Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Waga a wzrost

Ewcia - Sro 30 Cze, 2004 15:47
Temat postu: Waga a wzrost
jakies 3 miesiace temu przy wzroście 171 cm ważyłąm 59 kg. Zaczęłam się odchudzac, stram sie nie jeść więcje niż 1000 kalorii dzinnie. Po 1,5 miesiacu straciłą ok.3 kg. Potem sie juz niewiele zmieniło (moja waga waha sie miedzy 55,5 a 56,5). Czemu nie mogę więcej schudnąć??? Znajomi mówią, ze jestem z tym moim odchudzaniem nienormalna, mówia ze jestem szczupła, ale dla mnie jestem jeszcze za gruba. MOze nie jestem ajkims grugasem, ale szczupła to ja tez nie jestem. Co mogę zrobic by jeszcze troche schudnac????????? Czy moja waga (56kg) jest prawidłowa przy moim wzroście 171 cm?? (mam 15 lat)
ełe piotr - Sro 30 Cze, 2004 16:45
Temat postu:
spoko waga ta przy tym wzroscie jest prawidłowa. nie wierze ze jesteś gruba, nie masz nadwagi i jest spoko. a zeby schudnąć mocno, to trzeba by trzymac dietę 150 kalorii dziennie ale to jest bardzo radykalna dieta.
Ewcia - Sro 30 Cze, 2004 17:20
Temat postu:
nie słyszałam o takiej diecie. Prawie w każdej podaja ze nalezy jesc ok 1000 kalori by sie odchudzic. Jesc 150 kalorii dziennie - znasz moze jakis jadłospis - chetnie spróbuje...
Dzieki za odpowiedz
Pozdrawiam cieplutko
Kinga - Sro 30 Cze, 2004 17:50
Temat postu:
Cze
Qrcze ... Deg mowil ze ze mna jest spoko ale ja nie wiem
Aktualnie mam 173 i waze 46 ... Boje sie ze bede miala anoreksje
Bo nie lubie jesc ... zbytnio Smile a czesto jestem zestresowana a
wtedy wogole nie jem
mroweczka - Sro 30 Cze, 2004 20:06
Temat postu:
Spokojnie, Twoja waga się zgadza( jesteś nawet wysoka,więc mogłabyś trochę utyć, ale to niekonieczne Mr. Green ). Po co masz się odchudzać? Skoro nie jesteś "gruba" to nie widzę powodu...Nawet przyjaciele mówią Ci,że zwiariowałaś. Powinnaś dać sobie spokój z tą dietą.
Kinga Ty trochę przesadzasz Wink Anoreksja to choroba przede wszystkim spowodowana zaburzeniami psychiki...Chorują na nią dziewczyny, które sobie wmawiają,ze są grube, NIC nie jedzą, odchudzają się bez sensu...Myślisz,że Ty do nich należysz? Razz A Twoja waga jest w normie.
Ewcia - Sro 30 Cze, 2004 20:09
Temat postu:
Mroweczka a jaki jest przedział dla wzrostu 171 przy wieku 15 lat??
mam nadziejez e sie mieszcze..(waze 56 kg)
mroweczka - Sro 30 Cze, 2004 20:22
Temat postu:
Nie wiem dokładnie, jaki jest przydział ale Ty się na pewno jeszcze mieścisz. Nawet gdybyś była trochę grubsza to nic by się nie stało Wink Pozdrawiam Wink
Ewcia - Sro 30 Cze, 2004 20:35
Temat postu:
dzieki mroweczka

