Dzieci OnLine
Moda, Uroda, Wygląd - Włosy
Anonymous - Pon 20 Wrz, 2004 16:49
Temat postu: Włosy
Zazwyczaj dziewczyny marzą o puszystych włosach. Hehe... zmieniłyby zdanie, gdyby zobaczyły moje włosy. Ja mam potrójny efekt pusza przy każdym szamponie, ale nie wygląda to wcale ładnie. Czasem mam ochotę wziąść nozyczki i te wstrętne kudły poobcinać. Trzeba je z dwa tygodnie tłuścić, żeby wyglądały normalnie. Nie polacajcie mi, proszę, żadnych szamponów przeciw puszeniu, bo stosowałam wiele i był taki sam, albo wręcz odwrotny - włosy były dwa razy bardziej puszyste i utrzymywało się to jeszcze dłużej. Nie piszcie też, że powinnam się z takich włosów cieszyć, bo ja nie proszę o pocieszenie, tylko o sposób jak pozbyć się pozbyć problemu. Nie pozbywając się włosów, rzecz jasna.
Anonymous - Pon 20 Wrz, 2004 17:29
Temat postu:
Ooo.. Skąd ja to znam
Ja też mam ten problem. Mam cholernie puszyste i grube włosy. To prawdziwa udręka. A jak zaczną się elektryzować - Bożesz ty mój -_-" Załamka. Próbowałam szamponów, jakichś papek w kremie i to nic nie daje. Włosy wydają się tłuste. Ostatnio psikałam włosy takim specyfikiem, ale nazwy nie pamietam. Dziwnie pachnie, jak świeże pranie, ale włosy są mniej napuszone ;] Choć też niedługo...
Kto coś doradzi?
Anonymous - Pon 20 Wrz, 2004 18:28
Temat postu:
Nie wy jedyne. Ostatnio miałam puch, nie włosy.
Używałam tych od Sunsilk, nawet pomogło. Ale nie pamiętam które to.
Malvina - Pon 20 Wrz, 2004 20:38
Temat postu:
Hmmm... ja naszczescie nie mam takich
. Dziwne ze szampon nie pomógł ... Moze idz do jakiegos dobrego salonu fryzjerskiego i tylko spytaj się o rade .. zeby nie płacic . Wiem że troche głupi pomysł ale nic innego mi nie przychodzi do głowy
.
Anonymous - Pon 20 Wrz, 2004 21:12
Temat postu:
Ja też mam puszyste włosy aż za bardzo, w pierwszy dzień po myciu ide do szkoły i wyglądam jakby mnie piorun pokopał, a po tym ktoś się bawił w tapirowanie... ale mi to jakoś nie przeszkadza, patrzę czasem na włosy koleżanki, ona ma ich tak mało i wcale nie są puszyte. Wolę mieć takie jak ja mam, bo mam ich dużo, "grubych" i puszystych.
klacz - Pon 20 Wrz, 2004 21:23
Temat postu:
pfff...a ja mam włosy długie, haczykowate(te 'haczyki' załatwiły już z 6 szczotek..serio!:/), łamliwe, rozdwajające się. No ale to przeżyje. Gorsze(choć wszyscy mówią że to najlepsze i wogóle, ale ja tego nie nawidze!!) jest to, że ZAWSZE mi coś zterczy:/ bo włosy mi rosną i są polokowane(blee!! a ja marze o prostych włosach;( ) i to wygląda jak bym się wogóle nie czesała. Elektryzują się ciągle, mam ciągle łupież, ciągle są przetłuszczone...bleeee...
Naomi - Nie 26 Wrz, 2004 12:59
Temat postu:
Moja koleżanka ma troszeczkę kręcone włosy,ale taki efekt Push-up !!!
Ona chodzi przeważnie w kucykach, albo w spiętych włosach. Jej zdjęcie jest nawet w albumie forum ( to ta obok mnie <jestem na srodku> co się mniej uśmiechnęła.
Ma włosy związane (szkoda)
.
Rada:
Unikaj chodzenia w rozpuszczonych włosach.
Związuj, spinaj, a puszystość włosów będzie mniej widoczna
panienka_wierzba - Nie 26 Wrz, 2004 14:01
Temat postu:
ja tam polecam używania zelu i pianki do włosów (no ale mniej trochę je polecam, w dodatku niezbyt często) bądź wosku do włosów (bardzo dobry, jednak wpierw nabierać bo an ręce [bardzo bardzo małą ilość] a następnie rozsmarowywać w łapkach i na włoski) jednak nie używać go za duzo, ponieważ potem ma się bardzo tłuste włosy, dlatego przy każdorazowym nałożeniu nakładać baaaardzo malutko =]
bo żal ciągle chodizć w spiętych włosach! -D
Anonymous - Pon 27 Wrz, 2004 09:18
Temat postu:
Nena - wiele osób zazdrości ci takich włosów, ale wiem, jakie masz z nimi utrapienie (moja bratowa przeżywa dokładnie to samo).
Ja mam krótkie (ale teraz zapuszczam
), średnio grube ale ładne
To jedyna rzecz, która mi się we mnie podoba
AguSia :)) - Sob 02 Paź, 2004 10:52
Temat postu:
mam krecone i puszyste wlosy. raczej jestem z nich zadowolona, duzo osob mowi mi ze ladnie w nich wygladam ale jak sie elktryzuja np. przy przebieraniu na wf to jest masakra!
mroweczka - Nie 03 Paź, 2004 20:56
Temat postu:
Eh...Nawet mi nie wspominaj. Też tak mam. Zawsze dzień,dwa dni po umyciu włosów. KOszmar!
