Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Rozmiary staników - pomóżcie!!!!!!!!

Anonymous - Czw 30 Wrz, 2004 15:39
Temat postu: Rozmiary staników - pomóżcie!!!!!!!!
Hej. Mam 12 lat i noszę stanik 65AA bo taki najmniejszy mama mi kupiła w prezencie, kiedy zauważyła że zaczęły rosnąć mi piersi. Teraz już robi się trochę przyciasny, a ja nie wiem jakie są rozmiary i jaki powinnam sobie kupić. Co oznacza wymiary pod biustem, a co nad? Słyszałam też o staniku zero. Możecie mi to wyjaśnić? :?:
Anonymous - Pią 01 Paź, 2004 21:37
Temat postu: stanik
Najlepiej to tak na oko spojrzec .. zalezy czy chcesz miec miekki stanik czy usztywniany radze usztywniany!!. Zawsze możesz przymierzyc stanik i wtedy sie zorientujesz jaki nosisz rozmioar. Pozdro!!
Anonymous - Pią 01 Paź, 2004 22:08
Temat postu:
Chesterka - może teraz spróbój AA70-AA80 ? W tym przedziale. Ewentualnie A65 lub wyżej Wink Ja radzę poprostu iść do sklepu i poprosić sprzedawczynię o radę Wink Albo kupić taki elastyczny (np. bezszwowy top [przypominający stanik] albo zwykły top) bo on na dłużej starcza. Jak kto woli Wink
mroweczka - Sob 02 Paź, 2004 14:31
Temat postu:
Rozmiar stanika można obliczyć sobie na stronie www.triumph.pl . A z mierzeniem to jest tak: bierzesz miarkę i oplatasz sobie przez biust,nie za ciasno(tak,żeby nic Cię nie bolało). Załóżmy,że wyszło 75 cm. Tyle wpisjesz na stronie trumph w wymier "w biuście". Potem mierzysz tak samo miejsce tuż pod biustem,tylko ze mocniej zaciskasz miarkę. Załóżmy,że wyszło 68 cm. Tyle wpisujesz w ramkę "pod biustem". Wtedy spójrz na wynik-jest obok. Z rozmiarami stanika to jest tak(w kolejności od najmniejszej do największej): 0,AA,A,B,C... Moim zdaniem masz duże AA albo małe A. Może Twój stanik AA jest po prostu bardzo mały? Radzę pójście do sklepu i zamknięcie się w przymierzalni. Spróbuj trochę poskakać-jeśli stanik będzie Cię uwierał to ejst za mały,jeśli podskoczy CI pod szyję-za duży. Nie polecam kupowania "na oko".
Anonymous - Nie 03 Paź, 2004 17:27
Temat postu:
Uwaga! ja z firmy Hey noszę rozmiar stanika 75C a z triumph 75A
BamBI - Nie 03 Paź, 2004 18:27
Temat postu:
a to ciekawe,,,,,,niezłe mają rozmiarówki Very Happy
panienka_wierzba - Nie 03 Paź, 2004 19:42
Temat postu:
może z Hey ma dziecięcą rozmiarówkę (bo i takie tam są jak mniemam)

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group