Pozdrawiam cieplutko
ełe piotr - Sro 30 Cze, 2004 20:51
Temat postu:
Ewcia napisał/a:
nie słyszałam o takiej diecie. Prawie w każdej podaja ze nalezy jesc ok 1000 kalori by sie odchudzic. Jesc 150 kalorii dziennie - znasz moze jakis jadłospis - chetnie spróbuje...
Dzieki za odpowiedz
Pozdrawiam cieplutko

prosze bardzo: codziennie rano nie jesz śniadania, na obiad jesz samo drugie w małych ilościach i na kolacje tylko 2 kromki z masłem. aha mozesz duzo pic, zeby sie nie odwodnić. po takim mitingu waga leci w dół aż miło, poczekasz około 2 tygodnie i jest lajt. powiem ci ze jest to dieta wymyslona przez mnie i ja to stosowałem kiedyś i przy wzroscie 182 cm wazyłem 62 kg
Anonymous - Sro 30 Cze, 2004 21:06
Temat postu:
ja proponuje cwiczenia tj. brzuszki i"grzbiety"
i oczywiście dieta nadal
przy utrzymaniu doskonałej wagi (oczywiscie jesli ją osiągniesz)jest
dodawanie co dwa tygodnie 100 kal. a ilosc brzuszków mozesz zwiekszac
(na początek proponuje 15 ) zycze powodzenia Very Happy
Anonymous - Sro 30 Cze, 2004 21:13
Temat postu:
ełe piotr jedzac drugie danie nawet w małych ilościach i dwie kromki chcleba na kolacje na pewno przekroczy sie 150 kalorii.

Pozdrawiam cieplutko ;)
Ewcia - Sro 30 Cze, 2004 21:14
Temat postu:
znow zapomniałąm sie zalogowac
poprzedni post jest mój
Pozdrawiam cieplutko Wink
ełe piotr - Sro 30 Cze, 2004 21:18
Temat postu:
nie przekroczysz spoko, to zależy co masz na drugie a zapomniałem dodac ze codziennie na drugie musisz mieć ryż ( sam ryż bez dodatków )
Ewcia - Sro 30 Cze, 2004 21:20
Temat postu:
mam jesc sam ryż?? no co ty...az tak meczyc to ja sie nie chce...nie wiem ile kalori ma chleb, ale zapewne duzo (bułka ma około 15o kalori)

Jak zwykle pozdrawiam cieplutko
maniek_k_m - Sro 30 Cze, 2004 22:44
Temat postu:
to jets tak bierzesz dzielisz wage przez wzrost do kwadratu i jeśli wyjdzie ci......":
poniżej 19 - masz niedowage (czy jakoś tak)
19-25 - jest ok
25- 30 - nadwaga
powyżej 30 otyłość
Lavile - Sro 30 Cze, 2004 23:43
Temat postu:
Jejku kochany, co wy tu jakies diety w wieku 15 lat ? Moze jeszcze nic nie jesc. ja tu widze, ze nasz spoleczenstwo sie 'wysusza', bo nie moge powiedziec odchudza. Moze nie jestem najlepsza osoba do mowienia o odchudzaniu i odradzania tego, ale ja przynajmniej nie celowo, juz mi sie to zakorzenilo, bo nigdy sie nie odchudzalam, po wyjsciu ze szpitala wygladalam jak anorektyczka, i pozniej juz nie moglam jesc normalnie a teraz mam blokade do jedzenia. Jak mozna dziennie sobie kalorie liczy ? Ze jedna bulka ma tyle a chlem tyle . To jest juz chore, przy 15 latach, kiedy sie rosnie, organizm sie rozwija i potrzebuje tej energii. Nie robcie tego, bo to pierwszy krok do jakiejs choroby. Mowisz Ewcia, ze uwazasz, ze jestes gruba, a jestes chuda i to juz tez jest problem. Zaczynasz sibie widziec w krzywym zwierciadle i jak chuda nie bedziesz to bedziesz siebie widziec gruba. To juz jest zle.
ełe piotr - Czw 01 Lip, 2004 10:04
Temat postu:
jeśli chce schudnąć to musi ograniczyć jedzenie.
Ewcia - Czw 01 Lip, 2004 16:13
Temat postu:
Chce schudnac, ograniczam jedzenie, jestem gruba, a to ze inni twierdz inaczej to mnie ot za bardzo nie obchodzi -wiadomo - nikt nie powie ci wprost - jestes gruba. To noramaln.e NIe mówie ze jestem jakims grubasem. Ale nie jestem szczupła. chce wazyc 50 kg - wtedy bede sie czuc dobrze.
Pozdrawiam cieplutko
ełe piotr - Czw 01 Lip, 2004 18:17
Temat postu:
pozdrawiam cipło. zrzycic 10 kilo to zaden problem.
Ewcia - Czw 01 Lip, 2004 20:24
Temat postu:
nie 10 tylko 6.TO RÓŻNICA!!!!!

