Anonymous napisał/a: |
CZEEMUU ?? |
Dexia napisał/a: |
(...) Techno stało się modne i teraz prawie wszyscy tego słuchają.(...) |
Cytat: |
kłuciłam się z Radkiem, bo puścił jakieś techno i się pyta mojej mamy i mnie czy dobre. Ja na to "To nie ma duszy". Popatrzył się na mnie i zapytał czy Rock i Metal mają duszę. Ja mu odpowiedziałam, ze tak, ze gitary i perkusja nadają duszę każdej piosence. Popatrzył się na mnie i stwierdził, ze takie krzyki nie mają nic z duszy, a techno ją ma. Nie rozumiem jak muzyka stworzona tylko przez w sumie maszyny i jednego czlowieka, który rusza placami i krążkami ma duszę. Zespoły rockowe mają kilkoro członków i instrumenty, które bez czlowieka nie dadza nic od siebie. W muzyce rockowej duszą piosenki jest duszą jej wykonawców, oni wkładają cząstkę siebie w to co grają. Muzyka by nie powstała bez ich poświęcenia, a on mi tu o techno, które powstaje w sumie od razu, nawet nie potrzebuje tekstu |
ełe piotr napisał/a: |
nie no nie takie same, sa różne rytmy ale słów nie ma. to jest chyba muza typowa do szybkich samochodów |
altruista napisał/a: |
bedziesz doskonalym pracownikiem huty, katowni czy hali montazowej samochodow, spodoba ci sie 'muzyka' tam grajaca. |
Ano, żadnej muzyki, żadnych słów, sam tylko rytm. |
[...] Techno nie ma duszy [...] |
1) tak, jak narazie zaobserwowalem w techno dwa glowne nurty: jebnka z rytmem na 3/4 + elementy dekoracyjno-jarmarczne w stylu walenie lyzka o patelnie, i o wiele bardziej innowacyjna: jebanka z rytmem na 4/4 + gwizdki, patelnie, krzyki kastratow i plastikowe panie z problemami gastrycznymi ktore usiluja brzmiec seksownie.
2) nie wiem jak ty, ale jadac 150km/h nadal mam bole zoladka kiedy leci techno. W szybkim samochodzie prymitywne dzwieki pozostaja prymitywnymi dzwiekami |
bedziesz doskonalym pracownikiem huty, katowni czy hali montazowej samochodow, spodoba ci sie 'muzyka' tam grajaca. |
Tu nie będe komentował, bo jak widać Twoje pojęcie o Muzyce Elektronicznej jest ZEROWE. |
Sorry, ale jak dla mnie to idealnie pasujesz pod opis takiego ignoranta. |
Muzyki Elektronicznej nie słyszał, a ma najwięcej ma o niej do powiedzenia... |
N/C... |
wiesz, nie win mnie za to, ze media wprowadzily termin techno za rownoznaczny z muzyka elektroniczna. Ze to ewidentny blad? Wiem to, rozumiem, i mam to w dupie. Taka moja natura. |
zdefiniuj 'zerowe pojecie' |
Bo jestem ignorantem, ale mylisz chyba ignorancje z zaslepieniem i nietolerancja. |
1) slyszal, calkiem sporo. Nie tylko 'jazdojebanki' ale mnostwo jakiegos drum&bass, jungle, ambient, jakies blizej niezidentyfikowane chilloutowe brzmienia, roznorakie produkcje ze scen amigowych, pecetowych, atarowych itp [te jako jedyne w sumie mi sie podobaly na tyle zeby potrzymac to w domu, i to raczej od strony technicznej i wykonania, niz samego brzmienia].
