Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - W nocy...

Anonymous - Wto 12 Paź, 2004 09:16
Temat postu: W nocy...
Mam pytanie. Czy to normalne, że w nocy prawie w ogóle nie mam okresu?? Tzn. jest jedna malutka plamka na podpasce ale tak to nic :/ A w dzien normalnie... Czy wy też tak macie i czy wszystko w porządku ??

PS. Może było to już wiele razy na forum, ale ja to przeoczyłam...
Malvina - Wto 12 Paź, 2004 12:08
Temat postu:
W nocy ma się mało okresu .. i chyba każdy tak ma Wink To jest normalne
aga - Wto 12 Paź, 2004 14:06
Temat postu:
To normalne,że w nocy ma sie mniej krwi na podpasce.Wdzień sie więcej ruszasz, w nocy mniej. Ilość krwi zalezy od ilości spalanych kalori albo od tego że wykonujesz więcej ruchów:-)
Ewcia - Wto 12 Paź, 2004 15:48
Temat postu:
tez tak mam i jestem pewna, że to normalne.Tak do końca to nie wiem czym, to jest spowodowane, może tak ja pisała Aga, zależy to od ilości wykonywanych ruchów.
Anonymous - Wto 12 Paź, 2004 16:02
Temat postu:
W nocy nasz organizm nie pracuje tak intensywnie jak w dzień, i dlatego tak jest. Wink To normalne.
Anonymous - Wto 12 Paź, 2004 17:08
Temat postu:
Aha, dzięki Smile
No to hm... zastanawia mnie też fakt, po co są podpaski np. "Always Night" na noc? Razz No mniejsza z tym Smile Dzięki biggrin

PS. Temat już można chyba zamknąć.
mroweczka - Wto 12 Paź, 2004 18:06
Temat postu:
Gabrielen...Niektóre kobiety mają b.skąpe krwawienie w nocy(tak jak Ty) bo prawie w ogóle(lub w ogóle) nie ruszają się przez sen u niektórych jest zupełnie odwrotnie,bo rzucają się przez sen(przykład: ja Razz ) i im jest naprawdę potrzebna podpaska. Więc podpaski na noc nie są tak do końca zbędne Mr. Green
Agata - Wto 12 Paź, 2004 18:28
Temat postu: Re: W nocy...
[quote="Gabrielen"]Mam pytanie. Czy to normalne, że w nocy prawie w ogóle nie mam okresu?? Tzn. jest jedna malutka plamka na podpasce ale tak to nic :/ A w dzien normalnie... Czy wy też tak macie i czy wszystko w porządku ??

ja jeszcze nie mam okresu i nie musze sie o to martwic Crying or Very sad szkoda nie Love ale chlopaka mam a wy Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation
Anonymous - Wto 12 Paź, 2004 19:22
Temat postu:
Ja także w nocy mam o wiele mniejszy okres, bo wyobrażasz sobie jak by bylo gdybyś miałą taki jak w dzień? Nie wesoło. Twój oraganizm odpoczywa cały i dlatego jest mniejszy.
A co do chłopaka to co ma chłopak do okresu?
Juwenta - Wto 12 Paź, 2004 19:59
Temat postu:
Podpaski night głownie dlatego sa przeznaczone na noc, poniewaz krew jak sie lezy spływa w kierunku pupy i tam brudzi bielizne wiec te podpaski sa dluzsze zeby nie brudzic bielizny.

