Dzieci OnLine

O Forum - debiutantka

Blanka - Sob 25 Sty, 2003 15:11
Temat postu: debiutantka
wiem ze aby zdobyc jedna gwiastke trzeba odpisac 10 postow

co zrobic aby miec 2,3,4,5 gwiazdek?
Szalona - Sob 25 Sty, 2003 16:39
Temat postu:
Wiem, że jak chcesz mieć 2 gwiazdki to musisz napisać 50 postów bedziesz wtedy Juniorem
Szalona - Sob 25 Sty, 2003 16:44
Temat postu:
Dobra już wiem jak to jest

Debiutant 10 postów - 1 gwiadka
Junior 50 postów - 2 gwiazdki
Dociekliwy 100 postów - 3 gwiazdki
Dyskutant 150 postów - 4 gwiazdki
biggrin Aktywny 300 postów - 5 gwiazdki
Anonymous - Nie 09 Lut, 2003 15:35
Temat postu:
Debiutant 10 postów - 1 gwiadka
Junior 50 postów - 2 gwiazdki
Dociekliwy 100 postów - 3 gwiazdki
Dyskutant 150 postów - 4 gwiazdki
Moderator 200 postów - 5 gwiazdek

Wink Wink Wink

Anonymous - Nie 09 Lut, 2003 15:37
Temat postu:
Chyba jednak moderatorem jest sie z 300 postami - 5 gwiazdkami
Szalona - Nie 09 Lut, 2003 15:59
Temat postu:
KleO nie wiem co ty piszesz.Ja przepisałam to co kiedyś deg napisał.A po za tym tyn masz 200 ileś postów i nie jesteś moderatorem poza tym deg mi tłumaczył, że nie zawsze sie jest moderatorem. Confused
Anonymous - Nie 09 Lut, 2003 18:16
Temat postu: cześć jestem nowa
Cześć ile trzeba napisać postów żeby mieć 1 gwiazdke??????????/
Szalona - Nie 09 Lut, 2003 19:32
Temat postu:
Już napisałam powyżej ,żeby mieć jedną gwiazdkę trezba napisać 10 postów. Wink
deg - Sro 12 Lut, 2003 01:01
Temat postu:
Szalona ma rację.
Można napisać 8375698576895610829487328967289576 postów i nie zostać moderatorem.
Anonymous - Sro 12 Lut, 2003 19:12
Temat postu:
biggrin Smile Laughing Wink Razz Exclamation
Anonymous - Sob 15 Lut, 2003 10:45
Temat postu:
czasami sie zdarza że koleś ma 10 postów i jest moderatorem bo administrator pozwolił i zmienił a wogóle znasz prawa Moderatora?
Anonymous - Sob 15 Lut, 2003 10:47
Temat postu:
a po co ma sie tak wogóle nazywać ten temat ,,Debiutantka"?????????????????????????biggrinbiggrinbiggrinbiggrin
Szalona - Sob 15 Lut, 2003 22:07
Temat postu:
Bo tak go nazwała Blanka Wink
Nemeia - Nie 16 Lut, 2003 06:46
Temat postu:
Kleo to ze bedziesz miala 300 postow wcale nie znaczy ze bedziesz moderatorem... Tutaj nie liczba postow ma znaczenie...
Anonymous - Nie 16 Lut, 2003 17:22
Temat postu:
Prepraszam ale
deg napisał/a:
Szalona ma rację.
Można napisać 8375698576895610829487328967289576 postów i nie zostać moderatorem.

Więc poco powtażać///????SmileSmileSmileSmile
demolek - Pon 17 Lut, 2003 18:16
Temat postu:
Nemeia napisał/a:
Kleo to ze bedziesz miala 300 postow wcale nie znaczy ze bedziesz moderatorem... Tutaj nie liczba postow ma znaczenie...

a co trzeba zrobić żeby zostać moderatorem??-oje największe marzenie Wink
Anonymous - Pon 17 Lut, 2003 18:44
Temat postu:
Musisz Napisać do Pana Administratora dega,Jola i Nemi ( Wyberz kogoś) i poproś o bycie Moderatorem ale trzeba usasadnić i musisz znać prawa Moderatora
deg - Pon 17 Lut, 2003 19:14
Temat postu:
Ludziska - jeszcze raz Wam postaram się to wytłumaczyć.