Tak, jak zwykle pozdrawiam cieplutko Smile
girl_in_black - Pią 02 Lip, 2004 19:57
Temat postu:
ełe piotr napisał/a:
pozdrawiam cipło. zrzycic 10 kilo to zaden problem.

Tobie chyba padło na mózg! Dieta 1000 kalorii jest bardzo drakońską dietą! a Ty tu mówisz o 150 kaloriach!!! mówisz do 15 letniej dziewczyny co jest szczupła że ma schudnąć 10 kg! Ona ma dobrą wagę....a jeszcze co do tego zeby nie jadła śniadania...OSZALAŁEŚ! Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia...rozumiem żeby nie jadła kolacji ale śniadanie jeść musi. Ewciu nie słuchaj się jego! on Ci źle mówi! jak byś przestrzegała tego co on Ci radzi to byś jeszcze wpadła w anoreksje! pozdrawiam.......
Ewcia - Pią 02 Lip, 2004 20:26
Temat postu:
masz racje "girl in black" dla mnie dieta 1000 kalorii jest wystarczajaca po porstu mesze wiecej cwiczyc. Dzieku za wsparcie. A schudnac to chce jeszcze tylko 6 kg.
Pozdrawiam cieplutko
Anonymous - Pią 02 Lip, 2004 21:13
Temat postu:
Jak bardzo ci na tym zależy, ogranicz trochę słodycze, a najlepiej ćwicz i dużo się ruszaj. Poza tym, wciągaj brzuch. To też ćwiczenie na mięśnie brzucha. Świetne ćwiczenie, kore możesz robić zawsze. Kiedyś zważyłam się, a następnego dnia leżałam sobie, czytałam i z braku laku wciągałam brzuch. Ważę się znowu - prawie dwa kilo mniej. Pewnie, wtedy ważyłam się po jedzeniu, a w między czasie dużo chodziłam, ale wciaganie brzucha też napewno mi pomogło Wink Pzdr.
Ewcia - Pią 02 Lip, 2004 21:56
Temat postu:
praktycznie nie jem słodyczy, jesli juz to mało i rzadko. Dzieki Nena za odpowiedz. Brzuch to ja wciagam cały czas, staje sie to u mnie naturalne
Pozdrawiam cieplutko
Mon!śka - Sob 03 Lip, 2004 16:05
Temat postu:
Twoja nadwaga wynosi 8 kg, ale dzięki regularnym ćwiczeniom napewno uda Ci się dojść do normy!!!
Very Happy
ełe piotr - Sob 03 Lip, 2004 16:15
Temat postu:
kurde wszyscy mnei olali.
Ewcia - Sob 03 Lip, 2004 17:33
Temat postu:
Jesli moja nadwaga wynosi 8 kg to oznaczałoby to ze wskaznik BMI jest zupełnie bez sensu.
Dzieląc 48 kg (moja waga - 56 kg - minus te 8 kg) przez kwadrat mojego wzrostu (1,71 x 1,71 ) 2,9241 wychodzi 16,415307274033035805888991484559.

