Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Co to jest?!

Anonymous - Wto 14 Wrz, 2004 19:19
Temat postu: Co to jest?!
Cze dziewczyny!Pomóżcie mi!Dzis na szarych majtach cos dziwego jakis sluz..Był biały ale to był sluz wiec taki no..blyszczacy!Niewiem co to i zaraz wyparuje jak sie nie dowiem Embarassed .....Niewiem noo...Plis pomocyy Crying or Very sad
słoneczko - Wto 14 Wrz, 2004 19:33
Temat postu:
no to chyba raczej był śluz ale za bardzo nie rozumie tego postu
Anonymous - Wto 14 Wrz, 2004 19:38
Temat postu:
no tak jakis sluz ale jaki i co on oznacza Confused
Nikita - Wto 14 Wrz, 2004 19:48
Temat postu:
sluz oznacza ze niedlugo dostaniesz miesiączki
Anonymous - Wto 14 Wrz, 2004 20:34
Temat postu:
Zgadzam się z Niną, ten przezroczysty, często nawet grudkowaty śluz oznacza, że niedługo dostaniesz okres, nie ma się czym przejmować ;]
Anonymous - Wto 14 Wrz, 2004 20:46
Temat postu:
Wielkie dzieki.No i jak sie zabezpieczyc przed 1 okresem?Wkladki?A jak to bedzie dzien okresu i bede miec wkładke i ona mi przesiaknie bo sie zaleje krwią?
Malvina - Wto 14 Wrz, 2004 21:03
Temat postu:
SPOKOJNIE ! Kto powiedział ze dostaniesz okres jutro czy pojutrze? Mozesz nawet dostac za 2 lata ! Noś przy sobie podpaskę . Wkładke tez mozesz ... jesli okres bedzie obfity to Ci raczje przesiąknie Wink . I wtedy nic sie nie stanie .. oprocz smiechow ludzi ktorzy będą Cię mijac Very Happy . Ale moze uda Ci się dostac okres w domu Very Happy
klacz - Wto 14 Wrz, 2004 21:34
Temat postu:
A co to jest: mam czarne majtki, i na nich to jest takie jakby białe,ale to nie ma konsystencji, ani nie mam uczucia że się ze mnie leje czy coś. To wygląda tak...yy...no nie odstaje ani nic poprostu jest...i troche śmierdzi Embarassed co to jest?Razz
Malvina - Sro 15 Wrz, 2004 12:02
Temat postu:
ja pier...dziele =D . Klacz a jak myslisz ... co to jest ?! Rolling Eyes Smietana Rolling Eyes . TO JEST WYDZIELINA !! Rolling Eyes
klacz - Sro 15 Wrz, 2004 15:56
Temat postu:
Malvina napisał/a:
ja pier...dziele =D . Klacz a jak myslisz ... co to jest ?! Rolling Eyes Smietana Rolling Eyes . TO JEST WYDZIELINA !! Rolling Eyes

sorry Embarassed Embarassed ja od dłuższego czasu czytam o tym i czytam i najwyraźniej czytać nie umiem Głupek Głupek: ciągle byłam przekonana że to inaczej wygląda Embarassed Very Happy
mroweczka - Czw 16 Wrz, 2004 21:33
Temat postu:
Klacz na poczatku trudno się przyzwyczaić Mr. Green
Gabra sorry ale zdaje mi się,że Ty dokłądnie wiedziałaś co to jest,tylko chciałaś napisac nowy temat Wink Więc to jest wydzielina śluzowa. Pokazuję się ona na parę miesięcy do paru lat przed pierwszym okresem. na razie masz taki "system ochronny" (to znaczy,że miesiączka nie pojawi się np. jutro pojutrze),ale jeśli się boisz noś wkładkę a do tornistra włóż podpaskę. Pierwszy dzień okresu nie przecieknie Ci w szkole jeśli założysz podpaskę...Np. jeśli poczujesz coś dziwnego,pójdziesz do WC i zauważysz,wtedy zmień wkłądkę na podpaskę i nie musisz się o nic martwić...Chyba,że masz np. 8 godzin to możesz po ok. 4 godzinach poprosić koleżankę o drugą,lub sama noś 2,3...I najważniejsze...Przestań ot ym myśleć! Mr. Green jak będziesz się ciągle zadręczać, to te pare lat do okresu będzie Ci sie tak dłużyło...
sami10 - Pią 17 Wrz, 2004 11:35
Temat postu:
od pojawienia się 1 wydzieliny śluzowej mija ok.1,5 roku od pierwszej miesiączki
Anonymous - Pią 17 Wrz, 2004 19:33
Temat postu: to jest...
To są upławy ,to jeszcze nie miesiączka. :-D
Nikita - Pią 17 Wrz, 2004 20:54
Temat postu:
mroweczka napisał/a:

Gabra sorry ale zdaje mi się,że Ty dokłądnie wiedziałaś co to jest,tylko chciałaś napisac nowy temat Wink

Gabra napisał/a:

