Dzieci OnLine
DOJRZEWANIE - Trace zbyt dużo krwi
lilijka - Pon 05 Lip, 2004 09:32
Temat postu: Trace zbyt dużo krwi
Trace dużo krwi, niewiem czy to jest normalne jak sie ma okres, to moja 3 miesiączka
1 i 2 nie była tak obfita tylko 3 -----> zmianilam podpaske, weszlam za godzine i byla cala poplamiona
niewiem co robić POMOCY
Kinga - Pon 05 Lip, 2004 09:52
Temat postu:
Cze
Nie przejmuj sie miesiaczkji sa rozne czasme bardziej a czasem mniej obfite
To zalezy od roznych czynnikow. Napisz ile twoja miesiaczka trwala
Lilly - Pon 05 Lip, 2004 11:21
Temat postu:
Właśnie. Miesiączki NIGDY nie są takie same: raz może być skąpe krwawienie, a raz tak obfite, że szkoda słów. Nic robić nie musisz, jedynie zmieniać podpaski
. Zapytaj mamę, ona Ci wszystko wyłumczy. Nie ma powodu do niepokoju...
I przy (spóźnionej) okazji gratuluję wejścia w świat kobiet!
Ewcia - Pon 05 Lip, 2004 11:33
Temat postu:
Jak już powiedziały wcześniej dziwczyny nie masz sie czym martwic. Kup podpaski o większej chłonności - moze te wczesniesze były o bardzo małej.
Pozdrawiam cieplutko
Anonymous - Wto 13 Lip, 2004 10:35
Temat postu: Nie przejmuj się...
Nie musisz się przejmować. To, że podpaska była trochę poplamiona po godzinie, nie oznacza, że już przesiąkała (mogła być trochę nasiąknięta tylko z wierzchu). Mi się wczoraj skończyła pierwsza miasiączka, która trwałą cztery dni i była bardzo obfita (pięć podpasek na dzień i to już dwie aż wyciekały na bokach). Nie tracisz zbyt dużo krwi. I jeśli na podpasce będzie kilka kropli krwi to nie wymieniaj jej, bo może jeszcze pomieścić sporo.
A tak dla ciekawych to czytałam gdzieś, że w czasie miesiączki kobieta traci tylko 10 - 15 ml krwi. Reszta to rzadki śluż.
Iśka - Wto 13 Lip, 2004 11:02
Temat postu:
Hej Nikt (eee... dziwnie to się słyszy, nie ?
)
Chciałam tylko ... przywitać Cię w świecie kobiet !
Witaj między nami kobietkami !
panienka_wierzba - Wto 13 Lip, 2004 13:46
Temat postu:
nie 10, 15 ml. krwi tylko około 150 =], jeżeli miesiączna jest obfita jest to 200 ml. a jeżeli jest skąpa to tylko 100.
mroweczka - Sro 14 Lip, 2004 16:09
Temat postu:
Zależy który to dzień miesiączki. Pierwsze dni zazwyczaj są okropne(jeśli chodzi o to,ile traci się krwi)-później wydzieliny miesiączkowej jest coraz mniej,aż w końcu w ogóle jej nie ma. To Twoje pierwsze miesiączki, z czasem się przyzwyczaisz. A nie wykrwawisz się-gdyby całą krew jaką tracisz podczas okresu wlać do jakiegoś naczynia to na pewno nie byłoby tego więcej niż filiżanka herbaty.
panienka_wierzba - Czw 15 Lip, 2004 09:47
Temat postu:
dlatego właśnie ejst to te 150 ml.
hej mróweczka a ty już wróciłaś z wycieczki (obozu/kolonii) czy piszesz do ans stamtąd =]
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group