Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - nie mam okresu

Anonymous - Pon 09 Sie, 2004 13:02
Temat postu: nie mam okresu
mam 15,5lat ok.153 cm niezbyt duży biust i nie mam okresu :( wydzieline śluzową mam od ok.1,5 roku
myślałam że okres dostane na tych wakacjach ale powoli trace nadzieje :( martwie sie że jest ze mną coś nie tak
Paulka - Pon 09 Sie, 2004 13:51
Temat postu:
najlepiej jeśli pójdziesz do ginekologa, on ci wtedy powie czy jest z toba wszystko w porządku. Raczej...KonieCzNie iDz do LekaRza
Iśka - Pon 09 Sie, 2004 13:53
Temat postu:
Tak, lepiej idź. Co prawda mówi się, że do 16 roku życia nie ma się co martwić... ale Tobie pozostało tylko pół roku.
I nie trać nadziei ! Wink
Anonymous - Pon 09 Sie, 2004 13:56
Temat postu:
a może warto poczekać jeszcze jakiś miesiąc (moja mama też póżno dostała okres
Akacja12 - Pon 09 Sie, 2004 13:59
Temat postu:
Tak mozesz poczekać w zupełności jakiś czas
Anonymous - Pon 09 Sie, 2004 18:52
Temat postu:
jeśliu masz wydzielinę śluzową to znaczy że niedługo dostaniesz okres nie martw sie
Gościówa - Pon 09 Sie, 2004 20:45
Temat postu:
Myśle że jeseszcze możesz poczekac te prae miesiecy az do 16 roku życia a nawet troche po i jesli wtedy nie dostaniesz okresu złgos się do ginekologa-on cie zbada i stweirdzi czemu tak jest..moze poprostu wolniej dojrzewasz niz inni? Napewno bedziesz wszystko ok! Nie martw sie!
Ewcia - Pon 09 Sie, 2004 20:47
Temat postu:
ja na Twoim miejscu poczekałąbym do ukończenia 16 lat. Masz pół roku, a przez pół roku wszytsko może się zmienić, naprawde. A skoro masz wydzielinę 1,5 roku, to wskazuje to na to, ze okres sie zbliża. Moja koleżanka ma bardzo małe piersi, ma teraz 15 lat a okres tak z pół roku temu dostała. A tez sie bardoz baął ze nie dostanie i bedzie musiałą do lekarza isc. lacze przyszło w swoim czasie. Zaczekaj do 16. Wtedy idz jak nie bedzie okresu.

Pozdrawiam cieplutko
mroweczka - Wto 10 Sie, 2004 15:00
Temat postu:
POczekaj jeszcze parę miesięcy, może się pojawi...Przynajmniej oprócz tego,ze nie masz miesiączki to masz jakieś oznaki dojrzewania (np. wydzielina śluzowa). Jeśli za jakieś pół roku nie pojawi się okres pójdź do ginekologa.
P.S.-Ile ważysz? Masz niedowagę?
Anonymous - Sro 11 Sie, 2004 12:37
Temat postu:
ja tez mam 15 lat i baaa nie mam nawet tej wydzeliny czy cos takeigo, dlaczemuu ? kto mnie pomoze ? ludzieeeeeee :]
Anonymous - Sro 11 Sie, 2004 12:49
Temat postu:
słuchaj każdy dojrzewa we własnym tempie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Anonymous - Sro 11 Sie, 2004 14:54
Temat postu:
każdy jest inny i może u ciebie zmiany zachodzą inaczej ja dostałam okres jak miałam 13 lat a wydzieline śluzową miałam 2.5 roku jeśli nie dostaniesz okresu do 16 lat skonsultuj się z ginekologiem
Malvina - Sro 11 Sie, 2004 16:08
Temat postu:
Anonymous napisał/a:
ja dostałam okres jak miałam 13 lat a wydzieline śluzową miałam 2.5 roku jeśli nie dostaniesz okresu do 16 lat skonsultuj się z ginekologiem