Zgadzam się z mroweczka , Ty Gabra masz 13 , czy tam 14 lat i nie wiesz co to sluz i czy uzywac wkladek , czy tamponów itp.
A po za tym w dziale " Dojrzewanie" odpisalas jakiejs dziewczynie , która pytala się kiedy dostanie miesiączkę tak :

" Możesz dostac,za rok lub może niedługoJak miałas wydzieline śluzową to obawiaj sie niedługo.A jeżeli biała plamę to za 0,5 roku lub do 2 lat.To sie skraca i wydłuża ale sie nie przejmuj "

Dziwna sprawa....po co piszesz nowy temat i sie pytasz co to jest sluz ? Jak wczesniej pisalas o nim wiele razy radząc innym....
Coś tu nie gra Confused Exclamation

[/b]
Keska - Pią 17 Wrz, 2004 21:26
Temat postu:
Hej, a czym się różni wkładka od podpaski??
Malvina - Sob 18 Wrz, 2004 12:54
Temat postu:
Wkładka jest na śluz i jest mniej chłonna od podpaski a podpaska jest na okres .
mroweczka - Sob 18 Wrz, 2004 13:51
Temat postu:
Wkładkę nosi się pomiędzy okresami, a podpaskę w trakcie. Wkładka jest cieniutka,bez skrzydełek i do wydzieliny śluzowej lub do samej końcówki okresu.
Nina-pomyślałam dokładnie tak samo. Cos mi tu smierdzi...Kto się dzisiaj nie mył? Mr. Green
Nikita - Sob 18 Wrz, 2004 16:54
Temat postu:
mroweczka napisał/a:

Nina-pomyślałam dokładnie tak samo. Cos mi tu smierdzi...Kto się dzisiaj nie mył? Mr. Green

Hmmm....Cos mu si być nie tak , może ten temat napisala nie ona , ale jakas inna osoba z jej kompa , lub ktoś się włamał na jej nick.
Albo po prostu napisala ten temat , aby nabic posty...Rolling Eyes
Ale zdaje mi się ze Gabra raczej by takiego czegos nie zrobila , no ale nie mozna znac ludzi przez neta tylko i wszystko o nich wiedziec , nie wiadomo kiedy kłamią a kiedy mówią prawdę Confused Exclamation
Anonymous - Sob 18 Wrz, 2004 18:28
Temat postu:
Wkładka jest cieniutka i raczej nie stosuje się jej przy obfitym okresie.
mroweczka - Sob 18 Wrz, 2004 20:10
Temat postu:
No bez przesady Nina...Nie zaczynajmy jakiegoś dochodzenia Wink Może Gabra nie chciała nabijać sobie licznika tylko tak jakoś...Jak ja dostałam wydzileinę śluzową jakiś rok temu to też wszędzie na forum o tym psiałam. Na pewno Gabra wiedziała wcześniej co to jest bo pomagała wielu dziewczynom i wytłumaczała im,że wszystko OK, co to jest wydzielina itd. Może po prostu chciałą nam przekazać,że już ma? Smile
BTW-zgadnijcie co jest za 3 dni...
Anonymous - Nie 19 Wrz, 2004 22:21
Temat postu:
Nina_006 napisał/a:
mroweczka napisał/a:

Gabra sorry ale zdaje mi się,że Ty dokłądnie wiedziałaś co to jest,tylko chciałaś napisac nowy temat Wink

Gabra napisał/a:

Zgadzam się z mroweczka , Ty Gabra masz 13 , czy tam 14 lat i nie wiesz co to sluz i czy uzywac wkladek , czy tamponów itp.
A po za tym w dziale " Dojrzewanie" odpisalas jakiejs dziewczynie , która pytala się kiedy dostanie miesiączkę tak :

" Możesz dostac,za rok lub może niedługoJak miałas wydzieline śluzową to obawiaj sie niedługo.A jeżeli biała plamę to za 0,5 roku lub do 2 lat.To sie skraca i wydłuża ale sie nie przejmuj "

Dziwna sprawa....po co piszesz nowy temat i sie pytasz co to jest sluz ? Jak wczesniej pisalas o nim wiele razy radząc innym....
Coś tu nie gra Confused Exclamation

[/b]
pisałam tylko to co wiedziałam a to co ja mialam to sama niewiedziałam co to wybaczcie.A podpaska jest na dni okresu jest grubsza a wkladka jest cienka i nie jest na okres tylkodni miedzy nim
Anonymous - Nie 19 Wrz, 2004 22:23
Temat postu:
mroweczka napisał/a:
No bez przesady Nina...Nie zaczynajmy jakiegoś dochodzenia Wink Może Gabra nie chciała nabijać sobie licznika tylko tak jakoś...Jak ja dostałam wydzileinę śluzową jakiś rok temu to też wszędzie na forum o tym psiałam. Na pewno Gabra wiedziała wcześniej co to jest bo pomagała wielu dziewczynom i wytłumaczała im,że wszystko OK, co to jest wydzielina itd. Może po prostu chciałą nam przekazać,że już ma? Smile
BTW-zgadnijcie co jest za 3 dni...

