Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - pytanie

anezuka - Pią 20 Sie, 2004 17:37
Temat postu: pytanie
mam 12 lat, jestem bardzo wysoka (mam coś pod 170) i waże 47 kg.
Od ok. roku mam białą wydzielinę ale od dzisiaj jest ona brązowa.
To raczej nie jest okres, bo przy wydawaniu moczu nie widze w nim "tego", a brzuch w ogóle mnie nie boli. Czy to oznacza że coś ze mną nie tak? Błagam o odpowiedź, bo zaraz zwariuję ;(
Maciek - Pią 20 Sie, 2004 17:53
Temat postu:
z tego co wiem to wszystko ok Smile
a takie pytania sie powtarzaja dosc czesto na tym forum wiec moze przykleic jeden taki temat aby niezagracac tego forum ?
anezuka - Pią 20 Sie, 2004 17:57
Temat postu:
Sorki, ale ktoś napisał że brązowa może być objawem grzybicy czy czegoś takiego i już byłam bliska płaczu Embarassed ale czy to oznacza że niedługo dostane okres?
Maciek - Pią 20 Sie, 2004 18:08
Temat postu:
eeee....
dobrze niepamietam ale chyba niekoniecznie szybko dostaniesz okresu
w tym lepiej Ci pomoga dziewczyny Razz Mr. Green
Malvina - Pią 20 Sie, 2004 19:30
Temat postu:
No najrawdopodobniej niedlugo bedziesz miala okres Wink -(chyba) ;p . A tak wogule ... jesli masz 170 i warzysz 47 kg. to ty musisz jesc !!!!!!! . Wyobrazam sobie jaka Ty chuda jesteś ...
Anonymous - Pią 20 Sie, 2004 19:33
Temat postu:
to znaczy ze za kilka dni (lub miesiecy) w kazdy razie juz niedlugo dostaniesz okres. prawdopodobnie za 21 lub za 20pare dni bo tyle zwykle trwa cykl. trzymaj sie. a jak dostaniesz okres to napisz
anezuka - Pią 20 Sie, 2004 19:50
Temat postu:
jejciu, dzięki wam biggrin od razu mi lepiej ^^
Maciek - Pią 20 Sie, 2004 21:20
Temat postu:
hehe
czyli troche sie znam na kobietach Mr. Green
mroweczka - Sob 21 Sie, 2004 21:54
Temat postu:
Anezuka-przy okresie wcale nie musi boleć brzuch. Poczekaj trochę-prawdopodobnie to okres. Na wszelki wypadek noś teraz wkładki. Poza tym Anezuka zmień sobie w profilu płeć, bo wszyscy pomyślą,że jesteś chłopakiem Wink .
Anonymous - Nie 22 Sie, 2004 09:35
Temat postu:
hehe poczekaj kilka dni to sie wyjasni
anezuka - Nie 22 Sie, 2004 14:31
Temat postu:
ups.. a wydawało mi się że zaznaczałam że jestem kobietą - hmmm... ;D
Anonymous - Nie 22 Sie, 2004 16:08
Temat postu:
ty najprawdopodobniej masz grzybice pochwy!!! tez tak miałam jak ty powiedz jaknajszybciej mamie bo moze byc coraz gorzej, pójdieszz mama do ginekologa a on da ci takie tabletki i do smarowania pochwy taka masc za kilka tygodni wysztko znow bedzie oki tak bylo u mnie :wink:
Malvina - Nie 22 Sie, 2004 16:32
Temat postu:
JAką gzybice ? Co ty piszesz ? Rolling Eyes
anezuka - Nie 22 Sie, 2004 17:45
Temat postu:
ej, to mam grzybice czy nie? weźcie mnie nie straszcie! :O
Malvina - Nie 22 Sie, 2004 18:14
Temat postu:
Nie-e ... ja uwazam ze nie masz ! Niech Ci inni powiedzą ... Bo ja to nie za mądra jestem w tych sprawach Mr. Green
Anonymous - Nie 22 Sie, 2004 19:19
Temat postu:
no wlasnie to nie jest zadna grzybica ;) a masz jeszcze ta wydzieline?? bo jesli tak to znaczy ze masz okres. moze byc ona brazowa (niekoniecznie musi byc czerwonobrazowa), bo jesli jes brazowa to znaczy ze masz cykl bezowulacyjny... kurcze juz to chyba pisalam...;)
anezuka - Nie 22 Sie, 2004 21:22
Temat postu:
tak, mam ją jeszcze. czyli wszystko o.k.? nie mam się czym martwić? mówcie, bo będe musiała zacząć brać środki uspokajające Wink
mroweczka - Nie 22 Sie, 2004 22:09
Temat postu:
Ale jest jej tyle, ile zawsze było czy troche więcej? Jak często musisz zmieniać wkładki(jeśli je nosisz?)
Anonymous - Nie 22 Sie, 2004 23:06
Temat postu:
to bywa różnie - raz jest jej dużo, a raz mało. nosze wkładki.
Anonymous - Nie 22 Sie, 2004 23:07
Temat postu:
to ja tylko sie nei zlogowałam (jakby co) ^^"
anezuka - Pon 23 Sie, 2004 11:13
Temat postu:
a - i zmieniam dwa razy dziennie.
aska - Pon 23 Sie, 2004 13:47
Temat postu:
a ja nie wiem , co by to mogło być , bo ja mam taki biały śluz i on zostawia na majtkach białe ślady Sad .. mam go już dość długo ale jeszcze nie miałam miesiączki .. Sad

