Dzieci OnLine
INNE PYTANIA - mam brzydki oddech
aska - Pon 14 Cze, 2004 14:23
Temat postu: mam brzydki oddech
chciałam bym całować się z moim chłowakiem ale boje się że to nie wyjdzie przez mój brzydki oddech , co mam zrobić oprócz mycia zębów po każdym posiłku . Prosze o pomoc
codi - Pon 14 Cze, 2004 18:45
Temat postu:
Kup sobie dezodorant do ust w aptece
albo często zuj gume
Nikita - Pon 14 Cze, 2004 20:03
Temat postu:
Do aska:
A jakiej pasty używasz?? To jest ważne... bo na przyklad taka dla dzieci pasta Colgate pomarańczowa lub różowa o smaku Coli w ogole nie myje zębów i po niej ma się taki sam oddech jakby się zebow wcale nie mylo
ToJa - Pon 14 Cze, 2004 23:06
Temat postu:
Aska, przede wszystkim odwiedź stomatologa. Może ząb Ci się psuje i to jest powód brzydkiego oddechu. Jeśli tak, to mycie zębów, guma czy dezodoranty do ust pomagają na krótko.
marog6 - Wto 15 Cze, 2004 10:34
Temat postu:
Albo jakies zapelenie w gardle i dlatego nieprzyjemny zapach powstaje
Dexia - Sro 16 Cze, 2004 22:07
Temat postu:
Myj zęby 3 razy dziennie, używaj dezodorantu do ust, żuj gumy(nie za często)jeśli to nie poskutkuje udaj się do lekarza. Mogą to być np. zaburzenia trawienne.
lilijka - Pon 12 Lip, 2004 16:25
Temat postu:
Kup sobie dezodrant do ust, często myj zęby, i kup sobie najlepiej miętowe gumy
_grzeszczulka_ - Wto 20 Lip, 2004 15:03
Temat postu:
ważne jest abyś codzienni w każdy dostępny sposób pielęgnowała jame ustnom. Myj zeby 3 razy dziewnnie po każdym posiłku, zuj gume miętowom (nie owocowom bo to tylko stwarza problemy
), mozesz także kupić w aptece spray do ust miętowy który można juz kupic od 7zł w zwyrz
Bardzo wazne jest to że gdy umyje sie juz zęby by wyszczotkować dokładnie powierzchnię języka! to na nim tworzom sie bakterie które odpowiadają za nieprzyjemny zapach w jamie ustnej! czyli myjemy zabki a po tym szorujemy szczoteczką języczek
Bo nawet najgorętrzy pocałunek potrafi zepsuć nieprzyjemny zapach twojego obiadu...
Luna - Wto 20 Lip, 2004 15:10
Temat postu:
Częste mycie zębów nie zawsze pomaga, żeby mieć świeży oddech Grzeszczulo. Radziłabym tobie aska zebys uzywaala takich psikaczy do jamy ustnej albo plyno do plukania jamy ustnej najlepiej jak to kupisz w aptece
!
_grzeszczulka_ - Wto 20 Lip, 2004 15:30
Temat postu:
to chyba mi nie powiesz że nie myjesz zebów...
mycie zębów także jest ważne by zlikwidowac nieprzyjemny zapach...
Luna - Czw 22 Lip, 2004 09:41
Temat postu:
Grzeszczula ale mycie zebow nie zawsze likwiduje brzydki zapach a pamietasz Magde ona twierdzila ze myla zeby ale tak jej smierdzialo z buzi
Gościówa - Czw 22 Lip, 2004 17:22
Temat postu:
Myj zęby i język po kazdym posiłku dobrą pastą z fluorem, uzywaj odswiezacza do ust, stosuj nitke dentystyczną, rano jedz zawsze zniadanie-chodziaz jedną kanapke! No i to chyba tyle...jesli to nie pomoze to naprawde nie wiem..moze poradz sie lekarza albo dentysty
aska - Pon 26 Lip, 2004 15:12
Temat postu:
dzięki za rady
Anonymous - Wto 27 Lip, 2004 19:15
Temat postu:
Moi poprzednicy uwzględnili chyba wszystkie istotne aspekty
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group