A mnie kiedys pani z always na zajeciach mowila ze niektore kobiety w nocy to az plywaja we krwi Shocked Ja mam tak, ze przez pierwsze 2 dni okresu w nocy mam nawet sporo krwi, ale potem, nawet juz trzeciego nie mam nic biggrin i tak do konca, wiec wtedy na noc na wszelki wypadek wkladam najmniejsza podpaske lub wkladke.
Mała - Wto 12 Paź, 2004 20:19
Temat postu:
przejedziecie sie na zakladaniu wkladek na noc.. ja tak keidys zrobilam, i mozna poweidziec..plywalam w nocy...
Anonymous - Wto 12 Paź, 2004 21:31
Temat postu:
A ja mialam taka przygode, hehe, Mrowka wie o co chodzi Wink Ale ja zazwyczaj mam malo, a jednego dnia (w nocy tez) to leje sie litrami.
Anonymous - Pią 15 Paź, 2004 14:28
Temat postu:
Ja mam zgodne chyba z prawdą twierdzenie, nieco inne od Was. Uważam, że jeżeli się stoi, krew miesiączkowa spływa luźno w dół. Jeżeli przyjmiemy postawę leżącą, krew płynie raczej w kierunku poziomym, dlatego ciężko jest jej się wydostać.
A tak jeszcze na ten temat mam pytanie...
Co ile godzin trzeba w nocy wstawać i zmieniać podpaskę?
BamBI - Pią 15 Paź, 2004 14:34
Temat postu:
to jest tak jak napisala ewqq-niezalogowana Razz masz racje
co do twego pytania to ja w nocy nie wstaje i nie zmieniam podpaski tylko wybieram te o większej chłonności a z rana jak wstane ide do łazienki i zmieniam Smile (ufffff.....czy ja za duzo nie powiedzialam Question Very Happy _)
Juwenta - Pią 15 Paź, 2004 19:37
Temat postu:
w nocy sie podpaski nie zmienia, bo bys musiala sobie chyba budzenie ustawiac by pójść do toalety zmienic podpaske Wink przed snem zakladasz te o wiekszych rozmiarach i potem rano jak wstaniesz od razu zmieniasz Wink
MeGi111 - Pią 15 Paź, 2004 22:33
Temat postu:
A ja w nocy właśnie mam najgorsze ;/ ale na szczęście są podpaski night Smile zakładam przed spaniem, zdejmuję rano... Oczywiście prysznic przed i po i jest loozik Smile Chociaż jak wstaję to się zawsze strasznie niezręcznie czuję, bo mam wrażenie, że mi coś przeciekło :/ Ale jeszcze mi sie tak nie przytrafiło Razz
Anonymous - Pią 15 Paź, 2004 22:39
Temat postu:
Mała napisał/a:
przejedziecie sie na zakladaniu wkladek na noc.. ja tak keidys zrobilam, i mozna poweidziec..plywalam w nocy...

Ja ostatnio też, a najgorsze jest, ze tej nocy ubudziłam się i musiałam zmienić podpaskę, bo prawie pływałam, a parę godzin później. ten okres wogule miałam jakiś zakręcony
Blanka - Sob 16 Paź, 2004 11:13
Temat postu:
niom a ja mam tak ze oki w nocy to nic prawie, ale jak po 7 godzinkach wstane to....ehhh lepiej nie pisac heh.
Anonymous - Sob 16 Paź, 2004 12:16
Temat postu:
Ja na noc zakładałam taką Always normal bez skrzydełek i sobie pobrudziłam bieliznę... Ale potem też normal ale ze skrzydełkami i już jest spox Smile
Anonymous - Nie 17 Paź, 2004 17:44
Temat postu:
A powiedzcie mi jeszcze co do snu, czy wy też przed pierwszą miesiączką zaczęłyście spać w majtkach? Ja tak już chyba ponad rok sypiam w bieliźnie, bo gdy pojawiła mi się wydzielina, to gdy się budziłam miałam mokre i brudne spodenki od piżamy. Powiedzcie czy wy też tak miałyście albo macie.
Anonymous - Nie 17 Paź, 2004 17:49
Temat postu:
Ja tylko w koszulach nocnych Smile a co do wydzieliny to chyba miałam z nią barzo mały kłopot, bo było jej mały, a dużo osób się wypowiada, ze miało jej o wiele więcej ode mnie.
MeGi111 - Nie 17 Paź, 2004 19:08
Temat postu:
Ja też z tego powodu wcześniej zaczęłam zakładać majtki na noc... A teraz śpię tylko w koszulkach i też w majtkach i jest oki Smile
Juwenta - Nie 17 Paź, 2004 19:35
Temat postu:
a ja zawsze spałam i śpie w majtkach Embarassed Very Happy Jedynym 'nudysta' w domu co spi bez bielizny jest moj ojciec biggrin
Anonymous - Pon 18 Paź, 2004 19:37
Temat postu:
Heh, u mnie to wszyscy śpią w majtkach. Tata też. :mrgreen:
Anonymous - Wto 19 Paź, 2004 10:18
Temat postu:
Shocked Może to yyy... chamskie z mojej strony, ale... yyy... jak można spać bez majtek?! Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Zszokowało mnie to... Heh.
Przepraszam, za taką moją reakcję, ale cóz...
klacz - Wto 19 Paź, 2004 17:37
Temat postu:
Ja tam w majtkach śpię zawsze...

Gaba...nie jestem pewna ale...niektórych podobno gniotą te gumki czy coś...ale to..taie ten tego...no mnie też to kiedyś szokowało..to takie...no..no wiesz o co mi chodzi Smile
mroweczka - Wto 19 Paź, 2004 17:59
Temat postu:
Gabrielen-ciało też musi odpocząć,więc się nie dziw.

