Dzieci OnLine

Moda, Uroda, Wygląd - Włosy

Anonymous - Pon 20 Wrz, 2004 16:49
Temat postu: Włosy
Zazwyczaj dziewczyny marzą o puszystych włosach. Hehe... zmieniłyby zdanie, gdyby zobaczyły moje włosy. Ja mam potrójny efekt pusza przy każdym szamponie, ale nie wygląda to wcale ładnie. Czasem mam ochotę wziąść nozyczki i te wstrętne kudły poobcinać. Trzeba je z dwa tygodnie tłuścić, żeby wyglądały normalnie. Nie polacajcie mi, proszę, żadnych szamponów przeciw puszeniu, bo stosowałam wiele i był taki sam, albo wręcz odwrotny - włosy były dwa razy bardziej puszyste i utrzymywało się to jeszcze dłużej. Nie piszcie też, że powinnam się z takich włosów cieszyć, bo ja nie proszę o pocieszenie, tylko o sposób jak pozbyć się pozbyć problemu. Nie pozbywając się włosów, rzecz jasna.
Anonymous - Pon 20 Wrz, 2004 17:29
Temat postu:
Ooo.. Skąd ja to znam Shocked Ja też mam ten problem. Mam cholernie puszyste i grube włosy. To prawdziwa udręka. A jak zaczną się elektryzować - Bożesz ty mój -_-" Załamka. Próbowałam szamponów, jakichś papek w kremie i to nic nie daje. Włosy wydają się tłuste. Ostatnio psikałam włosy takim specyfikiem, ale nazwy nie pamietam. Dziwnie pachnie, jak świeże pranie, ale włosy są mniej napuszone ;] Choć też niedługo... Confused Kto coś doradzi? Razz
Anonymous - Pon 20 Wrz, 2004 18:28
Temat postu:
Nie wy jedyne. Ostatnio miałam puch, nie włosy.
Używałam tych od Sunsilk, nawet pomogło. Ale nie pamiętam które to.
Malvina - Pon 20 Wrz, 2004 20:38
Temat postu:
Hmmm... ja naszczescie nie mam takich Very Happy . Dziwne ze szampon nie pomógł ... Moze idz do jakiegos dobrego salonu fryzjerskiego i tylko spytaj się o rade .. zeby nie płacic . Wiem że troche głupi pomysł ale nic innego mi nie przychodzi do głowy Smile .
Anonymous - Pon 20 Wrz, 2004 21:12
Temat postu:
Ja też mam puszyste włosy aż za bardzo, w pierwszy dzień po myciu ide do szkoły i wyglądam jakby mnie piorun pokopał, a po tym ktoś się bawił w tapirowanie... ale mi to jakoś nie przeszkadza, patrzę czasem na włosy koleżanki, ona ma ich tak mało i wcale nie są puszyte. Wolę mieć takie jak ja mam, bo mam ich dużo, "grubych" i puszystych.
klacz - Pon 20 Wrz, 2004 21:23
Temat postu:
pfff...a ja mam włosy długie, haczykowate(te 'haczyki' załatwiły już z 6 szczotek..serio!:/), łamliwe, rozdwajające się. No ale to przeżyje. Gorsze(choć wszyscy mówią że to najlepsze i wogóle, ale ja tego nie nawidze!!) jest to, że ZAWSZE mi coś zterczy:/ bo włosy mi rosną i są polokowane(blee!! a ja marze o prostych włosach;( ) i to wygląda jak bym się wogóle nie czesała. Elektryzują się ciągle, mam ciągle łupież, ciągle są przetłuszczone...bleeee...
Naomi - Nie 26 Wrz, 2004 12:59
Temat postu:
Moja koleżanka ma troszeczkę kręcone włosy,ale taki efekt Push-up !!!
Ona chodzi przeważnie w kucykach, albo w spiętych włosach. Jej zdjęcie jest nawet w albumie forum ( to ta obok mnie <jestem na srodku> co się mniej uśmiechnęła.
Ma włosy związane (szkoda) Sad.
Rada:
Unikaj chodzenia w rozpuszczonych włosach.
Związuj, spinaj, a puszystość włosów będzie mniej widoczna biggrin
panienka_wierzba - Nie 26 Wrz, 2004 14:01
Temat postu:
ja tam polecam używania zelu i pianki do włosów (no ale mniej trochę je polecam, w dodatku niezbyt często) bądź wosku do włosów (bardzo dobry, jednak wpierw nabierać bo an ręce [bardzo bardzo małą ilość] a następnie rozsmarowywać w łapkach i na włoski) jednak nie używać go za duzo, ponieważ potem ma się bardzo tłuste włosy, dlatego przy każdorazowym nałożeniu nakładać baaaardzo malutko =]
bo żal ciągle chodizć w spiętych włosach! -D
Anonymous - Pon 27 Wrz, 2004 09:18
Temat postu:
Nena - wiele osób zazdrości ci takich włosów, ale wiem, jakie masz z nimi utrapienie (moja bratowa przeżywa dokładnie to samo).
Ja mam krótkie (ale teraz zapuszczam Mr. Green ), średnio grube ale ładne Razz To jedyna rzecz, która mi się we mnie podoba Wink
AguSia :)) - Sob 02 Paź, 2004 10:52
Temat postu:
mam krecone i puszyste wlosy. raczej jestem z nich zadowolona, duzo osob mowi mi ze ladnie w nich wygladam ale jak sie elktryzuja np. przy przebieraniu na wf to jest masakra!
mroweczka - Nie 03 Paź, 2004 20:56
Temat postu:
Eh...Nawet mi nie wspominaj. Też tak mam. Zawsze dzień,dwa dni po umyciu włosów. KOszmar! Rolling Eyes A moimi "pięknymi lokami" wszyscy się zachwycają Rolling Eyes Jeszcze w odcieniu "złotego blondu"(na serio! Ja się chyba powieszę! Crying or Very sad )...Grr.... Evil or Very Mad