He ? Wydzieline dostałas jak mialas 2 lata ? NAPEWNO NIE !
Anonymous - Sro 11 Sie, 2004 19:58
Temat postu:
Dojrzewa się od 10 do 16 / 17 roku życia. Jeszcze nic się z obą nie dzieje. Nie ma powodu do niepokoju. Ja też mam 1,5 roku wydzielinę i też nie mam miesiączki. Boję się, ze nie urosnę już po niej. Mam 146,5 cm wzrostu i mam 14 lat Sad
Ale podobno 8 centymetrów się po miesiączce jeszcze rośnie, ale co to dla mnie te '8 centymetrów' Crying or Very sad
Anonymous - Wto 17 Sie, 2004 15:46
Temat postu:
DZIĘKI ZA WSZYSYKIE CENNE RADY I SERDECZNE POZDROWIENIA (NIE POZWALACIE MI TRACIĆ NADZIEJI) A TAK A PROPO TEJ WAGI TO WAŻE 37 KG (OD KOŃCA CZERWCA PRZYTYŁAM 7 KG
Anonymous - Wto 17 Sie, 2004 18:22
Temat postu:
co wazysz 37 kilo soory ale jakoś nie wierze W TYM WIEKU TO NIEMOŻLIWE

po.zd.ro
Anonymous - Wto 17 Sie, 2004 18:25
Temat postu:
hehe jakoś mi sie nie chce wierzyć że ważysz 37 kilo hehe to ty chyba już kościotrupem jesteś a poza tym to przy tej wadze byłabyś w szpitalu hihihiihi

soory ale nie mogę sie powstrzymać od śmiechu .............................
Malvina - Wto 17 Sie, 2004 18:35
Temat postu:
tina napisał/a:
co wazysz 37 kilo soory ale jakoś nie wierze W TYM WIEKU TO NIEMOŻLIWE

po.zd.ro

Oj mozliwe ... zobacz najpierw na jej wzrost ... - 153 .
panienka_wierzba - Wto 17 Sie, 2004 19:14
Temat postu:
dziewczyna najprawdopodobniej miala cos w stylu anoreksji, a jezeli to nie byla ta choroba to po prostu moze byla bardzo chuda..
Gościówa - Wto 17 Sie, 2004 20:45
Temat postu:
bUŚKA napisał/a:
DZIĘKI ZA WSZYSYKIE CENNE RADY I SERDECZNE POZDROWIENIA (NIE POZWALACIE MI TRACIĆ NADZIEJI) A TAK A PROPO TEJ WAGI TO WAŻE 37 KG (OD KOŃCA CZERWCA PRZYTYŁAM 7 KG

To wszystko wyjasnia..JESTES OKROPNIE CHUDA!!! Musisz jak najszybciej przytyć!! Szczupłe osoby dostaja później okres niz osoby "normalne" czy grube.
Anonymous - Sro 18 Sie, 2004 10:52
Temat postu:
kiedy ja ostatnio dużo przytyłam przed wakacjami ważyłam mniej a wcale nie jestem taka chud bo w pasie mam 65 cm. może nie jestem przy kości ale chć sie obrzeram i nigdy nie odchudzam to i tak nie moge przytyć HiHi taka przemiana materi u mnie ( co mam na to poradzią a oddżrzywiam sie dobrze
Anonymous - Sro 18 Sie, 2004 21:36
Temat postu:
Malvina napisał/a:
Anonymous napisał/a:
ja dostałam okres jak miałam 13 lat a wydzieline śluzową miałam 2.5 roku jeśli nie dostaniesz okresu do 16 lat skonsultuj się z ginekologiem

He ? Wydzieline dostałas jak mialas 2 lata ? NAPEWNO NIE !

Nie rozumiesz tekstu? Ona napisała, że wydzielinę miała 2 lata i pół roku, a nie, że jak miała 2 lata i poł roku, to wtedy dostała wydzielinę.
Postaraj się zrozumieć tekst i nie pisać bezsensownych postów.
mroweczka - Sro 18 Sie, 2004 22:02
Temat postu:
Chodzi o to,że dostała wydzielinę na 2,5 roku przed pierwszym okresem Mr. Green
KleO napisał/a:
Ja też mam 1,5 roku wydzielinę i też nie mam miesiączki. Boję się, ze nie urosnę już po niej. Mam 146,5 cm wzrostu i mam 14 lat Sad
Ale podobno 8 centymetrów się po miesiączce jeszcze rośnie, ale co to dla mnie te '8 centymetrów' Crying or Very sad

