Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Przeczytaj i odpowiedz

Anonymous - Wto 06 Lip, 2004 21:41
Temat postu: Przeczytaj i odpowiedz
ej słuchajcie co myślicie o osobach które się masturbują i nie spowiadają sie z tego no i jeszcze przyjmują Komunię Świętą??Czy tacy nastolatkowie nie chodzi mi o dorosłych, czy oni pójdą do Nieba?? Proszę tylko o normalne odpowiedzi i chciałabym żecyście się ze mnie nie śmiali bo to naprawde bardzo ważne dla mnie.
Anonymous - Wto 06 Lip, 2004 22:13
Temat postu:
A skad mam wiedziec jakie ty masz grzechy i czy pojdziesz do nieba za to..apowiem ci jedno..tez nieraz sie nad tym zastanawiałam
angel of berlin - Sro 07 Lip, 2004 09:18
Temat postu:
masturbacja jest wskazana, co juz pisał jakis czas temu oi tym deg.
Anonymous - Sro 07 Lip, 2004 11:20
Temat postu:
masturbacja to grzech przeciwko czystosci, przeciwko 6-mu przykazaniu (wg. kosciola katolickiego).
sam grzech to swiadome i dobrowolne zlamanie przykazan.
w tym przypadku jest to grzech ciezki (jezeli wiesz, ze to co robisz jest grzechem, bo jezeli nie to osoba jest nie swiadoma).
przez to mozna nie pojsc do nieba, chyba ze bedziech bardzo tego zalowac (bog jest milosierny), ale nie mysl sobie, ze teraz bedziesz robic a pozniej zalowac, bo to naduzywanie milosierdzia bozego, co dodaje ci kolejny grzech
angel of berlin - Czw 08 Lip, 2004 09:06
Temat postu:
gośc co ty [cenzura]? jakie łamanie przykazań?
Anonymous - Czw 08 Lip, 2004 10:58
Temat postu:
[quote="angel of berlin"]gośc co ty [cenzura]? jakie łamanie przykazań?[/quote]

po co sie odzywasz jezeli nie jestes z kosciola katolickiego.
jezeli nie znasz 10 przykazan to nie jestes - z tad wyciagam wniosek
Anonymous - Pią 09 Lip, 2004 13:41
Temat postu:
nie robcie dziewczynie wody z muzgu!!! jaki grzech??!! to jest najzwyklejsza potrzeba ludzka - choćby jak fizjologiczna - to jest normalne!!!
i z całą pewnością nie idzie sie za to do piekła!!!! ;-)))) /baw sie dalej i sie nie przejmuj
Kinga - Pią 09 Lip, 2004 14:01
Temat postu:
Cze
Masturbacja tak jak sex przedmalzenski uzywanie srodkow antykoncepcyjnych
jest grzechem
powtarzam MASTURBACJA JEST GRZECHEM
Iśka - Pią 09 Lip, 2004 16:05
Temat postu:
Tak. Jest. I to ciężkim.
Ale chyba nikt nie odpowie Ci na to pytanie: czy za takie grzechy idzie się do piekła ?
Tego chyba nik nie wiem Smile
Ale sądzę, że Bóg potrafi zrozumieć potrzeby człowieka... i nie będzie kazał mu iść po śmierci do piekła Smile No bo w końcu, czy masturbacja (naturalna potrzeba) może równać się np z morderstwem ?
Anonymous - Pią 09 Lip, 2004 17:40
Temat postu:
Naturalna potrzeba ? Moze i tak... Ale ludzie maja mozg, ktory moze pomodz z tym walczyc. Jezeli jestes wierzaca i wierzysz, ze to grzech, to popelniasz ciezki grzech, bo wiesz o tym...
Iśka - Pią 09 Lip, 2004 22:51
Temat postu:
Tak, zgadzam się z tym.
Ale czy nie uważasz, że Kościół nie powinien zabraniać takich rzeczy ? Przecież dla mnie to paranoja... Tak samo jak to, że Kościół zabrania antykoncepcji (nawet jeśli jest używana w maółżeństwie)... Jeśli wszyscy stosowaliby się do uwag Kościoła, to świat byłby przeludniony... A tak zwane "kalendażyki małżeńskie" często zawodzę... niestety Wink
Monia_i_Slonce - Sob 10 Lip, 2004 14:25
Temat postu:
Masturbacja jest grzechem ale skąd mamy wiedziec czy taka osoba pójdzie do nieba Rolling Eyes
TO boga decyzja i tylko jego !!
No to tyle... Mr. Green
deg - Sob 10 Lip, 2004 23:42
Temat postu:
Masturbacja w myśl nauk kościoła katolickiego jest grzechem - tutaj nie mamy co dyskutować.
Owszem - pisałem, że masturbacja stanowi naturalne rozładowanie popędu płciowego. Miałem jednak na myśli aspekty biologiczne. W tym przypadku religia kłóci się z biologią.