Ja do koszuli nocnej zawsze zakładałam majtki. Chociąż w nocy i tak mi nic z wydzieliny nie leci.
Naomi - Wto 19 Paź, 2004 18:10
Temat postu:
Ja tez azwszes śpię w gatkach(majtkach =]). Zabardzo się do majtek przez całe zycie przyzwyczaiłam i cięzko spać mi bez... Heh... A wydzieliny w nocy (tak jak to powiedziała Mroweczka) bardzo mało... Rolling Eyes
Anonymous - Pią 22 Paź, 2004 17:17
Temat postu:
Ja też mam często skąpą wydzielinę, ale czasami śpię maxymalnie niespokojnie, i wtedy jest jej trzy razy tyle co normalnie. A tak w ogóle to ja prawie non stop mam majtki. Tylko nie w kąpieli i przy robieniu siusiu :D
Anonymous - Pią 22 Paź, 2004 19:49
Temat postu:
Mimo wszystko... Można się przeziębić... No ale to moje zdanie, każdy ma inne Wink
Anonymous - Pią 22 Paź, 2004 20:33
Temat postu:
ja, nie wiem czemu, ale w nocy nigdy nie mam wydzieliny. Może dlatego, że mało się ruszam podczas snu bo śpię bordzo spokojnie :-D
Anonymous - Pią 22 Paź, 2004 20:54
Temat postu:
Gość - ja miałam podobnie, z tą tylko różnicą, że prawie rzucam się po łóżku (nie raz spadłam) Razz
Anonymous - Sob 23 Paź, 2004 12:54
Temat postu:
ten gość nad gabrielen to ja, tylko zapomniałam sie zalogować :)
Ona89 - Sob 23 Paź, 2004 12:58
Temat postu:
Ten gość nad i pod gabrielen to właśnie ja tylko cały czas zapominam a zalogowaniu się. Nawet pisząc ten post powyżej to nie pamiętałam, że jestem niezalogowana. Laughing
sami10 - Sob 30 Paź, 2004 19:37
Temat postu:
to jest tak że są przeznaczone podpaski na noc , prawdz że jak się leży to mniej wypływa krwi ale przecież w nocy nie sterujesz swoim ciałem świadomie inaczej jest w dzień
pechowa ona - Sob 06 Lis, 2004 21:50
Temat postu:
Ja tez w nocy wogole nie mam okresu i jest to calkiem normalne :-) Jesli macie jakies stronki o dojrzewaniu to podajcie
Anonymous - Nie 07 Lis, 2004 09:06
Temat postu:
Gdy miałam wydzielinę śluzową, to nigdy w nocy jej nie miałam Smile
Mam już pierwszą miesiączkę, ale w nocy i tak mi spływa, ale na początku nie. Okres ma się w nocy, tylko gdy leżysz, to wtedy to nie spływa, tylko tam się wszystko gromadzi. Ja gdy wstaję, to wtedy zaczyna mi lecieć. Gdy komórka jajowa dostanie się do macicy i nie zostanie zapłodnione w ciągu 24 godzin, obumiera. Nastepnie błona śluzowa macicy zaczyna się łuszczeć. Zawarte w niej pęcherzyki pękają, więc wtedy krew wydostaje się z nich. Nie tylko spływa krew, ale i resztki złuszczonej błony śluzowej macicy, więc nie zawsze zależy to od wykonywanego ruchu.
sami10 - Czw 11 Lis, 2004 09:00
Temat postu:
[quote="KleO"]Gdy miałam wydzielinę śluzową, to nigdy w nocy jej nie miałam Smile
ja w nocy mam troszeczkę wydzieliny ale to taka 1 kropelka naprawdę mało roz mam trochę więcej a raz w ogóle nie mam
Anonymous - Czw 11 Lis, 2004 11:46
Temat postu:
Ja narazie nie mam 2 okresu (powinnam dostac tydzien temu), ale mam strasznie duzo wydzieliny Wink Przynajmniej mnie brzuch nie boli i nie czuje tych... <cenzura> podpasek :]
Anonymous - Czw 11 Lis, 2004 19:38
Temat postu:
Gabrielen napisał/a:
Ja narazie nie mam 2 okresu (powinnam dostac tydzien temu), ale mam strasznie duzo wydzieliny Wink Przynajmniej mnie brzuch nie boli i nie czuje tych... <cenzura> podpasek :]

Okres po pierwszej miesiączce nie jest zawsze regularny. Możesz sobie jeszcze długo poczekać, ale to zależy. Możesz dopiero dostać za pół roku, bo to różnie bywa, a miesiączki uregulują Ci się w ciągu jednego, dwóch lub trzech lat.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group