Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - mam pytanko/możecie mi podać chociaż link z odp. ???

Katie - Pią 21 Lut, 2003 12:42
Temat postu: mam pytanko/możecie mi podać chociaż link z odp. ???
Znuff musze udowodnić, że jestem niedouczona ..., ale nie przejmujcie się - po prostu nie wiem ... Sad

Dlaczego jest tak, że nastolatki które już dojrzewją muszą nosić biustonosz ... co to im daje? co sie staje gdy nie noszą go? czy kształt piersi sie zmienia? Czy jak dziewczyna ma male piersi to też musi nosić?

Tak jak powiedziałam, możecie mi przysłać tylko link do odpowiedzi... jesli sama nie znajde, albo chociaż słowo, które bym miała wpisać do wyszukiwarki ...
Nemeia - Pią 21 Lut, 2003 16:15
Temat postu:
Biustonosz nosi sie z 2 powodow...
Pierwszy to to ze podtrzymuje on piersi dzieki czemu kregoslup nie jest dodatkowo obciazony i mozna zachowac prawidlowa posture.
Drugi to dzieki wlasnie temu podtrzymywaniu, nasze piersi nie opadaja, skora na nich nie rozciaga sie i zostaja jedrne i ladne przez dlugie lata. Mam dla ciebie propozycje, poszukaj sobie zdjecia jakichs kobiet z Afryki. One nie nosza biustonoszy... Porownaj swoje piersi do ich, i powiedz mi jaka jest roznica Smile
Blanka - Pią 21 Lut, 2003 16:16
Temat postu:
Mysle ze dojrzewajace dziewczyny czyli my chcem nosic biustonosze dla wlasnego komfortu, aby bylo nam wygodnie i chyba troszkę chcemy pokazac ze nie jestesmy juz malymi dziewczynkami i nasladujemy dorosle kobiety.

dziewczyny krore maja maly biust moda nosic bistonosze. ja mam male piersi (nosze 65A) i posiadam kilka staniczkow!
NaStKa - Pią 21 Lut, 2003 17:59
Temat postu:
A ja znam jeszcze jeden powód noszenia staników
SZPAN !!
Poprostu dziewczyny chcą nosić staniki dla SZPANU , aby pokazać że sa lepsze , inne , dojrzalesze , ale nie tędy droga.....ja podpinam się pod odpowiedź NEMEI
Katie - Pią 21 Lut, 2003 20:24
Temat postu: odp.
Dziękuję za odpowiedzi.

Nastko - szpan rzeczywiście jest - i to nie tylko w noszeniu, ale w firmie i cenie ... ale jak jest zima to jakoś inaczej - gorzej latem.
guga15 - Pon 24 Mar, 2003 16:19
Temat postu:
nastka!!
ja nie wiem czy to jest szpan! bo czym tu można szpanować??masz biust to nosisz a nie latasz przepraszam za sformuowanie z gołym bisutem i każdy widzi co masz pod bluska!gdyby stanik nie był potrzebny to by go nie noszono!
NaStKa - Pon 24 Mar, 2003 19:30
Temat postu:
guga a nie widziałaś tych "małych" 4*5 klasistek które (choć są płaściutkie) noszą staniki?? to jest właśnie szpan , one nosza staniki chociaż ich nie potrzebują tylko dlatego że poprzez ich używanie czują się lepsze , inne , dojrzalsze - to jest SZPAN
anndzia - Pią 06 Kwi, 2007 13:43
Temat postu:
wiem , że wątek jest stary , ale odpowiem
Jestem 5-klasistką i zgadzam sie z odpowiezią nastki , ale nie koniecznie . Niektóre mają bardzo dobrze rozwiniety biust , a inne poprostu się pod nie podporzątkowują , bo e z dużymi piersiami im coś nagadały i chozą takie płaskie z " zerówkami" . Ja jestem płaska i juz dużo przetrwałam z tym namiawianiem , że wyglądasz ładniej z biustonoszem , chłopakom się będziesz bardziej podobać ...
Ja nie noszę biustonosza , a choć cierpie , bo wszystkie w mojej klasie nozą =(
No bo nie zawsze musi być tak jak chcemy . Niektóre z "płaskiej" grupy chcą szybciej dojrzewać . Cieszą się nawet jak je choć troche zaboli biust . Ale nie zapominajmny , że tym , ktorym poźniej wyrosnie biust będa miałe o wiele ładniejsze o innych i wtedy tamte będa im zazrościc !!!