klacz - Nie 03 Paź, 2004 23:39
Temat postu:
Wiesz co Mróweczka? Rolling Eyes podzielam Twój ból... Mi ZAWSZE coś sterczy, co bym nie robiła..a wszyscy mi mówią że w takich włosach mi lepiej niż prostych, i że ładnie że to wszystko sterczy Shocked Shocked
Tisiana - Pon 04 Paź, 2004 10:39
Temat postu:
Ehh..ale proste włosy też nie ejst mieć dobrze..ja mam idealnie proste..a z za bardzo..stoją jak druty i wgylądaja koszmarnie..a co do tego sterczenia to moze jakiś lakier do włosów albo żel...ale musisz nie przesadzać bo to niszczy włosy...albo poprostu kupić mase spineczek w fajnych kolorkach is pinać włosy...teraz jest bardoz duży wybór i są naprawdę w fajnych kształtach...możesz też zakupić prostownice..wtedy włosy będziesz mieć proste i nie bedą ci w każdą strone odstawać..ale nie doradzam bo przypalasz tym włosy...no i taka prostownica dużo kosztuje...chyba bedziecie sie musiały d tego przyzwyczaić i zaakceptować swój wyglad..proste włosy to też nie jest szczęście...wierzcie mi..
Malvina - Pon 04 Paź, 2004 12:24
Temat postu:
Tisana ... ja mam proste włosy i jest mi z nimi dobrze Wink
Prostownica kosztuje dużo ... tzn. ja niewiem ile prostownica kosztuje ,ale mam w domu taką jakby prostownice która robi tez włosy natakie jakie są po warkoczykach i ona ok. 70 zł chyba kosztowała...Smile I nie mozna jej często uzywac bo włosy wtedy się bardzo niszczą ..
Tak jak napisała Tisana ... trzeba zaakceptowac swoj wyglądWink
klacz - Pon 04 Paź, 2004 22:53
Temat postu:
JA tego nigdy nie zaakceptuję Razz Ale nie będę używać niczego... zostawie tak jak jest. Tylko jak mnie czesze mama, to zawsze można słyszeć "przejedź jeszcze tu, i tu, i tu żeby tak ne sterczało, zapomniałaś że jeszcze tu"(no co, sama się nie uczesze-włosy do bioder, a jak raz się czesałam[właściwie tylko rozczesałam włosy i gumke założyłam] to wolę niekomentować jak długo mama mi włosy rozplątywała Very Happy ) Mr. Green
misia*** - Nie 10 Paź, 2004 10:44
Temat postu:
ja używam szampon shauma(czy jakoś tak) ale jak myje włosy szamponem mojego brata to mi się lepiej rozczesują.Tojest zwykły szampon dla dzieci bobonini (czy jakoś tak)
Anonymous - Sob 16 Paź, 2004 10:17
Temat postu:
U mnie efekt puszap jest codzienie i nawet wózek od moich włosów się elektyzuje.... Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Akacja12 - Sob 16 Paź, 2004 11:26
Temat postu:
A ja jestem szczęśliwa z mojej fryzury. Mam proste włosy ale obciełam je tak że troche na końcach się podwijają i to fajnie wygląda. Siostra mi obcieła warstwując i cieniując.
A moja pani od polskiego tez ma takie baardzo puszyste włosy i take lekko lokowane i ciemne. Bardzo ładnie w nich wygląda jak je zepnie z tyłu spinką lub gumką do włosów. Ja strasznie jej zazdroszcze tych włosów chociaż jak już wcześniej wspomniałam wcale z moimi mi nie jest zle. Ale tak to już jest. Czesto jak ma się brąz włosy, chce mieć się bląd i odwrotnie. A jak ma się lokowanee chce mnieć sie idealnie proste i odwrotnie! Morał z tego taki że człowiek często nie potrafi się cieszyć z tego co ma. Zawsze chciałby coś w sobie ulepszyć...
MeGi111 - Sob 16 Paź, 2004 16:02
Temat postu:
Ja z mojej fryzury też jestem nawet zadowolona... Znaczy się jakby to można fryzurą nazwać Razz Mam włosy do pasa, brązowe, proste, ilość tak w sam raz biggrin Tylko mi się troszkę końcówki rozdwajają :/ Ja kiedyś miałam strasznie elektryzujące się włosy. Jak siadałam przy ścianie włosy wiecznie się do niej "przyklejały" :/ teraz zmieniłam szampon i jest oki Smile Chociaż ja bardzo często zmieniam szampony Smile Zawsze kupuję na który mam ochotę Razz Ostatnio chciałam przedłużyć sobie troszkę lata i kupiłam Fructis do długich włosów Smile

Pomyśl sobie jednak, że niektóre dziewczyny mają jeszcze gorzej od Ciebie... Moja jedna koleżanka ma chyba 3 razy więcej włosów ode mnie :/ Wiele dziewczyn mówi, że też by tak chciało jednak mnie się to nie podoba... jakkolwiek by się nie uczesała jest takie wrażenie "przytłoczenia". O jakichś fajnych fryzurkach też nie ma mowy, a co dopiero o ścięciu włosów...
Nieciekawie też to wygląda, gdy jest blondynka i ma tak strasznie mało włosów. Znam taką dziewczynę. Wiecznie włosy ma w kucyk i wtedy to już wogóle mi sie nie podoba. Dlatego myśle, że nie masz takiej najgorszej sytuacji Smile Ja jestem zadowolona z moich włosów pomimo ich niedoskonałości Razz

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group