Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - pierwszy okres

misia*** - Sob 09 Paź, 2004 08:20
Temat postu: pierwszy okres
Powiedzcie mi czy 1 okres w czwartej klasie to normalka??? Sad
akasia - Sob 09 Paź, 2004 08:46
Temat postu:
No pewnie , każdy dojrzewa w swoim czasie , niektórzy puźniej niektórzy szybciej. Gratulacje [ jezeli chodzi ze masz ]
mroweczka - Sob 09 Paź, 2004 19:22
Temat postu:
No pewnie,zgadzam się z poprzedniczka. Zazwyczaj dziewczyny dostają później okres, ale w wieku 10 lat to nie jest jeszcze tak źle.
BamBI - Sob 09 Paź, 2004 19:46
Temat postu:
spoko mozna dostac w 4 i w kazdej innej klasie to zalezy jaki jest twoj organizm Razz
_szyszka - Czw 14 Paź, 2004 10:10
Temat postu:
To jest całkowicie normalne. Nie masz czego się obawiać , ja mam 12 lat , ale na szczęście nie mam jeszcze miasiączki . Moim zdaniem nie masz się czym martwić , musisz się oswoić , ale wiesz żebyś nie okzywała takiej zmiany po tym okresie . Pozdrófka nie martw się .
Anonymous - Czw 14 Paź, 2004 17:20
Temat postu: Re: pierwszy okres
tak, moja koleżanka miała w 3. nie asmuć się. przywykniesz ;)
Anonymous - Czw 14 Paź, 2004 17:24
Temat postu:
eh... Ja jeszcze nie mam okresu ale nie dziwie się tym i nie przejumuję.... Ale narazie jestem na początku 4 klasy więc może nawet w tej klasie ..
misia*** - Sob 16 Paź, 2004 11:47
Temat postu:
ale ulga Cool
sami10 - Pon 25 Paź, 2004 17:29
Temat postu:
okres można dostać od ok. 9 do 16 lat
Anonymous - Pon 25 Paź, 2004 18:21
Temat postu:
Zgadzam się z poprzedniczkami. Ja mam 12 i pół roku i niedługo będę mieć chyba okres (tak mwi lekarka, a poza tym to się czuje :P). Moja koleżanka dostała pod koniec 3 klasy i nic się jej nie stało :D Jak również innej mojej znajomej, która dostała w wieku ponad 16 lat.
Iśka - Pon 25 Paź, 2004 19:16
Temat postu:
Kurczę, w trzeciej to ja byłam taaakim dzieciakiem... to trochę za wcześnie wg mnie. Ale to natura decyduje, nie my Wink
Misiu, czyżbym Cię mogła przywitać w świecie kobietek ? Wink
Anonymous - Pon 25 Paź, 2004 21:07
Temat postu:
Ja dostałam mając niecałe 14 lat Razz I sądzę, że byłam do tego przygotowana, wiedziałam co i jak... A matki (jak dla mnie) powinny rozmawiać z córkami juz w 3 klasie co to jest okres, bo jak np. dostanie ona go w 4 klasie, w szkole to może pomyśleć, że coś jej się stało i zrobić z igły widły Wink To moje zdanie biggrin
Witamy w świecie kobiet !! Mr. Green
Malvina - Wto 26 Paź, 2004 12:08
Temat postu:
Jest tu temat o okresie..
Więc wczoraj dostałam okres. Prosze mi nie gratulować bo jestes wkurzona...:[[ Ale trudnoo :/ Jeszcze mnie czeka rozmowa z mamą bo wczoraj była cały czas zajeta...
Anonymous - Wto 26 Paź, 2004 13:29
Temat postu:
Malvina, no to jeste w świecie kobiet!!! Powiedz ile masz lat, ile ważysz, ile masz wzrostu i od jakiego czasu miałaś śluz. Proszę!!
Malvina - Wto 26 Paź, 2004 13:53
Temat postu:
Ewq.. o nie ..;;pp nie jestem kobietą ale dziewczyną ;]
Mam 12 lat waże ok. 46kg. wzrostu 162... wydzielina połtora roku jakos..:]
Mysłałam ze bedzie z mamą gorzej :d bylo spox ;]]
panienka_wierzba - Wto 26 Paź, 2004 17:06
Temat postu:
witaj w świecie naszych małych kobietek =) Kwiat
mroweczka - Sro 27 Paź, 2004 15:23
Temat postu:
Malvina-a jak masz an imie? Ile masz lat? Ile wzrostu? Ile ważysz? Masz psa? Kota? Chomika? Brata? Kto Cie cuzy matmy?^^

A tak na serio Malvina to się nie przejmuj Mr. Green Wszystko bedzie OK
Sami10-Po raz kolejny proszę nie odkopuj starych tematów,gdy wszystko zostało już wyjaśnione!!!
Malvina - Sro 27 Paź, 2004 19:41
Temat postu:
mroweczka napisał/a:
Malvina-a jak masz an imie?

Malwina
mroweczka napisał/a:
Ile masz lat?

12;)
mroweczka napisał/a:
Ile wzrostu?

162
mroweczka napisał/a:
Ile ważysz?

ok. 46 kg;p
mroweczka napisał/a:
Masz psa?

Taak Smile)
mroweczka napisał/a:
Kota?

Nie
mroweczka napisał/a:
Chomika?

Niee
mroweczka napisał/a:
Brata?

Tak
mroweczka napisał/a:
Kto Cie cuzy matmy?

Renata Malikowska (cos takiego ;p)
Probuje sie do tego przyzwyczajic...;pp jutro nie będe na w-fie cwiczyla Sad zero kosza Sad zero siatki Sad zero basenu Sad paranoja ;//
panienka_wierzba - Sro 27 Paź, 2004 19:44
Temat postu:
dziefcynko cwicz na wf-ie jest to nawet wskazane, rozluźnia to mięśnie dzięki czemu mniej boli, oczywiście nie rób ćwiczeń zbyt wysiłkowych a na basen? czemu nie? od czego są tampony =) jeśli jednak nie chcesz ich (na razie bądź wogóle) używać to musisz zrezygnować z basenu na czas okresu..
Malvina - Sro 27 Paź, 2004 19:59
Temat postu:
No tak.. ale teraz na w-fie mam rozgrzewke a potem cały czas granie w kosza..:/
Tampony...hm;pp myslalam o nich...może za pare dnii... narazie się ich boje ;pp
Anonymous - Sro 27 Paź, 2004 20:59
Temat postu:
Malvina napisał/a:

Tampony...hm;pp myslalam o nich...może za pare dnii... narazie się ich boje ;pp

Hehe, ja też się ich boję... Niby moje kuzynki używaą je od 10 lat i przekonują mnie do nich, ale jednak Confused

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group