dzieki za poparcie Smile
klacz - Nie 19 Wrz, 2004 23:10
Temat postu:
a co jest za 3 dni bo nie jarze? Smile
Anonymous - Nie 19 Wrz, 2004 23:11
Temat postu: :o
No własnie bo ja niewiem...A moze znp Laughing
Juwenta - Pon 20 Wrz, 2004 10:02
Temat postu:
pewnie chodzilo o pierwszy dzień jesieni Wink chodź ja z tego faktu niestety ubolewam Sad
mroweczka - Pon 20 Wrz, 2004 13:16
Temat postu:
Eh...Nie dokładnie. Chodzi o coś związane ze mną...
20 września....Ekhem,ekhem Mr. Green
Wiecie co sie stało rok temu? Razz
BamBI - Pon 20 Wrz, 2004 14:31
Temat postu:
podpaski sa grubsze i są przeznaczone specjalnie jak dziewczyna ma okres a wkładki sa cienkie i małe służa do pochłaniania wydzieliny śluzowej Very Happy
Malvina - Pon 20 Wrz, 2004 15:27
Temat postu:
Mróweczka rok temu zalogowałas się tu na forum =D . I od tego momentu nadal tu jestes Wink
Juwenta - Pon 20 Wrz, 2004 18:47
Temat postu:
no prosze nie zgadłam Smile Mróweczka gratuluje wytrwałości Very Happy i sorry ze zboczyłyśmy z tematu Wink
klacz - Sro 22 Wrz, 2004 15:33
Temat postu:
mroweczka napisał/a:
heh jeszcze 2 tygodnie, może 3 i ja też będę na forum dokładnie rok Smile
Anonymous - Pią 24 Wrz, 2004 14:44
Temat postu:
klacz napisał/a:
mroweczka napisał/a:
heh jeszcze 2 tygodnie, może 3 i ja też będę na forum dokładnie rok Smile

Wow, Koniara, nie wiedziałam, że tak długo biggrinbiggrinbiggrin Ale FSSR wymiata, nie ?:> Twisted Evil

Wkładki są cieńsze (zazwyczaj) od podpasek i są na czas pomiędzy okresami lub wtedy, gdy mamy wydzielinę przed pierwszą miesiączką.
aga - Pią 24 Wrz, 2004 16:41
Temat postu:
Nie potrafie ci dokładnie odpowiedzieć co to jest, ja sądze zapewne jak i ty iż jest to .śluz,któy informuje nas kobiety, o nadchodzącej miesiączce.Ale nie ciesz sie za szybko, po pojawieniu sie śluzy a do miesiączki moze potrwać pare miesiecy a ciągnoić sie aż do 2,lata
Anonymous - Sob 25 Wrz, 2004 16:14
Temat postu:
no to sie smiesznie porobiło.Niedawno sluz a wczoraj pierwszy czarny włosek pod pachą Very Happy ale serio...Chyba sie zbiża... bleh...!
sami10 - Sob 25 Wrz, 2004 17:44
Temat postu:
ja jeszcze nie mam czarnych włosków a śluz mam od 3/4 roku i zaskocze cie mo mam 10lat
mroweczka - Nie 26 Wrz, 2004 15:56
Temat postu:
Gabra nie przejmuj się. Pierwszy czarny włosek wcale nie musi oznaczać,że niedługo dostaniesz okres. Niektóre dziewczyny najpierw dostaję pierwszej miesiączki, dopiero potem owłosienia pod pachami. Sama mówiłaś,że niedawno dostałaś wydzielinę śuzową a rzadko zdarza się,żeby dostać okres po 2,3 miesiącach. Co ja mam powiedzieć?
9 lat- pierwsze włoski na łonie
11 lat-zaczynają rosnąć piersi
12 lat-wydzielina śluzowa,niedlugo później pierwsze włosy pod pachami.
13 lat-pierwsze "porządne" pryszcze Rolling Eyes
Teraz-Mam już całe łono "owłosione" i nie tylko Rolling Eyes Piersi cały czas małe,bo neicałe A, wydzielinę śluzową ponad rok, włosy pod pachami tworzą mały "busz"(dawno nie goliłam, śmierdze nieźle(jak to zabrzmiało Mr. Green (strasznie się pocę)) a niedawno(jakieś 2 tygodnie temu) zaczęło mi wyskakiwać pełno pryszczy... Rolling Eyes Teraz opanowały cały mój nos i trochę poliki...Moje siostry(17 i 13 lat) mają juz długo pryszcze tylko że one mają takie malutkie,wszędzie ale malutkie prawie niewidoczne Rolling Eyes A ja wielkie i tylko na nosie i polikach(na razie Evil or Very Mad ). Moja mama mówi,żebym się miała na baczności bo niedługo dostanę okres. Chociaż...czy ja wiem? Rolling Eyes Ale Ty w każdym razie Gbra się nie przejmuj bo masz dużo czasu Wink .
Anonymous - Nie 26 Wrz, 2004 16:03
Temat postu:
uff thx bo mi nie spieszno Wink

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group