KleO nie przesadzaj! Jeszcze będziesz wysoką,zgrabną dziewczyną,zobaczysz! Nie ma określonej reguły,ile się urosnie,po prostu rośnie się wolniej. A taka niska to nie będziesz, znam kobiety(dorosłe, 25-letnie) co mają 155 i jakoś nikt uwagi na to nie zwraca a i bardzo fajne są Mr. Green
Blandzia - Sob 21 Sie, 2004 14:56
Temat postu:
Iśka napisał/a:
Tak, lepiej idź. Co prawda mówi się, że do 16 roku życia nie ma się co martwić... ale Tobie pozostało tylko pół roku.
I nie trać nadziei ! Wink

Wszyscy pisza "do 16 roku zycia" a ja osobiscie jesli w wieku 14 nie mialabym okresu to zwariowalabym z przerazenia! Pedem do ginekologa dziewczyno!
ewqq - Pią 27 Sie, 2004 14:10
Temat postu:
Wiesz mroweczka... moja mama ma 155cm, a np. mój brat ma 185cm. znowu moja siostra ma 165cm a mój tata 175cm. czyli jeśli już są takie schody, to ja powinnam mieć 145cm? Nie, nie, nie... ja już mam 155cm a mam dopiero 12 lat. A ty KleO strasznie niska jesteś... Ale spokojnie, jeszcze przegonisz innych.
mroweczka - Pią 27 Sie, 2004 15:07
Temat postu:
Wcale nie musi tak być. Twoja mama jest niska ale są też u Ciebie w rodzinie osoby wysokie. Prawdopodobnie będziesz miała coś około 165 tak jak siostra. A że masz dopiero 12 lat to na pewno jeszcze dużo urośniesz Wink
klacz - Wto 31 Sie, 2004 01:15
Temat postu:
Jeszcze urośniesz. I przerośniesz koleżanki. (prawie) napewno:). Moja siostra w podstawówce, była jedną z mniejszych, w gimnazjum była równa(miała tak, że chodziła do podstawówki, i jak miała iść do gimnazjum, to ta podstawówka się na gimnazjum przeżuciła, więc siostra miała tą samą klasęSmile ) a teraz jak się spotyka z koleżankami które kiedyś były wysokie, przerosła je:] (ona poźniej zaczęła rosnąć, i później skończy, a koleżanki nagle urosłhy jak słupy, i stanęły) Sory że tak wszystko pomieszałam Smile
Iśka - Wto 31 Sie, 2004 12:40
Temat postu:
Tak, z tym przerośnięciem innych, to się zgodzę Smile
Też znam taki przypadek Wink
Moja koleżanka w podstawówce, była najniższa, zdecydowanie.
Pod koniec 6 klasy zaczęła szybko rosnąć... teraz jesteśmy w 3 gimnazjum a ona jest najwyższą dziewczyną w klasie Wink
Przerosła wszystkich biggrin
Vandit - Sro 01 Wrz, 2004 00:36
Temat postu:
Wszystko jest ok ... ;- )
Anonymous - Sro 01 Wrz, 2004 11:51
Temat postu: Nie martw się
Wolniej dorastasz. Ja też mam 153 cm wzrostu, niezbyt duży biust, ale mam okres (mam 12 lat). Ważę również 49 kilogramów. A ty? Bo czytałam, że trzeba osiągnąć wagę ok 47 kilo. I nie martw się, bo to już niedługo. Ja miałam wydzielinę przez 3 lata!
Iśka - Sro 01 Wrz, 2004 12:32
Temat postu:
Też gdzieś czytałam, że dziewczyny zazwyczaj dostają okres jak mają jakąś tam okresloną wagę... A to nie zawsze się sprawdza Wink Ja mam 45 kg, a okres dostałam już rok temu Wink ... więc są pewne założenia i są też wyjątki (tak jak np to, że dziewczyny zazwyczaj dostają okres w wieki 12, 13 lat, prawda Mróweczka, hehe biggrin) ... Wink
Holly_Jade - Nie 17 Paź, 2004 11:16
Temat postu:
a ciesz sie puki go nie masz, ale w sumie jak jeszcze z pol roku go nie bedziesz miec to idz moze lepiej do lekarza bo w wieku 16 lat powinnas go jush miec. nie ignoruj tego !!

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group