Ponieważ masturbacja dotyczy ok 90% chłopców i 40% dziewcząt, zatem pewnie do nieba mimo wszystko można iść. Inaczej w niebie byłoby zdecydowanie za mało chłopaków Wink. (wybaczcie mi to dość żartobliwe wytłumaczenie - nie ja orzekam kto idzie do nieba a kto nie (jeśli oczywiście niebo istnieje)).
Anonymous - Pon 12 Lip, 2004 01:32
Temat postu:
co wy wszyscy macie z tym grzechem!!!??? skoro Bóg stworzył człowieka to i pewnie jego potrzeby wymyślił!!!!!!!!!!!!!! więc jak mozna to traktowc jako wystepek przeciw Bogu, skoro On sam to wymyślił!! Wy chyba jesteście niepoważni.
panienka_wierzba - Pon 12 Lip, 2004 10:47
Temat postu:
spytaj się księdza/siostry/katecheta/katechetki na religii bądź w czasie spowiedzi w kościele, i spytaj czy to grzech.. odpowiedź cie zdziwi jeżeli nam nie wierzysz
Anonymous - Pon 12 Lip, 2004 12:09
Temat postu:
po co sa polucje ? nie wystarcza one do uregulowania swoich potrzeb ?
ti_mo_n - Nie 18 Lip, 2004 03:04
Temat postu:
...
Anonymous - Nie 18 Lip, 2004 19:50
Temat postu:
Szanuje ateistow, ale powinienes takze szanowac moja religie.
Zacytuj mi 1 fragment z Biblii, ktory nie zgadza sie z nauka.
Blandzia - Pon 19 Lip, 2004 20:55
Temat postu:
panienka_wierzba napisał/a:
spytaj się księdza/siostry/katecheta/katechetki na religii bądź w czasie spowiedzi w kościele, i spytaj czy to grzech.. odpowiedź cie zdziwi jeżeli nam nie wierzysz

owszem ksiadz itd. odpowiedza ze jest to grzech. Ale któż inny niż kośćiól nie zgodził się z teorią Kopernika? Nie wiadomo czy bóg powiedział kiedyś ze nie wolno, niektore zeczy ludzie wymyslili. Trzeba byc troche wyrozumiałym. Ty i ja tego nie robimy, inni tez nie ale ktos inny moze nie wytrzymac Wink
_grzeszczulka_ - Wto 20 Lip, 2004 13:49
Temat postu:
hmmm... ktoś mi kiedyś mówił, ale to dawno, dawno... że Bóg napewno też sie masturbuje... ekhm.. grzech? no nie wiem, moze i tak Rolling Eyes nie wiem, nigdy sie nie zastanawiałam sie nad tym. Ale lookając na to to by było jakieś chore... wiele młodzieży, dorosłych osób itd. się masturbuje i nie wieże ze robi to nie świadomie! no i co...? bo sie masturbuja to do nieba nie pojdą? wątpie... to by tylko jakieś niewiadomo jakie istoty w tym niebie siedziały... każdy chyba ma jakieś potrzeby, nie? no ale każdy ma swoje poglądy na to Rolling Eyes
Luna - Wto 20 Lip, 2004 14:19
Temat postu:
Ja uwazam ze nie spowiadanie sie z tego nie jest rzecza zla, uwazam ze to nie zaden grzech. To po prostu natura Exclamation
Anonymous - Wto 20 Lip, 2004 17:01
Temat postu:
nie chce nic mowic, ale zatajanie grzechow podczas spowiedzi to tzw. swietokradztwo
Anonymous - Sob 24 Lip, 2004 01:25
Temat postu:
Wiecie co ja to sądze tak... może i według kościoła katolickiego tak jest, ale ja wiezre w Boga i to chyba Bóg stworzył nas takich.... stworzył nas takich że wyglądamy tak a nie inaczej, zachowujemy sie tak a nie inaczej, a tym bardziej mamy takie potrzeby, a nie inne! I dobrze o tym wie... jak jest :] Wiec ja sądze tak :] Nie wiem jak kto inny!
Luna - Sob 24 Lip, 2004 11:49
Temat postu:
O ja czy dla was jest normalne żeby tak się wyspowaidać księdzu że sie masturbujecie? A pozniej odczuwac wstyd ze sie to powiedzialo... Takich rzeczy się nie mówi.
Anonymous - Sob 31 Lip, 2004 12:42
Temat postu:
[quote="Luna"]O ja czy dla was jest normalne żeby tak się wyspowaidać księdzu że sie masturbujecie? A pozniej odczuwac wstyd ze sie to powiedzialo... Takich rzeczy się nie mówi.[/quote]

