Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - No nie znowu te włosy!!!!! POMOCY

Anonymous - Pon 26 Kwi, 2004 08:19
Temat postu: No nie znowu te włosy!!!!! POMOCY
mam dosyć długie włosy i strasznie szybko mi si przetłuszczają! no i jeszcze ten łupież zaden szampon nie pomaga co mam zrobić myc codziennie????? (niechce mi sie)

CO MAM ZROBIĆ????
Gościówa - Pon 26 Kwi, 2004 16:03
Temat postu: włosy
W okresie dojrzewania włosy często się bardzo mocno przetłuszczają..nie znam zadnego sposobu aby to zatrzymać..poprostu myj włosy często i dokładnie...możesz również urzywac odrzywek w sprayu specjalnie przystosowanych do takiego rodziaju włosów jaki masz..moje włosy kiedyś były suche i myłam je raz na tydzień..teraz bardzo szybko sie przetłuszczają i yje je co dwa dni a czasem nawet codziennie..nie ma na to żadnej rady.. Sad
Nyszka - Pon 26 Kwi, 2004 17:21
Temat postu:
popieram poprzednie osoby

Mozesz ściąc włosy,ale nie na łyso tylko np. pocieniowac je
MeGi111 - Pon 26 Kwi, 2004 22:00
Temat postu:
Ja bym była za ścięciem włosów. Nie na łyso, ale tak za ucho... Włosy staną się mocniejsze i może zaczną się mniej przetłuszczać... Próbuj coraz to nowych szamponów przeciwłupieżowych. Najpierw radziłabym uporać się z tym problemem, a dopiero później zająć się przetłuszczaniem... I myj włosy często (przy krótkich to mały kłopot) biggrin
Anonymous - Czw 29 Kwi, 2004 12:52
Temat postu: DZIĘKI ALE...
Moje włosy są bardzo gęste i CIENIOWANE w dodadku ta łupież i ciągłe swędzenie!!!!!!!!!! Sad
Gościówa - Czw 29 Kwi, 2004 16:02
Temat postu: Re: DZIĘKI ALE...
jagusia napisał/a:
Moje włosy są bardzo gęste i CIENIOWANE w dodadku ta łupież i ciągłe swędzenie!!!!!!!!!! Sad

