Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - POMÓ¯ MI

Anonymous - Wto 10 Sie, 2004 13:46
Temat postu: POMÓ¯ MI
KIEDY TRZEBA ZACZ¡Æ NOSIÆ TAMPONY.JAK ROZPOZNAÆ CI¡¯E . ODPOWIEDZCIE PROSZE :?: :!:
mroweczka - Wto 10 Sie, 2004 14:28
Temat postu:
Tamponów je¶li nie chcesz wcale nie musisz nosiæ. Nie ma okre¶lonego wieku. Je¶li siê boisz, najlepiej no¶ je tylko na basen,nigdy na noc! A ci±¿ê mo¿na rozpoznaæ bardzo ³atwo. Pierwszym i najwa¿niejszym dowodem na to,ze jeste¶ w ci±¿y jest to,ze nie masz okresu. Wtedy(jesli ju¿ miesi±czkowa³a¶ regularnie) leæ do apteki i kup test ci±¿owy. Daje on 99% pewno¶ci.
panienka_wierzba - Wto 10 Sie, 2004 15:18
Temat postu:
nie wiem czemu wszyscy mówi± ¿e nie wolno na noc pod ¿adnym pozorem, a to nieprawda, ja nosilam na noc, by³o mi wygodniej, nie ba³am siê ¿e mi przecieknie ani nic.. po prostu trzeba pamiêtaæ o zmianie (przepraszam za off-topic)
Malvina - Wto 10 Sie, 2004 15:23
Temat postu:
panienka_wierzba napisa³/a:
nie wiem czemu wszyscy mówi± ¿e nie wolno na noc pod ¿adnym pozorem, a to nieprawda, ja nosilam na noc, by³o mi wygodniej, nie ba³am siê ¿e mi przecieknie ani nic.. po prostu trzeba pamiêtaæ o zmianie (przepraszam za off-topic)

To co bêdziesz w srodku nocy wstawa³a i zmieniala tampony ?
panienka_wierzba - Wto 10 Sie, 2004 15:25
Temat postu:
nie, tamponów nie trzeba zmineiac w ¶rodku nocy tylko zaraz przed i zaraz po ¶nie, poniewaz jak le¿ysz mniej wydzieliny sp³ywa do tamponu/na podpaskê, i sp³ywa ona wolniej, dlatego mo¿na nosiæ tampony w nocy, jest to moim zdaniem wygodniejsze..
Anonymous - Wto 10 Sie, 2004 15:34
Temat postu:
Ca³kowicie zgadzam siê z wierzb± - je¶li podpaska jest ¼le za³o¿ona - szczególnie w nocy - zsuwa siê... a to nie jest przyjemne Rolling Eyes
Malvina - Wto 10 Sie, 2004 15:34
Temat postu:
Aha .. Widze ze ty masz duz± wiedze na ten temat Wink . A jeszcze mam jedno pytanie biggrin . Czy w nocy mozna dostac okres ?
panienka_wierzba - Wto 10 Sie, 2004 15:38
Temat postu:
tak, niestety jest to mo¿liwe, o tyle o ile mo¿esz siê przed tak± neidogodno¶ci± zabezpieczyc (np. wk³adki higinieczne) o tyle je¿eli dostaniesz okres w nocy, zapewne poczuejsz (je¶li nie edziesz jeszcze spa³a) ja zawsze czuje kiedy dostaje okres, a je¿eli nawet by¶ dosta³a na pewno nie polecia³oby tego du¿o (wiem na w³asnym przyk³adzie, kiedy¶ kilka dni przed spodziewanym okresem dostalam w nocy i mia³am tylko brudn± bieliznê) jednak mo¿e siê zda¿yæ ¿e przecieknie na prze¶cierad³o (choæ czêsciej zdaza siê to w podpaskach z "pow³oczk±" po których na pocz±tku sp³ywa krew.. kiedy¶ mi sp³ynê³o a¿ na prze¶cierad³o) wiêc nie martw siê =] bêdzie dobrze

Pozdrowienia =D
mroweczka - Sro 11 Sie, 2004 14:24
Temat postu:
Ja nadal jestem w przekonaniu,¿e lepiej przy pierwszym okresie nie zak³adaæ tamponu na noc. A okres rzeczywi¶cie mo¿esz dostaæ w nocy. I to nawet do¶æ czêsto siê zdarza, zazwyczaj dziewczyny w dzieñ okresu budz± siê i...niespodzianka Mr. Green
Akacja12 - Sro 11 Sie, 2004 14:49
Temat postu:
mnie to za pierwszym razem na szczescie ominelo. Choc właściwie moglam dostac w nocy bo tak kolo poludnia bylam w kiblu i szok Smile
Anonymous - Sro 11 Sie, 2004 20:01
Temat postu:
Tampony mo¿na nosiæ ju¿ nawet po pierwszej miesi±czce. Ci±¿ê tak normalnie nie mo¿na zabardzo wykryæ - przynajmniej jej pocz±tki. Dopiero w pi±tym miesi±cu ci±¿y mo¿na ju¿ j± rozpoznaæ. Pytasz siê o t± ci±¿ê... wyniki chyba z tego, ¿e ju¿ Ty... (ju¿ wiesz o co chodzi)
Anonymous - Sro 11 Sie, 2004 20:04
Temat postu:
Malvina napisa³/a:
Aha .. Widze ze ty masz duz± wiedze na ten temat Wink . A jeszcze mam jedno pytanie biggrin . Czy w nocy mozna dostac okres ?

Oczywi¶cie, ¿e mo¿na dostaæ okres w nocy. Twój organizm przecie¿ a¿ tak nie wykrywa kiedy jest dzieñ czy noc Wink
Blandzia - Sob 21 Sie, 2004 16:22
Temat postu:
Osobiscie uwazam ze noszenie tamponow to cos zupelnie osobistego i nie powinno sie wyznaczac terminu. mozana cale nie nosic tamponow. Ciaze da sie rozpoznac po oslabieniu, wymiotach, braku miesiaczki.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group