Zatajanie grzechow to tez grzech.
Ksiadz nie ma prawa z nikim (nawet toba) o nich rozmawiac poza konfesjonalem.
Poza tym jak cos robisz to wiesz co robisz..
Anonymous - Sob 31 Lip, 2004 18:33
Temat postu: ...
Ok sex to grzech ale gdyby wasi rodzice i wszyscy ludzie na ziemi tego nie robili to skąd brali by się następni ludzie ??!! Bo wszyscy wiedzą że okres gdy się zaczynamy kochać to wiek: 16-18 lat I nie jesteśmy jeszcze pełnoletni!!! więc wszyscy ludzie na ziemi grzeszą??... ja jż mam wode w głowie i mam to wszstko w dup**!! :P ale nie myślcie że jaj sobie robie jaja z Boga albo coś!!
Anonymous - Sob 31 Lip, 2004 18:35
LUNA MA RACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Anonymous - Sob 31 Lip, 2004 18:36
nieznajoma 133 też ma racje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dexter - Sob 31 Lip, 2004 18:50
Temat postu: Re: ...
taki jeden napisał/a:
Ok sex to grzech ale gdyby wasi rodzice i wszyscy ludzie na ziemi tego nie robili to skąd brali by się następni ludzie ??!!(...)

Według kościoła seks przedmałżeński to grzech.
Gościówa - Sob 31 Lip, 2004 19:09
Dexter napisał/a:
taki jeden napisał/a:
Ok sex to grzech ale gdyby wasi rodzice i wszyscy ludzie na ziemi tego nie robili to skąd brali by się następni ludzie ??!!(...)

Według kościoła grzechem jest nietylko seks przedmałżeński ale kazdy stosunek wykonywany dla przyjemności. Kościół uwaza ze seks powinno sie uprawiac tylko wtedy kieddy chce się począc dziecko.
Anonymous - Sob 31 Lip, 2004 19:14
[quote="Gościówa"][quote="Dexter"][quote="taki jeden"]Ok sex to grzech ale gdyby wasi rodzice i wszyscy ludzie na ziemi tego nie robili to skąd brali by się następni ludzie ??!!(...)[/quote]
Według kościoła seks [b:]przedmałżeński[/b:] to grzech.[/quote]
Według kościoła grzechem jest nietylko seks przedmałżeński ale kazdy stosunek wykonywany dla przyjemności. Kościół uwaza ze seks powinno sie uprawiac tylko wtedy kieddy chce się począc dziecko.[/quote]

B Z D U R A !!

Kosciol nie uwaza ze sex w malzenstwie jest grzechem !
Przeciez sam Kosciol wydaje poradniki o "naturalnym planowaniu rodziny".
Gościówa - Sob 31 Lip, 2004 21:09
Anonymous napisał/a:
Gościówa napisał/a:
Dexter napisał/a:
taki jeden napisał/a:

Według kościoła grzechem jest nietylko seks przedmałżeński ale kazdy stosunek wykonywany dla przyjemności. Kościół uwaza ze seks powinno sie uprawiac tylko wtedy kieddy chce się począc dziecko.

B Z D U R A !!

