sami10 napisał/a: | cześć mam pytanie : koleżanka pytała się mnię czy jeżeli ma rozmiar stanka 75a,169cm wzrostu,wydzieline od ok.pół roku ,włosy łonowe(ok.1 rok),ma 10lat i nie ma włosów pod pachami to kiedy jej urosną? |
Czy ta koleżanka na pewno ma 10 lat? 169cm wzrostu dziewczyna może mieć mając 14,15,16 lat a nie 10. Owłosienie łonowe miała już w wieku 9 lat? Czyli wynika z tego, że zaczęło jej rosność jak miała 8 - 8,5 - nie wierzę! Do tego biust wielkości A. Chyba raczej nosi stanik AA i to tylko dla dlatego, żeby poczuć się i udawać starszą niż jest. Zajrzałam tu trochę przez przypadek. Nie jestem już nastolatką. Mam 29lat i prawie 10 letnią córkę. Ma 147cm wzrostu, nie ma jeszcze ani jednego włoska łonowego i tym bardziej pod pachami. Nie zauawałżyłam też na jej bieliźnie śladów wydzieliny. Stanika używać nie musi bo nie ma czego nim jeszcze przykrywać. Mówię oczywiście o bieliźnie codziennej bo wiadomo, że na plażę czy basen zakłada stanik od kostiumu kompielowego - ze względów obyczajowych zresztą a nie wstydliwych. W tym roku oprócz wyjazdu nad polski Bałtyk byliśmy także całą rodziną na włoskim Adriatykiem. A tam, tak jak inne dziewczynki w jej wieku biegała po plaży jedynie w samych majteczkach od kostiumu a nawet w stringach. Tak, to nie pomyłka. We włoszech we wszystkich sklepikach z modą plażową można kupić stringi do opalania (zarówno same jako topless jak i w komplecie z biustonoszem) dla kilkulatek, nastolatek i dorosłych kobiet, a widok gołej pupy i gołego biustu, a tym bardziej braku biustu nikogo nie dziwi, nie gorszy i nie szokuje. Trochę się rozpisałam i to nie całkiem na temat, w każdym razie ja sama i moje koleżanki kiedy miałyśmy 10 lat jak i obecne koleżnaki mojej córki nie wyglądają tak jak opisana powyżej dziesięciolatka. Ktoś tu po prostu zrobił sobie kawał. |