Dzieci OnLine

Moda, Uroda, Wygląd - Paznokcie

aska - Nie 04 Lip, 2004 16:36
Temat postu: Paznokcie
Bardzo kocham moje paznokcie !!! lubie gdy są ładnie obciente , opiłowane i pomalowane bezbarwnym lakierem . ( oczywiście muszą być czyste i niepołamane ! )

Niektóre dziewczyny obgryzają paznokcie i mają je strasznie poniszczone !!! to jest OCHYDNE !!!
słoneczko - Nie 04 Lip, 2004 17:08
Temat postu:
sama kiedyś obgryzałam i musze powiedzieć że to nic przyjemnego jak ktoś zwraca uwagę na twoje obgryzione paznokcie.miałam niemiłą uwagę kiedyś i od tego czasu postanowiłam nie obgryzać ( było to troche trudne bo to przyzwyczajenie).teraz staram sie mieć nieco dłuższe, ładnie opiłowane i pomalowane paznokce.
Anonymous - Nie 04 Lip, 2004 17:27
Temat postu:
Trochę nie wyobrażam sobie, żebym mogła obgryzać paznokcie, ale i tak nie mam ich ładnych, mimo, że o nie dbam (ale napewno ich nie kocham i napewno nie są dla mnie najważniejsze). Po prostu mam brzydkie paznokcie i tyle. Są podniesione do góry, "laski" z mojej klasy na widok moich paznokci mówią "Jezu, ale ty masz obrzydliwe paznokcie" i z dumą oglądają swoje śliczne, różowe "pazurki". Eh. Czasem żałuję, że tak mam. A dziewczyny obgryzające paznokcie wcale nie są głupie, najprawdopodniej dla nich też to wcale nie jest przyjemne. Obgryzają je pod wpływem (najczęściej) stresu.
CHOMICZKAAA - Czw 08 Lip, 2004 12:26
Temat postu:
Dla mnie paznokcie-świentość,moja duma i moja wizytówka!Zawsze są długie,opiłowanie,pomalowane odżywką bądź po francusku!W domu mam pełno różnych zmywaczy,lakierów,odżywek,przyrządów,mojch rodizców to wkurza,ale to tylko szczegół Wink
słoneczko - Czw 08 Lip, 2004 14:23
Temat postu:
chomiczko a robisz coś w domu w sensie pomagasz rodzicom?????????????????
CHOMICZKAAA - Pią 09 Lip, 2004 17:44
Temat postu:
Hm...robie zakupy i nie raz wynosze śmieci Very Happy ,oprócz tego to jeszcze wychodze z psem i obrządzam moje zwierzaki!
lilijka - Pon 12 Lip, 2004 13:00
Temat postu:
Ja sama obgryzam paznokcie! chcialabym z tym skonczyc ale nie potrafie, gdy widze jakiegos swojego paznokcia dłuższego od razu postanawiam go obgryźc Crying or Very sad a tak bym chciała mieć długie nie zniszczone paznokcie tak jak moje koleżanki, niewiem jak one to robię że nie obgryzają Sad a raz to jak byłam u lekarza to babka sie mnie zapytała czy oggryzam paznokcie a ja powiedzialam ze nie a póżniej wszystko sie wydało że obgryzam jak sprawdzała moje paznokcie i była plama nieiwedziałam co powiedzieć Surprised byłam cała zielona, a teraz prosze podajcie mi metody nie obgryzania paznokci bo zapadne sie pod Ziemie, musze z tym skoczyc ale to nie takie proste !!!!!!!
Ewcia - Pon 12 Lip, 2004 13:37
Temat postu:
kup sobie preparat "przeciwko obgryzani paznokci" np. w AVONie kosztuje około 20 złotych. Polega to na tym, ze gdy pomalowane tym paznokcie (wyglada to jak odżywka do panokci) zaczniesz obgryzać poczujesz jaies piczenie czy cos w tym stylu - obgryzac ci sie odechce bo to nic miłego, takie pieczenie. Nie wiem dokładnie jaki to smak bo sama nie obgryzam paznokci, ale znam taka jedna dizwczyne któa miała ten preparat ( włąsnie z Avonu) pomogło jej. Juz nie obgryza panokci.

