Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - do dziewczyn

Anonymous - Sro 30 Cze, 2004 22:12
Temat postu: do dziewczyn
dziewczyny mam problem jestem niska
mam 11(niecałe)lat 147 cm 39 kilo wagi i jak uyrosnoc???????????? Question Question
maniek_k_m - Sro 30 Cze, 2004 22:51
Temat postu:
jeszcze w tym wieku nie możesz powiedzieć że jesteś niska ja kiedyś byłem najwyższy w klasie a teraz mnie przerośli ci którzy byli najnizsi wiec nie ma się póki co martwić
Lavile - Sro 30 Cze, 2004 23:44
Temat postu:
W wieku 11 lat bylam nizsza od ciebie i nadal jestem niska (157 cm). Urosniesz, przyjdzie jeszcze na ciebie czas. Rosnie sie do 21 roku zycia a moze i jeszcze dluzej, takze sie nie martw Smile Nie ma sposobu na urosniecie. Poprotu jedz i sie nie gloduj a bedzie dobrze.
Pulkownik Nikt - Sro 30 Cze, 2004 23:47
Temat postu:
Kto cie niby maniek przerosl ;/ ? Chyba tylko Przemek Ś. ( hahahha biggrin )
Lilly - Czw 01 Lip, 2004 08:54
Temat postu:
No, nie martw się. Nie każdy zaczyna dojrzewać w tym samym tempie. Widocznie możesz zacząć rosnąć dopiero za rok, a może za pół roku Wink
Więc się nie martw, tylko ciesz się życiem...
Pamiętam, że ja byłam kiedyś jedną z najniższych osób w klasie (tak do 3 klasy), a do teraz (do 6 klasy) zdążyłam przerosnąć większość moich koleżanek i niektórych chłopców w klasie. Więc uszy do góry Albino
Anonymous - Czw 01 Lip, 2004 10:30
Temat postu:
DZIEKI

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Paulka - Czw 01 Lip, 2004 19:46
Temat postu:
ty masz prawie 11 lat a ja mam prawie 13 i mam tyle samo co ty..
Anonymous - Czw 01 Lip, 2004 22:29
Temat postu:
Ciesz się, że masz przynajmniej tyle. Ja mam 14 lat. Mam 145 cm wzrostu i ważę 33 kg! A patrz ile mam lat! Ty przy swoim wieku masz dobry wzrost!
deg - Nie 04 Lip, 2004 00:04
Temat postu:
Macia: Jesteś prawie ideałem.
Nie musisz szybciej rosnąć. Wiele koleżanek i kolegów może zazdrościć Ci prawie idealnego rozwoju.
sami10 - Nie 04 Lip, 2004 14:27
Temat postu:
przedewszystkim musisz pić dużo mleka aby Twoje kości się rozwijały wzrost odziedzicza się po rodzinie ja np. mam 166cm moja mama 173cm mój tata 186 a brat 190
Dorotka - Nie 04 Lip, 2004 22:29
Temat postu:
Masz prawidłowy rozwój, ja też kiedys byłam najwyższa z dziewczyn do 6 klasy, a teraz skończyłam 1 gim i jestem jedną z najniższych a mam 162 cm. ale jeden z kolegów z klasy ma 145 cm wiec się nie przejmuj. I napewno jeszcze urośniesz Smile A poza tym to wzrost chodzi w parze genetycznie choć są wyjątki moi rodzice nie są zbyt wysocy mama ma 160 cm a tata 169 cm. a mój brat ma 185 i nadal rośnie Very Happy Shocked
Anonymous - Pon 05 Lip, 2004 08:00
Temat postu:
mama ma 165 a tata 185
Lilly - Pon 05 Lip, 2004 09:03
Temat postu:
No widzisz... Smile To co się przejmujesz. Sorki, ale wcześniej nie wzięłam pod uwagę twojego wzrostu, a ty wcale taka niska nie jesteś. Jedź serki, pij mleko, dużo jogurtów, Danonki:D
A sądząc po wzroście twoich rodziców możesz byc jeszcze wysoka. A z tego, co mi się wydaje ty jeszcze nie zaczęłaś zbyt intensywnie dojrzewać. Wink
Anonymous - Wto 06 Lip, 2004 11:32
Temat postu: Re: do dziewczyn
Myślę,że jeszcze masz czas do rośnięcia.Poczekaj rok lub dwa!
wiktor - Pią 09 Lip, 2004 12:03
Temat postu:
NIe łam sie napewno jeszcze urosniesz i to duzo masz dopiero 11 lat twój organizm przez cały czas sie jeszcze rozwija i napewno będziesz duza.I nie przejmój sie ciesz sie kazdą chwilą Smile
Anonymous - Pią 09 Lip, 2004 21:00
Temat postu:
Nie martw się ja też mam 11 lat i waże 37 kg.Mam też 147 cm wzrostu.Tez czasami mysle ze jestem mała.Ale moja kuzynka przez całą podstawówke była niska a teraz przerosła wszystkie koleżanki.
nie podam. - Pią 09 Lip, 2004 21:35
macia napisał/a:
mam 11(niecałe)lat 147 cm 39 kilo wagi i jak uyrosnoc???????????? Question Question