No to może coś pomyliłam, ale tak u nas katechetka na religii gadała...no chyba ze ona cos pomyliła Rolling Eyes
mroweczka - Sob 31 Lip, 2004 21:27
Temat postu:
http://dziecionline.pl/forum/viewtopic.php?p=36341#36341

Dlaczego aktualnie są prowadzone dwa identyczne tematy na forum?
Anonymous - Sob 31 Lip, 2004 22:49
[quote="Gościówa"][quote="Anonymous"][quote="Gościówa"][quote="Dexter"][quote="taki jeden"]Ok sex to grzech ale gdyby wasi rodzice i wszyscy ludzie na ziemi tego nie robili to skąd brali by się następni ludzie ??!!(...)[/quote]
Według kościoła seks [b:]przedmałżeński[/b:] to grzech.[/quote]
Według kościoła grzechem jest nietylko seks przedmałżeński ale kazdy stosunek wykonywany dla przyjemności. Kościół uwaza ze seks powinno sie uprawiac tylko wtedy kieddy chce się począc dziecko.[/quote]

B Z D U R A !!

Przeciez sam Kosciol wydaje poradniki o "naturalnym planowaniu rodziny".[/quote]

No to może coś pomyliłam, ale tak u nas katechetka na religii gadała...no chyba ze ona cos pomyliła :roll:[/quote]

To cos katechetka pomylila.
Mozesz mi wierzyc - sex w malzenstwie jest nawet wskazany
mroweczka - Sob 31 Lip, 2004 23:39
Anonymous napisał/a:
Gościówa napisał/a:
Anonymous napisał/a:
Gościówa napisał/a:
Dexter napisał/a:
taki jeden napisał/a:

B Z D U R A !!

No to może coś pomyliłam, ale tak u nas katechetka na religii gadała...no chyba ze ona cos pomyliła Rolling Eyes

To cos katechetka pomylila.
Mozesz mi wierzyc - sex w malzenstwie jest nawet wskazany

Ale Gościówie chodzi o seks PRZED małżeństwem i seks dla przyjemności(czyli masturbację). Oczywiście,że seks w małżeństwie nie jest grzechem!
Anonymous - Nie 01 Sie, 2004 13:51
Na pewno ?

cytuje:

//

//
Gościówa - Nie 01 Sie, 2004 14:23
Anonymous napisał/a:
Na pewno ?

cytuje:

//

//

Tak masz racje. Pomyliłam się-widocznie katechetka w szkole coś pomieszała. Zgadzam się z Tobą.
Nastka-11 - Pon 02 Sie, 2004 17:13
Temat postu:
Masturbutacja to niestety grzech!!!!! Crying or Very sad
Anonymous - Pon 02 Sie, 2004 17:50
Według mnie to grzech ale... przecież bóg też to wymyślił Confused
d098 - Pon 02 Sie, 2004 20:05
Aren napisał/a:
Według mnie to grzech ale... przecież bóg też to wymyślił Confused

idąc twoim tokiem myślenia Bóg wymyślił mordowanie dzieci nienarodzonych itp itd
wię według ciebie to nie jest grzech???
Jak już pisałem a mroweczka podeła wam adres pisałem że to ani nie kościół ani księża wymyślili masturbacje poczytajcie tam bo mi sie drugi raz nie chce pisać
a pozatym Bóg (to do tego jak tam wcześniej ktoś pisał ) nie stworzyłnas idealnymi tyko dobrymi (przeczytać początek Bibli) jedyną idealnapostacią jest Bóg a co za tym idzie trójca św.
i nie jesteśmy idealni bo bóg dał nam własną wole, samodecydowanie

Niegrzeczne dzieci , niedouczone... Laughing Tongue
Anonymous - Pią 06 Sie, 2004 10:39
Temat postu:
Question
TasHemikDj - Pią 13 Sie, 2004 16:19
Temat postu:
pieprzenie kotka za pomoca mlotka... kto w ogule powiedzial ze niebo istnieje to raz, dwa a zreszta nie ebde sie rozdrabnial ;D mnijsza z tym
Michaś - Sob 14 Sie, 2004 17:03
Temat postu:
taaa to jesli masturbacja jest grzechem to całowanie sie tez nim jest !! czy to przed czy po slubie ... a tak wogole to co ?? macie zamiar sie nie całowac przed ślubem ?? Evil or Very Mad