Sedzenie?? Mi się zdjae że ty powinnas isc do dermatologa..On ci najlepiej wybierze szampon i sporo doradzi...Słyszałam ze nizoral jest dorby...jest dośc drogi ale od czasu do czasu mogłabys umyć nim głowe..mozna go kupic w aptece. Jesli twoje włosy się przetłuszczaja myj je często, nawret codziennie i odpowiednim szamponem..jak już mówiłam nizoral jest dobry ale idź najlepiej do dermatologa to on ci coś przepisze...możesz urzywac też odrzywek, pianek itp. wzmacniających włosy.
Anonymous - Czw 29 Kwi, 2004 18:25
Temat postu: Re: No nie znowu te włosy!!!!! POMOCY
jak wiecie łupierz jest z urzywania złych szamponów mama mi kiedyś mówiła bo ja też mam łupierz Laughing że ja myjesz przeciw łupierzowym to ja masz jeszcze piane na włosach trzeba włożyć worek na głowe i chwile potrzymać ze to jest skuteczne.
_szyszka - Czw 29 Kwi, 2004 19:09
Temat postu:
Włosy najczęściej przetłuszczają się w czasie dojrzewania.
Pojawia się łupież i mamy problemy.
Najbardziej znany jest NIZORAL.
Jest wypróbowany, dobry i bardzo skuteczny.
Zapobiega tłuszczeniu i jest przeciwłupieżowy.
No ale ma swoją jedyną wadę... Jest dość drogi.
Chyba jednak lepiej kupić i zapłacić więcej niż mieć ciągle ten sam problem , albo kupowaniu tańszych nieskutecznych szamponów.
Dobre są szampony z AVON, dla mnie bardzo Wink dobre.
Są tam Spreye i wogóle.
Niektórzy używają takich dla dzieci ---||----- no i to na niektórych działa.
Anonymous - Wto 04 Maj, 2004 15:53
Temat postu: nio ja też mam ten problem...
Mi też się szybko włosy przetuszczają... Ale jest rada: nie noś czapek, nie czesz dużo razy włosów(chodzi mi o to że raz-trzech razy dziennie a nie co pięć minut ;D) Nio niestety myj częśto włosy, Nizoral jest bardzo drogi ale dobry To chyba wszystko co mogłabym Ci doradzić ... 3maj się!!
Anonymous - Pią 14 Maj, 2004 15:16
Temat postu:
[quote="MeGi111"]Ja bym była za ścięciem włosów. Nie na łyso, ale tak za ucho... Włosy staną się mocniejsze i może zaczną się mniej przetłuszczać... Próbuj coraz to nowych szamponów przeciwłupieżowych. Najpierw radziłabym uporać się z tym problemem, a dopiero później zająć się przetłuszczaniem... I myj włosy często (przy krótkich to mały kłopot) biggrin[/quote
Dlugosc wlosow nie ma nic do przetluszczania.Jesli wlosy wypadaja wtedy faktycznie mozna przyciac ,zeby odciazyc cebulki.W okresie dojrzewania przetluszczanie wlosow jest bardzo popularne.To minie. Zostaje tylko dobry szampon i czeste mycie .Chcialam przy okazji wyprostowac jeszcze jedna bajke.Jak sie czesto podcina koncowki to szybciej rosna wlosy?Bzura .Wlos rosnie od cebulki i tepo wzrostu jest uwarunkowane genetycznie.Wlosy dlugie trzeba podcinac co 2 miesiace.Beda wygladaly ladnie i zdrowo.
Kania - Nie 18 Lip, 2004 12:28
Temat postu:
Ja też miałam długie i miałam łupież i były przetłuszczone,ściełam je i kłopot z głowy.Tylko sĄ TERAZ POŁOMANE...[/list]
lilijka - Nie 18 Lip, 2004 18:20
Temat postu:
W okresie dojrzewania strasznie szybko sie przetłuszczją włosy. Sama musze myś je co dwa dni Sad nic na to nie pomaga...trudno tak to już jest jak sie dojrzewa... Smile
Blandzia - Pon 19 Lip, 2004 21:14
Temat postu:
nizoral w aptce kup
jest dosc drogi: 1 saszetka-10 zł, a cały szampon chyba 80-120zł
_grzeszczulka_ - Wto 20 Lip, 2004 13:42
Temat postu:
Oo jezu Confused nawet nie wspominajcie:!: mi sie straszliwie szybko przetłuszczają włosy! często także mam łópiez i zawsze moge liczyć w sprawie lopiezu na... NIEZORAL Smile b. skuteczny jak dla mnie szampon Wink ale na przetłuszczające się włosy ja nie mam sposobu Neutral używałam wiele preparatów i nic nie pomaga..." to sa własnie wady dorastania" <- tak twierdzi moja mama. ale co do ściącia włosów to sądze ze to nie jest dobry pomysł. gdy ma sie dlugie włosy a są przetłuszczone to mazna jako tako spiąc i nie żuca sie tak w oczy. ale jak są krótko opcięte to one sie sklejają itd.. nie wygląda to ładnie Shocked
Luna - Wto 20 Lip, 2004 14:15
Temat postu:
A probowalas head&shoulders na łupiez? W przypadku mojej rodziny lepiej zadzialal niz nizoral.
gosiunia - Pią 30 Lip, 2004 00:13
Temat postu:
NIZORAL.....NIZORAL na lupiez napewno pomoze nie musisz kupowac calego szamponu bo cena jest odstraszajac ale wystarcza 2 3 saszetki i juz problem z glowy na conjmniej pol roku!!!!!!!!!!!powodzenia
Nastka-11 - Pią 30 Lip, 2004 12:17
Temat postu: Szampon
JA polecam szampon z czarnej rzepy. Ja osobiście go uzywam. Po nim włosy nie przetłuszczają się,ani mie ma łupieżySmile Łatwo go dostaniesz w aptekach Wink
słoneczko - Nie 01 Sie, 2004 16:57
Temat postu:
ja też mam problem z przetłuszczającymi sie włosami.słyszałam że płuanka z drożdży jest bardzo dobra na przetłuszczające sie włosy(ale jeszzce nie próbowałam),coś obiło mi sie o uszy ze napar z łopianu(takie nisko rosnące jakby choineczki) też wysusza włosy i jest ponoć bardzo dobry ale niestety nie mam blisko lasu i nie moge sobie go nazbierać.
ja np od dłuższego czasu spryskuje (po umyciu i wysuszeniu) włosy lakierem i mam spokuj przez ok 3 dni chociaż wiem że to nie jeste zdrowe dla włosów.
natomiast szamponów ziołowych mało używam bo jakoś na moje włosy nie działaja Wink

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group