - Czw 11 Mar, 2004 22:32
Temat postu:
Ja tylko dodam , że pierszi, tak jak my - mają "lepsze i gorsze dni" tzn: nie rosną codziennie np o 1 mm, tylko raz urosną o 10 mm, a raz o 2 mm... Chodzi mi o to, że raz np, piersi mocniej urosną i to zauważysz, a raz mniej... ale nie ma się co zamartwiać ! Jak będą chciały, to będą rosły jak na drożdżach Very Happy
MeGi111 - Sob 13 Mar, 2004 23:13
Temat postu:
Piersi nie rozną regularnie. Tak samo jest z naszym wzrostem... Jednego miesiąca urośniesz 5cm a drugiego 0,5. Różnie to z nimi jest, więc napewno nie powinnaś się tym martwić...
Anya - Nie 14 Mar, 2004 13:20
Temat postu:
rozmiar piersi głównie zalezy do ilości tkanki tłuszczowej, więc nie jest nigdzie powiedziane ze do 18stego itp. roku zycia rosna a potem już nic.
Nyszka - Nie 14 Mar, 2004 13:37
Temat postu:
panienka_wierzba napisał/a:
niektóre z was mówią ze piersi rosną do 18 roku życia, a to nie prawda, nie musiscie sie dziewczyny martwić bo piersi osiągają swoją wielkośc własciwą po wykarmieniu, czy urodzeniu dziecka więc nie martw sie, na pewno jeszcze ci urosną :]

ja wiem,ze jeszcze mi urosną,tylko to takie dziwne,że juz długo nie rosną...

P.S dzięki za wszystkie posty,no a z tą tkanką tłuszczową to u mnie krucho...nie żebym się chwaliła...
deg - Sro 17 Mar, 2004 23:39
Temat postu:
Piersi rosną najbardziej intensywnie podczas dojrzewania. Koniec okresu wzrostu (zarówno całego ciała jak i piersi) następuje mniej więcej do 18 roku życia.
Oczywiście piersi, jak i inne części naszego ciała, przez całe życie zmieniają się. Ponieważ na wielkość piersi najbardziej wpływa tkanka tłuszczowa, tak więc przez całe życie piersi będą albo powiększały się albo zmniejszały. Z biegiem lat oczywiście piersi stają się coraz mniej jędrne i coraz bardziej "obwisłe" (szczególnie u kobiet z większym biustem).
Podczas ciąży zawsze piersi powiększają się. Po zakończonym karmieniu dziecka piersi nieco zmniejszają się, lecz trudno powiedzieć, czy idealnie do takiego samego rozmiaru jak przed ciążą.

Dlatego też rację mają zarówno osoby piszące, że piersi rosną do 18 r.ż. jak i osoby które piszą, że piersi zmieniają się przez całe życie.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group