Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - plama

sami10 - Pon 27 Wrz, 2004 13:25
Temat postu: plama
mam pytanie : Dzisiaj byłam w szkole i pod koniec lekcji poszłam do toalety (bo czułam coś dziwnego na majtkach)i spojrzałłąm i zobaczyłam dożo czegoś żółtego trochę zaschniętego i wilgotnego (duża plama)co to lest? a jeżeli mam nosić wkładki to nie wiem jak powiedzieć o tym mamie bo pomyśli sobie skąd ja wiem o tych wkładkach i w ogóle nie wiem jak jej to powiedzieć
Anonymous - Pon 27 Wrz, 2004 18:44
Temat postu:
To śluz przedmiesiączkowy (o ile nie miałaś jeszcze miesiączki).
Powiedzieć mamie - a co, mama to ufo, które nigdy przez to nie przechodziło ? Shocked Nie ruzmiem tych obaw. To też kobieta i też to kiedyś miała...
sami10 - Pon 27 Wrz, 2004 19:18
Temat postu:
ok z tym to nie ma problemu ale będzie się zastanawiała skąd to wiem
Juwenta - Pon 27 Wrz, 2004 20:20
Temat postu:
to powiesz jej wtedy ze od kolezanek i z internetu bo sama z Toba o tym nie rozmawiala nigdy ale na pewno nie powinna byc na Ciebie zła, powiedz ze czujesz ze jest Ci to potrzebne to Ci kupi i o nic sie nie martw.
Albo powiedz ze nie za bardzo jestes zorientowana co to takiego, cos tam kiedys usłysząłas i chciałabys zeby Ci mama wytłumaczyla i kupila Ci takie cos i wrazenie bedzie na pewno inne i dla niej i dla Ciebie rowniez Wink Spróbuj na pewno sie uda i bedzie dobrze Wink
Anonymous - Wto 28 Wrz, 2004 14:52
Temat postu:
sami10 - wątpię, aby o to pytała... Tak szczerze mówiąc. Moja nie pytała, tylko przystąpiła do "działania" Wink
sami10 - Wto 28 Wrz, 2004 17:51
Temat postu:
udało się właśnie mam na majtkach wkładkę trochę dziwne uczucie bo czuje się ją niektórzy na forum wówią że wkładki w ogóle nie czuć powiem wam jeszcze że ona mówiła że taka wydzielina jest od nie mycia się (kiedy ja się myję!!! nawet 2 razy dziennie (nie muszę mówić gdzie))i że kupi mi wkładki i powiedziała jeszcze że niedługo dostanę okres coś mi tu nie pasi
Anonymous - Wto 28 Wrz, 2004 17:53
Temat postu:
sami10 - ja używam ich od 5 miesięcy i cały czas czuję Rolling Eyes Owszem, zapewne to nie jest to, co podpaska, ale jednak czuć...
I widzisz, jak gładko poszło ?? Wink
mroweczka - Wto 28 Wrz, 2004 18:52
Temat postu:
Sami-no jak założysz,usiądziesz i będziesz cały czas myśleć o tym to chyba oczywiste,że czujesz,prawda? Smile
Ta wydzielina JEST od dojrzewania(albo od jakiejś infekcji ale sądzę,że od dojrzewania Smile). Twoja mama miała zapewne na myśli,że niedługo dostanies zokres ale gdybyś myła się częściej to byłoby tego mniej. Dobra,dobra ja wiem,że się myjesz 2 razy dziennie widocznie Twoja mama nie wie Smile A jeśli będzie się dopytywała(choć nie sądzę) skąd wiesz co to wkłądki to powiedz,że koleżanki Ci mówiły i widziałaś w sklepie.
Akacja12 - Wto 28 Wrz, 2004 21:52
Temat postu:
A ja miałam strasznie głupa sytuacje. Mówie mamie niby nic nie wiem ze czuje takie mokre w gatkach. A mama kazała mi pokazać wiec pokazalam i powiedziała że chyba przeziebiłam i że umyj sie cieplą woda i zobaczymy so będzie dalej. Confused To ja tu do mamy ze szczeroscią a ona tak do mnie? sama nosi wkładki i mogła mi powiedzieć, a tak to teraaz musze po kryjomu brać z kibla i ubierać...ale nie ubieram codzennie tylko od czasu do czasu bo gdybym codziennie używała to by sie skapneło ze coś ubywa.
Malvina - Sro 29 Wrz, 2004 12:59
Temat postu:
Akacja12 napisał/a:
nosi wkładki i mogła mi powiedzieć, a tak to teraaz musze po kryjomu brać z kibla i ubierać...ale nie ubieram codzennie tylko od czasu do czasu bo gdybym codziennie używała to by sie skapneło ze coś ubywa.