[quote="maniek_k_m"]poniżej 19 - masz niedowage (czy jakoś tak)
19-25 - jest ok
25- 30 - nadwaga
powyżej 30 otyłość[/quote]

Sprawdzałam poprawność wypowiedzi maniek_k_m i jest to wszystko podane w przybliżeniu i ogólnie jest ok. Ważac wiec 48 kg miałabym niedowagę. Dobra waga dla mojego wzrostu to ok 56 kg. Tyle waże ale chciałabym ważyć mniej. tzn. waga nie jest az tak istotna, ale chciałabym spalic tłuszczyk z niektórych miejsc - nie mam go az tak abrdzo duzo, ale przyda sie troche pocwicz na te partie ciałą w których on niestety sie pojawia.

dzieki wszytskim za odpowiedzi, a Ty Mon!śka, zanim coś napiszesz, zastanó się nad poprawnością swojej wypowiedzi.

Pozdrawiam cieplutko
ełe piotr - Sob 03 Lip, 2004 18:38
Temat postu:
spoko nie masz nadwagi, po cosie głodzić.
panienka_wierzba - Sob 03 Lip, 2004 21:30
Temat postu:
wskaźnik MBI działa poprawnie tylko i wyłącznie dla dorosłych, nie powinny się nim mierzyć dzieci ani młodzież która rośnie i nie ejst jeszcze wykształtowana porpawnie, więc nie obliczaj wskaźnika MBI a twoja waga jest dobra, w sam raz, a nwet może troche za mało....
Mon!śka - Sob 03 Lip, 2004 21:50
Temat postu:
Wiesz pomyliłam się!!!! Evil or Very Mad Obliczałam jej początkową wagę!!!! Ale jeśli teraz waży tyle jak napisała to jest Ok.

A Ty nie wyzywaj mnie od razu od głupich! Mad Może nie miałaś tego na myśli (a bardzo w to wątpię) ale tak to odebrałam!!!

Jestem tylko człowiekiem, a każdy ma prawo do błędów!!!! Evil or Very Mad Exclamation Exclamation Exclamation
deg - Nie 04 Lip, 2004 01:30
Temat postu:
Ech, Ewcia, Ewcia.
Przy Twoim wzroście ważysz ZA MAŁO (porównując Cię do ideału).
Dieta 1000 kcal ABSOLUTNIE nie jest dobra dla osób dojrzewających. No, chyba że chcesz mieć... (i tu następuje długa lista chorób i powikłań - pisałem w którymś z wątków).
Tak samo BMI - to wskaźnik dla osób dorosłych.

Nie próbuj bardziej obniżać swojej wagi, ponieważ możesz solidnie zaszkodzić swojemu organizmowi (pewnie już zaszkodziłaś), rozwojowi czy też zaburzyć miesiączkowanie (pewnie już zaburzyłaś). Nie będę wspominał już o osteoporozie (łamliwości kości) czy próchnicy (mmmmmmmm! te wspaniałe wizyty u dentysty!).

Zapomnij o wszystkich dietach na najbliższe 3 lata. Wagę masz świetną (tzn. wręcz niską), wyglądasz pewnie świetnie. Nie daj się ogłupić idiotycznym pisemkom dla nastolatek.

ełe-piotra nie słuchaj. Tą dietę 150 kcal sobie wyssał z palca i pisze absolutne głupoty.
Ewcia - Nie 04 Lip, 2004 10:47
Temat postu:
nie napisałam że głupia jesteś. I nie miałam tego namyśli. Jeśli tak to zabrzmiało - to sorka, nie taki był mój zamiar. CHodziło mi o to, że coś Ci się pomyliło. I nadl chyba jestes troche w błędzie, bo początkowa waga to 59 kg, a odejmujac od niej 8 kg to 51 kg, a to chyba troche jednak za mało. Ja też przesadziłam, że chce schudnąć do 50 kg Wink 55 mi wystarczy.
Jeszcze raz przepraszam Mon!śka, że napisałam coś a Ty odebrałaś to jako, że ja mysle że Ty głupia jesteś. Embarassed sorcia, naparwde jesli tak to zabrzmiało - nie chciałam aby tak wyszło.