2)Nie jestem jakims ekspertem, ale to nic nie zmienia - w koncu jak narazie przedstawialem jedynie SWOJE zdanie, bez zbednych uogolnien, a jak ktos sie chce pod tym podpisac, to juz jego sprawa. |
a tu ci wsadze patyk w oko i wytkne blad merytoryczny. Albo nie - zrob to sam ![]() |
Agnieszka12 napisał/a: |
techno? hmm dobre na dyskoteki ale tak to tylko umc umc... bum bum ... w garnki tez umiem tak walic heh |
Olcia napisał/a: |
Dla mnie techno dobre jest na imprezy...lubie techno na imprezach bo mozna przy tym sie "wyszumiec" na coidzien jednak wole hh i metal i oczywiscie rock=] |
- Buue! Co za gowno! (występuje w większości na tym forum) |
Analogiczna sytuacja jest gdybym powiedział, że metal to tylko kilka niedomytych brudasów drących ryja do mikrofonu... |
Cytat: | ||
W muzyce liczy sie muzyka, a to na czym jest grana to już nie ma najmniejszego znaczenia, a wręcz absolutnie żadnego... |
Każdy dostrzega dusz€ę tam gdzie jest mu wygodnie... Dla mnie jest to po prostu dopisywanie sobie ideologii. Człowiek tworzy sobie historyjkę, że Rock ma duszę a Muzyka Elektroniczna nie, dopisuje sobie do niej argumenty i potem zaczyna w nią wierzyć... A tak w ogóle to istnieje coś takiego jak dusza... ? |
A tłum się tylko ślepo pod tym podpisuje, bo oto znalazła si€ę wyrocznia... Sorry, ale jak dla mnie to idealnie pasujesz pod opis takiego ignoranta. |
Znowu bez komentarza. Jeśli masz jeszcze coś mądrego do powiedzenia Panie Altruisto to proszę mówić już na poważnie, bo temat jest jak najbardziej poważny... |
Istnieje i ja nadal twierdzę, ze dusze mają tylko te INSTRUMENTY które ,z ę tak powiem współpracują z człowiekiem, a grający na nich kocha to co robi
|
elfkaNenar napisał/a: |
A słyszałaś Personal Jesus w wersji techno... no wiem, że MM też to przerobił, ale jemu to nieźle wyszło, a tamta babka tak spiewała, że ledwo się skapnęłam co ona tam sobie nuci |
Buue! Co za gowno! (występuje w większości na tym forum) Czy wszyscy musimy lubieć muzyke elektroniczną jakiegokolwiek rodzaju? |
A co powiesz o muzyce klasycznej? Jakie ma przeslanie? Poprostu piekno samo w sobie to samo mozna powiedziec o tej muzyce roznica jest jedynie w intrumencie |
"The Power" Manowara albo innego kawalka metalowego ludzia rowniez z mozgu pozostala by sieczka |
A czego ucza inne zespolu ktore zapewne nazwiecie "tru" muzyka? Tego ze swiat jest do [cenzura] albo innych bzdur? |
No wlasnie sa wyjatki i watpie by ci ludzie byliu ograniczeni. Jak narazie swoje ograniczenie i to jak bardzo jestescie "tru: pokazala wiekszosc ludzi bioracych udzial w tej rozmowie no bo TRZEBA nazwac gownem inna muzyke poniewaz jest wykonywana na komputerach TRZEBA swoja wyniesc pod niebiosa bo jest jedyna sluszna i tru TRZEBA wymyslac jakies niestworzone argumenty a wszystko po to aby podleczyc swoje ego i wpisac sie w swoim sumieniu na niepisana liste najbardziej tru i niepozerskich jaknajmniej sztucznych ludzi ( no i oczywiscie niepodozajacych za zadnymi tredami oraz jak najbardziej nie hipokrytami ). |
Co to za moda aby obszczekiwac muzyke inna od swojej? |
krzypce to anjpiekniejszy instrument jaki kiedykolwiek czlowiek wymyślił, a przesłanie muzyki klasycznej hmmm... jest praktycznie nieograniczone, ale zawsze tak smao piękne |
a jakoś nikt nie ma sieczki z muzgu |
Bo jest jak wszycy naokoło słuchają techno i czlowiek jest do tego zmuszony |
No wiesz poznaj Radzia to zobacz wpływ ogłupiającej muzyki na ludzi, po drugie, tak chce podleczyć swoje ego nadając na każdą muzykę, która nie jest moją ukochaną... nie dodając, ze nie toleruje techno, bo nadal uważam, że może to wszytsko to sprzęcidło potrafi, ale serca nie ma. I nadal uważam, ze trzeba [cenzura]ć techno... |
Ograniczona? To juz zalezy od wykonawcy i watpie aby te maszynki i programy na ktorych jest wykonywana pozwalaly na malo ;P |
A co powiesz o muzyce klasycznej? Jakie ma przeslanie? Poprostu piekno samo w sobie to samo mozna powiedziec o tej muzyce roznica jest jedynie w intrumencie. |
A czego ucza inne zespolu ktore zapewne nazwiecie "tru" muzyka? Tego ze swiat jest do *nie wyrażaj się* albo innych bzdur? |
