Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Masturbacja

Anonymous - Wto 31 Sie, 2004 14:16
Temat postu: Masturbacja
CZy ktos mugł by mi wyjaśnić co to jest masturbacja i czy odnosi sie do dziewczyn czy chłopaków? :?
Iśka - Wto 31 Sie, 2004 14:30
Temat postu:
Cytat:
Masturbacja młodzieńcza, samopobudzanie okolic genitalnych w okresie dojrzewania, częste i charakterystyczne dla tego okresu rozwojowego; dotyczy ok. 90% populacji chłopców i ok. 40% dziewcząt.

Masturbacja odnosi się i do dziewczyn i do chłopaków.
Jest to sprawianie samemu sobie przyjemności, "łaskotanie" i dotykanie narządów płciowych, tak, żeby sprawiś sobie przyjemność.
Wedłóg kościoła katolickiego jest to grzech ciężki, z którego trzeba się spowiadać. Kościół katolicki masturbację nazywa samogwałtem (co wg mnie jest kompletnie bez sensu).
Fizycznie jest to normalna potrzeba.
mroweczka - Wto 31 Sie, 2004 22:07
Temat postu:
Masturbacja jest uważana za grzech ciężki(przez kościół katolicki). Jest to rozładowywanie swojego napięcia seksualnego, w którym nie dochodzi do zapłodnienia, gdyż masturbuje się tylko jedna osoba.
Anonymous - Pon 06 Wrz, 2004 21:01
Temat postu:
Po ludzku masturbację nazywa się waleniem konia.
Anonymous - Pon 06 Wrz, 2004 21:17
Temat postu:
Walić konia to możesz podczas jazdy - biczem.
Anonymous - Pon 06 Wrz, 2004 21:37
Temat postu:
Nie wiem jak ty, ale ja nie lubię bić się biczem, pejczem ani czymkolwiek innym.
Anonymous - Pon 06 Wrz, 2004 21:42
Temat postu:
Jazdy - jazdy konnej.
I nie siebie tylko konia (ihaha)
Takiego zwykłego konia co mieszka w stajni.
Anonymous - Pon 06 Wrz, 2004 22:05
Temat postu:
Otwieracz czy ty jesteś taki dziwny, czy tylko mi się zdaje. Swoje fantazje erotyczne idź spełniaj gdzie indziej, a nie na forum.
A co do masturbacji to jest to temat bardzo często pruszany na forum, wystarczy tylko popatrzeć na kilka pozednich tematów.
Anonymous - Wto 07 Wrz, 2004 17:35
Temat postu:
Gdzie ty tu widzisz jakieś moje fantazje erotyczne?
Anonymous - Wto 07 Wrz, 2004 18:48
Temat postu:
no widzimy widzimy........... normalny czlek by tego nie napisal
Anonymous - Wto 07 Wrz, 2004 20:24
Temat postu:
Otwieracz, ja piszę o jeździe konnej i biczach, a ty mi tu z pejczami wyskakujesz.
To już zaczyna być niesmaczne. Rolling Eyes
Anonymous - Wto 07 Wrz, 2004 20:59
Temat postu:
Ja tam żadnych fantazji z pejczami nie mam, to ty zaczęłaś coś o waleniu biczem.
Pulkownik Nikt - Wto 07 Wrz, 2004 21:05
Temat postu:
Otwieracz... Nie zaczynaj glupich dyskusji . Twoje posty beda kasowane ale te zostawie jako dowod twojej glupoty.
Anonymous - Wto 07 Wrz, 2004 21:09
Temat postu:
Otwieracz, nie rozumiem cię.
Pisałam że walić można konia bieczm podczas jazdy. Zazwyczaj konia bije się biczem.
Ale była to aluzja do twojej wypowiedzi (coś o waleniu konia).
Po 1. nie mówi się walić konia - jeśli nie wiesz jak - patrz nazwa tematu.
Trochę kultury - to chyba wszystko czego wymaga się na tym forum. - To nie jest trudne :/
Anonymous - Wto 07 Wrz, 2004 21:19
Temat postu:
Pułkownik, co to ma być- cenzura?

Daj spokój dzieciaku...
Anonymous - Wto 07 Wrz, 2004 22:17
Temat postu:
Otwieracz, powiedziałabym raczej, że ty jesteś dzieckiem.
Anonymous - Wto 07 Wrz, 2004 22:26
Temat postu:
Ano, jeszcze przez najbliższych kilka miesięcy jestem dzieciak :D

Ale i tak jestem starszy od "Płukownika".

Poza tym to nie ja zakładałem temat o brendzlowaniu się.
Pulkownik Nikt - Sro 08 Wrz, 2004 17:01
Temat postu:
Tak dokladnie. Piszesz nie na temat i w dodatku jakies swoje fantazje. Czy publicznie tez sie wypowiadasz o swoich skrytych pragnieniach?
Pamietaj ze to forum czytaja rozni ludzie i jednych mogles tym urazic badz zniesmaczyc. A takze czytaja to forum dzieci wiec uwazaj co piszesz.
Nie mam wiecej slow na ciebie bo szkoda mezczyc taki temat.
A co ma do tego moj wiek? Razz
Anonymous - Sro 08 Wrz, 2004 19:03
Temat postu:
Wiek tu nic nie ma:D Po prostu ot tak cię nazwałem.