jak dla mnie ten temat to czysta paranoja
Akacja12 - Sob 14 Sie, 2004 20:57
Temat postu:
bóg nie wymyślił mordowania dzieci bo boga nie ma! Smile
mroweczka - Sob 14 Sie, 2004 20:59
Temat postu:
Czemu niby całowanie się jest grzechem? Rolling Eyes A naprawdę mało osób ma swój pierwszy pocałunek po ślubie Rolling Eyes .Masturbacja jest grzechem,ponieważ jest jak seks przed ślubem...
Anonymous - Sob 14 Sie, 2004 21:06
Temat postu:
Alicja 12 - nie mam ochoty z tobą gadać, chyba że jesteś ateistką to ok, ale wtedy nie pakuj się do rozmowy katolików na temat ich spraw!!!
Akacja12 - Pon 16 Sie, 2004 12:14
Temat postu:
nie mieszać się w sprawy katolików? buahaha. Wydaje mi się to śmieszne. Paulina sie spytała czy tacy co się masturbują nie pójdą do nieba. I to racja nie pójdą. Nie mieszam sie w wasze sprawy, wypowiadam się na ogólnym forum dostępnym nei ważne czy dla katolików czy ateistow i wyrażam swoje zdanie na pewiem temat. Rozumiem możesz nie miec tolerancji do ateistów ale ateiści równiedobrze mogą nie miec do was tolerancji. Nie powiedziałam że was nie szanuje że wieżycie. Oczywiście ze każdy czlowiek może mieć własny światopogląd. Czyż nie moge wyrazić własnego? A ty kimkolwiek jestes lepiej naucz się tego szacunku bo potwierdziłeś się tylko w przekonaniu że nie potrafisz znieść słowa rzuconego prosto z mostu. Uszanuj więc moje zdanie bo to nie jest tylko i wyłącznie moje zdanie choć większosć Polaków to katolicy. Na to nic nie poradze lecz to że jest was więcej nie znaczy to ze powinniście się wywyższać. Bo człowiek równy człowiekowi nawet jeśli to morderca...
Akacja12 - Pon 16 Sie, 2004 12:29
Temat postu:
A i biblia przeczy nauce juz na samym początku jest jest o stworzeniu swiata. (niezacytuje fragmtntu bo kazdy chyba wie o co idzie) teoria darwina o ewolucji nie zgadza się z biblią, a to właśnie darwin miał racje. Po za tym człowiek jest zwierzęciem jest jednym z gatunków ale ma zdolność rozumowania w przeciwieństwie do owadow. Oczywiste jest że cżłowiek pochodzi z małpy jak już wspomniałam czemu dowodzi teoria ewolucji. Np po co człowiekowi kość ogonowa jeśli nie jest to włąśnie pozostałość po naczelnych? Tak samo po co człowiekowi owłosienie ( np. nogi ręce) jeśli nie jest to właśnie pozostałość po naczelnych która w toku ewolucji porawdopodobnie zupełnie zniknie. Owłosienie to jest takie jak sierść u kota. Któremu jeśli mu się zetnie to rośnie tylko do określonej długości a dalej już nie. Za to co innego jest z włosami. A i większość z was ma racje. Jeśli chodzi o religię katolicką masturbacja jest grzechem. Jest jeszcze tysiące innych zaprzeczeń religii choć chyba tutaj troche się zaplatałam ale łątwiej się mówi niż pisze więc nie miejcie mi tego za złe.
Jesli więc jesteście katolikami z wiary lecz nie z przymusu nie masturbujcie się bo to właśnie grzech. Ej a czy tóryś was czytał biblie od deski do deski? Jeśli nie to przeczytajcie a sami znajdziecie miliony zaprzeczeń...
Michaś - Wto 17 Sie, 2004 21:25
Temat postu:
heh jak by to powiedziec zeby nikogo nie urazic ... bog jest wymyslem ludzi ktozy czuli sie samotni we wrzechswiecie ... bo niby dlaczego kazda rasa ma innego boga ?? i dlaczego tylko nasz jest tym "jedynym" ... a Darvin opierał sie na faktach
Malvina - Wto 17 Sie, 2004 21:44
Temat postu:
Michaś napisał/a:
heh jak by to powiedziec zeby nikogo nie urazic ... bog jest wymyslem ludzi ktozy czuli sie samotni we wrzechswiecie ... bo niby dlaczego kazda rasa ma innego boga ?? i dlaczego tylko nasz jest tym "jedynym" ... a Darvin opierał sie na faktach