Ja mam taki problem, że mimo to że NIE OBGRYZAM PAZNOKCI mam je starsznie słabe, rozdwają się gdy są tylko troszke dłużsże, kruszą się i musze je miec zawsze którkie bo inaczej wygladaja okropnie. Chciałabym miec dłuższe paznikcie ,ale wtedy sie szybko łamią i w ogóle. Stosuje różne odżywki, olejki, kremy do rak i pazniokcie ale to nie pmaga. Znacie jakis dobry, domowy i wypróbowany sposób??

Pozdrawiam cieplutko
Iśka - Sro 14 Lip, 2004 11:35
Temat postu:
Ja też bbgryzam... ale to bynajmniej nie ze stresu... to taki ...eee... nałóg (?) Już wiele razy kupowała różne preparaty, które miały mi obżydzić obgrzania... ale to jeden wielki kich ! To wcale nie działa...
Teraz już (od tygodnia Wink) staram się nie obgryzać, bo (zdesperowana) mama obiecała mi dac 50 zł, jeśli nie będę obgryzała i urosną mi przynajmniej 3 milimetry Wink No to siem staram Smile ale to wcale nie jest takie proste Sad
kasiulka14latek - Sob 28 Sie, 2004 17:12
Temat postu:
Iśka napisał/a:
Ja też bbgryzam... ale to bynajmniej nie ze stresu... to taki ...eee... nałóg (?) Już wiele razy kupowała różne preparaty, które miały mi obżydzić obgrzania... ale to jeden wielki kich ! To wcale nie działa...
Teraz już (od tygodnia Wink) staram się nie obgryzać, bo (zdesperowana) mama obiecała mi dac 50 zł, jeśli nie będę obgryzała i urosną mi przynajmniej 3 milimetry Wink No to siem staram Smile ale to wcale nie jest takie proste Sad

nalog?chyba raczej nawyk..... ja tam zawsze dbam o swoje pazurki, zawsze sa bardzo dludie i pomalowane i jeszcze jakies fajne wzorki sa na nich (sama se maluje Smile wszyscy mi zazdroszcza moich, jak oni to mowia "szponow".... jestem z nich dumna!!Winkbiggrin a wszkole jak mnie chlopacy wqrwiaja to ich hyc pazurkami i koniec!! i dlatego chociaz jestem mala (wymyslili mi ksywke "malutka") to sie mnie boja... no moze raczej moich pazurkow biggrinSmile;P
Anonymous - Sob 28 Sie, 2004 20:24
Temat postu:
Po co obgryza się paznokcie? Rolling Eyes
Malvina - Sob 28 Sie, 2004 20:46
Temat postu:
Ewcia ... do tego są specjalne kremy ... Ale są drogie .. ja mam taki krem ... Z firmy AVON . Ale skutki daje ... A co do tych rozdwojonych koncowek ... moja mama mowi ze to przez to ze paznokcie się obcina a nie piłuje ... Ja chyba tez tak uwazam ... i dlatego piłuje ... Ci tez radze ... Smile
Anonymous - Sob 28 Sie, 2004 21:18
Temat postu:
ja zazwyczej piłuje, czasem tlyko obcinam, ale to bardzo rzadko.
Juwenta - Nie 29 Sie, 2004 10:10
Temat postu:
Ja o swoje pazury za bardzo zadbać nie umiem Smile kiedyś obgryzałam również, ale na lekcji mi nauczyciel zwrócił uwage, powiedział do mnie-smacznego-i takiego wstydu sie najadłam ze to mogło raz na zawsze! Very Happy Nie lubie mieć ich długich bo jakos nie umiem im nadać ładnego kształtu zeby na prawde wyglądały ładnie, dlatego najczęściej mam króciutkie bo tak najprościej Smile W zasadzie kazdy paznokieć jest tak jakby inny....jeden bardziej kwadratowy, drugi prostokątny, ten bardziej owalny i jednemu nadam kształt który mu pasuje to drugiemu nie pasuje i jakos nie potrafie sobie z nimi poradzic Smile
aska - Nie 29 Sie, 2004 19:02
Temat postu:
a mi sie nie dobrze robi jak widze że ktoś (kogo znam) obgryza paznokcie a ja musze mu na powitanie podać ręke !!! OCHYDA !!! Puke
Malvina - Nie 29 Sie, 2004 20:08
Temat postu:
Aska ale przeciez te paznokcie nie są niczym zarazone ... Czego sie brzydzisz?
aska - Wto 31 Sie, 2004 19:20
Temat postu:
brzydze się tego że całe palce i paznokcie są obślinione ... oblecha
Malvina - Wto 31 Sie, 2004 20:21
Temat postu:
Moze zdąrzył ten ktos wytrzec juz o cos sline ?:>
klacz - Pon 06 Wrz, 2004 00:03
Temat postu:
lilijka napisał/a:
Ja sama obgryzam paznokcie! chcialabym z tym skonczyc ale nie potrafie, gdy widze jakiegos swojego paznokcia dłuższego od razu postanawiam go obgryźc Crying or Very sad a tak bym chciała mieć długie nie zniszczone paznokcie tak jak moje koleżanki, niewiem jak one to robię że nie obgryzają Sad a raz to jak byłam u lekarza to babka sie mnie zapytała czy oggryzam paznokcie a ja powiedzialam ze nie a póżniej wszystko sie wydało że obgryzam jak sprawdzała moje paznokcie i była plama nieiwedziałam co powiedzieć Surprised byłam cała zielona, a teraz prosze podajcie mi metody nie obgryzania paznokci bo zapadne sie pod Ziemie, musze z tym skoczyc ale to nie takie proste !!!!!!!