Taka mała jesteś ja mam 9 lat i mam tyle samo cm co ty 147cm
Anonymous - Wto 10 Sie, 2004 18:24
Temat postu:
dziewczynko!!!!! ja mam 12 lat i waze 36kg nie martw sie to ze jestes niska najwyrazniej jeszcze nie dojrzewasz. przyjdzie na ciebie pora!!!!!!!!!!! jak zaczniesz dojrzewac to napewno urosniesz. no chyba ze nie zaczniesz... zreszta jak by to wygladalo 170cm i plaska decha@!!!!!!!!!!!!1 i to w wieku 11lat. jeszcze jestes mala (chodzi mi o wiek) i nie masz sie czego przejmowac
Naomi - Wto 10 Sie, 2004 19:15
Temat postu:
Dziewczyno, ty się martwisz !? Ja mam 12 lat,ok.146 wzrostu, waże góra 32 kg. I się nie martwię. Ba, nawet jest mi z tym dobrze Wink. W ,,kruszynie" tkwi moja osobowość i nie powtarzalnośc. Tylko czasem mi przeszkadza, że na basenie nie mogę dotykać dna na 146cm, kiedy moje koleżanki stają całymi z stopami i głowę mają na wierzchu. Nie denerwuję mnie też, że koleżanki czasami podchodzą do mnie jak do małej dziewczynki, ale to też przez moje nie dziecinne, lecz słodkie zachowania. Taka już jestem. I wcale nie chcę być wyższa od koleżanek, bo po co ? Ty też pomyśl o tym, że, ,,maleńkość" ma swoje dobre strony Wink.

PS. Napewno znasz powiedzinko :
,, Małe jest piękne " Wink
Malvina - Wto 10 Sie, 2004 19:24
Temat postu:
Tak to jest .. ;D . Niektorzy są nizsi ... niektorzy wyzszy Smile). Ja mam 12 lat , ok, 160 wzrostu .. a waga ok. 45 kilo .. biggrin . Do mnei do klasy chodzi pare niskich dziewczyn .. Wysokim tez jest byc fajnie ;D . Np. jak na w-f'ie ghramy w kosza .. skok w wzwyz :] itpp... No .. fajnie jest tez byc malym ;D .
Anonymous - Czw 12 Sie, 2004 18:38
Temat postu:
własnie wqrwiqją mnie jak takie gówniary mają takie problemy. dziewczyna ktora ma 12lat martwi sie ze nie ma okresu, dziewczyna 13letnia nie wie czy wspolzyc z chlopakiem, dziewczyna ktorej roznica miedzy obwodem w biuscie i pod wynosi 3cm chce juz nosic stanik itd... jeju... to jest koszmar!!!
DZIECKO: masz ZALEDWIE 11lat. jak zaczniesz dojrzewac to i urosniesz, a zreszta jak na swoje mlode latka to i tak nie jestes niska. ja ide do 3gimn. i mam niecale 160cm! a tylko mam dla ciebie rade. zrzuc pare kilo bo chyba jestes troche PRZY kosci. i nie martw sie dziecko jak zaczniesz dojrzewac to i zaczniesz rosnac. sory ze ciagle powtarzam "dziecko" no ale powidzcie same czy tak nie jest??
_szyszka - Czw 12 Sie, 2004 18:53
Temat postu:
Przeciez nie każdy musi być ideałem .
Wogóle wiele osób są bardzo wysocy czy niscy . To nie jest rzaden problem .
a tak wogóle to bardzo dobrze warzysz i masz w wzroście . Ja mam 152 wzrostu i waże 35 36 kilogramów Mr. Green A nie ma rzadnego powodu żeby sie martwić bo dopiero wszystko ci pójdzie w górę . Teraz jeszcze nie jestęś w okresie dojrzewania ale z każdym dniem się zbilżasz . Masz dopiero tak jak ja 11 LAT . Nie kązdy musi być ideałem ale prawde mówiąc jak na twój wiek ty nim jesteś . To jedynie kwestia czasu !!!
manacka - Pią 13 Sie, 2004 20:13
Temat postu:
ja mam 11 lat i musze żyć bo mam 169 i jeszcze rosne co ja mam powiedzić rozumiem cie ale moje koleżanki są niższe jedne ma nawet 124 też musi z tym żyć i inni też stym żyją
Blandzia - Sob 21 Sie, 2004 15:41
Temat postu:
jesli masz urosnac to urosniesz, a jesli nie to widac natura tak chciala. Ja mam niecale 13 i 164 cm. Ale wedlug mnie wzrost sie nie liczy i juz. Wazne jest to co sie ma w srodku.
OLUAK - Nie 03 Paź, 2004 07:28
Temat postu: ja mam
Ja mam 11lat i mam 162cm. wzrostu a waże 44kg.
Ona89 - Sob 23 Paź, 2004 17:57
Temat postu:
Ja mam ponad 15 lat, mam 157 cm. wzrostu i waże 38kg. W szkole mówią na mnie szprota, nie lubię tego, ale jakoś żyję.
Lavile - Sob 23 Paź, 2004 18:02
Temat postu:
O kurde ! Jak ja ci OLUAK zazdroszcze... 157cm, 16 lat i 43/45 kg mi nie odpowiada... Fajnie by bylo miec tak 162cm... W liceum wygladam jak taki kurdupel wsrod takich "dryblasow" :/
Anonymous - Pon 25 Paź, 2004 20:23
Temat postu:
A słyszeliście powiedzenie: duże jest piękne? hihi. Ja mam dokładnie 12 lat i 7 m-cy :D ważę ok. 41 kg i wzrostu mam gdzieś 158cm. I co Wy o tym myślicie? Wszyscy mi mówią że jestem wysoka, i faktycznie taka się czuję. A cały czas idę w górę. A rodziców mam niskich. Za to brat ma 185cm a siostra 165cm. Też pewnie gdzieś tak urosnę jak siostra... Chociaż jest szansa że stuknę 170. Chciałabym :D Ale nie więcej niż 175.
Anonymous - Pon 25 Paź, 2004 21:03
Temat postu:
Ja mam 170, 8 grudnia skończę 14 lat i ważę... 52 kg... Jak dla mnie to za dużo dlatego biorę się za brzuszki Twisted Evil I takie inne ćwiczonka Razz Plus zdrowe odżywianie Mr. Green
Anadriel - Wto 26 Paź, 2004 19:07
Temat postu:
Narazie nie ma się co martwić, jeszcze urośniesz... rośniemy do 21 roku życia więc nie martw się Twój wzrost jeszcze się ureguluje...
Pozdrawiam i polecam się na przyszłośc...
sami10 - Wto 26 Paź, 2004 19:16
macia napisał/a:
spox moja koleżanka jest w 6 klasie i jest mw. taka jak Ty pij dużo mleka a Twoje kości będą mocne
mroweczka - Sro 27 Paź, 2004 15:01
Temat postu:
ewqq-nzlg napisał/a:
A słyszeliście powiedzenie: duże jest piękne? hihi. Ja mam dokładnie 12 lat i 7 m-cy biggrin ważę ok. 41 kg i wzrostu mam gdzieś 158cm. I co Wy o tym myślicie? Wszyscy mi mówią że jestem wysoka, i faktycznie taka się czuję. A cały czas idę w górę. A rodziców mam niskich. Za to brat ma 185cm a siostra 165cm. Też pewnie gdzieś tak urosnę jak siostra... Chociaż jest szansa że stuknę 170. Chciałabym biggrin Ale nie więcej niż 175.