Bezsens. .. ;/ pokdradac wkładki ... Powiedz mamie wprost ze chcesz nosic wkładdki .. zrozumie cie Wink...
Anonymous - Sro 29 Wrz, 2004 13:32
Temat postu:
Podkradać ?? Ok, ja też podkradałam (przez miesiąc bałam się przyznać), ale to bez sensu (besssssensu - pzdr. dla 2 k Razz to tak poza tematem Mr. Green ). No nie wiem, nie byłaś chyba DO KOŃCA szczera, bo nie powiedziałaś, że wiesz, co to... Może powiedz jej a ona jakoś inaczej zareaguje ?? Rolling Eyes
Akacja12 - Sro 29 Wrz, 2004 15:30
Temat postu:
jakos nie mam ochoty bo nie nosze z reguły wkładek. po prostu nie są mi aż tak potrzebne. tylko ubieram jak spodziewam sie okresu. ostatnio np miałam taka brazowawą wydzieline i troche się przestraszyłam że to mogą byc jakies upławy czy coś, ale na wszelski wypadek założyłam wkładke. I się przydała bo wrociłam do domu i w końcu sie okazało że to zwykły okres Smile
Anonymous - Czw 30 Wrz, 2004 15:04
Temat postu:
Ja mam pytanie. Czy nawet jeśli nie ma się jeszcze okresu, a ma się już tą białawą wydzielinę, to trzeba nosić wkładki? Bo ja jak narazie to nie nosiłam, a śluz mam od ponad roku. :o
Juwenta - Czw 30 Wrz, 2004 16:19
Temat postu:
Bercia napisał/a:
Ja mam pytanie. Czy nawet jeśli nie ma się jeszcze okresu, a ma się już tą białawą wydzielinę, to trzeba nosić wkładki? Bo ja jak narazie to nie nosiłam, a śluz mam od ponad roku. Surprised

To ze masz śluz nie znaczy musisz nosić wkładki, nosisz je kiedy czujesz ze sa Ci potrzebne. A jesli czujesz sie normalnie, tak jak zawsze no to mysle ze nie warto wydawac pieniedzy na wkladki kiedy nie sa konieczne. Mi wkladki pomiedzy okresami potrzebnenie sa, jedynie sporadycznie, a tak nosze je przed okresem by sie zabezpieczyc przed przyjsciem okresu i na sam koniec.
Anonymous - Pią 01 Paź, 2004 13:59
Temat postu:
To żółte zaschnięte na majtkach oraz wilgotne i 'nieprzyjemne' jest to wydzielina śluzowa. Jeśli powiesz mamie, że potrzebujesz już używać wkładek hiegienicznych, to się nie wstydź. Przecież to normalne. A skąd Twoja mama wiedziała o wkładkach? To samo dotyczy Ciebie Wink
Poprostu normalna odpowiedź - widziałaś w szafce i przecież wiadomo do czego one służą Wink
Nie wstydź się powiedzieć mamie o tym, że masz wydzielinę śluzową, i że chcesz nosić wkładki - to normalne. Przecież Twoja mama też była w takiej sytuacji jak Ty Smile
sami10 - Pią 01 Paź, 2004 16:52
Temat postu:
Dzięki za odpowiedzi Wink

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group