DOJRZEWANIE - Jak wygląda... samanta10 - Pią 11 Cze, 2004 16:28 Temat postu: Jak wygląda...
jak wygląda wydzielina śluzowa co wylatuje z pochwy jak ma się miesiączkę Krew czy śluz? mroweczka - Pią 11 Cze, 2004 16:32 Temat postu:
Podczas miesiączki z pochwy wylatuje krew. Jednak nie mart się-nie zraniłaś się
A wydzielina śluzowa jest biała,żółta lub przezroczysta. Jest jej zdecydowanie mniej niż krwi podczas okresu. Kiedy "wycieka" z Ciebie jest konsystencji wody ale kiedy zostanie dłużej na majtkach wysycha, i robi się twarda. Zauważysz,że zbliża Ci się okres, kiedy zobaczysz pierwsze plamy (białe, żółte lub przezroczyste) na majtkach Anonymous - Pią 11 Cze, 2004 16:38 Temat postu:
I czasami ta wydzielina może ci posklejać lekko włosy łonowe.
A jeżeli masz już taką wydzielinę - bądź przygotowana i w plecaku noś zapasowe majtki, podpaskę lub/i tampona Anonymous - Pią 11 Cze, 2004 17:02 Temat postu:
Gabrielen nie zgadzam się z tobą że powinna ona nosić do szkoły tampony lepiej używać podpasek a na wydzielinę wkładek! Anonymous - Pią 11 Cze, 2004 17:06 Temat postu:
Zależy komu w czym wygodniej.
Fakt, chyba łątwiejsze do "montowania" są podpaski, ale jeżeli np. złapie ją to na basenie, a będzie musiała wrócić do wody, to tylko tamon załatwi sprawę
To zależy też od tego, kto co "lubi" itd.
A na wydzielinę wkładki - fakt, ale czasami kmouś szkoda pieniędzy, więc nie używa spontan - Pią 11 Cze, 2004 20:03 Temat postu:
esz kurcze kobiety to maja lekka kape z tym okresem, dobrze ze faceci tego nei mająAnonymous - Sob 12 Cze, 2004 17:02 Temat postu: przeczytajcie chodz wiem ze duzo tego jest :|:|:|
Nasze cielka (dziewczyn kobiet) sa niezle skonstrulowane i przez okres pozbywaja sie blony w macicy albo na (niepamietam dokladnie hehe) oczywiscie nie calej bo to jest tak gdy jajeczko wedruje do macicy to ta blona rosnie by te jajeczko bylo bespieczne a gdy jajeczko nie zostanie zaplodnione umiera i wtedy ta blona co "urosla" by stworzyc bespieczenstwo mu to udpada a razem z nia krew w calym okresie jest okolo 80ml krwi prawda ze malo ?? na dzien okolo 15ml jesli ktos ma obawy przed wykrwawieniem Tampon ?? mysle ze nepowinni go nosic dziewice moze to uszkodzic blone dziewicza a jesli to ma byc w pierwszy dzien jej pierwszej miesiaczki to moim zdaniem odpada a le jesli chce pozniej zaczac a jest jeszcze dziewica to powinna najmniejsze jakie tylko sa ale ja definitywnie odrawdzam A jak masz juz sluz z pochwy to powinnas nosic wkladki higieniczne no i podpaske SPONTAN czasami chcialaby byc facetem szczegulnie gdy mam bule menstruacyjne ale jestem juz przyzwyczajona a naprawde idzie sie przyzwyczaic a jesli juz mocno boli to mozecie isc do mamy a ona wam powinna dac jakas tabletke i pomoze mo pomaga tylko jedna ale nie bede mowic jaka bo nie chce robic reklamy Dziewczyny jesli pytacie sie siebie dlaczego faceci nie maja okresy zamiast nas a wiec ja sobie mowie ze plec zenska (piekna) jest poprostu o niebo lepsza niz ta druga faceci nie wytrzymali by takiech bolow czy zakladania tamponow podpasek FACECI SA POPROSTU SLABI kobiety sa piekne madre dobre inteligentne mocne .... dlugo by jeszcze tego mozna wymieniac ale faceci tez nie sa zli ale czasami uwazaja sie za MOCNYCH uwiezylabym jesli urodzili by dziecko i mieli co miesiac okres !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(zas sie tak rozpisałam mam nadzieje ze kto to przeczyta esli mu sie bedzie chcialo ) spontan - Sob 12 Cze, 2004 20:54 Temat postu:
facecie słabi? to niech kobieta będzie górnikiem i ciora ciezkoa praca fizyczną przez 13 godzin, zobaczymy kto jest słaby. poza tym kobiety są piękne ale bez przesady, to tylko kawałki mięsa:) Lavile - Nie 13 Cze, 2004 16:19 Temat postu:
Ale mnie to wnerwia (nie chce urzywac jakis wulgaryzmow). I kobieta i mezczyzna sa potrzebni na swiecie bo bez zadnego z nich nie bylo by normalniego zycia. Faceci powinni zajmowac sie utrzymywaniem rodziny i zapewnieniem jej bezpieczenstwa a kobiety powinny opiekowac sie ta rodzina. I co z tego, ze facet pracuje ? Kazdy z was pracuje w kopalni ? A praktycznie kazda kobieta rodzi dziecko i sie nim opiekuje, bo kto wstaje w nocy karmic dziecko. i sie zastanawiac co tez ono chce ? Kawalek miesa, to po co do niego tak cie ciagnie ? Jak kazdego z was. Poprostu zadek samiec nie zrozumie natury kobiet (mowie samiec, bo normalny mezczyzna, wrazliwy, tak). To to co mam do powiedzenia na ten temat.
A co do tamponow - nie uszkadzaja blony dziewczej, bo ma ona male otwory, przez ktore wylatuje krew, i tampon przez nie wlasnie wchodzi. Blona jest elastyczna, wiec jej nie przerwie. Od pierwszego okresu mozna go uzywac. Lavile - Nie 13 Cze, 2004 16:21 Temat postu:
A kto sie wscieka jak mu trzeba poodkurzac ? "Ja jestem mezczyzna i ciezko pracuje, po powrocie z pracy (byle jaka by to nie byla) siadam przed telewizor i pije piwo, bo mi sie nalezy". A kobiecie odpoczynek sie nie nalezy, bo facet ma to gdzies, czy ona jest zmeczona, tylko musi mu wyprac gacie i zrobic jesc. Anonymous - Nie 13 Cze, 2004 17:28 Temat postu:
1. Wydzielina śluzowa.
Z pochwy zaczyna wydzielać się przezroczysty lub białawy śluz. Gdy będzie ona koloru żółtawego o kwaśnym nieprzyjemnym zapachu, oznacza, że występuje zapalenie pochwy.
2. Miesiączka.
Jest koloru bordowego, jaśniej mówiąc: ciemnej czerwieni. Można ją również nazwać wydzieliną, ale miesiączkową. Miesiączkę również nazywamy okresem lub też menstruacją. Anonymous - Nie 13 Cze, 2004 17:31 Temat postu:
mroweczka napisał/a:
wydzielina śluzowa jest biała,żółta lub przezroczysta.
Z tym, że wydzielina jest biała lub przeźroczysta, to się zgadzam. Zółta - również. Ale nie o to chodzi... chodzi o to, że gdy wydzielina śluzowa jest żółta, to oznacza, że występuje zakarzenie pochwy. Na majtkach np. zeschnięta wydzielina jest żółtawa, lecz gdy jest świeża - biała lub przeźroczysta spontan - Nie 13 Cze, 2004 19:21 Temat postu:
życie jest jak jajko trzeba je znosic mroweczka - Nie 13 Cze, 2004 20:56 Temat postu:
KleO napisał/a:
mroweczka napisał/a:
wydzielina śluzowa jest biała,żółta lub przezroczysta.
Z tym, że wydzielina jest biała lub przeźroczysta, to się zgadzam. Zółta - również. Ale nie o to chodzi... chodzi o to, że gdy wydzielina śluzowa jest żółta, to oznacza, że występuje zakarzenie pochwy. Na majtkach np. zeschnięta wydzielina jest żółtawa, lecz gdy jest świeża - biała lub przeźroczysta
No tak KleO o to mi właśnie chodziło Wydzielina jest biała albo przezroczysta, zostawia na majtkach przeważnie żółte,białe lub przezroczyste plamy. Anonymous - Nie 13 Cze, 2004 21:00 Temat postu: sorka, źle zrozumiałam Twój post