NaStKa napisał/a: |
Wiesz KleO nie mam na imie Natalia. A co do różowego pudełeczka to ci zazdroszcze...w jakiej ty podstawówce sie uczysz że tak o was dbają?! |
NaStKa napisał/a: |
"...zażywam lekarstwa na wzrost..."
Mogłabyś konkretniej powiedzieć w jakiej formie przyjmujesz leki? Ja pochodzę z Suwałk i też mam kłopot ze wzrostem...mam 14 lat i 151 cm...zażywam leki tzw.HORMONY WZROSTU Niestety podawane sa w formie zastrzyków ![]() ![]() No a co do tego okresu to wiem że moja mama dostała go w wieku 15 lat....słyszałam że termin wystąpienia miesiączki wiąże sie z czasem kiedy okresu dostała mama dziewczyny.Więc jeśli twoja mama dostała okres np. w wieku 14 lat to powinnaś i ty w tym mniejwięcej czasie spodziewać sie miesiączki...jeżeli masz siostrę to zapytaj się kiedy ona go dostała...i kiedy dostała twoja mama....bedziesz pewna na 50% że i ty w tym czasie możesz dostać-to się sprawdza ale nie zawsze!! Moja przyjaciółka dostała okresu w wieku 11 lat a jej mama gdy miała 14....więc 100% pewności nie ma ale to zawsze coś ![]() Jak mam 14 lat a moja mama dostała okres w wieku 15 lat to i ja sie w tym czasie spodziewam...a jak wyjdzie zobaczymy. Trzymaj sie cieplutko! |
deg napisał/a: |
Wrrrrrrrrrrrr.........! |
KleO napisał/a: |
*Moja koleżanka w 4 klasie dostała miesiączkę i jest najwyższa z dziewcząt i chłopaków w klasie. *Moja druga koleżanka też dostała miesiączkę, ale nie wiem, w której klasie. Jest druga z najwyższych z dziewcząt w klasie, ale chłopaków nie. |
Blanka napisał/a: |
a mozna kupic gotowe paczuszki w jakims sklepie albo aptece? |
~KleO napisał/a: |
Podomno, że jak się pojawi pierwsza miesiączka to się już nie rośnie ! A ja jestem niska...więc mogę poczekać z miesiączka o 15 roku życia... |
nastka napisał/a: |
Wiesz Kleo masz wieeeeelkie szczęście że o problemie miesiączki mówi się otwarcie w twojej szkole....ja niestety nie miałam takich praktyk ![]() ![]() ![]() NaStKa |
nastka napisał/a: |
Wiesz Kleo masz wieeeeelkie szczęście że o problemie miesiączki mówi się otwarcie w twojej szkole....ja niestety nie miałam takich praktyk ![]() ![]() ![]() NaStKa |
Kruszynka_12 napisał/a: |
Ja dostałam okres we wrześniu! I czuję się z nim okropnie! Czasem nie śpię do 4.00 , bo nie mogę spać z powodu bólu brzucha ![]() poza tym to nie jest przyjemne! Jak ci leci krew z pochwy! To jest obrzydliwe! Cieszcie się dopóki nie macie miesiączki! |
Mon!śka napisał/a: |
Ale co mężczyzna może wiedzieć o "tych" sprawach. |
Mon!śka napisał/a: |
Pani od biologii kazała nam przygotować pytania nt. dojrzewania i rozmnażania, ale my nic nie przygotowaliśmy (przecież nie będziemy się pytać skąd się biorą dzieci [!!!] ![]() Moim zdaniem w szkołach informowanie o takich sprawach jest bardo słabo zorganizowane (przecież dla nauczycieli to taki wstyd mówić o tych sprawach), dlatego zdażają się różne wpadki - ciąża w wieku 13 lat itp. Ale później pretensje kierowane są do młodzieży, że jest nie odpowiedzialna. |
Lavile napisał/a: |
Rany, mysmy nigdy nic nie dostawali ![]() ![]() |
Emkacf napisał/a: |
Ja chodzę do 5klasy i po feriach będę miała Przygotowanie do życia w rodzinie.Nie mam jeszcze okresu ani wydzieliny.Chciałabym dodać,że to forum jest super bo można tu pytać się o TE rzeczy.No więc tak.Moja klasa jest bardzo dziwna jak ktoś dostanie okres to wszystkim gada to i się przechwala jak by okres był jakąś nie wiadomo jaką rzeczą i mówią to wszystkim dookoła tak dla szpanu.Tak samo jest ze stanikami(ja nie noszę bo po co?Nanoszę się jeszcze w życiu).Prawie wszystkie dziewczyny oprócz około trzech osób noszą u mnie w klasie staniki chociaż mają nawet mniejsze piersi ode mnie i kiedyś taka Agata ubrała stanik i moja koleżanka Daria(przebierałyśmy się na WF)zaczęła się śmiać z Agaty,że nie ma na co nosić stanika.Jakiś czas potem Daria na całą szatnie krzyczała,,KTO NIE NOSI STANIKA JEST GŁUPI"powiedziałam jej,że kto nosi stanik jest głupi!Mam jeszcze jedno pytanie.Nie mam okresu ale ciągle mnie nęka to,że jak dostanę okresu to jak mam to powiedzieć mamie!?Proszę o pomoc. ![]() |
mrufka napisał/a: |
ja miałam straszną chandrę jak dostałam okres. było to 3 lata temu ( teraz mam 15). byłam badana na przyczyny niskiego wzrostu i się okazało że to wrodzone- urodziłam się w terminie a ważyłam tyle co wcześniak i zawsze będę mała. lekarz powiedział że dopóki nie dostane okresu to jest szansa że jeszcze trochę podrosne i powiedział że hormony wzrostu w moim przypadku nie są wskazane. a tu dostałam ciote!!! przy wzroście 145 cm. w 3 lata urosła jeswzcze 12 cm i mam teraz 157. mam nadzieję że dociągne chociaż do 160.i nie jestem już z tego powodu taka zdołowana bo dużo facetów lubi niskie ![]() |
mroweczka napisał/a: |
MAŁE JEST PIĘKNE!!! ![]() |