Eeee....I to jest dużo? Shocked Znaczy nie no sorry Ewqq ale jak ja byłam w Twoim wieku to taki wzrost był normalką...

sami10 napisał/a:
macia napisał/a:
spox moja koleżanka jest w 6 klasie i jest mw. taka jak Ty pij dużo mleka a Twoje kości będą mocne

Sami,nieprawda. Skutek uboczny-naoglądanie się reklam "Danonki,rosnę zdrowo!" Rolling Eyes
Ja piję baaardzo dużo mleka(jestem chora i nie powinnam pić ale co tam Mr. Green ) i to nie specjalnie,po prostu jestem tj.uzależniona. Mam na nosie i policzkach takie czerwone znaczenia,od nadmiaru białka a jestem najniższa(i zawsze byłam) ze wszystkich moich róweiśników(mam 150 i 13 lat).

Macia- Co Ty od siebie chcesz? Smile Twoje wymiary są w normie,nie masz na co narzekasz. Z resztą i tak czy siak nie ma żadnej recepty na wzrost. Schudnąć się ta,utyć-też jakoś ale urosnąć i skurczyć się to już trudniej Smile Kiedyś(może już niedługo) wejdziesz w taki wiek,że urośniesz dużo,nie załamuj się.
Anonymous - Sro 27 Paź, 2004 17:25
Temat postu:
No wiesz mróweczka... jestem jdną z najwyższych dziewczyn w klasie! A poza tym dzieciaki z klas 4-5 a nawet kilka dziewczyn z klasy 1 gim i 6 podst. dorasta mi po brodę lub klatkę piersiową... Także widzisz, same kurduple u mnie w szkole... W takim układzie wszyscy mnie i dwie moje koleżanki nazywają "wielkoludy" albo "olbrzymy" czy też "żyrafy" bądź "demolki" bo zawsze chodzimy we trójkę zgraną grupą, i jak patrzymy na niektóre osoby to musimy szyje wyginać :D Nie no, może nie dosłownie. Ale tak to jestem wysoka... wszyscy mi to mówią. A poza tym co, nie mogę być z siebie dumna? :D

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group