Jezusie Nazarenski ! Co to za moda aby obszczekiwac muzyke inna od swojej? |
Czy wszyscy musimy lubieć muzyke elektroniczną jakiegokolwiek rodzaju? |
Otwieracz napisał/a: |
Tym niemniej moim zdaniem należy uszanować cudzy gust. |
Nie bylbyś jedyny... |
No wiesz dla mnie ma i to wielkie... gitara i perkusja... ew. klawisze i nic innego, to czego sluchasz nie wyda z siebie solówki... bo nie umie... liczy sie to na czym się tworzy muzykę |
Istnieje i ja nadal twierdzę, ze dusze mają tylko te INSTRUMENTY które ,że tak powiem współpracują z człowiekiem, a grający na nich kocha to co robi |
Tenchion napisał/a: |
Techno sux - to bardzo ograniczona i bezsensowna muzyka - a oto argumentacja:
1)Ograniczona muzyka bez żadnego przesłania, wartości artystycznej. 2)Ogłupiająca muzyka, która robi ludzią z mózgów sieczki 3)Brak wszelakiej wartości edukacyjnej |
Christine Fan napisał/a: |
Techno to jest muza,ale czy dobra?Nie powiedziałbym.Strasznie głupia i ograniczona,w kółko to samo.Tartak... |
Christine Fan napisał/a: |
A większość ludzi słuchających techno wcale nie jest lepszych,nie mówie tu o wszystkich. |
Pulkownik Nikt napisał/a: |
Jezusie Nazarenski ! Co to za moda aby obszczekiwac muzyke inna od swojej? |
I nadal uważam, ze trzeba pier***** techno... |
kabama napisał/a: |
techno mi osobiście się nie podoba dlatego tego nie słucham i nie czuje jakiejs potrzeby "nawracania" innych. |
Pulkownik Nikt napisał/a: | ||
kurde.. Az tu sie wypowiem:)
Po pierwsze: Jakim prawem oceniacie muzyke na podstawe ludzi ktorzy jej sluchaja? co ma jedno do drugiego w podanej wyzej kolejnosci? Ekhm.. :/ Po drugie: "1)Ograniczona muzyka bez żadnego przesłania, wartości artystycznej." Ograniczona? To juz zalezy od wykonawcy i watpie aby te maszynki i programy na ktorych jest wykonywana pozwalaly na malo ;P. A co powiesz o muzyce klasycznej? Jakie ma przeslanie? Poprostu piekno samo w sobie to samo mozna powiedziec o tej muzyce roznica jest jedynie w intrumencie. Brak wartosci artystycznej? A tego to juz bym nie skomentowal jakbym nie mial takiego dobrego humoru jak dzis ale skomentuje ![]() ![]() Primo: "2)Ogłupiająca muzyka, która robi ludzią z mózgów sieczki" Hehe po 2 godzinach sluchania "The Power" Manowara albo innego kawalka metalowego ludzia rowniez z mozgu pozostala by sieczka ![]() Primo ultimo: "3)Brak wszelakiej wartości edukacyjnej" A czego ucza inne zespolu ktore zapewne nazwiecie "tru" muzyka? Tego ze swiat jest do *nie wyrażaj się* albo innych bzdur? " sztuczni i ograniczeni. (Chociaż zdarzają się wyjątki)" No wlasnie sa wyjatki i watpie by ci ludzie byliu ograniczeni. Jak narazie swoje ograniczenie i to jak bardzo jestescie "tru: pokazala wiekszosc ludzi bioracych udzial w tej rozmowie no bo TRZEBA nazwac gownem inna muzyke poniewaz jest wykonywana na komputerach TRZEBA swoja wyniesc pod niebiosa bo jest jedyna sluszna i tru TRZEBA wymyslac jakies niestworzone argumenty a wszystko po to aby podleczyc swoje ego i wpisac sie w swoim sumieniu na niepisana liste najbardziej tru i niepozerskich jaknajmniej sztucznych ludzi ( no i oczywiscie niepodozajacych za zadnymi tredami oraz jak najbardziej nie hipokrytami ). Jezusie Nazarenski ! Co to za moda aby obszczekiwac muzyke inna od swojej? Ja osobiscie techna nie slucham i nie lubie ale nie czuje w sobie potrzeby udowodnienia swiatu swoich upodoban muzycznych :p temat dla ludzi lubiacych techno- ok ja nie lubie to sie nie wypowiem - tak sobie myslalem:) Ale to co tu sie wyprawia w pale( mimo ze rozmarow slusznych ) sie nie miesci ! ot co ![]()
Nie ale odrobine kultury moglibysmy zachowac. I tym oto optymistycznym akcentem pozdrawiam wszystkich ktorzy brzebrneli przez te dyslektyczna papke jaka jest moja wypowiedz. ![]() |
"techno to [cenzura] Behemoth rządzi" udowadniacie mi tylko jak bardzo WY jesteście ograniczeni nie ta muzyka. Żeby coś oceniać należy przynajmniej wiedzieć coś nei coś i przedstawić rozsądne argumenty a kretyńskie i nieuzasadnione komentarze zatrzymajcei dla siebie. |
