Dzieci OnLine
DOJRZEWANIE - jak??
Anonymous - Wto 28 Wrz, 2004 18:09
Temat postu: jak??
Jak szybko i skutecznie usunąć pryszcza? może jakieś maście, czy kremy? Tak, żeby proces gojenia trwał 2-3 dni a nie tydzień czy wiecej. Jakie kosmetyki najlepiej zapobiegają pojawianiu się pryszczy? Jakich wy używacie? :-D
BamBI - Wto 28 Wrz, 2004 18:24
Temat postu:
mysle ze wystarczy tonik i żel np. z garniera-taki mam i jest super mozesz tez go ''przykryc'' korektorem np.w kredce - antybakteryjnym nie bedzie widoczny i dodatkowo bedzie leczyl
mroweczka - Wto 28 Wrz, 2004 18:32
Temat postu:
Ja polecam tonik i krem Clearskin z Avonu. Zestaw bez obniżki kosztuje niecałe 10,00 zł. Najpierw smarujesz twarz tonikiem a potem na nowym waciku kremem.
Anonymous - Wto 28 Wrz, 2004 19:32
Temat postu:
Ja poecam Clearsil (...i robisz wrażenie
). Ja używam żelu z mikrogranulkami (rano i wieczorem) a zaraz potem na miejsca, gdzie zazwyczaj mam "pryszczowe plagi" używam kremu (też Clearsil).
Akacja12 - Wto 28 Wrz, 2004 21:11
Temat postu:
a ja polecam wycisnąć przyszcza palcami a potem go potraktowac spirytusem salicylowym. Szybko znika. Pamietam bo niedawno sobie wysiskałam i nastepnego dnia (lub 2 dni pozniej) mialam juz tylko mały śladek.
pengi - Sro 29 Wrz, 2004 11:08
Temat postu:
ja polecam do wszystkiego antybakteryjne mydło PROTEX, bo jest naprawdę extra! uzywam do nuego kremu za 3.49 no i mam niezłą twarzyczke
mroweczka - Sro 29 Wrz, 2004 16:02
Temat postu:
Ojjj ja wyciskanie pryszczy z całego serca odradzam. W ogóle pryszczy nie powinno się wyciskać. Lepiej poczekać te pare dni aż znikną...Wiem,bo kiedyś moja koleżanka uznała się za wielką kosmetyczkę i wzięła sprawy w swoje ręce(Tak Pengs,chodzi o Gosię
). Wycisnęła mi pryszcza igłą. Nie dość,że nie zachowała zasad higieny i miała brudne ręce(przez co potem szczypało okropnie) to nie wycisnęła pryszcza do końca i na następny dzień miałam nowy.
panienka_wierzba - Sro 29 Wrz, 2004 16:25
Temat postu:
ja tam zawsze wyciskam sobie pryszcze, żal mi kasy na te wszystkie mazidełka i pierdołki (niestety nie kupują mi tego rodzice, i nie ma takiej możliwościw ięc wsyzskto muszę sobie kupować sama a niestety nie stać mnie na to) i używam spirytusu salicynowego którym co kilka dni (bywa też że codziennie ale zazwyczja co dwa dni) przemywam sobie twarz, ale przed 2 dniami kupiłam sobie taki płyn "afrodyta/Adonis" może ktoś używał? bardzo tani bo koło 4 złotych (w aptece) ale nie wiem czy działa bo użyłam go dopiero 3 razy, może ktoś z Was ma jakieś doświadczenie co do niego?
Anonymous - Sro 29 Wrz, 2004 17:19
Temat postu:
Ja polecam ogólnie kosmetyki Garniera. ;] Nie mam większych problemów z cerą, ale zapobiegawczo używam peelingu i żelu, a potem kremuję twarz [Eris - krem o silnym działaniu przeciw-trądzikowym (cynk + miedź) - polecam, tylko uwaga, on strasznie wysusza skórę ;]]
Malvina - Sro 29 Wrz, 2004 18:57
Temat postu:
Ja nie wierzę zadnym tonikom ... zelom itp... Moja siora uzywa ale i tak jest cala w pryszczach ;p ... ja naszczęscie tak jak Famme.... nie mam problemow z cerą =] . Raz na miesciac moze nawet nie .. cos sie pojawi ... wtedy wyciskam i wszystko jest ok
.
