Dzieci OnLine
DOJRZEWANIE - MENOPAUZA
Anonymous - Sob 25 Wrz, 2004 17:33
Temat postu: MENOPAUZA
CO TO JEST MENOPAUZA??????????????????????????????????????????????????????????????????
sami10 - Sob 25 Wrz, 2004 17:35
Temat postu:
menopauza to jest czas(nie wiem ile) kiedy kobiecie kończy się okres i nie może zajść w ciążę
Malvina - Sob 25 Wrz, 2004 17:50
Temat postu:
Sami Ci napisała co to jest . Ja tylko chciałabym dodac że pojawia się ok. 50 lat nieraz wczesniej
panienka_wierzba - Sob 25 Wrz, 2004 18:02
Temat postu:
tak jest to okres w którym kobieta przestaje miesiączkować oraz nie może w następstwach tego zajśc już w ciążę, występuje u kobiet w wieku około 45-55 lat =] opisałam to troszkę szerzej ale podstawowo =P
mroweczka - Nie 26 Wrz, 2004 15:35
Temat postu:
Kiedy u kobiety zaczyna się menopauza oznacza to,że jest ona już w pełni dojrzała. Kończy jej się okres, a więc nie może zajść już w ciążę. Jedne kobiety przechodzą to łatwiej, inne trudniej. Zaczyna się to mniej więcej około 55 roku życia.
http://www.zdrowie.med.pl/menopauza/menopauza_01.html
Anonymous - Nie 26 Wrz, 2004 18:22
Temat postu:
Moja mama wkroczyła już w okres menopauzy (ma prawie 50 lat). Tzn. już wkracza. Ma bardzo żadkie miesiączki (raz na 3 miesiące?), wcześniej miała jedną, która trwała miesiąc. Kupuje sobie talbetki i różne leki łagodzące objawy menopauzy. Ale jakoś niewiele się zmieniła
A menopauza to tak naprawdę (chyba) to, gdy kobieta dojrzeje całkowicie, to ustają jej miesiączki itd. i poprostu ma z tym święty spokój
))
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group