Dzieci OnLine

Zwierzęta - nie radze sobie ;(

Anonymous - Czw 05 Sie, 2004 20:42
Temat postu: nie radze sobie ;(
od wczoraj (srody) mam psa. czarny - podpalany cocker spaniel. Teodor. nie radzę sobie... on ciagle chce sie bawic - ok, rozumiem to, tylko o zbyt sie do mie przwiazal i jak np. on sie bawi a ja ide do WC to on za mna i placze obok drzwi...
spi ze mna i w ogole... no to jest fajne, tylko ja juz nie mam sily... zarylam cala noc bo nie spal, co godzine na dwor... ja nie wyrabiam i na dodatek ciagle placze... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Kamix - Pią 06 Sie, 2004 10:45
Temat postu:
Sluchaj daj mu troche czasu, zawsze jak przynosilem szczeniaczka do domu, to po nocach jeczal skomlal, a to mu sie siusiu chcialo albo nie mogl spac, musisz go do tego przyzwyczaic, pierwsze tygodnie sa ciezkie ale zobaczysz pozniej bedzie ok z biegiem czasu, wytrzymaj jeszcze bo naprawde warto miec takie przyjaciela u swgo boku Wink
Jak bedziesz mial to za soba to pozniej zacznie gryzc dywany pod twoja nie obecnosc itp. wtedy to dopiero bedziesz mial przechalapane dlatego jesli mozesz to od malego staraj sie psa zostawiac samego w domu, zbyt bardzo nieprzywiazuj go do siebie, bo wtedy wlasnie bedzie gryzl dywany, kable w domu itp. z tesknaty za toba. Very Happy
Anonymous - Pią 06 Sie, 2004 15:12
Temat postu:
Już gryzie Razz
Blandzia - Sob 07 Sie, 2004 09:27
Temat postu: Re: nie radze sobie ;(
HeyaH napisał/a:
od wczoraj (srody) mam psa. czarny - podpalany cocker spaniel. Teodor. nie radzę sobie... on ciagle chce sie bawic - ok, rozumiem to, tylko o zbyt sie do mie przwiazal i jak np. on sie bawi a ja ide do WC to on za mna i placze obok drzwi...
spi ze mna i w ogole... no to jest fajne, tylko ja juz nie mam sily... zarylam cala noc bo nie spal, co godzine na dwor... ja nie wyrabiam i na dodatek ciagle placze... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

!. Zabawa- kazdy maly pies lubi troszke poszalec
2.Co z tego ze placze. Jesli piesek ma byc samodzielny to trzeba go zignorowac, tak jak w stadzie zrobilby to wilk
3.Popelniasz okropny blad pozwalajac me ze soba spac! Nie wolno reagowac na plakanie bo piesek sie przywyczai. teskni ? Poluz mu w koszyku stary swetr z twoim zpachem, daj tykajacy zegarek pod niego(bedzie myslal ze bije serce) i koniec.
4.Na dwor? Jak nie masz czasu to tylko rano i wieczorem wychodx. Pieskowi kup kuwete i kaz mu sie do niej zalatwiac. Chwal go gdy to zrobi, a gdy zlapieszgo na goracym uczynlu ukarz go, ale nie zbyt brutalnie.
5. Placze i koniec. musi sie oduczyc.
Anonymous - Sob 07 Sie, 2004 12:09
Temat postu:
Dziękuję wszystkim za pomoc biggrin Wczoraj byłam z mamą w księgarni (pies został z tatą Wink spali biggrin) i kupiłyśmy dla mnie książkę i książkę o spanielach. Jest tam dosłownie wszystko Smile A Teodor sam nauczył się już nie spać na łóżku, co mnie bardzo zdziwiło ! Poprostu schodzi z materaca (łóżka) i kładzie się za półkami biggrin Sądzę, że ten temat można już zamknąć, a ja dziękuję wszystkim za porady :*
mroweczka - Sob 07 Sie, 2004 21:28
Temat postu:
Teodorowi w nocy jest gorąco,dlatego zawsze schodzi na podłogę Wink
Pierwsze tygodnie zawsze są najgorsze. Nie przejmuj się-to przejdzie! Z nim niestety trzeba się często bawić, wychodzić na dwór...Pies to obowiązek,chyba wiesz o tym od początku,co? Wink Bo decydując się na pieska właśnie z takimi konsekwencjami powinniśmy się liczyć. A pieski małe lubią gryźć,wiem cos o tym Wink
Blanka - Nie 22 Sie, 2004 14:38
Temat postu:
Powim ci jeszcze tlko ze w 100% nie powinno sie na ksiazkach ppolegac. Muj kumpel robi wszystko wedlub ksiazki, i jego pies non stop jest chory.
Anonymous - Pią 01 Paź, 2004 17:00
Temat postu:
Polecam ci jeszcze ksiazke Zapomniany jezyk psow (cz.I i II)

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group