Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Biały osad

Sztona - Pią 01 Paź, 2004 20:36
Temat postu: Biały osad
Mam na majtkach. Jest klejący i ble! Czy to coś znaczy?
PS JaK BY TO COŚ ZNAczyło to w grudniu skończę 12 lat
Anonymous - Pią 01 Paź, 2004 21:23
Temat postu:
E no to co ja miałam ponoc wydzielina sluzowa niedługo okres ale niekoniecznie kazda jest inna
Naomi - Pią 01 Paź, 2004 21:37
Temat postu:
Po 1:
To wydzielina śluzowa.
Po 2:
Takich tematów jak twój jest milion(bez przesady;)) .
Wpisz w wyszukiwarce tego forum np. wydzielina śluzowa
i masz odpowiedz na pytanie Laughing
Anonymous - Pią 01 Paź, 2004 22:10
Temat postu:
Mi ten "osad" zazwyczaj jak zasycha to robi się mleczno-żółty Wink Ale tak, jest to wydzielina śluzowa. Jeżeli masz to pierwszy raz (i nie miałaś jeszcze miesiączki) to za pół roku - półtorej roku spodziewaj się stać małą kobietą biggrin
mroweczka - Sob 02 Paź, 2004 14:22
Temat postu:
To nic innego jak sama wydzielina śluzowa. Mo.że ona pojawiac się na pare miesięcy do paru lat przed pierwszą miesiączką. Jeśli wydzielina ma kolor biały lub żółty(bo gdy jest jej dużo i zasycha robi się żółta) nic Cię przy tym nie piecze i nie swędzi,wydzielina nie śmierdzi za bardzo to wszystko jest OK. Jeśli czujesz się mokro możesz nosić wkładki higieniczne. Dla zabezpieczenia noś w plecaku podpaskę.
pechowa ona - Sro 06 Paź, 2004 14:59
Temat postu:
Ja to mam od ok. pol roku. Nie martw sie, to tylko wydzielina sluzowa. Musisz sie przyzwyczaic. Jak narazie wkladki to najlepsze wyjscie.
Anonymous - Sob 09 Paź, 2004 20:46
Temat postu:
:arrow: dziewczyny ajeśli to sie nie chce czasami doprać to co mam robić???? :roll:
BamBI - Sob 09 Paź, 2004 20:51
Temat postu:
to musi sie dac odprac najwyzej moze byc lekko zażółcona bielizna a najlepiej noś wkladki Exclamation Exclamation Exclamation
Anonymous - Sob 09 Paź, 2004 20:55
Temat postu:
a jakie będą najlepsze ??????????????
mroweczka - Sob 09 Paź, 2004 22:02
Temat postu:
Każda poleci CI inne Mr. Green Moim staniem Bella albo Libresse.
aga - Sro 13 Paź, 2004 14:34
Temat postu:
Mi sie wydaje że wiesz co to jest,ale chceszs sie upewnić.No ale...To jest WYDZIELINA ŚLUZOWA która oznacza że dostaniesz miesiączki.Ale kiedy??? Tego nie wie nikt. Może to być za 1 msc. Ale takrze do 3 lat. Więc czekaj na krew...
panienka_wierzba - Sro 13 Paź, 2004 14:49
Temat postu:
o moj god ale do zabrzmialo =P
Cytat:
Wiec czekaj na krew
hyh =D nie czekaj na krew, miej w *dupie miesiaczke i nie przejmuj sie nia caly czas, dostaneisz keidy przyjdzie na to pora, po co komu on fuuuuu wezcie ja ode mnie Wink (po moim poscie mozna wywnioskowac ze wlasnie mam okres ale jednak nie =/. wkuzwiam sie bo juz od 3 miesiecy zas go nie mam [cenzura] -_-)
Anonymous - Sro 13 Paź, 2004 17:55
Temat postu:
panienka_wierzba - mogę zostać matką chrzestną, mogę, mogę, mogę ?? Razz Mr. Green Żartuję biggrin Zmień sie !!!!! Razz Ja mam teraz :/
Vandit - Pią 15 Paź, 2004 19:20
Temat postu:
To najproawdopodobniej jest jakas wydzielina ;-)
Pozdro ^^;
Malvina - Pią 15 Paź, 2004 20:07
Temat postu:
Vandit napisał/a:
To najproawdopodobniej jest jakas wydzielina ;-)
Pozdro ^^;

O nie ! Wrócił ://
Anonymous - Pią 15 Paź, 2004 20:45
Temat postu:
A ja mam codzien wydzieline sluzową juz ,mnie wnerwia i czasem podkradam mamie wkładki chociaż ona nie ma okresu ale cos jej plami (jakas wydzielina) a jak sem w szkole to ciagle mam wilgotno az szlag mnie trafia
Anonymous - Sob 16 Paź, 2004 10:26
Temat postu:
A u mnie chyba była wydzielina Rolling Eyes Rolling Eyes
Anonymous - Sob 16 Paź, 2004 12:22
Temat postu:
Przywykniecie. A wkładki są tanie (Alldays u mnie w mieście są po 2,99 zł) więc wystarczy poprosić mamę, żeby kupiła, albo samej kupić.

Cytat:
czasem podkradam mamie wkładki chociaż ona nie ma okresu ale cos jej plami (jakas wydzielina)

Może i nie ma okresu co jednak nie znaczy, że nie ma wydzieliny. Może mieć wydzielinę. Np. moja mama wchodzi w okres menopauzy i już nie ma okresu, ale wydzielinę Wink
Anonymous - Sob 16 Paź, 2004 13:21
Temat postu:
Moja mamcia ma 53 lata i nie ma okresu bo jak mnie urodziła to była cesarka no i nie ma juz okresu no ale kupuje wkładki(chyba jej macice wycieli)
MeGi111 - Sob 16 Paź, 2004 14:53
Temat postu:
Ja na począrku kompletnie nie mogłam się przyzwyczaić... Jeszcze najgorzej było w wakacje... Ale teraz już jest oki... Każda kobieta to ma i da się do tego przyzwyczaić Smile
Anonymous - Nie 17 Paź, 2004 14:46
Temat postu:
A ja mam talkie pytanko spoza tematu..Skąd "wycieka"wydzielina śluzowa a skąd okres? Rolling Eyes
Kinga - Nie 17 Paź, 2004 15:39
Temat postu:
Cze
Okres to jest poprostu krew z miesnia macicy
a wlasciwie podczas okresu zluszcza sie cala macica
okres wyplywa wlasnie z macicy
Juwenta - Nie 17 Paź, 2004 20:02
Temat postu:
tak jak kinga powiedziala-złuszcza sie śluzówka macicy, która wytwarza sie by moglo sie rozwijac zaplodnione jajeczko (ta śluzówka grubieje i jest głownie pozywką dla zarodka) ale jesli nie dochodzi do zapłodnienia to ta sluzówka sie złuszcza i jest wydalana razem z krwią przez pochwe. A śluz jest wydzieliną pochwy, która w czasie owulacji (jajeczkowania) ma taką konsystencję, ze pomaga plemnikom dostac sie do pochwy, a pod koniec cyklu, przed miesiączką jest bardziej gesta, lepka i ma za zadanie juz nie przepuszczac plemników. Sluz również ma za zadanie utrzymanie odpowiedniego pH w pochwie.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group