Techno sux - to bardzo ograniczona i bezsensowna muzyka - a oto argumentacja:
1)Ograniczona muzyka bez żadnego przesłania, wartości artystycznej. 2)Ogłupiająca muzyka, która robi ludzią z mózgów sieczki 3)Brak wszelakiej wartości edukacyjnej |
Napastnik napisał/a: | ||
Jeśli uważasz, że Muzyka Elektroniczna to mix młota pneumatycznego z glebogryzarką to posłuchaj tego przykładowego kawałka: Orkidea - Beautiful Aha, i jakbyś był chociaż troszke w temacie to mówiac techno wiedz, że mamy na myśli cala muzyke elektroniczna, a dla Ciebie jak widac istnieje tylko łupanka... |
Sebo napisał/a: |
opętana jak byś się tym interesowała to byś znała takie osoby:) |
dlaczego jezeli większa grupa ludzi słyszała właśnie takie to tamte(zmienne) moga przewyższac ilościa grupę (walenia młotem) ale nie popularnością co sie przepisuje na jakosc) |
a tak z ciekaowści czy "benzin" niemieckie lecące w telewizji to techno? tam nawet tekst sontrastował sie z muzyką sprowadza sie do "JA JA BENZIN JA JA BENZIN" ta sekwencja sie powtarza... |
Napastnik napisał/a: |
opętana, nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale czy uważasz, że jakość muzyki jest wprost proporcjonalna do jej popularności? |
opętana napisał/a: | ||
Nie, skąd.Ale każda muzyka ma dla siebie kogoś 'charakterystycznego' ![]() Wtedy taka muzyka ma jakąs historie, kogoś z kim łatwo skojarzyc te muzyke. |
Kraftwerk, Jean Michelle Jarre, Mike Oldfield |
Artoo napisał/a: | ||||
Byłaś chowana w izolatce że Paul van Dyk, czy Dj Tiesto sa dla Ciebie obcy? Ja nie słucham techo ale tych panów kojarze bardzo dobrze. |
piotrek1992 napisał/a: |
Techno, club, trance, house to jest to. ![]() ![]() |
piotrek1992 napisał/a: |
Techno, club, trance, house to jest to. ![]() ![]() |
Keeveek napisał/a: |
muzyką nie można nazwać czegoś gdzie:
a) nie ma zespołu |
b) nie ma instrumentów |
c) nikt nie umie śpiewać |
d) wszyscy myślą że są super bo coś gra
e) jeden rytm powtarza sie przez 15 minut |
dobra, osobno te argumenty mogą istnieć, ale po zbiciu wszystkich podpunktów w całość co mamy? TECHNO ![]() |
Słupek napisał/a: |
Bo to dla każdego oczywiste, że te "gatunki" się czymś różnią |
Ego_centryczna napisał/a: |
Techno nadaje się na aerobik jedynie /i to nie każde../ Techno to nie jest muza [czyt. coś czego słucha się z przyjemnością] ![]() |
nasty_girl napisał/a: | ||
wg ciebie. |
Zgadzam się ze słupkiem. Rytmy i bity jakie powstają w muzyce techno może zrobić każdy w byle E-Jay'u często nawet bardziej złożone niż te wasze "hity". Tworzenie muzyki z gotowych sampli naprawdę nie jest trudne i nie wymaga ani odrobiny talentu. Tak samo jak byćie Dj'em. Nauczyć się poprawnie obsługiwać np equalizer to potrafi nawet posiadacz Winampa |
Papierowa Tęcza napisał/a: |
Jestem wielkim przeciwnikiem 'ery techno', gdyż uważam, że techno zabiło piękno dyskotek [lata 60/70/80... BeeGees, Modern Talking... taka muzyka to była do zabawy]. Ale cóż.. im średnia inteligencji spada, tym mniej potrzeba ludziom do 'dobrej' zabawy... |
Doszedłem do takich wniosków, że muzyka w klubach jest na bardzo dalekim planie, ważne jest żeby się nawalić albo wyrwać jakieś panienki. |
Ego_centryczna napisał/a: |
Niestety tak jest w wielu przypadkach, znam takie osoby, które mogą być dowodem na to. Ale istnieją także ludzie, dla których muzyka jest ważna, bo chcą przy niej móc normalnie zatańczyć a nie "gibać się w rytm 'muzyki' ". Typowe kluby często jednak nie spełniają oczekiwań tych drugich. |
Muzyka w klubach w czasach dzisiejszych należy do tej najniższych lotów. |
Jezuuu, jak Ty patetycznie piszesz ![]() |
Ikusia napisał/a: |
Ale piosenka* Kalwi & Remi "Explosion" może być |
Ikusia napisał/a: |
Ale piosenka Kalwi & Remi "Explosion" może być |
Techno... Muzyka najgorsza na świecie... Ale gustów się nie wybiera i o gustach się nie dyskutuje... |
nasty_girl napisał/a: |
gdzie ty masz techno w radiu? jakieś małe popularne wyjątki tylko ;p |
Marcia10 napisał/a: |
a zet dance? |
Natalie Hetfield napisał/a: |
Spuśćcie wodę w kiblu i będziecie mieć techno.