Poza tym ja tu nie opisywałem żadnych swoich fantazji (które swoą drogą nie mają nic wspólnego z pejczami).
Anonymous - Sro 08 Wrz, 2004 22:11
Temat postu:
Wiek Pułkownika nie ma nic do rzeczy, bo jego wypowiedzi są na wysokim poziomie, o wiele wyższym od twoich.
deg - Nie 19 Wrz, 2004 01:21
Temat postu:
Otwieracz: Jeśli napiszesz choć jeden szczeniacki post, zostaniesz zbanowany na całe forum. To jest pierwsze i ostatnie moje ostrzeżenie.
Anonymous - Nie 19 Wrz, 2004 05:58
Temat postu:
Dzień dobry.
O masturbacji zostało już napisane, ja bym tylko dodał, że u mężczyzn takie wywoływanie orgazmu nazywa się Onanizmem. Jeszcze coś o kościole katolickim. Uważa on, że masturbacja jest samogwałtem, czyli gwałtem na samym sobie. I uważa masturbację za grzech ciężki, gdyż pochodzi on z nieopanowanego podniecenia seksualnego...I jest po prostu jego wyładowaniem. Wszystko jednak można zrobić, "potrzebę" można opanować, choć nie jest to takie proste (co pokazuje te 10%). Hm...To chyba tyle. Jeśli coś poplątałem to proszę wybaczyć, ale dość wcześnie jest.
Pozdrawiam Kwiat
Anonymous - Nie 19 Wrz, 2004 11:05
Temat postu:
Kościół katolicki uważa to za grzech. Moim zdaniem, nie powinno tak być Wink
Jest to naturalna potrzeba, sposób na wyładowanie napięcia seksualnego.
Słyszałam kiedyś, że w Biblii była przypowieść o Onanie, który zamiast zapłodnić żonę,
upuścił nasienie.
sami10 - Wto 28 Wrz, 2004 18:08
Temat postu:
masturbacja jest uważana w kościele katolickim za grzech
Malvina - Wto 28 Wrz, 2004 21:06
Temat postu:
Droga Kiciu !
Jak zauwazyłas ... z 10 os napisalo to samo .. wiec niewiem po co powtarzzasz Rolling Eyes
Akacja12 - Wto 28 Wrz, 2004 21:23
Temat postu:
co do malviny : dokladnie to samo czuje. 10 osób pisze np to jest normalne lub to jest zupełnie normalne. I zamiast przeczytać to co napisali inni i ewentualnie dopowiedzieć lub negowac niektórzy ludzie piszą to samo. To jest cos jak trzeba umiec słuchać bo mówienie bez słuchania troche nie ma sensu. Ale prosze niech nikt nie czuje się tym zraniony. Jeśli tak sie stanie bardzo przepraszam-niechciałam.
Anonymous - Sro 29 Wrz, 2004 13:53
Temat postu:
Dziewczyny - zgadzam się z wami i mnie też to wkurza. Do tego poprostu rzuca mną, gdy sam10 wznawia tematy np. z początka września, sierpnia, lipca Rolling Eyes
piotrek - Nie 17 Paź, 2004 23:20
Temat postu:
Chłopaki, a ja się nie zgadzam, że dziewczyna zgadza się z dziewczynami. W związku z tym czy wy też nie zgadzacie się że one się zgadzają? Ewentualnie gdybyście się zgodzili że one też się zgadzają to ja i tak się nie zgadzam na ich szowinistyczną zgodę.
Anonymous - Pon 18 Paź, 2004 22:25
Temat postu:
Powiem tylko jedno - następny
Kid - Sro 20 Paź, 2004 02:19
Temat postu: Re: Masturbacja
nieznajomy napisał/a:
CZy ktos mugł by mi wyjaśnić co to jest masturbacja i czy odnosi sie do dziewczyn czy chłopaków? Confused

Masturbacją nazywamy pobudzenie narządów płciowych, który prowadzi do przyjemności seksualnej.

Masturbacja musi być traktowana jako normalny etap w życiu seksualnym człowieka. 90% chłopców i 40% dziewcząt, wiedzionych instynktem seksualnym, ucieka się do niej między 12 i 16 rokiem życia. Jak wykazał Kinsey (naukowiec) w swoich statystykach, instynkt ten jest bardzo silny w tym okresie życia i osiąga swoje apogełum w wieku 15 lat. Nastolatek, oggraniczony przez zakazy naszego społeczeństwa, nie ma innego wyjścia dla zaspokojenia instynktu, ka posłużyć się własnym ciałem. Masturbuje się żeby zaradzić napięciu seksualnemu, które może objawiać się bólem jąder. Napięcie to bywa jeszcze wieksze u tych, którzy są niedoinformowani. Młodzi ludzie wykazują duża fantazję dążąc do samotnej przyjemnośc. Z codziennych spotkań osób realnych, z silnych wrażeń z przeczytanej książki czy obejrzanego filmu budują świat marzeń. U dziewczyny masturbacja ogranicza się najczęściej do marzeń, szczególnie w godzinach poprzedających sen, chociaż wiele z nich, prędzej czy później, odkrywa przyjemność w pobudzaniu łechtaczki. Obuy płciom masturbacja pozwala na rozładowanie instynktu seksualnego. Wdzisiejszych terapiach seksualnych masturbacja stanowi etap pozwalający nadrobić opóźnienia w życiu seksualnym.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group