Juwenta - Sro 29 Wrz, 2004 19:18
Temat postu:
Ja nie radze wyciskac pryszczy bo potem bo wycisnieciu i po zagojeniu zostaja dolki
Jedynie moze to zrobic kosmetyczka bo ona otwiera pory, usuwa pryszcza i zamyka pory wiec zadne dziurki w twarzy nie zostaja. Ja uzywam od czasu do czasu Afrodyty, ale nie przemywam nim calej twarzy bo jest dosyc mocny i wysusza skóre, wiec tlyko miejscowo (nawet jest napisane ze do stosowania miejscowego) i mysle ze jest dosyc dobry, a tak to przemywam twarz tonikiem Ziaja "Tin Tin" antybakteryjnym, raz na tydzien uzywam peelingu i czasami jakies kremy, czasem zwykly, czasem przeciw wypryskom. Ale mi sie nie twarzy raczej nic nie pojawia wiec stosuje bardziej zapobiegawczo niz leczniczo
Anonymous - Sro 29 Wrz, 2004 20:08
Temat postu: thx
No dzieki za wszystkie porady. Afrodyte Adonis używałam i jest całkiem niezły, wysusza. Wogule uzywałam prawie wszystkiego ale sprobuje waszych sposobow rowniez. dzieki
sami10 - Pią 01 Paź, 2004 16:57
Temat postu:
był kiedyś taki żel " Oxy" mój brat tego urzywał i tylko mu przybywało pryszczy
NaStKa - Pon 04 Paź, 2004 21:38
Temat postu:
Hm...ja używam Afrodyty
hehe ale tak dopiero hm...5 dzionek? więc trudno mi cokolwiek o nim powiedzieć...ale z pewnością Juwenta ma racje- wysusza skórę i jest bardzo silny.- no ale może za to będzie bardzo skuteczny?! Narazie jestem z niego zadowolona, bo moje pryszczyki sie zmniejszyły...
mroweczka - Pon 04 Paź, 2004 21:58
Temat postu:
Wczoraj kupiałam sobie tonik antybakteryjny Ziaja i antyperspirant Fa Dray+Extra po wielu uwagach mkojej siostry, że "śmierdzę i mam pryszczaty ryj"
. Mój pierwszy tonik
Bo ten poprzedni co Wam pisałam,to moje siostry sobie kupują.
Anonymous - Wto 05 Paź, 2004 14:24
Temat postu:
Ja używam tonik z Avonu a mój brat z tej samej serii tylko punktowy żel przeciw pryszczom. Są świetne!
Naomi - Wto 05 Paź, 2004 15:57
Temat postu:
Ludzie... Moje hobby to WYCISKANIE PRYSZCZY !
Moze uwazcie to za obrzydzające, ale ja poprostu to lubie
Nie musisz się pozbywać pryszczy, ale np uyj pudru czy fluidu.
Po pewnym czasie pryszcze same znikną...
Ale ja jestem niecierpliwa
Anonymous - Wto 05 Paź, 2004 18:36
Temat postu:
wiesz co pryszcvze wychodzą jak sie nie myje buzi !!!
Malvina - Wto 05 Paź, 2004 19:01
Temat postu:
kukikiki ... Mylisz się ... jak się myje to przyszcze szybciej wychodzą .
mroweczka - Wto 05 Paź, 2004 21:49
Temat postu:
Ewqq-Clearskin?
Miałam mieć to,co Twój brat ma, ale uznałam,że lepszy tonik kupiony w hipermarkecie
Akacja12 - Czw 07 Paź, 2004 15:06
Temat postu:
mi nie zostaje wgłębienie na skórze bo wysiśnięciu pryszcza, i jak już wyciskam to na tyle dokładnie że na drugi dzień się nie pojawia. Pozatym wyciskam tylko wtedy kiedy pryszcz jest biały
Anonymous - Czw 07 Paź, 2004 19:07
Temat postu:
A ja mam pytanko. Czy ktoś używał mydła antybakteryjnego w kostce "Clearasil"??? Chciałam je sobie kupić, bo od czasu do czasu mam pryszcze na plecach (np. teraz mam około 6 :(), ale nie wiem czy jest skuteczne. Bardzo proszę o odpowiedź!!! Pozdrowionka dla wszystkich forumowiczów
Ona89 - Nie 24 Paź, 2004 14:53
Temat postu:
ja niestety nie używam takiego mydła, ale również chcę zacząć, bo denerwują mnie moje pryszcze na plecach i dekoldzie.
Agentka - Nie 24 Paź, 2004 15:19
Temat postu:
bardzo dobry jest żel Benzacne kosztuje około 6 złotych i jest bardzo dobry, polecam
3-4 dni i nie ma pryszczy!!
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group