Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - czy są

Anonymous - Wto 28 Wrz, 2004 19:01
Temat postu: czy są
Czy wkładki (jakiej kolwiek firmy) mają jkieś rozmiary . Bo wiem że podpaski mają a czy wkładki też????
aska - Wto 28 Wrz, 2004 19:05
Temat postu:
a tak apropos , czym różniom się wkładki do podpasek ?? jak je rozróżnić ?? i co do czego służy ?? Embarassed bo jestem troche niedoinformowana Embarassed
Anonymous - Wto 28 Wrz, 2004 19:32
Temat postu:
Wkładki - między okresami, przed pierwszą miesiączką. Są cieniutkie i mają małą powierzchnię chłonącą, więc podczas obfitego krwawienia zawiodą.
Podpaski - podczas krwawienia, czyli w trakcie miesiączek.

Czy rozmiary są, to nie wiem. Ale wiem, że masz wybór, na np. perfumowane, przewiewne, zwykłe, kształty etc. Wink
mroweczka - Wto 28 Wrz, 2004 19:42
Temat postu:
Nie,raczej nie. Wszystkie wkładki są mniej więcej tej samej wielkości.
Podpaska jest większa,grubsza,ma przylepca i może mieć skrzydełka. Stosowana jest do okresu.
Wkładka higieniczna też ma przylepca,ale nie ma skrzydełek. Jest znacznie chudsza i mniejsza i stosowana jest między okresami do wydzieliny śluzowej.
panienka_wierzba - Sro 29 Wrz, 2004 16:01
Temat postu:
to ja może wiecie dodam jeszcze coś od siebie (co do tematu postu, to nie, wkładki nie mają mają rozmiarówki, ich rozmiar jest "uniwersalny") =) więc wkładek można też używać na początku oraz na końcu okresu (zazwyczaj wtedy krwawienia są najsłabsze) bądź jeżeli ktoś ma bardzo skąpe krwawienia przez cały okres (i to się zdaża) może takowych uzywać..
sami10 - Pią 01 Paź, 2004 16:56
Temat postu: Re: czy są
Mania napisał/a:
Czy wkładki (jakiej kolwiek firmy) mają jkieś rozmiary . Bo wiem że podpaski mają a czy wkładki też????
tak są wkładki ttóre maję ok 10 cm i są takie którem mają rozmiar podpaski
panienka_wierzba - Pią 01 Paź, 2004 16:57
Temat postu: Re: czy są
sami10 napisał/a:
Mania napisał/a:
tak są wkładki ttóre maję ok 10 cm i są takie którem mają rozmiar podpaski

ale to ejst zależne od firmy, ale rozmiarówki jako takiej (jak podpaski) nie mają

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group