Moderator to opiekun Forum. To ważna funkcja - moderator dba o poziom dyskusji na forum, zapobiega nadużyciom, wyrzuca bezsensowne posty (np. zawierające szkodliwe dorady). Zatem moderatorem może zostać wyłącznie osoba dobrze znająca tematykę forum (więc np. osoba posiadająca np. 10 lat napewno nie powinna być moderatorem forum seks czy dojrzewanie, natomiast może zostać moderatorem forum np. o świnkach morskich jeśli zna się dobrze na tych zwierzakach), osoba która jest w stanie poświęcić sporo czasu do pracy (tak - pracy, a nie zabawy) nad forum, osoba która nie da się łatwo ponieść emocjom, jest bezstronna i cieszy się zaufaniem innych. Te wszystkie cechy musi posiadać moderator, ponieważ to odopwiedzialna rola. Dlatego też bycie moderatorem nie jest uzależnione od liczby napisanych postów.

I funkcja moderatora nie powinna być obiektem marzeń - to nie odznaczenie honorowe lecz obowiązek czuwania nad forum.
Nemeia - Pon 17 Lut, 2003 19:31
Temat postu:
Deg jakbys mial wlaczone glosniki to bys slyszal jak klaskam Smile Bardzo dobrze powiedziane Smile Brawo!!!
demolek - Pon 17 Lut, 2003 19:36
Temat postu:
deg napisał/a:
Ludziska - jeszcze raz Wam postaram się to wytłumaczyć.

Moderator to opiekun Forum. To ważna funkcja - moderator dba o poziom dyskusji na forum, zapobiega nadużyciom, wyrzuca bezsensowne posty (np. zawierające szkodliwe dorady). Zatem moderatorem może zostać wyłącznie osoba dobrze znająca tematykę forum (więc np. osoba posiadająca np. 10 lat napewno nie powinna być moderatorem forum seks czy dojrzewanie, natomiast może zostać moderatorem forum np. o świnkach morskich jeśli zna się dobrze na tych zwierzakach), osoba która jest w stanie poświęcić sporo czasu do pracy (tak - pracy, a nie zabawy) nad forum, osoba która nie da się łatwo ponieść emocjom, jest bezstronna i cieszy się zaufaniem innych. Te wszystkie cechy musi posiadać moderator, ponieważ to odopwiedzialna rola. Dlatego też bycie moderatorem nie jest uzależnione od liczby napisanych postów.

I funkcja moderatora nie powinna być obiektem marzeń - to nie odznaczenie honorowe lecz obowiązek czuwania nad forum.

Hmm to jak bym się postarał i pisał mądre posty to mógłbym zająć się tematem o swinkach morskich?
Tylko nie berzcie mnie za idiote że teraz napisałem taki durny post
deg - Pon 17 Lut, 2003 20:01
Temat postu:
Jeśli tylko ToJa się zgodzi, to tak.
BTW: Świnki morskie to był oczywiście przykład Smile
Blanka - Sob 22 Lut, 2003 13:22
Temat postu:
w dziale trudne pytanie jest napisane ze tam jest deg jako administrator, a kto jest administratorem innych dzialów?
Anonymous - Sob 22 Lut, 2003 17:09
Temat postu: Toja
ToJa Nemeia Deg
deg - Pon 24 Lut, 2003 20:54
Temat postu:
Administrator sprawuje opiekę nad całością systemu, a nie nad konkretnym forum. Administrator dba, aby wszystko ze strony technicznej funkcjonowało poprawnie, dodaje nowe fora itp. Administratorem jest ToJa i ja.

