DOJRZEWANIE - :( przeczytaj i odpisz koniecznie :( Anonymous - Wto 18 Maj, 2004 18:16 Temat postu: :( przeczytaj i odpisz koniecznie :(
Już 2 tygodnie spóźnia mi sie okres!!! co mam robić ?? na co jestem chora ?? co mi jest panienka_wierzba - Wto 18 Maj, 2004 20:09 Temat postu:
na nic nie jesteś chora, nic ci nie jest, tylko po prostu zpóźnia ci sie okres, bywa... okres może się spóźniać do kilku lat od pierwszej meisiączki, nie martw sie, tylko na wszelki wypadek noś ze sobąpodpaske, a okres cie nie zaskoczy...
pozdrowienia Anonymous - Wto 18 Maj, 2004 21:21 Temat postu:
Nio panienko_wierzbo zależy ile ta osoba malat. Ale myślę że jakaś nastolatka. Napisz droga ?????? ile masz lat i kiedy miałaś /chodzi mi ile lat temu czy miesięcy temu/ pierwszy okres. Jeżeli ejst to już trzy cztery lata to okres nie powinien Ci się spóźnieć, ale jeśli mniej to jeszcze nie jesteś dojrzała i okres, jak już wcześniej powiedziała panienka_wierzba może Ci się spóźniać. Gościówa - Sro 19 Maj, 2004 12:31 Temat postu: miesiączka
Gdzieś kiedyś czekałam że w skrajnych przypadkach nawet po 6 latach od pierwszej miesączki może byc ona nieregularna..więc nie martw się...jeśli pierwszy okres miałaś pare lat temu może on być jeszcze nieregularny...jednak jesli się martwisz możesz iśc na badania kontrolne do ginekologa aby być pewna że wszystko jest ok...jeśli jesteś nastolatką i pierwszy okres miałas około3,4 lata temu to myśle że wizyta u lekarza nie jest potrzebana...ale rób jak chceż. deg - Sob 22 Maj, 2004 23:57 Temat postu:
Za mało o Tobie wiemy. Napisz:
- od jak dawna masz okres i czy występuje regularnie?
- czy istnieje jakiekolwiek prawdopodobieństwo, że jesteś w ciąży? samanta10 - Pią 11 Cze, 2004 17:11 Temat postu:
Są 2 opcje
-idź do ginekologa
-jesteś w ciąży Anonymous - Pią 11 Cze, 2004 17:21 Temat postu:
Może to przez stres. A jeżeli współżyłaś - do ginekologa lub po test do apteki. Ale są też takie tabletki, regulujące miesiączke i na menopauzę. Kup sobie je.
Heh, moja mama ma od ok. 2 tygodni okes. To prawdziwa męczarnia, a ja na słowa uważam, bo nie chcę się kłócić Zapewne w pon. idzie do lekarza (ten długi okres to ZAPEWNE objawy menopauzy [moja mama ma 49 lat ]) spontan - Pią 11 Cze, 2004 20:00 Temat postu: Re: :( przeczytaj i odpisz koniecznie :(
????? napisał/a:
Już 2 tygodnie spóźnia mi sie okres!!! co mam robić ?? na co jestem chora ?? co mi jest
nie daj sie zaskoczyc w pogotowiu miej podpaskęPaulka - Sob 12 Cze, 2004 22:04 Temat postu: to n!c
to nic! w okresie dojrzewania tak już jest... często ma sie nieregularne cykle, czasem miesiączka może ci się pojawic 20 dni po wczesnejszej albo np. 2 miesiące później... spontan - Nie 13 Cze, 2004 19:24 Temat postu:
albo rok później:( Sweet Girl - Nie 13 Cze, 2004 20:38 Temat postu:
Okres może ci się spóżniać, czasem tak bywa. Raz masz go co 20 raz co 40 dni.To normalne w okresie dojrzewania, zanim twój organizm przestawi się na "dorosłe" tory. Anonymous - Nie 13 Cze, 2004 21:45 Temat postu:
Pewnie miesiączkę dostałaś niedawno, może rok temu czy 2, a ona przecież w tym okresie czasu nie jest regularna. Aby miesiączka się uregulowała, to wymaga to trochę czasu, np. 3 lata. Nie ma powodu do nie pokoju