Dzieci OnLine
INNE PYTANIA - I¶æ czy nie i¶æ?
Luna - Wto 20 Lip, 2004 14:33
Temat postu: I¶æ czy nie i¶æ?
Mam wielki problem! Na nodze pojawi³ mi siê odcisk, ale taki nietypowy bo "zapu¶ci³ korzonki" w mojej stopie. Mam go ju¿ 3 miesi±ce, próbowa³am go ró¿nymi sposobami usun±æ na nic. Akurat przed moj± koloni± posz³am do chirurga z odciskiem. No i lekarz oznajmi³, ¿e mo¿e mi go jako¶ chirurgicznie usun±æ i za³o¿yæ szwy
. Ale,¿e jecha³am na wycieczkê nie móg³ mi tego zrobiæ. I teraz nie wiem czy pój¶c do niego czy mo¿e jako¶ po swojemu to za³atwiæ (oczywi¶cie jak kto¶ z was zna jaki¶ skuteczny sposob). A wiêc i¶c do chirurga czy nie i¶æ?
_grzeszczulka_ - Wto 20 Lip, 2004 14:56
Temat postu:
s±dze ¿e bezw³ocznie powinna¶ i¶æ! i sie niczego nie obawiaæ! teraz zabiegi s± w taki sposób wykonywane ¿e praktycznie nie odczuwasz bólu
a wtedy bedziesz mia³a problem z g³owy
bo jak zapewne wiem odcisk strasnzie boli
a nie wiadomo czy sama, czy tez z pomocom mamy, taty itd. uda ci siê go usun±æ. Warto ta robote oddac w dobre rêce chirurga
Pozdro ^__^
Go¶ciówa - Wto 20 Lip, 2004 20:56
Temat postu:
JA tez kiedy¶ mia³am odcisk....i usunê³am go sama..ale trwa³o to do¶c d³ugo...starsznie sie z tym mêczy³am wiec moze lepije idz do tego chirurga? Zapewniam cie ze nie bedzie bola³o..napewno pierw zrobi ci znieczulenie!! A jak sama bedziesz go usuwaæ to te¿ musisz go wyci±æ! ale wtedy bêdzie to napewno bardziej bola³o niz u hirurga! Te "korzeni" trzeba dok³adnie wszystkie usun±æ bo inaczej odcisk odrosnie spowrotem. I to nie jest takie proste..ja sobie wycina³am ten odcisk sama i chyba za 4 razem dopiero ca³y wyszed³...nie by³o to mi³e :/ Ja to robi³am tak ze smarowa³am to specjalna masci± przez jakis czas albo nosi³am specjalne plastry na odciski i ten odcisk sie robil taki jakby twardszy d tego i pozniej go trzbabylo wyci±c i on przez te wszystkie specjalne mascie ³atwiej wychodzil i mniej bola³ ale i tak by³o to denerwuj±ce wiec radze ci isc do chirurga...chyba ze chcez go wycinac sama nozyczkami tak jak ja
Luna - Sro 21 Lip, 2004 11:45
Temat postu:
A lepiej pójdê macie racjê. A co ja bêdê siê mêczy³a z tym wycinaniem
. A co do plastrów na odciski no to u¿ywa³am ich, ale zbytni nie pomaga³y. Przera¿aj±ca jest my¶l, ¿e nie bêdê mog³a za bardzo chodziæ przez 10 dni po wyciêciu
.
_grzeszczulka_ - Sro 21 Lip, 2004 12:29
Temat postu:
looknij na to pozytywnie
nie bedziesz mog³a chodziæ w takim razie wszyscy w domu beda ci us³ugiwaæ
i mozesz siedziec przy kompie ile wlezie
Anonymous - Czw 22 Lip, 2004 11:02
Temat postu: Re: I¶æ czy nie i¶æ?
powinna¶ i¶æ z tym nie ma co czekaæ
Luna - Pi± 23 Lip, 2004 11:18
Temat postu:
No i by³am
. Jestem po mojej ma³ej pierwszejk operacji. Znieczulenie mia³am robione wielk± strzykawk± i grub± ig³±, ale bola³o
, ale pozniej jak moj odcisk byl wycinany to nie czulam zadnego bolu tylko jakies naciaganie, wycinanie a krew tak pryskala
, ¿e doktorowi spodnie opryska³a ale tylko tak troszeczke
. A teraz mam opatrunek i szwy a przez to nie moge chodzic
.
deg - Nie 25 Lip, 2004 01:20
Temat postu:
Pewnie macie na my¶li brodawki (pospolicie nazywane te¿ kurzajkami).
Brodawki mo¿na leczyæ smaruj±c specjalnym p³ynem, jednak leczenie jest d³ugotrwa³e, nie zawsze przynosi efekty i nie jest zbyt przyjemne.
Najlepszym wyj¶ciem jest usuniêcie chirurgiczne.
Chirurdzy usuwaj± brodawki na dwa sposoby - albo wypalaj± specjalnym urz±dzeniem, albo wycinaj±. Lepiej jest wyci±æ, mimo, ¿e zabieg jest mniej przyjemny, ale rany szybciutko siê goj± i nie ma problemów.
Go¶ciówa - Nie 25 Lip, 2004 14:16
Temat postu:
Nie wiem o co chodzi³o autorce tego postu, ale mi chodzi³o o ODCISK a nie brodawke...taka jakby bia³a, p³aska kropka na stopie z czarnymi punkcikami (korzeniami) które siêgaja g³êboko do stopy i trzeba je wyci±c razem zobciskiem bo inaczej odro¶nie..nie wiem mo¿e profesjonalnie to sie jakos inaczej nazywa ale ja na to mówie odcisk.
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group