Moderator to opiekun konkretnego forum. To zupełnie inna rola. Moderator dba o dyskusje na łamach forum którym się opiekuje, usuwa posty, rozdziela wątki, blokuje wątki itp. Kto jest moderatorem poszczególnych for można dowiedzieć się z głównej strony forum (http://dzieci.best.pl/forum/index.php).
SŁONECZKO - Czw 10 Kwi, 2003 18:55
Temat postu: jak
co zrobić zeby miec ten obrazek co np.; SZALONA
Anonymous - Pią 18 Kwi, 2003 13:51
Temat postu:
Teraz sie posóła galeria Obrazków te osoby które jeszcze przed posóciem miały obrazek
Marcinek - Czw 12 Cze, 2003 08:59
Temat postu:
Wiem, że to już dosyć stary temat, ale tak jakoś przez przypadek go przeczytałem.
Ludzie, ja nierozumiem czemu wam tak zależy na tych gwiazdkach?? Ja równie dobrze, mógłbym mieć zawsze zero gwiazdek, a i tak bym pisał na tym forum, bo wydaje mi się, że na nim pisze się by podyskutować, pomóc innym oraz by inni pomogli nam, a nie po to żeby mieć gwiazdki przy nicku...
Gościówa - Sob 19 Lip, 2003 19:07
Temat postu: moderator
Już bardzo dużo razy pisalismy ile trzeba miec postow na ile gwiazdek. Deg ma racje. Można mieć nieskończenie wiele postów i nie trzeba być wcale moderatorem. Prawdziwym moderatorem zostaje sie wtedy kiedy administrator na to pozwoli w tym przypdaku toja
cornelia - Sob 27 Wrz, 2003 22:39
Temat postu:
Nemeia została moderatorem jak była debiutantką więc...wystarczy poprosić...a zostaniesz modem.A przy okazji:
-Moderator 200 gwiazdek Gościówa mi pisala...
PS:Co robi moderator ktory zrobil 200 postow a nie jest modem żadnego forum??
deg - Nie 28 Wrz, 2003 01:03
Temat postu:
Wrrrr...
Moderowanie nie ma związku z gwiazdkami ani z ilością postów. Po napisaniu 200 postów nikt automatycznie nie zostaje moderatorem. Gościówa pewnie coś pokręciła Wink
Akacja12 - Sro 01 Paź, 2003 16:12
Temat postu:
no to jak zrobic jak sie chce byc moderatorem?????
Kamix - Sro 01 Paź, 2003 16:44
Temat postu:
Akacja12: Aby zostac moderatorem musisz się udzielać na forum, pisać posty które wnoszą coś nowego i są mądre musisz pomagać innym, ale moderator to wcale nie lepsza osoba niz np.Ty moderator ma tylko dodatkowe obowiazki i uprawnienia moze zamykac tematy w wybranym dziale ktory moderuje moze je usowac, przenosic i chya tyle dlatego nie jest ci to tak koniecznie potrzebne Wink . Jak juz bylo pisane moderator nie jest ranga automatyczna moze nadac ta funkcje tylko Administrator w naszym przypadku (ToJA-Aga) Very Happy .

Wydaje mi sie rowniez ze teraz wprowadzono specjalne rangi dla osub które sie udzielaja poniewaz cos pisano na forum ze kazdy chce moda i zaduzo by ich bylo Wink, staraj sie moze dostaniesz moda a jak nie to specjalna range a jak nie to to i to Wink
deg - Sro 01 Paź, 2003 23:20
Temat postu:
Tylko ToJa decyduje kto ma zostać moderatorem. Ja nie.
justka007 - Pon 15 Lis, 2004 19:26
Temat postu:
Ja chyba doipiero za 30 postów dostałąm jedna gwiazdke.
zazulita - Pon 15 Lis, 2004 19:35
Temat postu:
Bo się zmnienia skala, przeczytaj sobie bardziej aktualne posty!

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group