Ja nie obgryzam paznokci, od około 4 lat. Ale dopiero od kilku miesięcy, moje paznokcie są w miare 'ładne'. Miałam dokładnie tak jak Ty: postrzępione,kilkuwarstwowe, i strasznie miękie. Mama dała mi krem do smarowania paznokci. Pomaga. nie wiem które to nazwa, ale przepiszę co na tej tubce jest: (firma Avon) Nail Experts Advanced Mira-Cuticle Vanishing Complex

Ale najpierw musisz oduczyć się obrygazania. Dopiero potem smarować.
Anonymous - Pon 06 Wrz, 2004 19:00
Temat postu:
O, jak milo, a raczej jak przykro sie mi robi jak to wszystko czytam, bo wprawdzie paznokci nie obgryzam, ale mam wlasnie takie jak wy... Dbam o nie bardzo, wiec jeszcze bardziej przykro mi sie robi, gdy czytam wypowiedzi dziewczat zakochanych w swoich paznokciach.... Buehehehehe
Naomi - Czw 09 Wrz, 2004 18:54
Temat postu:
Ja nie obgryzam. Mam dość zadbane paznokcie w ładnym, podłużnym kształcie.
Moja koleżanka kupuje gorzki, bezbarwny lakier do paznokci. Dostępny w aptekach.
Ona89 - Pią 22 Paź, 2004 22:44
Temat postu:
Ja obgryzam paznokcie i przyznaje jest to trochę krępujące. Kupywałam gorzki lakier, ale do jego smaku po jakimś czasie się przyzwyczaiłam. jedyna różnica po pomalowaniu paznokci lakierem jest taka, że w tedy zamiast obgryzać zdzieram zębami lakier z paznokci(robię tak ze wszystkimi lakierami). To jest po prostu nałóg taki jak palenie papierosów. łatwo wciąga, a odzwyczaić się trudno choć nie wiem czego by się używało.
BamBI - Sob 23 Paź, 2004 10:57
Temat postu:
ja przestałam obgryzać dawno dawno temu . a obgryza sie ze stresu! jak coś trudnego trzeba zrobic, przed klasówką
ale już nie obgryzam Wink Dlaczego????? Paznokcie brzydko wygladaja
aska - Pią 05 Lis, 2004 18:58
Temat postu:
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH LASEK , KTÓRE PRZESTAŁY OBGRYZAĆ PAZNOKCIE ...
i POWODZENIA DLA TYCH , KTÓRE ZACZYNAJĄ ...
Gothic - Pią 05 Lis, 2004 19:30
Temat postu:
Nie obgryzam paznokci, ale moje paznokcie nie są zadbane...
Po pierwsze nie umiem się nimi zaopiekować...
Po drugie nie mam czasu...
A potrzecie to po co? Razz

