Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - bikini/kostiumy kapielowe

kasiulka14latek - Pią 03 Wrz, 2004 19:37
Temat postu: bikini/kostiumy kapielowe
hej mam problem. w tym roku zmienili nam nauczyciela z wf-u i teraz uczy nas facet. i on powiedzial ze mamy chodzic na basen bo bedzie oceny na koniec obnizal. ok. lubie basen i lubie plywac. ale mam problem ze strojem. poniewaz mam bardzo malenki biust (roznica 7cm) nie wiem jaki mam kupis sobie kostium kapielowy. na codzien nosze troszke powiekszajace staniki wiec nie moge kupis zwyklego stroju bo jeszcze ktos pomysli ze se piersi wypycham. chcialabym bikini ale nie wiem jak to bedzie wygladac. mama mi mowila zebym se kupila bikini ale z taka gabka ktora powieksza piersi. ale nie wiem czy sa takie male rozmiary. i jakiej firmy?? a moze wy takie nosicie?? pomozcie plissss.
Anonymous - Pią 03 Wrz, 2004 19:56
Temat postu:
ja nie wypycham ale bikini zmierz w sklepie jakie ci sie bedzie podobac
Anonymous - Pią 03 Wrz, 2004 20:23
Temat postu:
Bikini na pewno nie ma powiększającego, bo bikini to stroje bardzo modne w ostatnich latach. Są to te wiązane z miseczkami stanika najczęściej w trójkącik. ICh raczej nie da się wypchać, ale strój dwu częsciowy, takie jakby majtki, lub spodenki i stanik znajdziesz w sklepie.
Malvina - Pią 03 Wrz, 2004 21:34
Temat postu:
Ja bym Ci radziła na basen kupic sobie jakis niedrogi jedno-częsciowy . Ja na basenie tylko w jedno czesiowym pływam - wygodniej . A pozatym nauczyciel będzie wam kazał w jedno chyba przychodzic ...
Anonymous - Pią 03 Wrz, 2004 22:07
Temat postu:
Malvina napisał/a:
Ja bym Ci radziła na basen kupic sobie jakis niedrogi jedno-częsciowy . Ja na basenie tylko w jedno czesiowym pływam - wygodniej . A pozatym nauczyciel będzie wam kazał w jedno chyba przychodzic ...

Niekoniecznie będzie kazal, to jest pewne, że w takim się lepiej pływa, ale koleżanka chyba chciała taki, zeby powiększał piersi. A jednoczęściowych takich raczej nie ma, chyba, ze w drogich firmowych sklepach jakich jak Triumph
Malvina - Pią 03 Wrz, 2004 23:27
Temat postu:
Hehe .. Cudowanie z powiekszaniem .. ale rozumiem to .Wink Kasiulka ... jeszcze Ci urosną .. Chłopaki ( niektórzy )lubią mniejsze wymiary ... Po co od razu niewiadomo jakie BIG'i miec:p ? . Ale Twój wybor ... jja bym na Twoim miejscu poczekala az urosną , i kupiła jakis 1 częsciowy Smile.
Dobranoc Zyczę Wink

Dodane po 3 minutach .

Zdaje mi się ze ten temat powinien byc w innym dziale . Moze "Inne Pytania" ?
aska - Sob 04 Wrz, 2004 11:42
Temat postu:
jeśli wf ma być na basenie to jedno częściowy , jeśli masz tam sama chodzić albo z koleżankami to możesz wybrać bikini albo noramalny dwu częściowy (zwykły stanik i majtki) ... i jeszcze jedno , liczy się wygoda , i pamiętaj że są kolory i wzory które optycznie powiększają biust ...
sami10 - Sob 04 Wrz, 2004 13:51
Temat postu:
ja nosze z SHEPA ale on nie ma gąbek jest taki luźny (zciągane sznurki)
mroweczka - Sob 04 Wrz, 2004 14:02
Temat postu:
Wiem o jakie "powiekszające" bikini Ci chodzi. Niestety jest to bez sensu. W powiekszającym jeszcze bardziej będzie widać,że masz mały biust. DO takiego "sztywnego" bikini musi bć tak,ż epiersi przylegają do góry od bikini. A w Twoim przypadk "przylegać" ne będą. Nie wiem jak mam Ci to inaczej wytłumaczyć...Ja bym na Twoim miejscu założyłą zwykłe bikini. Nie widać,jakiej wielkości są piersi(tzn,nie tak jak w zwykłym dwuczęściowym lub jendoczęściowym) a te "powiekszające" nie będą Ci się "zginać".
Wiem,że się czepiam ale jaki sens ma noszenie za dużych staników? Rolling Eyes
kasiulka14latek - Sob 04 Wrz, 2004 17:17
Temat postu:
Malvina napisał/a:

no moze w szostej klasie wam kaza ale w trzeciej gimnazjum to nie ma nic do gadania. a mi chodzi o te bikini z taka gabka ktora powieksza. wiem ze sa takie tylko nie wiem jakie rozmiary...
agatka:) - Sob 04 Wrz, 2004 18:37
Temat postu:
ja wogole odradzalabym bikini na basen:) najlepiej i najwygodniej bedzie w jednoczesciowym, albo jezeli chcesz dwuczesciowy to taki sportowy majtki i taki topo-stanik. a to dlatego ze na basenie w szkole bedziesz ciagle plywala i sie ruszala - nie stala w wodzie:) i z tego co piszesz masz maly biust wiec bikini moze "podchodzic ci do gory" i bedzie ci niezrecznie, albo moze ktoras z kolezanek dla zartu ci go odwiazac, i co wtedy?Smile ja tez mam w szkole basen i zadna nawet nie ma bikini, tylko ze dwie dziewczyny maja dwuczesciowy - sportowy, reszta jednoczesciowki - ja tez:) jesli chcesz zeby optycznie powiekszyc twoje piersi to wybierz kostium z roznymi rodzajami przszyc, ozdobien, w duze wzory albo poziome pasy, bedzie ok:) naprawde odradzam bikini - to stroj na plaze:)
Anonymous - Nie 19 Wrz, 2004 21:19
Temat postu:
Po co Ci bikini ?? Mojej koleżance raz podczas skoku na główkę zsunęły się majtki... A kiedyś (ja oczywiście - ofiara losu Razz) zachaczyłam o coś i rozwiązałam sobie sznurek, ale w pore się kapnęłam i to nie zdążyło jeszcze "opaść"...
Są stroje jedno-częściowe powiększające. Mają inaczej górę zrobioną. Ale fakt - są drogie...

Ja chodzę do 2 gimnazjum a rozmiar "stanika" mam... AA70... Topy to Ski... Co prawda czasem noszę A70 ale cóż... Poza tym - małe biusty rlz Wink Wolałabyś mieć dwa wory z mlekiem ?? Bo ja nie Wink I wierz mi, małym biustem nie zmniejszasz swojej atrakcyjności Wink (wiem coś o tym biggrin). Pozdrawiam Wink :*
BamBI - Pon 20 Wrz, 2004 14:37
Temat postu:
na basenie będzie ci wygodniej w stroju jednoczęsciowym
sami10 - Wto 28 Wrz, 2004 18:05
Temat postu:
bikini jest przedewszystkim do opalania a w basenie (jeżeli chcesz zawiącywany) to ktoś Ci pociągnie za sznurek i ... nie powiem co sami się domyślcie
Akacja12 - Wto 28 Wrz, 2004 21:44
Temat postu:
Ale czemu raczej nie powinno sie w bikini i jest niewygodnie? ja mam taki staniczek zaapinany do stroju a majtki nie są na sznurek więc raczej mi sie nie rozwiarząm. Bo ja mam jednocześciowy tylko jak on się zmoczy to jest strasznie prześwitujący więc wole dlatego 2-cześciowy. Ale jeśli założyc by ze się nie rozwiąze to chyba moge iść w 2-częściowym na basen
Malvina - Sro 29 Wrz, 2004 12:57
Temat postu:
Akacja12 napisał/a:
Ale czemu raczej nie powinno sie w bikini i jest niewygodnie?

Mi w bikini jest bardzo wygodnie Wink
Anonymous - Sro 29 Wrz, 2004 13:35
Temat postu:
Akacja12 - tak, ale to nie jest bikini, tylko kostrium dwu-częściowy Wink
Bikini może i jest wygodne, ale poniekąd niebezpieczne (ah te sznurki...).
panienka_wierzba - Sro 29 Wrz, 2004 16:18
Temat postu:
ja mam bikini (to chyba bikini, bo staniczek zawiązywa =P [i na szyi i na pleckach ^^] oraz majteczki, tylko że to są spodenki [ale też zawiązywane =P]) i uważam ze bikini być b. b. wygodne =) ale pamietam jak przez 2 tygodniami chyba jak byłam na basenie z ekipą moich znajomych (wiecie prawie 25 osób =P, w zeszły piątek też byłam ale żadnego incydentu nie było) noi tył i się od stanika rozwiązał, trzymając się za biust podpłynęłam do brzegu (tak ale na 180 =/) i kumpela próbowała mnei 10 minut zawiazeć co nie chciało się jej udac =P w końcu sama musiała to zrobić, ale znajomi mieli polewkę widząc mnie trzymającą się (wiecie tak obejmującą karzdą pierś rękami) za biust i drugą kumpelę nurkującą próującą mnie zawiązać Wink
Anonymous - Sro 29 Wrz, 2004 17:55
Temat postu:
ja takze mam na sznureczkach takie trójkąciki, ale zamiast zawiązywany staniczek mam taki zaapinany. Wiec to chyba jednak jest bikini
Malvina - Sro 29 Wrz, 2004 19:00
Temat postu:
Panienko a nie myślałas o wiązaniu na lekkiego węzła ?
Juwenta - Sro 29 Wrz, 2004 19:12
Temat postu:
Mimo ze ja wybrałam jedno częsciowy to jednak najwazniejsze jest wlasne samopoczucie wiec-co kto woli Wink A jesli juz by to mial byc dwu czesciowy to bym wybrała jakis sportowy (a juz na pewno nie zawiązywany:P) niz bikini Wink Poniewaz podczas ruchów taki sportowy na pewno bedzie sie trzymał a bikini to takie bardziej do opalania sie Wink

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group