Całkowicie zgadzam się z nim Smile
d098 - Sro 18 Sie, 2004 13:05
Temat postu:
(ciach,ciach,ciach! Jak Mrówka moderuje,to się przekleństw NIE TOLERUJE!)
nie mam ochoty z wami gadać a szczególnie że jestem na wakacjach i nie mam prawie neta więc nie będe na was tracił czasu
Malvina - Sro 18 Sie, 2004 13:28
Temat postu:
d098 napisał/a:
(ciach,ciach,ciach! Jak Mrówka moderuje,to się przekleństw NIE TOLERUJE!)
nie mam ochoty z wami gadać a szczególnie że jestem na wakacjach i nie mam prawie neta więc nie będe na was tracił czasu

Słucham ?! NeutralNeutralNeutral| . Sam sie pie... . Nikt Ci nei kaze z nami gadac ... ku... mac to nie trac czasu ... idz sobie na dwor do kolegow ( jak ich masz ) sobie posiedzcie na murku ... i zapalcie :/ , moze Ci ulzy ?
Anonymous - Sro 18 Sie, 2004 18:46
Temat postu:
Co do tematu, to ja się nie spowiadam z wielu rzeczy... z których spowiedź uważam za niedorzeczne. Bynajmniej tak było jak chodziłam do spowiedzi, teraz można mnie uznać za wierzącą nie praktykującą... bo nie chodzę do kościoła, bo to stek bzdur i kapitalistyczna organizacja. A co do spowiedzi z masturbacji to może kościół zalicza do cudzołożnictwa, ale przecież to nie jest seks przedślubny -_-, to według mnie jak nie chcesz się z tegos spowiadać to się nie spowiadaj.
Do ateistów nic nie mam! Jak nie chcecie to nie wierzcie. Wogule człowiek niech wierzy w co chce, mi to nie przeszkadza.
panienka_wierzba - Sro 18 Sie, 2004 19:59
Temat postu:
jak ktoś tu o mnie mówił (nie pamietam kto) że jeżeli nie wierze w kościół to nie wierzę również w Boga, a w Boga wierze jak najbardizej, mamy tego drugi przykład =] pannę Nenar
Anonymous - Sro 18 Sie, 2004 21:22
Temat postu:
Tyle razy omawialiśmy ten temat na tym forum...
Masturbacja nie jest gdzechem! Seks też nie! A skąd się biorą dzieci? No od kogo jest ten dar? Hmm...? Masturbacja jest to zaspokojanie swoich potrzeb seksualnych i tyle.
panienka_wierzba - Sro 18 Sie, 2004 21:26
Temat postu:
ale wg. kościola katolickiego jest grzechem! Kleo odpowiadałam Ci już chyba z 6 czy 7 razy na ten temat zrozum że Ty tak jak my możesz nie uważać tego za grzech! ale wg. kościoła katolickiego jest to grzech, w dodatku ciężki z którego TRZEBA się spowiadać (a ja i tak spowiadam się bardzo żadko ehuehue =P)
mroweczka - Sro 18 Sie, 2004 22:36
Temat postu:
Ale KleO zrozum masturbacja (wg. kościoła katolickiego) JEST GRZECHEM CIĘŻKIM, TAK SAMO JAK SEKS PRZED ŚLUBEM! Ozywiście,że seks po ślubie nie jest grzechem,bo stąd sie biorą dzieci(... Mr. Green ...), ale masturbacja i seks przedślubny owszem.
Michaś - Czw 19 Sie, 2004 00:39
Temat postu:
hehe wierzba ... niestety ksierza robia tak ze kosciol przestal byc tym czymś a stał sie tym kims ... jesli rozumiecie o co mi chodzi Cool poprostu cos co było instytucją dla ludzi stało sie instytucja dla człowieka ... i dlatego NIENAWIDZE kosciola jaki instytucji ale toleruje wiare
Czerwony Miś - Czw 19 Sie, 2004 15:24
Temat postu:
wiecie co ja wam powiem? to jest tak:
- KILKA MIESIĘCY PO URODZENIU RODZICE IDĄ NAS OCHRZCIĆ
- GDY POWOLI ROŚNIEMY I ZACZYNAMY ROZUMIEĆ MNIEJWIĘCEJ ŚWIAT RODZICE UCZĄ NAS "PACIORKA"
- GDY MAMY JUŻ PARĘ LAT I UMIEMY PACIOREK I MAMY WPAJONE ZDROWAŚKĘ I OJCZĘ NAS RODZICE PROWADZĄ NAS DO KOŚCIOŁA
- W KOŚCIELE OD MAŁEGO UCZY SIĘ NAS ABY BYĆ DOBRYM , PRZESTRZEGAĆ PRZYKAZAŃ I PRZYJŚĆ NA NASTĘPNĄ MSZĘ...
- WKOŃCU JESTEŚMY WIĘKSI I SAMI JUŻ MOŻEMY CHODZIĆ DO KOŚCIOŁA I CHCEMY NO BO TAK NAKAZAŁ BÓG
- JESTEŚMY GRZECZNI I W SZKOLE NA LEKCJI RELIGII UCZYMY SIE PRZYKAZAŃ BOŻYCH, KOŚCIELNYCH i INNYCH RZECZY O KTÓRYCH DAWNO JA ZAPOMNIAŁAM
- PÓŹNIEJ NASTĘPUJĘ PRZYGOTOWANIE DO KOMUNII ŚWIĘTEJ I SAMA KOMUNIA, PRZYJMUJEMY DO CIAŁA CHRYSTUSA WIĘC MUSIMY BYĆ WSZYSCY GRZECZNI I NIE DOPUŚCIĆ DO TEGO ABY NASZE SERDUSZKO SIĘ ZABRUDZIŁO!
- CHODZIMY DO SPOWIEDZI I SPOWIADAMY SIĘ ZE WSZYSTKICH GRZECHÓW JAKIE MAMY CO RZEKOMO W REZULTACIE OCZYSZCZA SERCE OD GRZECHÓW...
- PÓŹNIEJ MAMY OPORY CO DO KOŚCIOŁA, ALE NADCHODZI BIERZMOWANIE...
itd...

