KleO napisał/a: |
Twoja mama też ma miesiączkę i nie powinno się mieć żadnego wstydu, ale to normalne. Ja mam 146 cm wzrostu, ale jeszcze nie mam miesiączki, z czego się bardzo cieszę. Też słyszałam, że można nie rosnąć już po niej, ale jak 8 cm to dla i tak za mało. Co to jest 154 cm wzrostu. Ja mam 14 lat i ważę 32 kilo przy wzroście 146. Ehh... ![]() Chuda jestem, ale jedno jest dziwne w przypadku mojej koleżanki: jest młodsza, jest wyższa ode nie, waży mnie ode mnie, ale jest grubsza odemnie. Taaak, ja tyję na brzuchu, a nie na nogach i rękach ![]() Ehh... Dobra wracamy do tematu. Więc równie podpaski jak i tampony są dobre. Tampony dobrze nadają się na baseny lub na jakieś wycieczki. Ale UWAGA! Nie powinno się ich za często nosić, bo to nie zdrowo. Od czasu do czasu powinno się też stosować podpaski. A podpaski wystarczy samej kupować, nawet nich CI mama kupuje, jeśli sama wstydzisz się kupować je ![]() |
Mała napisał/a: |
Ludzie nie stosujecie tamponów i dużo niewiecie to mówicie że nie są tak bezpieczne, ależ czemu? Ja stosuje ciągle tampony, tylko nie na noc. Nie ma probemu zniczym, tylko trzeba pamiętać ze ma sie okres.. bo trza co kilka godzin je wymieniać![]() Z mamą nie wstydź sie gadać. Moja mama mi jak kupuje to tylko tampony, bo na podpaskach sie niezna, i sama sobie wybieram te najcieńsze.. ![]() Naprawdę niewstydź sie i bądź na luzie! |
Anulka napisał/a: |
Mam 12 lat. Niedawno skończył mi się okres. Nie powiedziałam mamie, bo sie wstydzilam. Czy to normalne? Mam około 150 cm wzrostu i gdy mialam miesiączke to się martwiłam że już nie urosnę, dlatego zaczełam przeszukiwać internet aby to sprawdzic. Dowiedzialam sie ze po pierwszej miesiączce można urosnąć około 8cm. Niewiem czy to nie jest zamało, bo niewiem ile mam dokladnie wzrostu? Aha........czy same kupujecie podpaski.......i co jest lepsze tampony czy podpaski? |