Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - PodPaski

Anonymous - Pią 20 Sie, 2004 20:17
Temat postu: PodPaski
Chciałabym się dowiedzieć jakie podpaski są najwygodniejsze. Bo pare razy użyłam podpasek Alway Ultra ale czułam się w niej jakbym miała pieluche i było widać moją podpaske. Powiedzcie jakie podpaski są cieniutki małe i ch niewidać a ha jeszcze żęby dobrze chroniły .Pliiiiiiiiiissssssss
Anonymous - Pią 20 Sie, 2004 20:50
Temat postu:
Na opakowaniach najczęściej są rozmiary itp. Wink
Blandzia - Sob 21 Sie, 2004 14:40
Temat postu:
Weszly nowe "Naturella", sa wygodne- w ogle ich nie czuc, sa na tyle ciekie ze nie wiac ich i naprawde niexle chronia. Jesli jestes mniej wiecej w moim wieku to wybierz z 3 kropelkami. Aha mam 13 lat
mroweczka - Sob 21 Sie, 2004 21:21
Temat postu:
Najlepsze są te cieńke Always ze skrzydełkami z granulkami. Albo te nowe Naturella. Obawiam się,że w każdej podpasce będziesz czuła się jak w pieluszce... Sad Właśnie takie są minusy podpasek.
Dexia - Sob 21 Sie, 2004 21:49
Temat postu:
Ja osobiście lubię wszystkie podpaski. Każda z nas woli inne, jedne czują się dobrze w grubych inne w cienkich... Może to twoja pierwsza miesiączka? Jeśli tak myśle że zdążysz się przyzwyczajić. Polecam tampony, niemusisz się martwić czy ci widać podpaskę czy nie. Moją radą jest próbować aż znajdziesz te '' odpowiednie''.
miŚka - Pon 17 Sty, 2005 12:04
Temat postu:
dexia
owszem, tamponów nie widać. Ale myślę że skoro pyta o podpaski /jakie sa dobre / to to jej pierwsza miesiączka, a gdzieś czytałam że tampony nie są polecane że tak powiem " początkującym miesiaczkującym kobietOm" ;D /nie biore odpowiedzialności za ten tekst ;P

a co do tematu. jeśli twoje krwawienie jest jeszcze skąpe zamiast podpasek możesz użyć wkładek. Ale one mniej chłoną, dlatego będzie trzeba je częściej "wymieniać". Ja polecam ci wkłądki " bella bellissima" . Są pakowane pojedynczo i mają taką siateczkę. Są cieniutkie więc ich nie widać.
Jeśli twój okres jest obfity to wybierz podpaski. Ja polecam always. Nie wiem.... naturella mnie nie przekonuje. Jak dla mnie jest za grubA Razz a sam zapach nie wystarczy.[/i]
Agentka - Pon 17 Sty, 2005 13:55
Temat postu:
bożeee, nie odnawaij starych tematów Rolling Eyes
Anonymous - Pon 17 Sty, 2005 21:20
Temat postu:
(przemilczę to, że MiŚka odnowiła stary temat)

Cytat:
owszem, tamponów nie widać. Ale myślę że skoro pyta o podpaski /jakie sa dobre / to to jej pierwsza miesiączka, a gdzieś czytałam że tampony nie są polecane że tak powiem " początkującym miesiaczkującym kobietOm" ;D /nie biore odpowiedzialności za ten tekst ;P

Nie prawda. Tampony można używać od pierwszej miesiączki. Należy jednak pamiętać, żeby używać małych rozmiarów, od mini do normal. Wink Takie są zalecane dla nastolatek. Ale można już od pierwszego dnia pierwszej w życiu miesiączki. Razz
laniade - Sro 23 Lut, 2005 22:17
Temat postu: Re: PodPaski
Jeśli się źle czujesz nawet w always ultra to ciężko bezie ci cos znalezc wygodniejszego noo chyba ze sie przezucisz na tampony biggrin Confused Confused
akasia - Czw 24 Lut, 2005 14:47
Temat postu:
Ja używam naturella i subtelle ;] sa wygodne..Używałam też nova ale to tylko chyba 2 razy biggrin (2 pospaski) Miteż się wydaje ze to widać a wcale nie..Patrzałam w lustrze..A gdyby było widać to już cała szkoła by wiedziała biggrin

Żeby nie robić nowego tematu

Jeśli tampony trzeba zmieniać co 4 góra 6 godzin to w nocy też trzeba?
Anonymous - Czw 24 Lut, 2005 16:09
Temat postu:
akasia napisał/a:
Jeśli tampony trzeba zmieniać co 4 góra 6 godzin to w nocy też trzeba?