anezuka jeśli bardzo sie martwisz powiedz o tym mamie albo pani pedagog ze szkoły (ona też zna się na tych rzeczach i napewno ci coś poradzi)
anezuka - Pon 23 Sie, 2004 14:08
Temat postu:
postanowiłam dzisiaj rano powiedzieć mamie - hiehieh ^^"
no i powiedziała że wszystko ok., hm.. Smile
issa27 - Pon 23 Sie, 2004 16:24
Temat postu: Re: pytanie
wiesz moze na poczatku jest brazowa ale okazac sie moze ze to okres chyba ze juz przeszlo odezwij sie do mnie na gg to sobie pogadamy chetnie ic omoge!
anezuka - Pon 23 Sie, 2004 23:46
Temat postu:
dostałam okres! ;D mogę to obwieścić całemu światu (zaraz wejde na balkon i krzykne: "LUDZIE!!! DOSTAŁAM OKRES!!! biggrin)! zauważyłam na wkładce krew więc zmieniłam ją na podpaskę (czytałam że dobre są bella perfecta green, więc zaopatrzyłam siem w nie Wink ) i jest pełno krwi.. ech... no, ale w pewnym sensie jestem szczęśliwa.
dzięki za dobre rady Wink
mroweczka - Wto 24 Sie, 2004 10:25
Temat postu:
Anezuka-gratulacje Kwiat
A ja wiedziałam,że tak będzie Mr. Green Wink
sami10 - Wto 24 Sie, 2004 16:32
Temat postu: Re: pytanie
anezuka napisał/a:
mam 12 lat, jestem bardzo wysoka (mam coś pod 170) i waże 47 kg.
Od ok. roku mam białą wydzielinę ale od dzisiaj jest ona brązowa.
To raczej nie jest okres, bo przy wydawaniu moczu nie widze w nim "tego", a brzuch w ogóle mnie nie boli. Czy to oznacza że coś ze mną nie tak? Błagam o odpowiedź, bo zaraz zwariuję ;(
haha a ja mam 10 lat i 170cm
kasiulka14latek - Wto 24 Sie, 2004 17:37
Temat postu:
no ja od poczatku mowilam ze tak bedzie Wink
Gościówa - Sro 25 Sie, 2004 13:14
Temat postu:
hehe a więc się zpóźniłam z odpowiedziom bo własnie chciałam napisać ze to na 100000% nie jest zadna grzybica i zebyscie jej nie starszyli bo wiekszosc dziewczyn przed pierwszą miesiączką ma taką wydzieline..no i stalo sie Wink Mielismy racje ze niedlugo dostaniesz okres Razz GRATULACJE Kwiat

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group