Pozdrawiam jak jeszcze ktoś zagląda na ten wątek =]
Marcia10 - Nie 08 Kwi, 2007 14:24
Temat postu:
Ja nosze stanik i zauwazylam ze piersi sa jedrne i nie zwisają... dlatego mysle ze powinnas nosic stanik biggrin Jesli msz na co...
anndzia - Nie 08 Kwi, 2007 18:04
Temat postu:
No zauważyłam , że zaczynaja mi rosnąć i w biustonoszu ze stroju kąpielowego jest mi bardzo wygodnie ( bo jak skeczę to one i skączą mi po klatce piersiowej jak piłki ) , ale pytanie jak taka nieśmiała dziewczynka jak ja moze namówić na to mame ? ... Sad
Nikita - Nie 08 Kwi, 2007 18:42
Temat postu:
Mamy się wstydzisz? Nie przesadzaj.
Czyli sama do sklepu również nie pójdziesz, bo się wstydzisz?
anndzia - Nie 08 Kwi, 2007 18:51
Temat postu:
Nie wstydzę sie , tylko nie wiem jak zareaguje . A poza tym nie wiem jak o to zapytać ...
Ale do sklepu sama bym poszła xD

Dzięki za odpowiedź !!!
Nikita - Nie 08 Kwi, 2007 19:00
Temat postu:
A jak ma zareagować? Przecież jest kobietą i kiedyś też zaczynał jej rosnąć biust.
Więc nie nakrzyczy na Ciebie, że to Twoja wina xP
Napisałam Ci w osobnym temacie jak możesz się o to zapytać.
nasty_girl - Pon 09 Kwi, 2007 16:11
Temat postu:
mama pewnie się zdziwi, zabroni ci, potem da karę na wszystko, bo myślisz o takich rzeczach nie dla dzieci zamiast o nauce!!
anndzia - Pon 09 Kwi, 2007 17:23
Temat postu:
nasty_girl, nie o to chodzi . Nie zrobi mi na nic szlabanu , ani nie nakrzyczy , poprostu moze nie wiem jak zapytać . Może lepiej zaczekam , aż ona sama spyta ...
mała 13 - Pon 09 Kwi, 2007 17:35
Temat postu:
anndzia, nastygirl tylko zartowała !! lepiej nie czekaj bo sie nigdy nie doczekasz. napisalam ci w twoim temacie jak zapytac wiec sprawdz i tyle. ja pierwszy raz tez sie balam. potem sie odwazylam to powiedziala ze jeszczze nie pora. ale jak bylam chora to ona pojechala do miasta i mi kupila sportowy topik. a potem jak przechodzilismy kolo sklepu z bielizna to sie zapytala czy chce jeszcze jeden. ale ja powiedzialam ze chce taki bardziej normaly stanik, nie topik. i poszlismy i mi kupiła. i teraz bez problemu. jak znajde jakis ladny to mi kupuje.

w oddzielnym temacie napisalas ze masz siostre - nie mozesz wziasc jej stary stanik ??
Nikita - Pon 09 Kwi, 2007 17:39
Temat postu:
To była ironia.
nasty_girl - Pon 09 Kwi, 2007 18:18
Temat postu:
mała 13 napisał/a:
anndzia, nastygirl tylko zartowała

w oddzielnym temacie napisalas ze masz siostre - nie mozesz wziasc jej stary stanik ??

jakie żartowała, ja tam miałam zakaz na komputer. Dopiero po 18 mama mi pozwoliła biustonosz nosić;p

Lol, nie rozśmieszaj jej, nie masz siostry? jesteście identyczne, macie takie same rozmiary?
arto3 - Sro 18 Kwi, 2007 13:39
Temat postu:
Według mnie stanik jest potrzebny Smile mam nadzieje ze pomimo tego ze jestem chlopakiem to uszanujecie drogie panie moje zdanie Smile po pierwsze tak jak wczesnije wspominano jest potrzebny bo pozwala zachowac jędrne piersi przez długo i pomaga na odciązenia kregosłupa Smile no i według mnie to tez tak troszke dla jak by to powiedziec zakrycia troszke ciaała.. mam nadzieje ze to nie zabrzmiało źle jesli kogos uraziłem to bardzo przepraszam Smile Pozdrawiam Smile
Akacja12 - Sro 18 Kwi, 2007 14:15
Temat postu:
Tak, uraziles mnie.
arto3 - Sro 18 Kwi, 2007 14:20
Temat postu:
Przepraszam bardzo nie chcialem Cie urazić.. To moze nie zabrzmiało tak jak chcialem to napisac Sad
eric1234 - Pon 25 Cze, 2007 13:25
Temat postu:
To znamy 2 powody dla których nosicie stanik. Ale czy pierś to dla was takie miejsce którego np. byście nie odkryły na plaży za granicą bez rodziców ? (rozmnżyłem się troche ;p)Czyli że stanik jest tez dlatego że się wstydzicie też? Jeśli by tak było to chłopacy też by go nosili ;D
joasia1990 - Pon 25 Cze, 2007 13:47
Temat postu:
eric1234 napisał/a:
Czyli że stanik jest tez dlatego że się wstydzicie też? Jeśli by tak było to chłopacy też by go nosili ;D

ale głupie tłumaczenie.

to zależy od kultury. w jednej piersi kobiety sa miejscem intymnym, który powinno się zakrywac w innej nie, i to, czy kobieta wstydzi się pokazywac piersi zależy od kultury oraz własnych upodobań
Anonymous - Wto 30 Cze, 2009 12:56
Temat postu:
I co spytała? !
Anonymous - Wto 30 Cze, 2009 12:57
Temat postu:
Władysław - nie odkopujemy tematów.
Anonymous - Wto 30 Cze, 2009 13:00
Temat postu:
Ale ja tylko chciałem spytać!!!

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group