Deg, wiesz podjęłąm pewną decyzję - chcę schudnąć do 55 kg, a potem utrzymac tę wagę dużo ćwicząc. Nie zauwązyłąm żadnych zaburzeń - mam nadzieje że tak bedzie dalej. Wiesz, dużo osób zapewnia mnie że wyglądam dobrze, ale dla mnie nie jest dobrze. A wskażnika BMI używam dla pewnego przybliżenia. A dieta ełe piotra jest dla mnie głupotą, wiec nawet nie miałam zamiaru jej próbować. Stracić 1 kg to nie taki porblem -
może polecicie mi coś na szybsza przemianę materi, to nie bede musiała sie tak głodować - bo zjeść to ja lubie... Wink

Pozdrawiam cieplutko

Ps. Deg, a jaka jest idealna waga do mojego wzrostu i wieku??
panienka_wierzba - Nie 04 Lip, 2004 13:30
Temat postu:
Masz 15 lat, wzrost 171 zm wzrostu (sama bym tyle chciała mieć Sad a mam 165 czy nawet mniej) ważysz 59kg. (ja waże 54) Powinnaś ważyć około 60, 61,2 kg. to by była waga w sam raz dla dojrzewającej młodej dziewczyny w twoim wieku i wzroście.
sami10 - Nie 04 Lip, 2004 14:22
Temat postu:
Twoi przyjaciele mioeli racje ja mam 10 lat 166cm wzrostu i 42kg
sami10 - Nie 04 Lip, 2004 14:24
Temat postu:
Ewcia napisał/a:
mam jesc sam ryż?? no co ty...az tak meczyc to ja sie nie chce...nie wiem ile kalori ma chleb, ale zapewne duzo (bułka ma około 15o kalori)

Jak zwykle pozdrawiam cieplutko
oh! a wiadro wody ma tyle kalorii ile 1 shabowy
Ewcia - Nie 04 Lip, 2004 21:59
Temat postu:
nie waze 59 kg tylko 56 kg!!!!! Dodawać to mi już nie musicie.
Ale i tak wszystkim dziekuje za posty.

Pozdrawiam cieplutko
deg - Sob 10 Lip, 2004 23:51
Temat postu:
Ewcia: 62-63 kg (przy Twoim wzroście i wieku oczywiście)
Ewcia - Nie 11 Lip, 2004 20:08
Temat postu:
Dzieki Deg, ale mimo wszystko zostanę przy swojej wadze - 56 kg. Już się nie odchudzam, tylko codiznnie jeżdże minimum 1 h na rowerku ( 1 godzinka - spalam 600 kalorii!!!)

Pozdrawiam cieplutko
Anonymous - Nie 11 Lip, 2004 20:12
Temat postu:
siemka czy sądzicie zę przy wzroście 161 wazyć 52 kg to duża nadwaga ??
deg - Sob 17 Lip, 2004 01:02
Temat postu:
Ewcia: to dobrze. Sport prawie zawsze jest dobry!

llloojhgafbs: Nie wiemy ile masz lat. A to ważne.
Ewcia - Pon 19 Lip, 2004 19:21
Temat postu:
dlaczego "prawie zawsze"??
Nio a od tygodnia codizennie rano i wieczorem robie po 200 brzuszków!! NIe to żebym sie chwaliła, ale naprawde jestem z siebie dumna!!! Nie odchudzam się, ale przyzwycziałm sie do dietetycznego jedzonka, wiec jem to na co mam ochote. A waze nadal 56 kg. wiec chyba jest dobrze.

Pozdrawiam cieplutko
deg - Nie 25 Lip, 2004 03:05
Temat postu:
Pamiętaj tylko, że jeśli rośniesz, powinna wzrosnąć również Twoja waga.
A Twoja aktywność sportowa jest godna podziwu!

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group