A podpaskę zmieniasz w nocy?
Odpowiedż: nie.
Chociaż na noc wskazane są podpaski, to, jednak, tampon nie zawadzi i nie musisz się budzić, żeby go zmienić. Wink
ajeczka11 - Pią 25 Lut, 2005 14:35
Temat postu:
Ja uzywam podpasek Bella. Są Ok nie widać ich(są bez skrzydełek...Ja tekie lubię) I nie widać ich. Sa tanie dostaniesz je w aptekach i sklepach...POLECAM!!
Anonymous - Sob 26 Lut, 2005 20:27
Temat postu:
Jeśli dla Ciebie podpaski Always są jak pieluchy, to nie ma cieńszych Shocked
Ja używam podpasek Bella (zwykłe), Bella Pefecta (cienkie jak Always), raz użyłam podpasek Always, które dostałam na prelekcji z pielęgniarką w szkole (w 6 klasie) i w każdej było mi dobrze, nawet w tej nagrubszej.

W 2 klasie gim. (właściwie teraz do niej chodzę Razz) miałam, a raczej wszytskie dziewczyny z 2 gim. miałyśmy prelekcję z pielęgniarką i rozdała nam wszystkimtampony o.b.
Kicia91 - Nie 27 Lut, 2005 15:45
Temat postu:
To jest kwestia przyzwyczajenia tak poza tym to w kazdej podpasce bedziesz sie czuła jak w pieluchach ale da sie przyzwyczaic a ja uzywam bella perfecta bo sa fajne i cieniutkie no i raz uzyłam always takie jak dostalismy na prelekcjach z pielegnirka ale bardziej polecam belle he he no ale to jak kto juz woli... A jeli widac pod spodniami to po prostu trzeba zakładac jakies luxniejsze spodnie moze i np. u mnie to przewanie załatwia sprawe...
Miracle - Nie 27 Lut, 2005 16:02
Temat postu:
Najlepsze sa Always Ultra bo sa najciensze. jak one sa dla ciebie grube to niewiem jakie sa ciensze. Chyba zadne...
Gościówa - Sob 02 Kwi, 2005 23:45
Temat postu:
hee przeciez always ultra to sa jedne z najcienszych podpasek jakie moga byc! nie znajdziesz raczej cienszych najwyzej takie same...ja polecamm bella perfecta zielone. Są podobne do always, tak samo cienkie a sporo tansze. Nowe naturella tez są niezłe. ładnie pachną, sa miekkie i wcale nie takie grube przynamniej mi jest w ncih wygodnie;]
nasty_girl - Nie 03 Kwi, 2005 06:36
Temat postu:
naturella nie pachna tylko smierdza.. ja wole tampony ob..
Anonymous - Nie 03 Kwi, 2005 12:41
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:

Kwesta gustu. Dla mnie pachną.
Co do podpasek bella a always - always są bardzo sztywne, tak zauważyłam. Bella są natomiast miększe, a tak samo cieniutkie i chłonne.

/Mimo wszystko wybieram Naturellę Razz/
Gościówa - Nie 03 Kwi, 2005 22:56
Temat postu:
HeyaH napisał/a:
nasty_girl napisał/a:

Kwesta gustu. Dla mnie pachną.