A moimi "pięknymi lokami" wszyscy się zachwycają
Jeszcze w odcieniu "złotego blondu"(na serio! Ja się chyba powieszę!
)...Grr....
klacz - Nie 03 Paź, 2004 23:39
Temat postu:
Wiesz co Mróweczka?
podzielam Twój ból... Mi ZAWSZE coś sterczy, co bym nie robiła..a wszyscy mi mówią że w takich włosach mi lepiej niż prostych, i że ładnie że to wszystko sterczy
Tisiana - Pon 04 Paź, 2004 10:39
Temat postu:
Ehh..ale proste włosy też nie ejst mieć dobrze..ja mam idealnie proste..a z za bardzo..stoją jak druty i wgylądaja koszmarnie..a co do tego sterczenia to moze jakiś lakier do włosów albo żel...ale musisz nie przesadzać bo to niszczy włosy...albo poprostu kupić mase spineczek w fajnych kolorkach is pinać włosy...teraz jest bardoz duży wybór i są naprawdę w fajnych kształtach...możesz też zakupić prostownice..wtedy włosy będziesz mieć proste i nie bedą ci w każdą strone odstawać..ale nie doradzam bo przypalasz tym włosy...no i taka prostownica dużo kosztuje...chyba bedziecie sie musiały d tego przyzwyczaić i zaakceptować swój wyglad..proste włosy to też nie jest szczęście...wierzcie mi..
Malvina - Pon 04 Paź, 2004 12:24
Temat postu:
Tisana ... ja mam proste włosy i jest mi z nimi dobrze
Prostownica kosztuje dużo ... tzn. ja niewiem ile prostownica kosztuje ,ale mam w domu taką jakby prostownice która robi tez włosy natakie jakie są po warkoczykach i ona ok. 70 zł chyba kosztowała...
I nie mozna jej często uzywac bo włosy wtedy się bardzo niszczą ..
Tak jak napisała Tisana ... trzeba zaakceptowac swoj wygląd
klacz - Pon 04 Paź, 2004 22:53
Temat postu:
JA tego nigdy nie zaakceptuję
Ale nie będę używać niczego... zostawie tak jak jest. Tylko jak mnie czesze mama, to zawsze można słyszeć "przejedź jeszcze tu, i tu, i tu żeby tak ne sterczało, zapomniałaś że jeszcze tu"(no co, sama się nie uczesze-włosy do bioder, a jak raz się czesałam[właściwie tylko rozczesałam włosy i gumke założyłam] to wolę niekomentować jak długo mama mi włosy rozplątywała
)
misia*** - Nie 10 Paź, 2004 10:44
Temat postu:
ja używam szampon shauma(czy jakoś tak) ale jak myje włosy szamponem mojego brata to mi się lepiej rozczesują.Tojest zwykły szampon dla dzieci bobonini (czy jakoś tak)
Anonymous - Sob 16 Paź, 2004 10:17
Temat postu:
U mnie efekt puszap jest codzienie i nawet wózek od moich włosów się elektyzuje....
Akacja12 - Sob 16 Paź, 2004 11:26
Temat postu:
A ja jestem szczęśliwa z mojej fryzury. Mam proste włosy ale obciełam je tak że troche na końcach się podwijają i to fajnie wygląda. Siostra mi obcieła warstwując i cieniując.
A moja pani od polskiego tez ma takie baardzo puszyste włosy i take lekko lokowane i ciemne. Bardzo ładnie w nich wygląda jak je zepnie z tyłu spinką lub gumką do włosów. Ja strasznie jej zazdroszcze tych włosów chociaż jak już wcześniej wspomniałam wcale z moimi mi nie jest zle. Ale tak to już jest. Czesto jak ma się brąz włosy, chce mieć się bląd i odwrotnie. A jak ma się lokowanee chce mnieć sie idealnie proste i odwrotnie! Morał z tego taki że człowiek często nie potrafi się cieszyć z tego co ma. Zawsze chciałby coś w sobie ulepszyć...
MeGi111 - Sob 16 Paź, 2004 16:02
Temat postu:
Ja z mojej fryzury też jestem nawet zadowolona... Znaczy się jakby to można fryzurą nazwać
Mam włosy do pasa, brązowe, proste, ilość tak w sam raz
Tylko mi się troszkę końcówki rozdwajają :/ Ja kiedyś miałam strasznie elektryzujące się włosy. Jak siadałam przy ścianie włosy wiecznie się do niej "przyklejały" :/ teraz zmieniłam szampon i jest oki
Chociaż ja bardzo często zmieniam szampony
Zawsze kupuję na który mam ochotę
Ostatnio chciałam przedłużyć sobie troszkę lata i kupiłam Fructis do długich włosów
Pomyśl sobie jednak, że niektóre dziewczyny mają jeszcze gorzej od Ciebie... Moja jedna koleżanka ma chyba 3 razy więcej włosów ode mnie :/ Wiele dziewczyn mówi, że też by tak chciało jednak mnie się to nie podoba... jakkolwiek by się nie uczesała jest takie wrażenie "przytłoczenia". O jakichś fajnych fryzurkach też nie ma mowy, a co dopiero o ścięciu włosów...
Nieciekawie też to wygląda, gdy jest blondynka i ma tak strasznie mało włosów. Znam taką dziewczynę. Wiecznie włosy ma w kucyk i wtedy to już wogóle mi sie nie podoba. Dlatego myśle, że nie masz takiej najgorszej sytuacji
Ja jestem zadowolona z moich włosów pomimo ich niedoskonałości
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group