Albo wypuckajcie ładnie okna. Odgłos szorowania szmatą okien da Wam techno (taki motyw słyszałam jak szłam do sklepu; otwórz okno i pochwal się czego słuchasz...) |
Albo wypuckajcie ładnie okna. Odgłos szorowania szmatą okien da Wam techno (taki motyw słyszałam jak szłam do sklepu; otwórz okno i pochwal się czego słuchasz...) |
nasty_girl napisał/a: |
kolejny przykład na twoją płytkość. |
KasiaP napisał/a: |
To brzmienie, sens, dusza i przede wszystkim MUZYKA! |
Bo to się nazywa właśnie muzyka. Racja. |
Memi napisał/a: |
gotyk i metal. to jest dopiero muzyka. |
Shaunri napisał/a: |
Gotyk? No, jakby mi rodzina umarła to z chęcią posłuchał, łatwiej przy tym umierać : ) |
Laki napisał/a: |
Gó*wno nie muzyka, trance rządzi, wszystkim się podoba, tylko sami nie wiecie, wiele osób mi mówiło ostatnio jaka to beznadziejna muzyka, dałem im posłuchac no i teraz każdy ma opis "Trrrrance"; "Słucham trance'u"; "AvB" |
wszystkim się podoba |
dałem im posłuchac no i teraz każdy ma opis "Trrrrance"; "Słucham trance'u"; "AvB" |
W pełni się zgadzam! Może jeszcze lubicie słuchac muzyki kościelnej, czy klasztornej...jak kto woli.. |
Co ma Rock i Metal do muzyki kościelnej/klasztornej jak to określił Laki? |
Nawet nie odróżnisz rocka od metalu, a co dopiero gotyk Laughing |
Nawet |
Za to Ty masz płytkie ucho. |
Bo to się nazywa właśnie muzyka. Racja. |
Ty się chłopcze zastanów co to jest muzyka
Trance to wypociny z komputera, kiedyś się bawiłam w tworzenie takiej muzyki na banalnie prostym programiku, co osoba bez słuchu potrafiłaby zrobić mega hicior. |
Holendrzy wybrali droge w kierunku muzyki dla mas i sa na dobrej drodze zeby trance calkowicie unicestwic |
Hm..co do Tiesto się zgodzę (choc ostatnio wydał świetny kawałek) ;] |
Laki napisał/a: | ||
Hm..co do Tiesto się zgodzę (choc ostatnio wydał świetny kawałek) ;] Ale co do komercjalizacji muzyki przez Holendrów już nie (mniemam, że pamiętasz utwory w stylu "For An Angel"). Zostało pełno artystów (bądź się pojawiło), którzy tworzą najpiękniejszy z możliwych trance'ów : ) Siedzę na jednym takim forum i codziennie pojawiają się linki do pięknej muzyki, ale i również pełno do tej gorszej- pewnie ją nazywasz "muzyką dla mas". Chcesz, to mogę na PW wysłac Tobie ciekawe tytuły, bądź linki do ich odnalezienia. Pozdrawiam |
Wszystko co ma w sobie przydomek "Rock" wywodzi się z rodowitego rock'u, a wszystko co ma metal z metalu - I? Jakoś Death Metal mimo wszystko nie ma nic wspólnego z industrialem - prócz tego że mają wspólnego wujka oczywiście. |
Marcia10 napisał/a: |
Ja wole piosneki typu Evanesence (czy jakos tak) i polaczenie rocka z popem |