Naturella górą ! Wink Razz
Elun - Pon 04 Kwi, 2005 09:23
Temat postu:
ja uzywam bella green, bo sa mieciutkie, a po dluzszym uzywaniu always, to mi sie robia odparzenia, po za tym sa sztywniejsze
Anonymous - Pon 04 Kwi, 2005 09:27
Temat postu:
Aha i mam uno pytanie. Razz
Czy alwaysy są szersze od belli? Bo coś takiego kiedyś otarło mi się o uszy, a nie wiem czy to prawda...
AloneMoon - Pon 04 Kwi, 2005 11:32
Temat postu:
Weszlam na strone belli i always i rzecziwiscie...always sa troche szersze od Belli ( Razz ) .
Ale moge sie tez mylic bo widzialam je tylko na zdieciu.
A mysle ze "szersze" podpaski sa lepsze bo chronia tez po rogach..ale jak sie nosi obcisle spodnie to raczej nie..
Anonymous - Pon 04 Kwi, 2005 11:50
Temat postu:
A właśnie będę musiała bellę spróbować. Smile Bo majtki zawsze mam wąskie, a jak taką pieluchę (always) wkładam, to muszę chodzić jak pokraka rozkraczając nogi. -____-" Razz Bo mi niewygodnie. [dlatego tymczasowo używam Naturelli Razz]
werusia9 - Pon 04 Kwi, 2005 19:40
Temat postu:
Naturella ładnie pachną i wcale nie są takie złe ostatnio ich używałam....a co do tych belli to są lepsze od always.
mroweczka - Pon 04 Kwi, 2005 20:03
Temat postu:
Ja do tej pry uzywam tylko Belli i Always(obie klasyczne) i w Belli wkurzało mnie to,że ma malo kleju na skrzydelkach i sie odklejaja :/ . A mi starsznie bokami leci i skrzydelka musza byc...A co do Always Klasycznej...Nosilam najpierw dwie paczki Always Klasycznej, potem jedna Belle Klasyczna i potem znowu Always Klasyczna i do tych dwoch pierwszych paczek nic nie mam ale do tej ostatniej Always...Chodzilam jak w platiku nie wiem czemu :/. Nie mam zamiaru wydawac prawie 10 zl na paczke Always Ultra dlatego mam zamiar zaczac z Bella Green, Blue i Neturellą. Wlasnie te trzy podpaski czekaja na nastepny okres w plecaku Razz .
Keśka - Sro 06 Kwi, 2005 22:58
Temat postu:
Mnie nie podobają się te grubsze (nazywają się chyba - klasyczne), bo jakoś bardzo powoli wchłaniają wilgoć... Always są dobre, mam też Bella Drainett (z taką siateczką), ale one są jakieś takie trochę sztywne... Naturelli rzeczywiście nie czuć, ale właśnie nie podoba mi się, że tak powoli wchłania...

Nie martw się, ja też mam czasami obawy, że widać mi podpaskę, że mi przeciekła albo przesunęła się, że nieprzyjemnie pachnie... Bywa też, że jest mi troszkę "mokro". Wtedy mam potrzebę natychmiastowego sprawdzenia, czy wszystko jest w porządku. Ale wierzę, że w końcu przyzwyczaję się do "bycia kobietą" Wink

Pozdrawiam!
malina160 - Nie 10 Kwi, 2005 21:22
Temat postu:
ja używam awlays bo są bardzo chłonne ale bella są wygodniejsze według mnie najlepsze są tampony o. b. bo są i chłonne i wygodne Laughing
nasty_girl - Nie 10 Kwi, 2005 21:26
Temat postu:
no wlasnie Smile i nie wydaje sie ze widac je Razz dlatego tampony najlepsze
malina160 - Nie 10 Kwi, 2005 21:31
Temat postu:
ha ja wiem co mówie ale najlepiej tampony ze sktęconymi rowkami(bo lepiej chronią) i z otoczką silk teacz(nie wiem jak to się dokładnie pisze- bo lepiej , łatwiej się zakłada)
panienka_wierzba - Nie 10 Kwi, 2005 21:34
Temat postu:
czy silk tacz lepsze?
wg. mnie niczym sie nie rozni a ino kasy wiecej =P
a i OB nie są jakies super Wink
ja tam czasami jak nie mam kasy jade do Kauflanda i kupuje najtańszą paczkę tamponów rozmiar normal ^^ haha
malina160 - Nie 10 Kwi, 2005 21:45
Temat postu:
ja tam wiem swoje bo kumpela moja cały czas niemogła się przekonać do tamponów bo raz próbowała tych najtańszych i nie mogła założyć dobrze że jej poleciłam te które ja używam bo do dziś by niejedźiła na basen ani nad jezioro a tak wogule panienko_wierzbo złotówki szczędzisz na lepszą paczkę tamponów Laughing
Anonymous - Nie 10 Kwi, 2005 21:56
Temat postu:
Naturella. Wygodne i pachnace hehe... serio. Polecam.
Girl Zone - Nie 10 Kwi, 2005 22:31
Temat postu:
jakie podpaski są węższe od alwaysów ?
podobnie jak Heyah nosze waskie majtki i jak założe alwayssy to chodze jak pokraka...
nasty_girl - Pon 11 Kwi, 2005 07:30
Temat postu:
malina160 ja mam jakos tylko zaufanie to ob.. maja lepsza chlonnosc Razz
panienka_wierzba - Pon 11 Kwi, 2005 07:52
Temat postu:
malina160 napisał/a:
ja tam wiem swoje bo kumpela moja cały czas niemogła się przekonać do tamponów bo raz próbowała tych najtańszych i nie mogła założyć dobrze że jej poleciłam te które ja używam bo do dziś by niejedźiła na basen ani nad jezioro a tak wogule panienko_wierzbo złotówki szczędzisz na lepszą paczkę tamponów Laughing

