DOJRZEWANIE - ból brzucha Anonymous - Nie 02 Lut, 2003 11:35 Temat postu: ból brzucha strasznie boli mnie brzych, tak tak to ten dzień
wziełam ibumrom i nie pszestaje, może znacie jakieś babciwe sposoby?? NaStKa - Nie 02 Lut, 2003 13:49 Temat postu: * Oto sposoby złagodzenia skurczów miesiączkowych
- Delikatnie masuj podbrzusze ręką by je rozgrzać
- Weź krótką kąpiel w ciepłej wodzie
- Przyłóż butelkę z ciepłą wodą do podbrzusza
- Zrób kilka lekkich ćwiczeń
mam nadzieje że ci pomogłam Nemeia - Nie 02 Lut, 2003 18:23 Temat postu:
Jesli nie pomoga cieple oklady, powinnas kupic sobie tabletki specjalnie przeznaczone na "te" bole brzucha. Pamprin albo Midol...to te ktorych ja uzywam. Dla pocieszenia moge jedynie powiedziec, ze jak urodzisz pierwsze dziecko skoncza sie tez bole. Nie wiem dlaczego ale tak jest Szalona - Nie 09 Lut, 2003 11:25 Temat postu:
Nie wiem może to trochę dziwne ale mnie niegdy nie boli brzuch podczas miesiączki Anonymous - Nie 09 Lut, 2003 13:12 Temat postu:
To Szalona masz dobrze. Wiesz...ja jeszcze nie mam miesiączki, a to jak będzie ze mną to niewiem. Czytałam w książce, że nie każdego boli brzuch, bo każdy inaczej odczuwa ból. NaStKa - Pon 10 Lut, 2003 18:20 Temat postu:
KleO masz rację , każdy przechodzi to na swój sposób....
Mojej koleżance wyskakują pryszcze na twrzy , zaś inną boli głowa.... rodzynka - Pią 02 Sty, 2004 23:00 Temat postu: rodzynka
mnie brzuch boli tylko pierwszego, drugiego i czasem trzeciego dnia miesiączki potem mam spokój. A w odatku boli mnie jeszce kręgosłup, niestety, ale nie jest to az taki wieli bol żebym nie mogła się ruszać. Pomaga masowanie brzuszka i..... dobra ( smaczna, bo ja lubie herbatke) herbatka. A z leków to no-spa, ibuprom, apap. :wink: Gościówa - Sob 03 Sty, 2004 14:42 Temat postu: miesiączka
NaStKa napisał/a:
KleO masz rację , każdy przechodzi to na swój sposób....
Mojej koleżance wyskakują pryszcze na twrzy , zaś inną boli głowa....
Mi przed miesiączką wyskakują pryszcze...jestem słaba i cała obolała,..boli mnie bardzo brzuch ( niore najczęściej Nospe albo Vegetalgin) no mi miesiączki mam bardzo obfite...w moim przypadku sprawdza się przypuszczenie że to jest rodzinne bo mojej mamy miesiączki sa tak samo uciążliwe jak moje.