mindi10 - Pon 08 Lis, 2004 15:53
Temat postu:
aska napisał/a:
brzydze się tego że całe palce i paznokcie są obślinione ... oblecha
racja a potem takiej osobie podajesz rękę FFUJ!!!
Anonymous - Pon 08 Lis, 2004 17:43
Temat postu:
Nigdy, przenigdy nie obgryzałam paznokci. I nie będę. Wink Za to często, kiedy się denerwuję, obgryzam skórki (te wokół paznokci). Robię to mimowolnie, ale pracuje nad tym. Wink A co do poobgryzanych paznokci, np. koleżanki - nic mi do tego. To jej sprawa, że jej dłonie wyglądają nieestetycznie.
justka007 - Wto 16 Lis, 2004 18:29
Temat postu:
Ja kiedyś obgryzałam, ale isętego oduczyłąm. Zazwyczaj obgryzają takie odoby, które maja duzo stresów.
CHOMICZKAAA - Sro 17 Lis, 2004 18:55
Temat postu:
He he wiecie co moje obydwie psiapsióły obgryzają pazurki i nie wygląda to zbyt estetycznie!Właściewie to jest blle!
Nena napisała:
Cytat:

O, jak milo, a raczej jak przykro sie mi robi jak to wszystko czytam, bo wprawdzie paznokci nie obgryzam, ale mam wlasnie takie jak wy... Dbam o nie bardzo, wiec jeszcze bardziej przykro mi sie robi, gdy czytam wypowiedzi dziewczat zakochanych w swoich paznokciach.... Buehehehehe

Chodzi właściwie dokładnie tylko o ten podkreślny przezemnie tekst i mam pytanko do Neny:
-Czy smiejesz się ze mnie,że niby ja jestem zakochana w swoich paznokciach?
I chciałabym dodać:
Nie jestem zakochana w swoich paznokciach,chce wyglądąc estetycznie i ładnie,a nie jakby mi po rękach kosiarka przejchała(bez urazy dla obrzyzających)!
aska - Pią 19 Lis, 2004 13:54
Temat postu:
ja też nie kocham swoich paznokci aż tak !! po prostu lubie jak ładnie wydlądają i pięknie się prezentują !!
Agentka - Pią 19 Lis, 2004 16:30
Temat postu:
ja dbam o paznokcie, zawsze mam pomalowane we wzorki lub normalnie, w weekendy nosze tipsy (przyklejane, teraz przyklejam właśnie) Mr. Green
misia*** - Wto 23 Lis, 2004 14:34
Temat postu:
Jeśli chodzi o mnie to je obgryzam-ale teraz postanowiłam że chcę mieć ładne paznokcie.Czasami jak mam ochote obgryzać je to mysłe sobie tak''Przecież nie moge mieć brzydkich paznokci musze mieć ładne tak jak inne dziewczyny".To mi pomaga.
Chociaż nie uważam że dziewczyny które je obgryzają są "fajne",lecz najważniejsze że się potrafie powstrzymać.
Chesterka - Wto 23 Lis, 2004 14:37
Temat postu:
Obgryzanie paznokci jest obrzyliwe Confused lepiej je sobie obciąć żeby wyglądały ładnie i zadbanie a nie jak wyjęde z mixera Rolling Eyes Ja nie obgryzałam, nie obgryzam i nie mam zamiaru obgryzać Exclamation

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group