jasne że szczędze Wink
narazie mam ob. bo w szkole rozdawali (dziwnym trafem w moje łapy wpadły dwie paczki : >) to mi starczy tak na hm.. 4 dni moze. No ale widzisz, OB kosztują koło 5zl. za paczke 8-mio tamponową =D. a ja za nie wiem 3,5 mam tamponow 16 z kauflanda Wink a nie są wcale takie złe. Praktycznie niczym sie nie różnią (prócz ceny i jakichś tam rowków chyba, ale i to nie przeszkadza, są ok).
Anonymous - Pon 11 Kwi, 2005 08:08
Temat postu:
Girl Zone napisał/a:
jakie podpaski są węższe od alwaysów ?
podobnie jak Heyah nosze waskie majtki i jak założe alwayssy to chodze jak pokraka...

Naturella (ale są średnio grube), no i Bella. Wink Ewentualnie pozostają tampony. Smile
nasty_girl - Pon 11 Kwi, 2005 13:48
Temat postu:
ja i tak wole nie ryzykowac.. Smile ob mnie nie zawiodly a cena wydaje mi sie nie jest tak duza aby trzeba bylo na niej oszczedzac
malina160 - Wto 12 Kwi, 2005 20:31
Temat postu:
ja mam jakos tylko zaufanie to ob.. maja lepsza chlonnosc
nasty napisałaś to i cię nierozumiem przecież ja cały czas mówię że ob. są najlepsze
nasty_girl - Wto 12 Kwi, 2005 21:07
Temat postu:
malina160 ale panienka_wierzba napisala o tamponach z kauflandu..
Anonymous - Sro 13 Kwi, 2005 08:57
Temat postu:
Ej, a czyż tampon nie jest tamponem? Co z tego, że tutaj ma silk coś tam i jakieś durne rowki, a kosztuje więcej, skor pełni tą samą funkcję, co tańszy tampon? ;> Ja wychodzę z założenia Wierzby. biggrin

** a jak kiedyś zobaczę w domu wkładki Helen Harpecoś tam, to nie omieszkam użyć mojeho shot guna zza łóżka. Neutral
panienka_wierzba - Sro 13 Kwi, 2005 09:35
Temat postu:
a to cholernie sie róznią takie tanie od ob nie =/
cena jedynie
a są ak samo chłonne czy cos
eh ludzie ludzie
używaliście innych?
nie? to jak mozecie porównywac
laniade - Nie 08 Maj, 2005 20:17
Temat postu:
panienka_wierzba napisał/a:
a to cholernie sie róznią takie tanie od ob nie =/
cena jedynie
a są ak samo chłonne czy cos
eh ludzie ludzie
używaliście innych?
nie? to jak mozecie porównywac

co do tamponow mysle ze nic nie szkodzi uzywac inych tamponow niz ob (niech zarobiua sobie inni producenci tamponow) bardzo dobre sa np. subtelle itp. (wkladki i podpaski tez sa zahefjne) ale za to ja od ostatniej miesiaczki preferuje bella green albo blue poniwaz asa elastyczne topo pierwsze po drugie ak samo chlona jak alwysy i sa zarabiste aaa i discrette tez moze sorobuj bo nie sa zle Mr. Green
Girl Zone - Nie 08 Maj, 2005 20:59
Temat postu:
temat z 13 kwietnia nieodnawiaj starych tematów
ps czy używałayście tych tamponów z reklamy tampmax comfotr czy jakoś tak??
jeśli tak czy polecacie? hyh Mr. Green
Ona89 - Nie 08 Maj, 2005 21:09
Temat postu:
Girl Zone napisał/a:
temat z 13 kwietnia nieodnawiaj starych tematów

Czyli ma nicały miesiąc. Nie wiedziałam, ze tematy mają taki krótki termin ważności Confused A tak w ogóle to jaki jest dopuszczalny okres odkopywania tematu? NIgdzie nie mogę tego dokładnie doczytać.
Noid - Nie 08 Maj, 2005 21:12
Temat postu:
Ona89 napisał/a:
A tak w ogóle to jaki jest dopuszczalny okres odkopywania tematu? NIgdzie nie mogę tego dokładnie doczytać.

Bo nigdzie nie ma tego napisanego Razz
Kinga89 - Pon 28 Sie, 2006 19:04
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
hehe zgadzam sie w 100% Wink jeszcze zanim zaczełam z tamponami to używałam always, ale zawsze miałam wrazenie jakbym siedziała w bajorze pełnym (uwaga) masła. pomysl czy nie lepiej zmienic na ob. Wink

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group