Czy wy nie widzicie w tym sprytnego systemu że tak powiem wychowawczego? Nawet jeśli dziecko nie wierzy nie może zmienić wiary. Kościół zaczuca nam jakieś idiotyczne przykazania, które są sprzeczne z naszą fizjologią! Nie można zakazać masturbacji bo to jak piszecie normalna rzecz. Rozładowanie napięcia seksualnego. Następna sprawa: Kościół mówi że człowiek pochodzi od Adama i Ewy, to skąd do K**** jasnej (Razz które to przykazanie? biggrin) wzięły się kości dinozaururów, ludzi pierwotnych. NO SKĄD? Ja do kościoła nie chodzę... Regularnie chodziłam z jakieś 3 lata temu. Spowiedź moja ostatnia miała miejsce 2 lata temu bo... bo w to nie wierze. Dla mnie jest to stek głupstw wymyślonych z niewiadmoego dla mnie przyczynu... to wszytsko...
a więc ja sądzę że jeśli ktoś chodzi do kościoła i faktycznie chodzi bo chce to niech sie z masturbacji spowiada, a jesli nie wierzy no to sie nie spowiada w ogole biggrin
"...ja mam wolność w swoim sercu, tylko tyle..."
pozdrówka :*
Anonymous - Czw 19 Sie, 2004 20:25
Temat postu:
Czerwony Miś napisał/a:
Następna sprawa: Kościół mówi że człowiek pochodzi od Adama i Ewy, to skąd do K**** jasnej (Razz które to przykazanie? biggrin) wzięły się kości dinozaururów, ludzi pierwotnych. NO SKĄD?

jak to skąd? od Adama i Ewy, bo to byli pracowici ludzie Cool
A co do kościoła to jest on kapitalistyczną organizacją nastawioną na zyski, które są ściągane z wiernych z których większość to stare babcie, które mają 600zł emerytury, le zawsze dają na tacę 1zł na każdej mszy na której są, a są na prawie każdej. Za to ksiądz ma nowe BMW i na panienki... na pewno przynajmniej połowa księdzy zapoznała się z panią "Renią Rączewską", ale dla publiki to grzech ciężki, którego nie można popełniać, bo masturbacja zostaje w psychice i potem źle wpływa na pożycie małżeńskie.
Nie słyszeliście o tej teorii?
Czerwony Miś - Czw 19 Sie, 2004 20:40
Temat postu:
no właśnie.... jak dla mnie to (sorry za wyrażenie) KOŚCIÓŁ TO JEDNO WIELKIE SHIT!
Kościół naciąga parafain na kase i tyle...

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group